BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 3 miesiąc temu #441624 przez ewelinda83
iwcia Kubcio przeszedl wlasnie na Nan ale to tak jak pisalam dopiero ok 8/9 miesiaca i przechodzil na nie stopniowo, czyli mial mieszane dwa mleka na raz dla przyzwyczajenia

my jeszcze nie mamy wiekszego krzeselka samochodowego :dry: mielismy dawno juz kupic bo Kinga strasznie nam plakala podczas jazdy autem :unsure: ale od kad wyjelismy jej wkladke niemowleca to nie mamy z nia wiekszysz problemow w aucie :) krzeselko kupimy pewnie w okolicy swiat za bony swiateczne :blink:

zeby ida jak szalone :ohmy: 4 kupy dzisiaj juz byly i marudne dziecko bylo :(
ale jak poszlismy do parku na spacer to byla zadowolona :) bardzo lubi drzewa :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #441643 przez kala321
napisałam długą wypowiedź i wszystko zjadło;(
kurcze a tyle odpisałąm i napisałam trudno może jutro napisze,bo teraz już idę się położyć;D

12 lata 3 miesiąc temu #441720 przez Karola1990
nelka z tym siedzeniem to tak śmiesznie wyszło bo dzień wcześniej próbowałam ją posadzić ale chwiała się jak zawsze a następnego dnia posadziłam ją przypadkiem i tak już została :) tak jej się podoba siedzenie że jak tylko lezy to zaczyna się denerwować i chce żeby ją posadzić :) tak się sadzam ją sama.

my fotelik kupiliśmy maxi cosi priori sps+ (9-18kg) .. nie jest za specjalny ale na nasze wyjazdy 4 razy w miesiącu do olsztyna w zupełności wystarczy.
Ma opcję rozkładania do półsiedzenia. Do tego dokupiłam pokrowiec na wakacje z froty dzięki któremu podobno dziecko ma się tak w nim nie pocić.
Fotelik kosztował niecałe 400 + 90 zł za pokrowiec. ale trochę taniej mieliśmy i w sumie to 400zł wydałam. nie takie troche w sumie :P

my się zbieraliśmy z tym fotelikiem od chrzcin.

a wiecie że najbezpieczniej wozić dziecko tyłem do kierunku jazdy? powinno się to robić jak najdłużej no i są nawet foteliki dla dzieci już starszych przystosowane właśnie do jazdy tyłem to kierunku jazdy.
Z tym że ja nie polecam bo w Polsce takie prawo że tylko te foteliki 0-13 można tak przewozic a jak będzie większy to mandat. Na fb ostatnio wyczytałam w postach tej strony fotelik.info. no śmiech na sali dosłownie.

ale jak narazie nasza niunia ma 7.500kg gdzieś a fotelik do 9 kg więc jeszcze trochę pojeździ. dla mnie lepiej bo wózek łatwiej zabrać. nie muszę gondolki wozić tylko fotelik i stelaż.

12 lata 3 miesiąc temu #441805 przez kala321
witam;)
karola a sama mała już siada,czy tylko jak ją posadzisz?

12 lata 3 miesiąc temu #441833 przez szolrak1
dzien dobry;]

bunio zjadł wczoraj cały słoiczek marchewki huraaaaaaaaaaaa;]

macha raczkami i siada

obraca sie na brzuch 300 razy dziennie i z brzuszka na plecki ale jestem dumna z niego;] i chchce juz chodzic:d hehe

ale mam radoche

12 lata 3 miesiąc temu #441837 przez szolrak1
ide po kawke tradycyjnie 2ga i potem sprzatanie a na obiad zrobie pizze:D

karolciu piekna jest olusia:D

12 lata 3 miesiąc temu #441853 przez szolrak1
kalus duzo zjada twoj maluszek:D gratulje;]

12 lata 3 miesiąc temu #442016 przez kala321
szorlak dużo,a ja mam wrażenie,że mało?

12 lata 3 miesiąc temu #442033 przez kala321
mały dziś płacze na ząbki,pękło już mu dziąsełko na dole, smarowałam,ale tego za czesto nie można,więc dałam mu czopek,może trochę złagodzi to przebijanie

12 lata 3 miesiąc temu #442038 przez kala321
i super włożyłam czopek a on zaczyna kupkę robić;(
po jakim czasie można podać drugi?

12 lata 3 miesiąc temu #442094 przez Karola1990
nie mam pojęcia kala... ale napewno coś musi byc napisane na ulotce

u nas dziś fasolowa ale oczywiście musiałam zepsuć :D

wiecie moja mała coś nie bardzo z jedzeniem ostatnio. nie wypija już 180 tylko połowę :/ i jak chce ją nakarmić zupką to nie chce jeść. nie wiem o co chodzi.
teraz już trochę czasu śpi a myślałam że jest głodna.

może przez te ząbki :/

a tak po za tematem :P
dużo macie zabawek dla swoich dzieci? bo ja ciągle mam ochotę coś kupic ale w sumię to sama nie wiem co. :/
a może to co ma jej wystarczy? a może ubranka?
ale mam dylematy :D

no i już się zdecydowałam na spiralę.
ta wszywka u nas kosztuje majątek. niestety.

12 lata 3 miesiąc temu #442125 przez kala321
ja tez małemu ciagle cos kupuję,teraz żólwik do kąpieli i komputer-piesek(odkupiłam,będzie na święta komputerek), i śpiworek na zimę kupię na sanki,do wózka
coś w tym stylu
allegro.pl/spiwor-spiworek-95-cm-do-wozk...nek-i2677711012.html

12 lata 3 miesiąc temu #442146 przez kala321
wczoraj mały jadł rosołek z kurczakiem ze słoiczka ten duży słoik 150 ml,mówię na dwa dni bedzie miał-nowy smak,pewnie zje trochę i dopije mleczkiem,a on zjadł trochę i krzyk że jeszcze ,maż dołożył jeszcze skończyło się,krzyk,ż ejeszcze, w końcu przyniósł cały słoiczek(bo zwykle przekłądam do miseczki),zjadł prawie cały 3 łyżeczki zostały-chyba mu smakowało

właśnie zasnął i nawet udało,się zjeść troszkę,ciekawe ile pośpi,biedaczek

12 lata 3 miesiąc temu #442187 przez Elwerka00
witajcie.

Jakos nie mam ochoty na cokolwiek...
Humor tragiczny.swiat jakies szary nie wiem dlaczego.codzien sie boje,co dalej.
boje sie,ze tamten zabierze mi malego i zacznie sie taka wojna jakiej swiat nie widzial;(

Wr..

Co do zabkow.probowalam cyknac zdjecie ale maly sie wierci i za kazdym razem rozmazane.zabek jest strasznie ostry juz nie daje malemu gryzc palca bo bolii jak nie wiem.. Idzie kolejny,maly marudzi...wiecej sie slini znow..takze czekamy na nastepny a mowia ze jak juz 1 wyjdzie to potem tak nie boli...gowno prawda...dziecko cierpi tak samo..

Maly jedyne co,to zjadl ze sloiczka tylko jablko i to sie kwasil tak,ze myslalam,ze mu nie smakuje..banan ble.. Marchewka czy dynia z ziemniakami koszmar..jagody tak samo..niejadka mam. Mleka pic tez nie chce.ohhh

Zauwazylam,ze maly chyba juz przestal tak do mnie lgnac.. Spojrzy i glowe odwroci.. Tak mi smutno.wczoraj babcia z nim siedziala,bo ja gotoowalam pielkam ciasta czy robilam salatki i pod wieczor maly nawet nie zwrocil uwagi czy jestem czy nie,bylo mu to obojetne..i tak mi lezka az poleciala jakos..;(

Madzia,a Bruno sam siada?czy siedzi jak go posadzisz?

Kala widzialam ten laptopek;p fajny;p tez cos musze malemu kupic;p

Aleksander < 3

12 lata 3 miesiąc temu #442200 przez kala321
;)
nie martw się elwerka jest jeszcze taki okres przed nami,gdzie dzieci tylko mama mama,zobaczysz nawet siku nie będziesz mogła iść,pamiętam to u dziewczynek czy małęgo moich sis

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka