BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #321824 przez szolrak1
Moniq ale to było słodkie!............. wapaniale........ corka chce sie przytulac... tez tak chcce... ;];];] az sie zyc chce;]

Karolciu nie martw sie widocznie juz tyle o tym gadali ze im sie temat wyczerpał a lubia pogadac o wszystkim i o niczym. To jak z mezczyznami im blizej meritum tym bardziej sie zaczna angazowac:) narazie sie nie martw bo musza dopiero widocznie poczuc faze! jak zaczniecie im mowic ze mamy to załatwilismy to .... to sie obudza! głowa ddo gory! ja nie miałam zadnej pomocy ze str tesciow i potem mnei to radowało:d bo przynajmniej mi sie nie wtracali hhehe:D maz tez mi nie pomogł wiec weselicho zrobiłam sama i wszyscy sie poczuli jak prawdziwi goscie wyszło na + a ja miałam radoche jaka jestem samowystarczalna:D

haaaaaaa dacie rade!!!!!!!!!! byle do rosołku a potem juz leci hihi

Elwerciu kocik nie mozesz tego brac do siebie ... robisz wszystko co mozesz zeby było dobrze i wiecej sie nie da! ale robisz wszystko i pamietaj ze dzieki tobie i tylko TOBIE!!!! twoje dzieciatko sie dalej rozwija! bo odpoczywasz ile mozesz starasz sie i jestes wielka!! bezradnosc niestety to taka siła ktora nami wrazliwymi kobietami rzadzi ale nie wmawiaj sobie ze to twoja wina!! ja wiem ze wszystko bedzie dobrze!!! zobaczysz kochana! pamietaj robisz wszystko! juz jeszcze twoje malenstwo sie nie pojawiło na swiecie a ty juz walczysz dla niego! to własnie jest miłosc.....................:*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #321832 przez Elwerka00
hej kobietki.. ; ) przezylam ta noc ! Ufff

Moniq czuje sie lepiej,ale cala noc bolal mnie brzuch.. nie wiem,dlaczegoo eh... Zasnelam dopiero o 1 ;/ wiec taka sobie ta noc ale juz lepiej dziekuje ;*

Szolrak Tobie rowniez dziekuje,podlamalam sie wczoraj ,bo naprawde nigdy tak nie bolalo ,ale Wasze dobre slowa daly mi sile ;* dziekuje ;* dzis juz lepiej,ide lezec dalej ; ) 3majcie sie cieplo ;*

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #321835 przez kala321
Oleńka szalała,bo mama czekoladę podawała;)

Moniq słodką masz tą córeczkę;D te teksty:) zapisujesz gdzieś?

Elwerka a torba spakowana?biedna jesteś
a mój Patryk tak kopie ,że mi spać nie daje ,nad ranem zasypiam dopiero,a le jak usłyszy głos tatusia to już tymi nogami po żebrach daje;P mały łobuz mi rośnie;P

cieszę sie,że Wam się podobają moje wyroby;)Wiecie,że konkurs "200 osób lubi cudowny-kuferek"-udał się w wekend losowanie,może któraś z Was zostanie wylosowana;)
ja dziś mam klientkę umówioną i chcę skończyć tacę,herbaciarkę i skrzyneczkę,bo od poniedizałku chcę podstawki zrobić(na zamówienie)i kolczyki,a z tym brzuchem już coraz trudniej siedzieć i malować w jednej pozycji,jeszcze jak mały daje po żebrach

a tak lubie moją pracę, choć wcześniej były inne branże,ale teraz robię to co lubię;D

12 lata 10 miesiąc temu #321837 przez kala321
pięknie szorlak to napisąła,aż mi łzy w oczy stanęły musze o tym mysleć

"....robisz wszystko i pamietaj ze dzieki tobie i tylko TOBIE!!!! twoje dzieciatko sie dalej rozwija! bo odpoczywasz ile mozesz starasz sie i jestes wielka!! bezradnosc niestety to taka siła ktora nami wrazliwymi kobietami rzadzi ale nie wmawiaj sobie ze to twoja wina!! ja wiem ze wszystko bedzie dobrze!!! zobaczysz kochana! pamietaj robisz wszystko! juz jeszcze twoje malenstwo sie nie pojawiło na swiecie a ty juz walczysz dla niego! to własnie jest miłosc.....................:*"

Elwerka ja codziennie zasypiam 3-4 ,bo mały wcześniej nie daje zasnąć,już nie wspomnę o siusianiu,zmianach pozycji itd,a w końcu często jest 4 lub później bo świtać zaczyna jak ja zmęczona zasypiam,wtedy śpię tak do 9 lub czasami do 9:30,aby trochę tego snu było
ale już mnie trochę meczy ,choć myślałam,ze to taki fajny stan i że będę tak chciała być cały czas

choć moja przyjaciółka mówiła,że jak dzidzia w końcu wyjdzie,to potem czasem brakuje tych kopniaczków w brzuchu i tych ruchów-staram sobie to mówić,gdy mały za mocno bryka,że jeszcze ,za tym zatęsknię,aby się na Patryka nie denerwować
nic muszę zrobić przerwę i zmienić pozycję,bo mały znów się rozpycha

12 lata 10 miesiąc temu #321843 przez szolrak1
:) bo taka jest prawda Elwerka jest wielka:D:*

tak w ogole kalus to ja widze ze mamy podobne zainteresowania:D ty gospel a ja śpiewałam w operze w chorze:D mmmmmmmmmmmmmmmmm muzykaaaaa

12 lata 10 miesiąc temu #321849 przez kala321
usunęło mi:(
Agata ty jesteś z moich okolic, może kiedyś uda się spotkanie;D

Magda,ale ty laska jesteś,wysoka;)oglądąłam zdjęcia;)

12 lata 10 miesiąc temu #321852 przez szolrak1
hihii kochana kalusiu:D hehe jestem niska:D mam 162 ale moja przyjaciołka , z ktora widziałas zdjecie jest strasznie malenka :D dlatego wygladam tam jak amazonka hihihhihihii:D ale dziekuje Ci bardzo:*

12 lata 10 miesiąc temu #321857 przez Karola1990
Kamila masz swojego sobowtóra w Olsztynie :) Albo siostrę bliźniaczkę :)
Ja jak widziałaś jestem okrąglutka i jedyna w swoim rodzaju. :P

Wzięłabym się za sprzątanie i naukę ale mam takiego lenia że szok. :D Jedyne co robię na bieżąco to siku :P

12 lata 10 miesiąc temu #321863 przez szolrak1
karola hahaahah " jedyne co robie na biezaco to siku" hahahahahhaha

12 lata 10 miesiąc temu #321868 przez kala321
nie wiem nic o sobowtórze;);P
ja też na bieżąco siku;D;D;D

musze wybrać się do urzędu i po wyniki,ale nie chce mi sie-mam lenia dziś

12 lata 10 miesiąc temu #321875 przez Karola1990
chyba dziś taki dzień. łóżkowo-piżamowy

12 lata 10 miesiąc temu #321881 przez kala321
nie ja właśnie sie wyszykowałąm i wychodzę wszystko pozałatwiać i na spacerek,u nas dziś słoneczko,wiosna;D
miłego dnia

12 lata 10 miesiąc temu #321886 przez Elwerka00
kala ja jeszcze nie mam torby spakowanej,ale niedlugo spakuje jak kupie reszte rzeczy,nie mam kapci pizamy do porodu nawet torby ; ( wrrr.. Nie mam jak tego ogarnac i kiedy.. Nie mam nic popranego,nie mam gniazdka ubitego dla maluszka ... Tak Wam zazdroszcze ze Wy juz powolutku macie wszystko.. Dzis porozmawiam sobie z mama i ustale jak to ogarnac..

A jesli chodzi o to,co szolrak napisala,to fakt ,ta dziewczyna ma wielkie serce i jest bardzo madra,bo te slowa mnie rowniez wzruszyly i dodaly mi sily.. ;*

Chce zebyscie wiedzialy,wszystkie Mamusie tu zebrane,ze Wasze rady sa dla mnie bardzo cenne,poniewaz mam tylko 20 lat i napewno tak dojrzala jak Wy nie jestem,mniej obeznana itp,dlatego wszystko co piszecie biore sobie do serca i to mi pomaga ;* dziekuje Wam wszystkim ;* za slowa nawet te najwyzklejsze,bo czuje ze nie jestem sama,za pomoc ,za rady gdy mam obawy jakies ... dziekuje za to,ze Was mam tu,chociazby na forum ;*

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #321898 przez Karola1990
ja mam 22 lata więc dużej różnicy wieku między nami nie ma ;)

to prawda że jakby nie to forum to chyba bym co 5 min do lekarza latała. Z dystansem podchodzi się do ciąży i na pewno dużo łatwiej jest sobie poradzic z tym wszystkim jak ma się porównanie w innych ciężarnych. Te wszystkie mamusie które juz sa po porodzie opowiadaja jakby wszystkie rozumy zjadły i często zapominaja jakto jest byc w ciąży i jakie ma się wtedy rozterki. mnie np tylko straszą porodem itp. Jakbym tylko ich słuchała to dawno mieszkałabym na oddziale psychiatrycznym.

12 lata 10 miesiąc temu #321915 przez szolrak1
kochane dziewczyny!!!!!1 głowa do gory!! wszystko bedzie dobrze!! elwerciu nie martw sie ze nie masz jeszcze wszystkiego , zamow na lezaco na allegro, popros mezczyzne aby ci wyprasował tylko to co najwazniejsze posciel , 2 reczniki, kocyk, ciuszki na wyjscie ze szpitala i na dwa dni po powrocie.. a reszte kochana sobie sama okiełznasz jak juz maluszek bedzie na raczkach!!! nic sie nie martw tylko to co konieczne a potem sama sobie tym bedziesz sterowac! my pomalenku szykujemy bo jestesmy w miare mobilne to zupełnie inna sytuacja! widzisz ja dzisiaj dopiero piore posciel i bede prasowac , robie sobie wszystko po malenku;] i tak jak dzisiaj wykładałam do praleczki to odkryłam ze przydałby sie jeden rożek jeszcze wiec zamowiłam na allegro zebym nie musiała nigdzie biegac i sobie na niego poczekam. Musze isc jeszcze do apteki po podkłady bella i bephanten na piersi i klapki musze kupic;]i skarpetki i lacki:D i wozka hahah widzisz:D damy rade:* najwazniejsze abyscie sie nie przemeczyły i ułatwiały sobie te ostatnie tygodnie!!:) aj cmokkkkkkkkkkk :)

Kalus śliczna z Ciebie kobietka:) taka filigranowa i uśmiechnieta:D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka