BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 4 miesiąc temu #482308 przez szolrak1
kala powodzenia!!!! :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #482323 przez szolrak1
kala co do tych platkow owsianych z jablkiem i bananem to kupilam deserek i on ma w skladzie jablka banany sok jablkowy, make owsiana skrobie przenna bezgluteinowa i witaminke c ;]

ale ja juz bym chciala wprowadzic gluten wiec jutro pojade po kasze manna i zapodam buniowi:D

12 lata 4 miesiąc temu #482476 przez kala321
pytałam lekarki i mówiłą mi ,że gotować jajko 10 minut i dawać małemu żółtko do obiadku, nie krócej

mały chwilkę zapłąkał i już ok
teraz trochę marudny

rośnie jak na drożdzach,pokazywaliśmy P dr jak chodzimy,śmiałą się,że 10 miesięcy i będzie sam chodził;D

ja gluten daję obiadki z glutenem i biszkopty też chyba mają gluten

12 lata 4 miesiąc temu #482495 przez kala321
czyli zupki z kaszą manną i chlebka trochę daję już od jakiegoś czasu,teraz zacznę wprowadzać żółtko;D

12 lata 4 miesiąc temu #482514 przez Karola1990
u nas dino dopiero teraz zaczął interesować Olusię bo wcześniej to popatrzyła i tyle zabawy było.

12 lata 4 miesiąc temu #482963 przez iwcia
U nas niestety wszystko jeszcze bez glutenu bo Oliwka ma alergię, na razie wprowadziłam kaszki z mlekiem modyfikowanym, zamiast na tym ochydnym nutramigenie i jest wszystko ok, wiec pewnie powol i bedziemy wracac do normalności :)

Ja odkąd mała skończyła 7 miesiąc to daje pół żółtka gotowanego do zupki, co drugi dzień.

Sesje zakończyliśmy do kalendarza a kupilismy tutaj na tej aukcji na allegro, mysle ze cena ok bo wysylka za darmo.

allegro.pl/foto-kalendarz-z-twoimi-zdjec...tuj-i2776858492.html

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 4 miesiąc temu #482978 przez iwcia
A tutaj niektóre fotki, zobaczcie no nam wyszło, tylko miesiace nie pokolei moze akurat pomysly Wam sie przydadza jak tez robicie cos podobnego. Oliwka się napracowała :P

Luty - Walentynki

Maj - Dzień Matki

Marzec - Dzień Kobiet

Lipiec

Wrzesień - Szkoła

Siepień

Czerwiec - dzien dziecka

Kwiecien - Wielkanoc

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 4 miesiąc temu #483026 przez ewelinda83
iwcia przeslicznie i bardzo pomyslowo :) jestem zazdrosna :blink: ja niestety nie potrafie sie obslugiwac tymi wszystkimi programami wiec tak ladnie nie zrobie :(
a te zdjecia to sa specjalnie robione czy poprostu te co mialas to sa przerabiane tzn ubranie, te kwiaty itd ... w jakim programie przerabiacie ???
jejku no sliczne sa :)

madzia zaczynaj juz wprowadzac gluten, jedna lyzeczke do mleczka dziennie zeby pozniej Bruncio nie mial problemow, ja to juz dlugo wprowadzam no ale Kiniolek ma juz jutro 8 miesiac :lol:

kala dzieki :) zostaje przy normalnym jajku na twardo :blink:

iwcia dobrze ze juz bez nutramigenu bleee teraz powolutku powolutku i bedzie Oliwka normalnie jadac, Kuba tez juz wszystko wcina i na nic nie ma uczulenia :)

przebila nam sie gorna jedynka :) mamy 3 zabki :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #483092 przez Karii
Iwcia śliczne te zdjęcia,kalendarz będzie piękny, ja też chciałam zrobić tylko, nie mam takich zdolnosci.

12 lata 4 miesiąc temu #483156 przez Karola1990
Karii ... ale zwykłe zdjęcia tez będą fajne :)

ja np. na święta wielkanocne to małą do kosza wiklinowego wsadziłam... takiego na zakupy możesz. palemka w rękę (zawsze jakaś sucha z zeszłego roku się znajdzie) jajeczko albo baranek cukrowy (u nas w domu co roku kupuje się nowe a później ich nie je)

akurat mam żółtą ścianę w jednym z pokoi .. i gotowe tło :D

nam barkuje kilku miesięcy ale mamy trochę czasu więc coś pomyślimy.

12 lata 4 miesiąc temu #483176 przez ewelinda83
pomysla przede wszystkim :) ja zbieram zdjecia te co robilismy Kindze w ciagu roku tzn w ciagu jej 8 miesiecznego zycia :) mamy zdjecia letnie, jesienne w sobote pojdziemy do domku Mikolaja wiec i mikolajowe bedzie :)

dzisiaj o 19.15 mija 8 miesiecy jak Kiniulek przytulila pierwszy raz mamusie :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #483179 przez szolrak1
ewus dzisiaj jade kupic kasze manna:D mam biszkopty, chlebek i co jeszcze moge mu dac?;]

OLIWKA BOSKAAAAAA W TEJ PEURCE HAHAHHAHA REWELKA!!!!! TEZ SOBIE TAKI KALENDARZ ZROBIE DZIEKUJE ZA POMYSŁ!!!;];]

12 lata 4 miesiąc temu #483186 przez ewelinda83
madzia mysle ze na poczatek wystarczy :) ja daje kaszke zdrowy brzuszek, chlebek i chrupki ktore poprostu uwielbia jesc :)
czasami dostaje makaron tzn drobie jej makaron i dodaje zupki, tez uwielbia :) zreszta Kinga jak ma cos do gryzienia i ciamkania to jest w 7 niebie :)

12 lata 4 miesiąc temu #483192 przez Karola1990
ewelinda... łał już 8 m-cy ! buziaki dla Kini :*

a miałam zapytać wcześniej ale mam straszną pamięć.. :P
zwróciłyście uwagę którą rączką wasze dzieci łapią albo trzymają zabawki? moja Ola częściej chwyta lewą i tak się zastanawiam czy to ma jakis wpływ na to czy później będzie prawo czy leworęczna..

no i przypomniało mi się że ktos pytał o buciki :PP sorrki że tak późno pisze no ale ostatnio mam dziurę w pamięci.
Nie zastanawiałam się jeszcze nad bucikami do chodzenia bo jak narazie mała śmiga po domu w rajstopkach i body. Jedynie buciki zakładamy jak idziemy w gości.
No i jeszcze jedną rzecz zauważyłam :) że muszę przestać kupować białe ubranka... które poprostu kocham...
uwielbiam jaśniutkie rajstopki, body czyste białe itd. ale odkąd mała zasuwa po mieszkaniu jak szalona to wszystkie kurze wyciera. mimo że myje się podłogi i odkurza.
wieczorem wyglądają jakby były szare conajmniej.

zastanawiam się kiedy mi stać sama będzie bo ostatnio jak mnie trzyma to ją puszczaj jak widzę że stabilnie stoi.
ale jak się zorientuje że nie ma się czego chwycić to zaraz siada

12 lata 4 miesiąc temu #483202 przez szolrak1
ewusiu poszukam:* moze tez troszke makaronu mu dodam;] dzisiaj i tak barszczyk to jutro pokombinuje:) ze szpinaczkiem ;] a jakie chrupki jej dajesz??? bo ja szukałam w tesco i nie ma w 7 miesiacu :/

karol;ciu niestety tak to jest z bialymi ciuszkami ale wiesz co ja tez mam body, i bluzy i wsadam do miski przed praniem dodajac mysełko biały jelen i po godzinie wrzucam do pralki z woolite rozowym i o dziwo biel;]

ewus gratulacje:):):* mnie ost bunio całuje w usta trzymajac za buzieeee achhhhhh:)

kala jak szczepienia????;]

elwi gratki za olkowe wygibaski pleckowo brzuszkowe;]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka