BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #323919 przez kala321
byłam wysłąć przesyłki,ale u nas mimo słoneczka zimno - 2 st,więc na spacer nie za bardzo miałąm ochotę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #323920 przez agata250885
Elwerka00 to chodzi tylko o wejście tam. Oliwka na paluszek i masujesz sobie dookoła. abcporod.pl/przygotowanie-krocza-do-porodu - tu jest coś na ten temat to zobacz sobie

12 lata 10 miesiąc temu #323923 przez Karola1990
ale brzuch mnie pobolewa ... chyba przesadziłam ...
u nas tez jest chłodno ale na tarasie mam 16 stopni więc można sobie posiedzieć na słoneczku.
w wakacje jest zwykle gdzieś ponad 40 i zero wiatru. uwielbiam sie wygrzewać,opalać. Może nadrobie słoneczne zaległości przed ślubem :P
Chyba muszę pomyśleć nad zakupem parasola żeby Olusia miała trochę cienia.
Zawsze stawialiśmy basen na tarasie i woda nagrzewała się błyskawicznie. oczywiście taki dla dzieci. za rok Ola będzie szalała :P
ehh ale się rozmarzyłam o wakacjach :P

12 lata 10 miesiąc temu #323926 przez Elwerka00
dzieki Agata zaraz lukne co tam jest ;)

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #323935 przez agata250885
Prosze bardzo, zobacz sobie.Wystarczą tylko chęci i dobra mobilizacja. Buziaczki

12 lata 10 miesiąc temu #323950 przez agata250885
O kurcze kobietki musze was o coś zapytać bo trace głowę normalnie. Byłam nie dawno w markecie po chleb. Kupiłam jeszcze wiele innych produktów bo tak to juz jest ze jeszcze coś się przyda jak się pójdzie. I wiecie co.Ja tu chce robić chlebek na kolecje dla męża a tu go nie ma. Jestem w szoku, jeszcze nigdy mi się tak nie zdarzyło. Zgubiłam chleb. W domu nigdzie nie ma , w aucie też nie. Zostawiłam go gdzieś heheheeheh. Mamusie czy wy w tej ciąży też jesteście tak rozkojarzone? Ja po prostu w ciąży jestem jakaś zamyślona i gapowata dosłownie ze sama na siebie się wściekam.hehehe Macie też tak?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323967 przez Karola1990
agata.. ja ostatnio usłyszałam jak się jacyś znajomi witają i myślałam że to do mnie więc bez wahania odpowiedziałam Cześć.:P później dopiero wpadłam na pomysł że chyba nie było to do mnie i dlatego takie miny zdziwione mieli. :P
ja też zakręcona jestem okropnie.
idę spać bo chyba nie wytrzymam zaraz.

znalazłam fajna stronkę z przepisami "light" to tak już na zaś po porodzie dla mnie bo wy to chudzinki jesteście a ja muszę się wpasować w jakąś sukienkę:P
ale może jakiś przepis wam się spodoba

przepisy-light.pl

12 lata 10 miesiąc temu #323970 przez agata250885
dzięki Karola, dałam w ulubione bo do chudzinek też nie należę. Nie jesteś sama. ;-) Hehehe no to niezła wpadka z tymi znajomymi. Ale dobrze ze ja też nie jestem sama z tym roztrzepaniem moim. Dobrze ze miałam bagietke zamrożoną bo bym nie miała co dać mężusiowi na kolacyjkę do pałeczki z kurczaczka i pomidorków.

12 lata 10 miesiąc temu #323982 przez Elwerka00
ja tez sobie zapisalam;p

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #323986 przez nelka
elwerka jeśli szyjka ci się spraca to nie ma opcji musisz leżeć, nawet siedzenie może powodować że dziecko na nią uciska i będzie się skracać, masz jeszcze sporo tygodni więc naprawdę oszczędzaj się i po schodach tym bardziej nie chodź!!! może za 3-4tygodnie będzie lepiej i wtedy będziesz się ruszać. Moja znajoma miała podobny problem do twojego i też leżała i urodziła szybko, a nawet jakby poród miał trwać godz dłużej z tego powodu to lepsze niż rodzić pare tygodni za wcześnie!!! a czy ty dotałaś wkącu jakieś leki?

agata a nie chodziło ci czasem o masaż krocza? bo masaż szyjki to troszkę co innego, masaż krocza pomaga uelastycznicz mięśnie żeby uniknąć nacięcia ale najbezpieczniej to zacząć od 34-36tc.

pytałam was ostatnio o wage bo moja stoi w miejscu i dzisaj rano się waże i w dwa dni przybrałam 1kg :ohmy: w takim tempie to ja naprawdę eksploduje niedługo :huh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323990 przez agata250885
Tak nelka o masaż krocza,pomyliłam się troszke. Juz poczytałam sobie o tym wszystkim. Ale ten masaż szyjki macicy przed porodem pobudza macicę do szybszych skurczów. Tez brdzo pomocny-
www.mamazone.pl/tv/film,4513,masaz-szyjki-macicy.aspx
Moja waga tez ostatnio stała w miejscu, ale dzidzius urósł więc jest ok. Ruchliwy miesiąc miałam. Ale na pewno jeszcze przytyję trochę i bende prawdziwym słonikiem wtedy. Postaram się zeby nie za dużo juz. Bende spacerować sobie i postaram się nie objadać. o jejku ciężka sprawa z tą wagą nelka ufffff co to będzie po.

12 lata 10 miesiąc temu #323992 przez szolrak1
zimnoooooooooooooooooooo zmarzłam na maxa!!!

JESLI CHODZI O PAS PO PORODZIE to kochane po połogu.... karmienie piersia kurczy macice , dopiero po połogu mozna ćwiczyc , znajoma po 2 miesiacu od porodu poszła na aerobic i ja opierdzielili .. poczekajcie az wam sie skurczy macica , po 3 miesiacach mozna probowac ćwiczyc brzuszki aeorobic pas mozna natomiast ubrac po 6 tyg tylko dla waszego samopoczycia natomiast on sylwetki nie wyszczupli to mozecie sobie zapewnic ćwiczeniami!! ALE PO 3 MIESIACUUUUUUU:)

ja bym chciała urodzic w 37 tc... bardzo mi juz ciezko

waga idzie kilo na tydzien :/ juz 17 do przodu

12 lata 10 miesiąc temu #323996 przez agata250885
Elwirka00 słońce ale upewnij się proszę czy możesz wykonywać masaż krocza przy skracającej się szyjce macicy.

12 lata 10 miesiąc temu #323997 przez Elwerka00
nelka leze,ale niestety nikt mi jedzenia nie zrobi i nie przyniesie wiec musze zejsc itp.. Zadnych lekow nie dostalam.. lekarz kazal lezec wiec leze... Powiedzial,zebym chociaz do nastepnej wizyty dotrwala ,to bedzie 35tc wiec jeszcze 2 tyg.potem bede spokojniejsza...

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #324000 przez agata250885
nelka jakie śliczne imię Zosia. My tez chcieliśmy Zośkę do puki nie dowiedzieliśmy się że to chłopczyk. ;-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka