BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 3 miesiąc temu #443024 przez szolrak1
elwi kochanie to pieknie;];]

ja tez bylam i kupilam sweterki;]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #443030 przez szolrak1
moj synus strasznie sie buntuje przy ubieraniu cieplejszej odziezy na spacer oj strasznie:)

karolciu i co wkoncu podjełas decyzje w sprawie antykoncepcji?? sa osobu ktore to chwala a inne nie jak kazda forme zabezpieczenia.... moje kolezanki narzekaja na tabletki a ja sie po nich bosko czuje chudne i nie mam problemow to wszystko zalezy od ogranizmu. 3mam kciuki

12 lata 2 miesiąc temu #443156 przez nelka
Elwi bardzo dobrze że zdajesz sobie sprawę że sama jesteś w beznadziejnym związku to już pierwszy krok do zmian :blink: a jak twoja mama została z mały to co niechciał zasnąć i dlatego wróciłaś tak wcześnie?

Dziewczyny wiadomo że nasze dzieciaczki są najcudowniejsze na świecie i najważniejsze ale odrobina zdrowego egoizmu jest każdemu potrzebne dla zachowania równowagi. Wyjdzie to na zdrowie nam i naszym dzieciaczką.

My na spacer zakładamy body z długim rękawem, bluzeczke z długim, spodnie, cieplejsze skarpetki i paputki, cieplejszą bluze lub kurteczkę a w wózku przykrywamy się kocykiem.

U nas ząbków brak ale coś czuję że za niedługo usiądzie sama...

zaaaaaaaaaaaaakupy my też dziś byłyśmy i mamy większe bodziaki i pierwszy telefon Zosi :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #443457 przez Karola1990
nelka ... chyba telefon okarze się najlepszym zakupem :) moja mała jak zobaczy ze rozmawiam jest płacz w sekunde :)

ja jutro się wybieram na zakupy. nie koniecznie mi sie chce no ale trzeba.
dla Olusi mam wszystko. jedynie pampersy i mleko.

12 lata 2 miesiąc temu #443612 przez Elwerka00
nelus wrocilam bo ja na dluzej staram sie malego nie zostawiac,jednak mama tez ma swoje lata i nie chce jej obciazac,bo jakos zle sie czuje gdy ja ide bawic sie,a powinnam zajmowac sie dzieckiem.
Raz poszlam o 21 i wrocilam na 24 ,teraz o 18 i na 21 wrocilam.. A maly nie zasnal bo on w ogole jakos mi ostatnio zle sypia. Ostatnie noce placz marudzenie placz... Ohh ale tak placze ze az ryczy. To chyba zabki.malo mi je... Ohh dzis o 4 sie obudzil i nie chcial spac...

Madzia,moj tak samo nienawidzi sie ubierac oh.. Kiedys nie bylo problemu a teraz... Krzyczy placze..

Ja przechodze juz na mleko 2R Bebiko. tylko one jest gesciejsze i przez smoki leciec nie chce;/ macie jakies rady?

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #443634 przez kala321
elerka a robiłaś najpier pól na pól,czy od razu na 2 przeszłąś?bo czytałąm na opakowaniu,ż e najpier mieszać, a jak długo?
noga w gipsie i mały ząbkujący szkrab-bajka
nie wiem jak dłużej damy radę
niestety mąż nie moze wziąć opieki na dziecko,bo jego szef na wakacjach zagranicą

ładna pogoda,zimno,ale słoneczko,niestety noga w gipsie wyklucza spacerki,aż mi żal małego,bo teraz tylko na łożku siedzimy,idę tylko pampersy wyrzucić,czy małemu mleczko zrobić i to tyle reszta zabaw na łożku
dobrze,że mały jeszcze nie czworakuje,ani nie chodzi,bo trudniej by mi było go upilnować

12 lata 2 miesiąc temu #443768 przez nelka
Elwerka a jaki masz teraz smoczek? ile ma dziurek? jakby co to są jeszcze te smoczki z taką szczeliną i ja mam np z avent i jest oznaczony cyferkami I II III i w zależności jaką gęstą mam kaszke to obracasz smoczek żeby łatwiej leciało.

Ja teraz też mam zamiar zabrać się za zmiane mleka i tak myśle że zaczne najpierw od jednej miarki i jak wszystko będzie ok to będę dodawać kolejną, chyba tak co 1 dzień zwiększe będę zwiększać porcje...

Kala jak nie możecie iść na spacerek to chodziaż jak mały będzie szedł na drzemke to ubierz mu czapeczke przykryj ciepło i otwórz okno żeby się nawdychał świeżego powietrza :blink: jak długo musisz się męczyć z tym gipsem?

Gratuluje kolejnych ząbów :lol: rozumiem że wszystkim wychodzą najpier dolne jedynki?

12 lata 2 miesiąc temu #443840 przez kala321
nam dolna lewa jedunka wyszła
gips na razie do 19-go i kontrola

12 lata 2 miesiąc temu #444026 przez Elwerka00
u nas prawa jedynka wyszla..

Ja mleka nie mieszalam szczerze mowiac bo bylam postawiona pod sciana mialam kupione 2R i stalo,a nagle skonczylo mi sie te 1 i musialam dac 2.nie wiem czy malemu nie zaszkodzilam chociaz mi sie wydaje ze one jest tylko wzbogacone w kleik .tym sie rozni od 1 ale nie mam pojecia.. Teraz daje raz 1 raz 2. ale jak 1 sie skonczy to juz ttylko te 2 bede dawac..a moze to po tym maly ma takie baki?hm...smierdza na kilometr.

Ciekawe jak dzisiejsza noc bedzie wygladac..

Dzis bylam u ciotki ktora pracuje w gopsie i wzielam papiery na rodzinne.musze tamtego dochody wpisac i mozliwe ze znow nie dostane rodzinnego ;/ ohhh..

Brakuje mi takiego meskiego przytulenia i tego bezpieczenstwa.maly cale dnie marudzi piszczy i bardziej cieszy sie na widok babci niz moj..

mojej babci znajoma ma gospodarstwo,zostawila pol roczne dziecko w lozeczku dala butle z mlekiem i poszla doic krowy.przychodzi a dziecko trzyma ta butle,zabiera jemu,a ono juz nie zyje.musialo mu sie cofnac i sie zakkrztusilo..koszmar.

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #444077 przez nelka
Elwerka całkiem możliwe że bączki są od mleka, troszkę się różnią składem a napewno jest bardziej kaloryczne więc może brzuszek przyzwyczaja się do trawienia.
A wogle to dlaczego masz go wpisywać w papierach skoro nie mieszkacie razem, nie macie wspólnego gospodartwa ani nie masz udokumentowanych alimentów? nie rozumiem tego...

Jak można zostawić takie małe dziecko samo z butlą?! masakra...

Ja dzisiaj na noc zrobiłam Zośce mleko z kleikiem i wypiła 180ml i chyba jej mało było! głodzila moja :silly:

Ale znowu cisza tutaj :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #444129 przez Elwerka00
Nelka musze go wpisac bo maly ma jego nazwisko;/ chyba ze podam go o alimenty wtedy nie bede musiala jego dochodow. Jezeli teraz sie nie ogarnie i nie zaplaci to ide do sadu.bo juz mam dosc jego zachowania.

Tyle zjadla?lalll... Moj 120 nawet nie moze zjesc... Teraz powinno jej starczyc na dlugo;p

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #444159 przez kala321
mały zjadł160 ml,chciałam mu dać kaszkę na noc,ale nie chciał jesc zjadł 5 łyzeczek i koniec,to dałam mleko i tyle wypił(kaszka nowa ta nocna)

12 lata 2 miesiąc temu #444225 przez ewelinda83
elwira to straszne co napisalas :( biedny dzidzius :(
wiesz ja bym juz nie czekala i nie liczyla na lepsze jutro, dziecko kosztuje ... wiec nie rozumie dlaczego tylko ty masz te koszty ponosic :unsure:

moja tez zjada ok 120ml :( niejadek :( ale mam nadzieje ze jak te zebiska juz wyjda to apetyt wroci :)

we wtorek myslalam ze mi cycor peknie w pracy :ohmy: tak mi nabrzmial i bolal ze az dzwonilam do mamy i prosilam ja zeby nie dawala Kindze jesc przed moim powrotem bo ja dam odrazu do piersi, a dzisiaj flaki :S ale w nocy karmie dalej :woohoo:

kala a co ci sie stalo w ta noge ??? bo chyba nie doczytala :blink: wiem ze masz w gipsie ...

12 lata 2 miesiąc temu #444226 przez ewelinda83
aaaa i musze sie pochwalic :lol: przelamala sie i od niedzieli jezdze sobie autkiem :) maz po mnie przyjezdza a ja wracam do domku, jeszcze ciezko mi to idzie i sie boje ale pierwsze koty za ploty :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #444228 przez ewelinda83
jutro rozmowa w pracy ....ciekawe jaka decyzje podejma w sprawie pracownikow i firmy :( :S :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka