BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #321166 przez Elwerka00
ja to licze tak. Ostatnia miesiaczke mialam 20 lipca i od tamtego czasu licze co tydzien,tygodnie i mi sie zgadza z tym co ustalil lekarz bo oni chyba tez tak licza ;p

wlasnie mowiac np 32 i 3 dni ,to nie wiem czy sie mowi 33 czy ten 32 jeszcze nie leci... Bo to chyba prawie 33 jest.tak jak z urodzinami.. dopiero w dniu urodzin sie smienia data i leci do nastepnych.. Nie wiem nie umiem tego wytlumaczyc;p

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #321173 przez kala321
ja mam suwaczek z tej stronki na innym forum i powiem Wam ,ż eon mi oblicza tak samo jak lekarz
czyli dziś jest 34 tydzień, jutro będzie 34 i 1 dzień,(czyli zacznę 35 tydzień).U mnie zawsze w czwartek jest pełny tydzień i lakarz mi tak samo liczył i z usg też się zgadzało,więc trzymam się tamtego liczenia,mimo że tak jak mówicie na różnych stronach różnie licxzy;P

wczoraj miałam padnięty dzień,chyba już się nie nadaje na szybkie obroty gości miałam od 9:30,do wieczora,jedni wchodzili drudzy wychodzili,czasami się nakładali-jakie to męczące,a wieczorem wyszłam z dziewczynami(gdyby nie to że wcześniej umówione to bym dała sobie spokój),ale jak tak będzie po porodzie z odwiedzinami to padnę
zawsze lubiłam gości,ale wczoraj już miałam dość,przerwa między jednymi a drugimi,wyniosłam talerzyki od ciasta zmyłam , i dzwonek kolejni;P;)

noc taka sobie,tak do ok 2 się wiercę ,potem przysypiam i wstaję na siusiu,rano znów pobudki;P

a co do pomocy mojego męża ja nie mogę narzekać,mamy podział obowiązków,ale sobie bardzo pomagamy(mój tylko nie gotuje i nie prasuje-to moje zajęcia),ale jak np chcę iść do łazienki,a nie chcę wyłączać żelazka i mówię,weź poprasuj te koszulki,a ja zaraz wracam to nie ma problemu(ale ja lubie prasować -więc nie wymagam aby mąż to robił,chyba że na chwilę).
a herbatkę,śniadanko i inne rzeczy mi robi,łazienka,podłogi,kurze i takie tam to też jego bajka.
Także mam bardzo udanego męża;D
nawet jak byłąm kiedyś po operacji to pod moje dyktando zrobił obiad 2 daniowy i upiekł mufinki;D
ale ogólnie nie gotuje-ja jestem w domu to ja to robię

pracuje w domu,więc też mi łatwiej ogarnąc różne rzeczy;D
dobra mykam popracować miłego dnia:)
dziś mam szkołę rodzenia (2 zajecia z laktacji)

12 lata 10 miesiąc temu #321189 przez szolrak1
to pieknie
!!!!!!!!! Kalus odpocznij troszke! bo sie wykonczysz ze zmeczenia...ja na szczescie narazie nie mam problemu z odwiedzinami bo wszyscy sie boja ze jak przyjda to dostane beszta od tesciowej hahah:D bo tak juz kilka razy było ze sobie balangi urzadzam w jej domu hihihi:) po odwiedzinach kolezanki z cistkiem bezowym:D:P :) heheh

jesli jej 33 tydzien i 5 dzien to wiadomo ze zaczyna sie 34 ale nadal jest 33 do ukonczenia dnia 7

wiec :D wszystko co jest powyzej 33 tyg to wchodzi w 33 tydzien bo tydzien musi miec 7 dni!

JA MAM TAK:

niedziela 33 t 1 dzień ,
poniedziałek 33 t 2 dzien,
wtorek 33 tydz 3 dzien,
środa 33 tydz 4 dzien ,
czwartek 33 tydz 5 dzien,
piątek 33 tydz 6 dzien ,
sobota 33 tydz 7 dzien
niedziela 34 tydzien 1 dzien

12 lata 10 miesiąc temu #321191 przez nelka
kurcze ale znowu naskrobałyście, nadrobie wieczorkiem bo mam dzisiaj wychodne :lol: idę przepuścić troszkę kaski z męża wypłaty bo wkącu dzisiaj 1 :woohoo:

zaczyna się marzec i lada chwila będziemy rozpakowane dziewuszki :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #321194 przez szolrak1
SUWACZEK liczy inaczej ze 1 dzien tygodnia to poniedziałek:) a zgodnie z moimi badaniami prenatalnymi a miałam ich x4... wynika ze zapłodnienie było w sobote:P wiec od niedzieli liczy sie 1 dzien

zatem na suwaku mam dzisiaj czwartek 33 tydzien i 4 dzien :) a w rzeczywistosci od niedzieli to juz 33 t i 5 dzien:D

a to i tak bez sensu bo mały jak sie uprze wyjdzie kiedy bedzie chciał:D jeszcze 3 tyg i moze spokojnie przygotowywac sie do podróży spa:D

12 lata 10 miesiąc temu #321195 przez szolrak1
ooooooooo włąsnei ja jutro sobie wyskocze na zakupki:P:P huraaaa a dzisiaj moze cos na allegro zamowie:D bo mi sie smigac nie chce:D

12 lata 10 miesiąc temu #321196 przez agata250885
:angry: :angry: :angry: Ale się wkóżyłam tyle napisałam do was a tu ze chwilę wyskoczyło mi kod nie prawidłowy! i wszystko znikło :( .
Trudno. Juz mi sie nie chce tyle. :dry:
czytałam tak sobie co pisałyście mamunie i powiem wam tyklo ze z moim mężem to jet różnie/ nerwus i bałaganiaż ale też się stara.Do lekarza jezdzi ze mną jak mamy gości to jedzenie porobi.Pracuje ciężko więc też go tak nie wykorzystuje za bardzo.Taki maczo szloraka z przejawami pantofelka czasami.Ale ogólnie najgorszy nie jest.
No tobie szlorak to nie zazdroszczę.ładnie mamusia rozniańczyła synusia. Moja też niańczy i z tym jedzeniam mam to samo. Ale ta ciąża moja chyba trochę go zmienia i się poczuwa także.Facetów ciężko zrozumieć czasem dziewczynki. :) Ciężki gatunek.
Mi się dziśiaj śniło że mój synek ugryzł mnie mocno w ręke :laugh: A co to ma znaczyc, chyba nic proroczego.O jej może zły jest na mamusię. :blink:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #321198 przez agata250885
szolrak1 fajnie ja lubię zakupki.Ale nie chciało mi się biegać wczoraj i kupiłam tylko maciupeńkie 3skarpetki dla dzidzi i dwie pary dla mnie do szpitala+ wielkie majtochy 3 pary.A z netu zawówiłam torbę do szpitala taka fajną bo po szpitalu mi się przyda dla dzidzki z przewijakiem, wanienkę i stanik do karmienia.Szkoda mi za dużo na siebie wydwac bo potem i tak to rzuce wszystko w kąt.ńo chyba nie zostanę już do końca takim słonikiem.O rany! mam nadzieję ze nie heheheeh

12 lata 10 miesiąc temu #321217 przez Karola1990
no ja tez już oglądam ubrania na allegro i marzę jak to będzie wskoczyć w swoje ciuchy ... w które teraz się nie mieszcze :P

No i wczoraj ustalaliśmy co z naszym ślubem bo mieliśmy plany na te wakacje ale dzieciątko się pojawiło więc musieliśmy przesunąć bo ciężko bardzo by było :P

Moi rodzice znów wykazali sie hojnością i powiedzieli że dadzą nam pieniądze żebyśmy się nie zadłużali. i teraz zostanie kwestia teściów czy się dołożą choć trochę. jak nie to nie.

myślę że odbędzie się w październiku i to będzie raczej przyjęcie na 50 osób. nie chcemy robić weselicha na nie wiadomo ile osób. trzeba by było brać kredyt a teraz pieniądze będą nam potrzebne.
Trochę się stresuje bo podobno po slubie wszystko sie zmienia ale nie jesteśmy ze sobą rok czy dwa. Mieszkamy ze sobą juz jakiś czas i przedsmak tego wszystkiego co nas czeka już mamy.
Czekam tylko na oświadczyny :P coś czuję że będą w szpitalu jak Oleńka się urodzi :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #321227 przez agata250885
Karola1990 to fajnie widzisz same wspaniałe wydarzenia przed tobą w twoim życiu.Fajnie ze rodzice wam pomogą. Ja wziełam na razię tylko cywilny ślub w trzecim miesiacu ciąży szybko ze wzgl. na dzidziusia żebym mogła być przy mężu za granica i mieć odp. ubezpieczenie zebym mogła tu rodzic i leczyć się i maluszka.Zrobiłam w domu u teściów małe przyjecie dla najbliszych tak z 20 osób.Oni maja domek także miejsca było.Jedzonka same narobiłyśmy i ok. Ale pużniej chcieli byśmy kościelny.Zwłaszcza ja.Zawsze marzyłam o takim pięknym ślubie kościelnym w białej sukni w jakims lokalu :) .Nie wiem kiedy jeszce bo musimy miec pieniążki na to a nikt nam nie da :( .Może za jakiś rok lub dwa.A jeśli chodzi o martwienie się jak to będzie to się nie martw.Lepiej nie zwlekać za długo ja wiem coś o tym, my wzieliśmy ślub po 6 latach a to zdecydowanie za długo. Zawsze sa wzloty i upatki.Co ma być to będzie.Ale będziecie juz rodzina w pełni a to zawsze mobilizuje do zgody i jest inaczej naprawdę. ;)

12 lata 10 miesiąc temu #321229 przez szolrak1
agatko hahahaha ale to ujełas maczo pantofel;] hahaha:D coz teraz bede miałą 2 synów w domu:D

w poniedziałek moje kochane przyjaciółki z pracy chca abym zrobiła urodzinki zaległe ktore miałam w styczniu.. zawsze odprawiamy je jest nas 7 stała paczka i kazda zaprasza do siebi na ciacho i kolacyjke:D kupujemy piekne prezenciki takie jak sobie solenizantka wybbierze sama i bawimys ie cudnie:D jestem od nich uzalezniona bardzo mnei wspieraja i kocham je strasznie:D ale od czasu L4 czyli sierpnia widujemy sie jedynie na tych urodzinkach bo ja nie pracuje ;] i jedna z nich zaproponowała zebym swoje odprawiła u niej w domu zebym sie tesciowa nie musiała stresowac:D a druga ze mna pojedzie na zakupy i zrobie tam urodzinki jupiiiiiiiiiiiiiiii:D:D:D:D nie moge sie doczekac poniedziałku!!! zastanawiam sie co zrobic pysznego na kolacje??:D cos na ciepło i jakies sałatki!!!!!

macie jakies pyszne pzrepisy na ciepło , szybkie łatwe i smaczne??

kupie ciacha cukiereczki i zrobie sorbet z owocami mmmmmmmmmmmmmm truskawkowyyyyyy ojjjjjjjj:) kupie sobie picollo hihihi:D a tak mi sie wina chcceeeeeee tak bym sie napiła... chodzi za mna lampka niesamowicie jak nigdy :huh: :huh: :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #321235 przez szolrak1
karolciuuuuuu cudownie:D nic sie nie martw jesli jestes szczesliwa u jego boku napewno bedzie dobrze!!!! mieszkacie ze soba a to wazne ( ja nie mieszkałam i dlatego doznałam szoku:) ) a do tego bedziecie mieli maluszka:D ktory zmieni wszystko:D i tak bedziesz za chwile tylko dzidzie kochała najmocniejjjjjj to silniejsze od nas:D a faceci sie wtedy zaczynaja starac:D

ja ostatnio byłam w sklepie i kupiłam soebi 3 sukieneczki na lato:P 2 M i jedna S :P hehe i zamiar taki ze po porzaze nie przetrwała ani skarpetka:) wiec musze zaczac myslec o garderobie letniej bo mam tylko ciazowe grube swetry ktore pokupowałam w miedzy czasie:D czeka mnei odnawianie garderoby od podstaw i te 3 sukienki hhihi taka moja motywacja:D " MADZIU MUSISZ SIE ZMIESCIC W M LUB S , NIE MA TO TAMTO:p "

WIEC PLAN JEST:D oby z wykonaniem nie było problemow:) :) :)

12 lata 10 miesiąc temu #321240 przez ewelinda83
szolrak1 super ze masz takie przyjaciolki :) byle do poniedzialku i udanej pikolowej zabawy :silly:

Karola1990 my przed slubem mieszkalismy dwa lata ze soba i po slubie u nas sie nic nie zmienilo, w pracy jak mnie pytali o meza to ja sie zastanawialam maz maz acha ja mam juz meza :lol: nie wiem jak u was ale u nas sie tescie bardzo uparli zeby zaplacic za swoich gosci i jak to podkreslili to ich obowiazek ( moi rodzice troche mi pomogli ale calosci nie mieli z czego zaplacic, wiec placilam ja z mezem ) to pozniej nam tesciu powiedzial ze to sa jego goscie on placil i on bedzie decydowal co i jak. tak wiec moze sie zastanow nad przyjmowaniem pomocy od tesciow zebys pozniej nie uslyszala ze oni dali pieniadze :ohmy: ja to bym mogla ksiazke napisac o moim najpiekniejszym koszmarze slubnym :angry: :angry: :angry:
ale tak jak wspomnialam maz jest ze mna w kazdej rozterce i mnie wspiera, na gorsze nic sie nie zmienil :) a teraz jak jestem w ciazy to czasami jest az nadopiekunczy :) a ja sie lapie na tym ze nawet czasami to wykorzystuje :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #321242 przez Karola1990
ja myśle narazie zakupić ciuchy w lumpkach i ewentualnie jakieś spodnie na allegro. Nie chce wydawać pieniędzy na ciuchy których i tak nie będę nosić.
W pierwszym tyg ciąży wyjechałam do Danii gdzie zmieniłam sobie całą garderobę. później okazało się że brzuszek mi rósł i z nowych ubrań nic nie mogłam założyć. Dlatego muszę teraz mieć takie pośrednie. jakoś wyglądać trzeba :P

No i mam zamiar obciąć włosy ale na ślubie łatwiej będzie upiąć dłuższe. Dlatego muszę się powstrzymać narazie. No i te wielkie odchudzanie! Żeby nie kupować sukienki w rozmiarze 50 !!!
tak patrzę na swoje koleżanki to po porodzie wszystkie przytyły... straszne to jest.

szorlak... super że masz takie koleżanki :) dużo daje takie wsparcie. odstresujesz się na pewno za wszystkie czasy :) ja takich nie mam ale to dlatego że bardzo nieufna jestem. mam dużo znajomych ale nie trafiłam na nikogo takiego komu można zaufać.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #321243 przez ewelinda83
tez mam plan powrotu do S i bardzo wierze w to ze to sie uda, musi sie udac bo zaczynam powoli zbierac nowe ciuszki :blink:

z ta ufnoscia do ludzi to sie zgodze :huh: tez nie raz sie przejechalam, dlatego moim najlepszym przyjacielem jest moj maz :side: no i moj byly chlopak ( chrzestny ) ale z nim mam teraz tylko kontakt telefoniczny :lol: ale za to jak sie spotkamy to cale noce przegadane :laugh:
wiem wiem dziwnie to brzmi. byly chlopak przyjacielem i jeszcze chrzestnym !!! no ale coz ja wierze w przyjazn damsko-meska i w naszym przypadku ona sie sprawdza a i faceci sie lubia :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka