BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #320964 przez szolrak1
ale fajnie ze jestescie:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #320965 przez Elwerka00
hahaha szorlak dzieki ;D jest mi juz lepiej ;D

Macie racje dziewczyny z tymi facetami !
Ahhh nawet sobie nie wyobrazacie jak poprawilyscie mi humor ;D

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #320976 przez szolrak1
dzisiaj w szkole rodzenia hit!!!!!!!!!! połozna mowi oj oj oj co do karmienia piersia dzwoni kobietka po porodzie i mowi tak:

co mam robic z tym odciaganiem bo u nas sie to nie sprawdza, niestety maz juz nie daje rady wszystkiego odciagac mowi ze mu juz to nie smakuje......... co mam robic......."

aaaaaaaaa "nie smakuje" haahahahaah coz za chop chyba mieli jakies zle poradniki hihihhi

12 lata 10 miesiąc temu #320990 przez kala321
szorlak będzie dobrze, a pociesz się,że mój też ze mną był tylko raz i jeszcze może tylko raz pójdzie,ale to szef go nie che puszczać
a ja nie mam doła,choć czasem mi wesoło czasem smutno,ale raczej wesoło

12 lata 10 miesiąc temu #320997 przez szolrak1
nio bede sie starała podejsc do tego inaczej , zostaly mi 3 zajecia wiec dam rade.... za tydzien przybywa babeczka z Johnson's babe ;];] dostaniemy kosmetyki:)

nelus przykro mi ze szef nie chce puscic twojego meza niestety mezczyznom ciezko pojmowac znaczeniie i wartosc tak istotnych wydarzen... ale na mecz Polski pewnie wszystkich by zwolnił ughm..

12 lata 10 miesiąc temu #321013 przez szolrak1
kalus oczywiscie ... tak to jest jak sie je i pisze:) pomyłka nickowa;]
to tak zleci ... jestem ciekawa w ktorym tygodniu moje malenstwo zechce mnie poznac :D marzy mi sie 38 tydzien :)

narazie brak rozstepów ale mysle ze jeszcze wyskocza:/ mojej kolezance wyszły 2 dni przed porodem, rano wstała popekana:(

12 lata 10 miesiąc temu #321014 przez Moniq
szorlak, niezłe z tym odciąganiem :) to się chłop napracował hihihi
to nam połozna na szkole rodzenia opowiadała że przyszła kobita i mówi że nie wie jak odstawić synka od piersi, żeby jej coś poradziła; zaczęły rozmawiać ale położną coś tknęło i pyta; "czemu chce pani odstawić synka?" a ona: "bo synek idzie do szkoły i chyba koledzy by się z niego smiali"

12 lata 10 miesiąc temu #321017 przez szolrak1
o Boże........ super na sniadanko mleko, na 2 sniadanko knoppers:P jak pozywnie hehehehe

ludzie to maja wyobraznie

a nam mowiła ze miała taki przypadek ze jedna kobieta podczas parcia w ciagu 2 min wypchała jej na rece dziecko z łozyskiem 2 w 1 !!! i ona nie umiała w to uwierzyc taki szok... a matka sie tylko spytała oddychajac: mam jeszcze przec? .......... <szok>

12 lata 10 miesiąc temu #321023 przez szolrak1
a co do czopków :

Scopolan to czopki rozkurczowe, które podaje się podczas porodu gdy szyjka bardzo powoli się rozwiera - mają rozluźnić szyjkę macicy i przyspieszyć jej rozwieranie.

na recepte ;] wiec ja poprosze ginekologa na nastepnej wizycie o nie;] w razie w

12 lata 10 miesiąc temu #321026 przez Moniq
poważnie z tym skopolanem?
bo ja dostałam od swojej gin skopolan w razie gdyby dopadły mnie mocne skurcze, i nopsa by nie działała

12 lata 10 miesiąc temu #321030 przez szolrak1
no jest rozkurczowy , sama sie dziwiłam ale połozne na oddziale kazały nam załatwic sobie te czopki . Ty go masz przepisany i wiem napewno ze jest całkowicie bezpieczny i dla mamusi i dla dziecka bo faktycznie nospa czasami rady nie daje. ;]

12 lata 10 miesiąc temu #321038 przez szolrak1
dobranoc kobietki:)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #321113 przez ewelinda83
Witam mamusiki :)
Jak po nocce ? Szorlak jak tam twoj dzisiejszy nastroj ? Pamietaj nie wolno ci sie denerwowac, smucic bo Bruno wszystko czuje i tez jest smutny :( a tak swoja droga dobrze, ze sie wyzalilas, mam nadzieje ze ci troche ulzylo :)
Ja akutar mojego meza musze pochwalic bo jest naprawde kochany :) zrobi wszystko ... ugotuje, posprzata, zrobi pranie, nawet sterte ciuszkow dla Kingi to on prasowal :lol:
jutro czeka nas przeprowadzka i nawet mi ubran nie pozwolil spakowac, bo ja mam odpoczywac :) no ale nie bede taka i mu chociaz je przygotuje do spakowania :silly:

ale sie usmialam jak czytalam o tym karmieniu i odciaganiu mleka :) ludzie to maja pomysly :laugh:

karola
daj znac jak ty z mama liczycie te tygodnie bo ja juz sie pogubilam :dry: kazda strona i lekarz mi inaczej liczy :angry:

Moniq Ewa to bardzo ladne imie i juz malo spotykane u tego mlodszego pokolenia :)
Ewy to fajne dziewczyny :blush: wiem bo sama mam tak na imie :silly: ach ta moja skromnosc :woohoo: :lol: :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #321144 przez Karola1990
Cześć dziewczyny.
jestem padnięta. późno poszłam spać bo oglądałam ten denny mecz. Do końca wierzyłam że ktoś strzeli bramkę ale się nie doczekałam.
W nocy wstałam po3 i koniec spania. Co ja zacznę zasypiać... to Oleńka łobuzuje. Nie było możliwości zaśnięcia. Wstałam o 9 i nie mam siły na nic dosłownie.

ja to liczę tak jak jestem np w 10 tyg i 5 dniu ciąży to wg mnie jest to już 11 bo 10 tygodni już minęło. taksamo teraz 35t i 1d czyli 36 tydzień.

12 lata 10 miesiąc temu #321153 przez szolrak1
dzien doberek;] Ewelindus humorek troche lepiej bo postanowiłam wszystko juz olac , dzisiaj skupiam sie na sobie! wkoncu... ciesze sie ze Twoj wybranek otacza Cie taka miłoscia i opieką to wspaniałe , cudowne i do pozazdroszczenia!!!

MOj maluzek mnei obudził rozciagankiem , robi szpagaty och jest udany:D ale miałam dzisiaj kosznerne sny watkow było wiele ale na szczescie zadnego nie pamietam:) poza tym ze obudziłam sie z płaczem, ale czemu to nie wiem:P

Ja licze tak : po pierwszych badaniach prenatalnych napisali poniedziałek 12 tydzien i 2 dzien ciąży, czyli w kazda niedziele zaczynam nowy tydzien i 1 dzien:D zatem obecnie jestem w 33 tygodniu i 5 dniu a w niedziele bedzie 34 i 1 D :)
na poczatku jak zaszłam w ciaze byłam u najblizszego gina zeby sie przekonac ze jestem w ciazy i on w pt mowił 4 tydzien, a juz w poniedziałek byłam u mojego to stwierdził 6 tydzien:P hehe i okazało sie ze ma racje:D na prenatalnych potwierdzili i :D juz wszystko wiemy:) :lol: :lol: :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka