BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #321379 przez agata250885
taki tytuł- Zrobiłeś mi dziecko i zniszczyłeś ciało! rozmowywtoku.tvn.pl/odcinki.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #321381 przez ewelinda83
ale smaka robicie mniammmm ale ze mna ostatnio cos nie tak :dry: co zjem to mi zaraz siedzi gdzies zoladku. wczoraj naszla mnie ochota na pieczenie miodowca ale jak juz go zrobilam to ochota przeszla. nie wiem co sie ze mna dzieje :dry: chyba w ciazy jestem :silly:

ja ogladalam kawalek rozmow w toku, chyba trzy laseczki widzialam i nie wiem co powiedziec ... wspolczuje tym dziewczynom bo depresje to maja na 100% i bez psychologa to chyba sie nie obejdzie :(

kala czym ty sie zajmujesz i z kad bierzesz jeszcze sily na prace ? ja to juz taki sie len zrobilam ze hoooo

12 lata 10 miesiąc temu #321385 przez szolrak1
nio tylko ze nie prezentuja całego odcinka tylko minutowy fragment

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #321387 przez ewelinda83
agata250885 a na tych przyjaciol na emigracji to jeszcze bardziej trzeba uwazac ... :( :( :( ja juz jestem poza Polska 6 lat wiec mialam kilka przygod, ale cale szczescie fajni ludzie tez sie zdarzaja :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #321389 przez agata250885
:lol: ale się uśmiałam kobietki, widziałyście to?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #321393 przez agata250885
o jejku szlorak to musisz poszukać w całości odcinek bo ja tu za granicą nie każda str, mogę otworzyć
ewelinda83 zgadzam się z toba w 100 proc. trzeba uważać bo zazwyczaj zazdrość jest.Ale niemców znamy fajnych nawet.Tylko są starsi od nas o jakieś 10 lat ale super.Spotykamy sie czasami na grila czy domówki.A gdzie jesteście?

12 lata 10 miesiąc temu #321396 przez Karola1990
co dziś robicie na obiad? ja gulasz ale zjadłabym makaron z sosem napoli i serem zapiekane w piekarniku... ślinka mi leci na sama myśl ale nie mam mielonego w domu. w dodatku jutro piątek i bez mięsa będzie ;(

12 lata 10 miesiąc temu #321397 przez szolrak1
wiem ze nie bedzie łatwo ale ja nie zamierzam sie poddawac.... do 20 r.z. byłam tłusciutka jak miałą 162 i wazyłam 80 kg bo brałam hormony na tarczyce. wyleczyłam je . MIałam tysiace kompleksów. I zaczełam zdac o sylwetke: joga sporty, wszedzie pieszo, zadnego auta, zero słodyczy... i 3 diety co dwa lata i oto do slubu wazyłam juz 53kg zero rozstepów, co prawda mały biust ale talia piekna nozki umiesnione pupcia kształtna:) zaszłam w ciaze przy 59kg i juz czułams ie zle ale nie mogłam zrzucic ... ten stres mnie trzymał i nabierałam wody po lekach na nadcisnienie. teraz waze 75 kg i nie poddam sie!! udowodniłam sobei ze potrafie i dam rade znowu wrocic do formy:) najwazniejsze zeby Bruncio był zdrowy .. ja sobie dam rade:) kupie bieznie 600 zł zaczne cwiczyc joge bieganie pod 96 schody i dieta karmiacej matki brzuszki silna wola! skoro rzuciłam palenie po 10 latach to nie ma rzeczy niemozliwych. to wszystko kwestia psychiki kobiety i zaparcia!!

12 lata 10 miesiąc temu #321398 przez agata250885
To trzymam mocno kciuki szlorak obym ja miała tyle determinacji po porodzie co ty. A co to za dieta karmiacej matki.Napisz coś więcej.

12 lata 10 miesiąc temu #321400 przez agata250885
Karola1990 ja wczoraj zrobiłam też gulaz tak dużo ze dzis też go jedliśmy.Pychaaa

12 lata 10 miesiąc temu #321422 przez szolrak1
Więcej zielonych warzyw i kasz bogatych w witaminę B. Ta witamina ma bowiem zbawienny wpływ na nadwątlony układ nerwowy, na karmienie zużywamy zaś mniej więcej 300-700 kcal dziennie.

Pijemy minimum półtora litra płynów, a najlepiej dwa dziennie (można wliczyć w to zupę, soczyste owoce itp,), ale jeśli ma się duże pragnienie można też pić znacznie więcej.

Z jednej strony dieta karmiącej powinna być bogata w warzywa, z drugiej - szczególnie przy kolce - unikamy pokarmów wzdymających. Większość naszych warzyw: kapusta, cebula, czosnek, kalafior, brokuły. może wzdymać.

Jak najbardziej może jeść buraki, brokuły, kiwi, śliwki suszone, surowe gryzione jabłka (generalnie surowe owoce i warzywa ze względu na błonnik), pieczywo pełnoziarniste, pestki dyni, kasze, otręby pszenne itp. Produkty te, przetworzone przez organizm mamy, nie będą wpływać rozluźniajaco na kupkę dziecka. Oczywiście, jeśli któryś ze składników nie będzie przez dziecko mile widziany i pojawi się negatywna reakcja (kolka, wysypka, kupka z drobinkami krwi), trzeba będzie z niego zrezygnować

a po okresie karmienia zrobie sobie diete ktora robiłam co dwa lata : dieta kopenhaska , na ktorej traciłam po 7 kg i waga przez dwa lata stała a jadłam wszystko i w duzych ilosciach:) i sie udało!!! jestem do niej tak przyzwyczajona ze szok:) lubie ja dobrze na mnei działa i sa efekty:) nie miałam zadnego efektu jojo. Wiec bedzie co robic:)

12 lata 10 miesiąc temu #321428 przez szolrak1
gdy dzidzia pojdzie spac mama godzinka biezni dziennie poranna joga po sniadanku:) potem spacerek z 5 pietra:D do parku :) powrót zero słodyczy alkoholu owoce woda i bedzie dobrze!!:D silna wola:D

12 lata 10 miesiąc temu #321431 przez kala321
ja nie oglądałam rozmów,bo my nie mamy tv;)

chyba w ciaży jesteś,hehe;P;D:D

czym się zajmuję prowadzę sklep internetowy z biżuterią i artykułami dekoracyjnymi ,które robię;)
też czasem mam lenia,ale wiem,że później może być trudniej,więc teraz staram się porobić pewne rzeczy

widziałam te dzieci,słodkie to;)
a też bym taką zapiekankę zjadła,mam dziś rosół

12 lata 10 miesiąc temu #321436 przez agata250885
kala321 pokaż nam ta bizuterie którą robisz . A co to za sklep internetowy, chętnie zerknę. Ja teraz wskakuje na rowerek stacjonarny na 30 min. Potem się wykąpie wysmaruje i wrócę ;D:D

12 lata 10 miesiąc temu #321440 przez Karola1990
też chętnie zobaczę. może coś upoluję :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka