- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Karola imie ciekawe. Aczkolwiek nie spotkałam się wcześniej
Ahh jak miło dostać kwiaty po porodzie marzy mi się
Kala - teraz to spanie mam wrażenie że z nocy na noc będzie jeszcze gorsze, ja już się tą całą ciążą zaczynam poważnie męczyć, samopoczucie też mam kiepskie, no i te wszystkie dolegliwości, chyba za niedługo będę marzyć, żeby znaleźć się na porodówce i zacząć normalnie funkcjonować.
W tym tygodniu muszę iść na badania: morfologia i mocz. Puls mam ciągle 101, 97 niżej praktycznie nie
schodzi.
Ja po domu chodzę w dresach, mam takie rozciągliwe i jest mi w nich wygodnie. Jak gdzieś wychodzę to mam spodnie z gumkami po bokach i też się dobrze sprawdzają.
Nasza córeczka Oliwia ur.11.04.2012 r. godz.22.25
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
karola bardzo ładny pokoik i super kolor wykładziny!
a na to kłucie w szyjce czy w kroku ponoć warto brać magnez...
u mnie w szpitalu większość dla maluszka i dla mamy dają ale wiadomo pare sztuk ciuszków, podkładów itp. warto mieć ze sobą. Wczoraj przyszły staniki które zamówiłam na allegro i są okropne jak dla starej baby, dobrze że chociaż materiał mają przyjemny...
coś jeszcze chciałam napisać ale zapomniałam
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jesli chodzi o golenie,to ja wlasnie przed chwilka to robilam.. I tez lusterko poszlo w ruch.. ;p ale dalam rade ale co potem,to nie wiem;p juz gotowa jestem do lekarza i sie zaczynam stresowac.. No ale wiem,ze musze dac rade..
3majcie kciuki,by bylo wszystko dobrze
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
elwerka, powodzenia w doktorka i czekamy na relacje
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
te staniki sa takie asexualne:D ale co tam:D
Ja tez mam problemy z tesciowa , mieszkam po pozarze chwilowo u niej ona gdzie indziej ale hahah kochane sasiadki wysyłaja jej smsy kto po mnie przyjezdza i z kim wychodze hahahha:d tragedia .. kula szpiegula nawet człowiek do tesco z siostra wyjechac nie moze bo juz zdradza meza z jakims blondynem w srebrnym aucie... zaraz sasiadki sie zastanowia czy synus od tego tatusia jak zobacza mnie z wujkiem o czarnych włosach w aucie... a moze lepiej jak podejde do niej nast razem i powiem:
- dzien dobry zacna sasiadko , serdecznie informuje , iż dzisiaj zamierzam nie jechac ani srebrnym ani czerwonym autem, gdyz mam ochote na niebieski a po 18.03 wujade zielonym . miłego dnia!!!!!!!!!!!!!!!1 serdeczne fuj!
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
z goleniem tez jest ciezko, jeszcze gdzies tam siegam ale na wyjscia musi mi maz pomagac
do pomocy mam siostre, ktorej teraz ja pomagam przy jej synku, jest jeszcze u nas teraz siostry tesciowa ktora mam nadzieje, ze nie bedzie sie mieszac bo inaczej to ja sama spakuje i wywioze na lotnisko a pozniej ( tak za miesiac ) chcialabym zeby przyleciala do nas na 10 dni moja mama i mi pomogla. niby mam stycznosc z dzidzisuiem ale sie panicznie boje tych malych raczek i nozek, ktore wlasnie cudownie mi pod zebra wchodza
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ale dla nich by bylo dobrze bo by mialy nastepny temat do obrobki
a jak tam wasze sprawy po tym pozarze ? kiedy bedziecie mogli wrocic do siebie ? my teraz czekamy na klucze od developera ale tak juz czekamy od listopada i sie doczekac nie mozemy cwaniak jest na prawie bo akt notarialny mamy spisac dopiero na koniec marca, tyle ze z nami sie inaczej umawial !!!!
a w piatek czekam mnie przeprowadzka tu w Irlandii cale zycie na walizkach
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny, dacie radę, to że sięzastanawiacie znaczy że Wam zależy że będziecie dobrymi matkami, dużo spraw przychodzi samo z siebie, wiesz co zrobić, jak się opiekować maluchem nie widadomo skąd
ja się boje żeby moja starsza córcia nie była zbyt zazdrosna, ciągle zastanawiam się jak ona to zniesie i jak ja się rozdwoję żeby obie ogarnąć.
wczoraj byłam u mojej lekarki, powiedziała że wszystko jest w porządku, poza tym ze posiew na GBS wyszedł mi dodatni i przy porodzie będę musiała dostać antybiotyk, a tak w sumie to 4 godziny przed porodem, mam nadzieję że uda się podać całądawkę antybiotyku, żeby malutka była bezpieczna.
ja też miewam te kłucia, to moze być skracająca się szyjka albo objaw skurczy przepowiadających, takie sensacje zdarzać się nam będą coraz częściej.
ostatnio kipepsko śpię, dziś większość nocy przewracałam się z boku na bok, wstawałam siku, napić się, wierciłam się i spać nie mogłam ((
chyba musze zacząć pakować torbę do szpitala
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Latam siku co 10 min.
Dowiedziałam się że można mieć żylaki sromu... fuuu ale jest na to specjalny pryskany środek po którym znikają. straszne rzeczy.
Później powiedziała mi że jak zechce się nam kupę przy porodzie to mamy się nie bać że zrobimy do na łóżku bo podobno to normalne. Choć w niektórych szpitalach dają specjalne tabletki które ułatwiaja załatwienie się przed porodem.
Coraz częściej pobolewa mnie brzuch chyba tak raz na godzinę. może to przepowiadające te skurcze mam w końcu ... nie wiem sama.
A no i podobno jak się rodzi to jest się wtedy bardzo złym na wszystkich i wszystko denerwuje więc tatusiowie muszą uważać
Ona akurat super szybko urodziła bo w parę minut więc ja nawet się nie łudzę że też tak będę miała.
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czuję teraz jakiś instynkt konieczności sprzątania więc biorę się za robotę. oczywiście będę śledzić na bieżąco
denerwuje już mnie te sikanie. 3 raz w ciągu pół godziny!!!