BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #319736 przez agata250885
piękna nelka pościel.
kala321 no tez poczytałam teraz o tym.Ale irytuje mnie to trochę bo budzę się ciągletaka zniesmaczona i mam dziwaczne samopoczucie bo zawsze pamiętam wszystko.A wolała bym nie pamiętać tych snów.
Pozdrawiam brzuszki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #319778 przez kala321
śliczny ten komplecik, u nas stoi kołyska,ale jeszcze nie ścielę,aby się nie okurzyło.

my wanienkę mamy normalną,taką raczej większą,bo dzieci szybko wyrastają,na stelażu (dostaliśmy od znajomych), i taki wkłąd dla dziecka,aby się łatwiej było myć(nie tą gąbkę tylko takie ala krzesełko);)
ja przybrałam na razie 9 kg od początku ciązy,ale jem wszystko i nawet trochę słodyczy,ostatnio lekarz mówił,ż emały ma wagę ksiażkową,więc się nie martwię,zobaczymy ile teraz będzie miał,mamy wizytę na 13-go

dziś na szkole rodzenia mieliśmy o laktacji:D

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #319784 przez ewelinda83
nelka dzieki za pocieszenie, pewnie masz racje bo jak wspominalam nie robilam zadnych diet zeby sie obwiniac, poprostu tyle mi sie przybralo :dry: ;)
no a co do cery to zapomnialam, ze sie mowi ze corka odbiera urode :) dobrze, ze moja mi ja odbiera dopiero na koniec ciazy bo do tej pory nie mialam problemu z cera :P
posciel bardzo ladna :) sama mam taki kolor tylko inne misie :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #319803 przez agata250885
Nie mogłam się powstrzymać mamuśki patrzcie na to-
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #319815 przez nelka
dobre to zdjęcie ale to jakiś fotshop... wczoraj na tlc był jakiś program o ciążach i pokazywali operacje jakiegoś maluszka, który miał na pupie narośl większą niż całe ciałko i jeszcze w brzuchu mamy ją wycieli, pokazali dokładnie jak rozcieli brzuch, wyciągneli macicę, ten guz i szybko go wycieli a na koniec było widać jak wpychają do środka małą stópke! masakra jakaś ale dziewczynka przeżyła, urodziła się troszkę za wcześniej ale dziś ma 2lata i jest zdrowa...

ja mam misie i żyrafki na pościeli, ten komplet kupiłam dodatkowo bo wyszperałam na allegro całość za 20zł (falbanka, baldachim, ochranicz, pościel i przybornik!!! obawiałam się że będzie zniszczony jak za takie pieniądze ale zaryzykowałam i naprawdę stan bdb+ :lol:
wogle nie mogę się już doczekać aż wszystko będzie skończone w pokoiku bo cały pokoik ma być w motywy ala dżungla a mój m maluje moją wizje na ścianie :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu #319820 przez agata250885
nelka moja koleżanka Sabinka przeżyła to dwa razy naprawdę.A ja wczoraj widziałam i czułam na brzuszku jak taki guzek się przesówa to chyba rączka, był nie wyrazny krztałt.Poczułam moje kochanie naprawde.To realne nelka

12 lata 10 miesiąc temu #319839 przez Elwerka00
co do zdjecia ,to moze i jest to mozliwe zeby tak bylo,ale mama musialaby byc bardzo szczupla,i nie miec nic tluszczyku na brzuszku.. ;p

A ja posciel mam w hipcie niebieskie ;p pol zolta pol niebieska i takie hipcie na niej;p kupywalam ja jak jeszcze nie wiedzialam,co bede miala ;p bo po mnie wszystko odziedziczy siostra albo brat,a kto wie,moze i drugiego bejbuszka bede kiedys miala ;p wiec staralam sie kupywac i dla chlopca i dla dziewczynki. ;p ale ogolem fajne sa takie posciele,jak sie juz lozeczko przystroji tym wszystkim to wyglada to swietnie ;D ajj ;D

co do wagi,to ja przytylam bardzo duzo,bo juz 16 kg. Ale nie mam nawet jak ich gubic ,bo zadnego wysilku nie mam tylko leze i leze;/ ale nie bede sie glodzic,po porodzie chce karmic malego piersia i bede stosowac diete,i cwiczyc bede w czasie wolnym,spacerki,obowiazki domowe i mam nadzieje,ze kilogramy bede spadac ;D bo chcialabym zamienic kluseczki na figure laseczki ;D hehe ;D

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #319842 przez agata250885
hehehe :lol: . Myśle dokładnie tak samo jak ty Elwerka00 .Damy radę. Ja też chcę karmić piersią.Będzie dobrze, teraz dzidziuś najważniejszy :)
To prawda z tym zdjęciem Sabinka była szczupła w ciąży do samego końca, ja z moim tłuszczykiem widziałam tylko nie wyrażny zarys. :)

12 lata 10 miesiąc temu #319850 przez Elwerka00
agatko po porodzie bedziemy pisac na forum ile juz zrzucilysmy ;pp a teraz trzeba malenstwu dostarczac wartosci odzywczych ;p

Ojj ja tez mam tluszczyyk ;p kiedys bylam szczupla ale mialam chora tarczyce i 3 lata bralam codziennie hormony na nia,przez co przytylam.. A tak w oogole to tarczyca ma cos do ciazy ?

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #319904 przez nelka
elwerka tarczyca z tego co wiem jest dosyć znacząca w ciąży i powinno się być pod szczególną opieką lekarza, zresztą niepamiętam dokładnie która mamuśka kwietniowa ale też ma tarczyce...

to jest możliwe żeby wyczuć stópkę, rączkę czy główkę ale tak dokładnie jak na tym zdjęciu żeby było widać to wydaje mi się nierealne ;) moja kruszynka też jak wiegrza tymi swoimi małymi stópkami to widać szczególnie jak uderza w bok :woohoo:

o kilogramy się narazie dziewczyny nie martwcie, przy porodzie można zgubić nawet ok 10kg!!! a potem dieta bo karmiące mamy szczególnie na początku to mogą jeść same dietetyczne rzeczy a potem codzienne spacerki, troszkę ćwiczeń żeby ujędnić skórę i będzie ok :lol: taki mam optymistyczne plan :blink: hihi

12 lata 10 miesiąc temu #319908 przez agata250885
Oj kobietki zarażcie mnie tym swoim optymizmem :lol: Obyście miały rację mamusie.

12 lata 10 miesiąc temu #319915 przez Karola1990
Hejka dziewczyny... ale naskrobałyście, myślałam że nie przeczytam :laugh:

No więc zaczne od tego że ja mam te dziwne kłucia i sa one coraz mocniejsze. Wczoraj był na tyle mocny że prawie nie płakałam z bólu. Poza tym nic się nie dzieje więc jestem spokojna.
Oleńka szaleje ale już co raz mniej. Najbardziej odpowiadają jej moje żebra.
Ja całą ciążę wyglądam okropnie. Hormony buzują a moja twarz wygląda jak biedronka. Pocieszam się tylko tym że Oleńka będzie piękna bo mamie całą urodę zabiera. :P
Oprócz twarzy mam też straszne krosty na plecach.
Ja przytyłam juz ponad 20kg. ale wiedziałam że tak będzie bo mam genetycznie uwarunkowaną tendencję do tycia.
Po porodzie będzie czekała mnie ciężka praca żeby to zgubic ale dam rade, nie takie kg sie chudło. :P
Martwią mnie włosy bo wyczytałam gdzieć że może wypaść nawet 1/3 a w moim przypadku to by było straszne bo mam ich strasznie mało(to też genetycznie odziedziczone niestety)
Co do wózka... my jeszcze czekamy na pieniążki i jak tylko je dostane to odrazu się wybierzemy po "karetę" dla naszej księżniczki. też zamierzam kupic kolor uniwersalny bo pewnie nie skończymy na jednym dzieciątku. :side:
pościel mojej królewny wygląda tak jak na zdjęciu poniżej. kolor uniwersalny na wypadek jak bym urodziła 1 kwietnia (pryma aprylis) i w dodatku chłopca :P choć ciuszki są same różowiutkie i z kwiatkami itp. :lol:

Dowiedziałam się też że mój siostrzeniec będzie miał komunię 15 kwietnia. Niestety moja siostra mieszka w Danii więc mam nadzieje WIELKĄ że urodzę pod koniec marca żeby mama mogła mi pomóc bo sama na pewno nie dam sobie rady. Mój ukochany mężczyzna ma 5 młodszego rodzeństwa w czym z 4 miał doczynienie jako bobasami i liczę na jego pomoc. teraz się zarzeka że pampersów nie będzie zmieniał ale i tak wiem że będzie :blink:

dziś muszę zapakować torbę do szpitala. Miała zrobić to wcześniej ale nie miałam na to czasu. Muszę znaleźć gdzieś jakąś sensowną listę co trzeba zabrać dla dziecka bo swoje rzeczy mam już zapakowane. nie chciałabym brać 2 toreb bo będę wyglądała jak nienormalna. :cheer:

Teraz mam wizytę 7 marca. jestem bardzo ciekawa co mi lekarz powie. jaką datę porodu ustali.
bardzo chciałabym żeby to był koniec marca.

Nie wiem czy wy też tak macie ale ja nie potrafię sobie wyobrazić mojego życia jako 3 osobowej rodziny. Nie chodzi mi o to że nie chcę albo coś. W ręcz przeciwnie nie mogę się doczekać kocham swoje maleństwo i nie wyobrażam sobie jakby to wyglądało teraz bez niego ale mam pewne obawy czy będę dobrą matką czy moje dziecko nie będzie chodziło głodne itp. Nie wiem ale może to hormony.
Podobnie na mnie działały w 2 trymestrze gdzie miałam te straszne sny tak jak wy teraz. Na czszęście mi to przeszło. Mam nadzieję że teraz też przejdzie.

Trochę mnie poniosło ale dawno mnie nie było i musiałam się wypowiedzieć "wstecz" :P

Dopiszcie że moja córeczka to Oleńka :)

12 lata 10 miesiąc temu #319917 przez Karola1990
a to łżeczko jeszcze nie do końca przystrojone ale to zrobi tatuś jak będę w szpitalu
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #319923 przez agata250885
Karola1990-Nie wiem czy wy też tak macie ale ja nie potrafię sobie wyobrazić mojego życia jako 3 osobowej rodziny. Nie chodzi mi o to że nie chcę albo coś. W ręcz przeciwnie nie mogę się doczekać kocham swoje maleństwo i nie wyobrażam sobie jakby to wyglądało teraz bez niego ale mam pewne obawy czy będę dobrą matką czy moje dziecko nie będzie chodziło głodne itp. Nie wiem ale może to hormony.- Ja dokładnie to samo mówiłam wczoraj znajomym. Tak samo myśle i te same obawy mam.Nie martw sie bo to normalne, ja też się boję ze cos mnie przerośnie.Ale pocieszam się ze jak dzidziuś przyjdzie na świat to na pewno instynktownie będziemy wiedziały co i jak robić. To ze sie martwimy świadczy tylko o naszej dojrzałości i odpowiedzialności także damy rade na pewno.

12 lata 10 miesiąc temu #319925 przez szolrak1
agatko allegro.pl/tako-jumper-x-3w1-2xsuper-gra...kol-i2122513361.html zakochałam sie w tych wozkach... moja kolezanka taki kupiła 3 lata temu ale bez gratisów i jest strasznei zadowolona;] nie jest on tak bardzo lekki ale ja i tak wozek zostawie w aucie mieszkam na 5 pietrze kamienicy 96 schodów wiec jakikolwiek lekki wozek odpada do wnoszenia bo po 2 miesiacach wygladałabym jak iwona guzowska:)

nelus masz racje niby nie duzo niby zrzucimy ale problem polega na tym ze moja figura jest taka jak u J. Lopez a pupaaa rosnie wszystko w nia idzie:p :) nie mam juz nawet jednej pary rajstop leginsów spodni... ( z rozmiaru 34 do 40 !!! juz nawet w 40 nie udaje mi sie wcisnac wszystko boli a co dopiero do kwietnia , natomiast góra dalej szczupła. kasy szkoda na nowe leginsy a tyle miałam par specjalnie na ciaze i tak szybko moja pupa urosła ze nawet nie miałam okazji ich wszystkich ubrac... uwierz mi ze to potem boli cały brzuch , ocieranie i chrostki na udach ech.... pojade dzisiaj po jakies nowe trudno cos pzrez ten miesiac musze nosic:/ a do tego ten celulitis na łydkach, udach hahah wygladam jak dorodna kura w tesco :P :blush: :blush: szok:) kupie nowe i tuniki dam rade ....

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka