BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 9 miesiąc temu #329795 przez Karola1990
straszny szok musi takie dzieciątko przejść. zwłaszcza że przez tyle m-cy zwinięte w kłębek bez możliwości wyprostowania.!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #329796 przez szolrak1
hahah kochanei nie sugeruj sie tym zdjeciem!!! ja miałam szpilki i dzwony mam wzrostu 162 a kolezanka ma 150:d dlatego wygladam jak patyczek:D na szczudełkach:D

12 lata 9 miesiąc temu #329797 przez szolrak1
taki mam typ urody szczupła na gorze mało w biuscie a pupa mogłabym boksowac:d teraz to zabijac:D:P:P:P wszystko poszło od brzucha w dół:D aj aj aj

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #329798 przez ewelinda83
no ja nawet pytalam o cesarke to mi powiedzieli ze preferuja nturalne porody zeby dziecko nie przeszlo szoku przy wyjmowaniu z brzucha a przy naturalnym wszystko odbywa sie dluzej i dziecko powoli sie przyzwyczaja do tego co sie dzieje.

ja tez nie jestem duza mam 160 :) ale laska z ciebie :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #329801 przez Moniq
ja po spacerku, taka wiosna na podwórku że od razu mam lepszy humor :)
bawimy się w czarownice hihihi mi wychodzi 4 dni!!! robiłam 3 razy ale ja nie wiem czy dobrze, bo pierwszy raz takie czary odprawiałam, ale ja nie wierzę w takie rzeczy a maluchy i tak zrobią jak im będzie się podobało :D

oj, poród dla malucha to trudna sprawa; same sobie wyobraźcie :ohmy: macie ciepło jesteście w wodzie, odgłosy stłumione, i cały czas słyszycie bicie serducha mamy, światło dociera prztłumione i tu raptem zmieniasz diametralnie środowisko szok!!!

szolrak, spoko maluch się urodzi, weźmiesz się ostro za siebie i pupa wróci do normy i będziesz fantastyczą młodą mamuśką

12 lata 9 miesiąc temu #329803 przez szolrak1
wow dziekuje:* i wzajemnie!! :)

ale sie ciesze z tych spodniiiiiiiiiii:D bo kupiłam troszke luzniejsze i moze nawet uda sie rece do kieszeni wsadzic hahahha:d bo teraz nie umiem:P:P:D kurcze jak to leci:D 3 tyg temu miałam wizyte u ginekologa i juz w poniedziałek znowu przedostatnia wizyta :d wow

w przyszłym tygodniu przyjdzie moj kochany wozeczek z gratisami:D a taks ie ciesze bo gratisy sa boskieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:D i wozek tez:d hihihihh i mam wszystko:D zacnie

12 lata 9 miesiąc temu #329804 przez Moniq
dobrze że sobie kupiłaś, coś na pupęzałożyć trzeba a szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko!!! :D
ja biegam w dresikach, mam dzinsy ale jakoś mni w nich nie wygodnie i mni spadają i ten pas mnie wkurza, a leginsy strasznie opinają mi brzuch, co nie jest miłe; a płaszcz nie zapina mi się na brzuchu więc jak zapnę resztę guzików to wyglądam jak pęknięty worek hihihi

kupiłam sobie książkę do szpitala i właśnie zgrywam muzykę na mp3 :)

12 lata 9 miesiąc temu #329809 przez szolrak1
MOniq ;] tak zrobie:D własnie mis ie przypomniało ze mam jakas kurtke wiosenna kupiłam za 20 zł dawno temu chyba jej musze poszukac:d a na spodnie nie moge sie doczekac:D widzisz własnie mam to samo spodnie upinaja nie wciskam sie , legginsy wkurzaja bo sa strasznie obcisłe, wiec marze o luznych gaciach i samopoczucie bedzie lepsze:D

a moj synus szaleje ostro:D

12 lata 9 miesiąc temu #329823 przez Karola1990
moniq mi właśnie też tak wychodziło u ciebie dlatego zwątpiłam trochę. Ale wszystko możliwe.

W sumie coś wątpię żebyśmy wszystkie tak wcześnie zaczęły rodzić... ale można było przez chwilę pomarzyć :P

12 lata 9 miesiąc temu #329825 przez szolrak1

12 lata 9 miesiąc temu #329835 przez nelka
witajcie dziewczyny! podczytuje was dzisiaj sobie bo u mnie wiosene porządki :lol: posprzątałam całe mieszkanie, okna umyłam a teraz robię obiadek :ohmy:

tak sobie wróżycie że zaraz z mamuś kwietniowych będziemy mamuśki marcowe :blink:

ja też się już w nic nie mieszcze, ale u mnie jest problem żeby ten brzuszek zapakować :dry: obniżyłam sobie stan w dwóch parach spodni i jakoś mam nadzieję dociągne do porodu...

12 lata 9 miesiąc temu #329839 przez Karola1990
no właśnie... okna!!
że na to nie wpadłam.
Jutro biorę się za porządki z myciem okien ;)

12 lata 9 miesiąc temu #329840 przez Elwerka00
noo mamusie!ale sie rozpisalyscie !;D ja wstalam ok 14. ;D dopiero sniadanie zjadlam..ehh

A wy zdazylyscie poruszyc tyle tematow;p jesli chodzi o spodnie to ja mam takie aladyny ,i sa dobre odd poczatku ciazy do teraz.. Bardzo wygodne,polarowe...;D

Ty wasze bobaski tez sie mniej ruszaja? Bo zauwazylam ,ze niektore dalej szaleja,a moj synek od paru dni tylko delikatnie cos sie rusza... Eh

Aleksander < 3

12 lata 9 miesiąc temu #329848 przez szolrak1
moj synus tak mnei rozciaga ze zaraz mi wyskocza rozstepy z boków brzuszka;] masakraa

12 lata 9 miesiąc temu #329849 przez Moniq
Elwerka, Ty śpiochu :kiss:
nelka jaki pracuś z Ciebie :D

z tym myciem okien to ostrożnie, bo nie powinno się zbytnio podnosić rąk do góry w ciąży, do przeciąża się mięśnie trzymające macicę i cały brzuszek, podobnie ze schylaniem się; więc mamuśki, oszczędzamy się :)

ja zaczęłam w końcu wchodzić po schodach, bo do tej pory korzystałam z windy i wyobraźcie sobie że dostałam zadyszki przy wejściu na 3 piętro :ohmy:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka