BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #480573 przez ewelinda83
:) no i problemz glowy :side:

jakie butki kupujecie dla maluszkow tzn rozmiar :unsure: Karola twoja Ola najbardziej mobilna moze ty juz cos masz ??? ja patrze mierze i znowu patrze i mierze bo tyle tego i te rozmier brrrr

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #480786 przez Elwerka00
hej,sluchajcie mam takie pytanie..czy wasze dzieci tez sie denerwuja?bo mam wrazenie ze wasze dzieciaczki to anioly a moj to wcielenie jakiegos zla normalnie,ciagle krzyczy placze cos mu nie pasuje kopie nogami wygina sie denerwuje sie .. Juz nie wiem jak mu pomoc.. Czego chce,bo nawet noszenie na rekach nie pomaga,a ja sily nie mam jak caly dzien zero usmiechu tylko wrzeszczy marudzi jeczy.. Chyba jakas matka ze mnie zla,bo ciafle narzekam,ale wy nic nie piszecie zlego,tylko chwalicie dzieciaczki ze nie wiem,czy to ze mna cos nie tak czy z malym.. Ah;(

Jezeli bedziecie kupywac sanki to jakie?drewniane metalowe czy plastikowe?

Aleksander < 3

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #480787 przez iwcia
Witajcie :)

Nelka ale super Twoja Zosia już stoi :) hehe a zdjęcie z tym wózkiem komiczne :P

A poniżej fotka do kalendarza :D feniferek hehe

Elwerka moja bardzo piszczała, że ból głowy miałam non stop, ale to jak jej ząbki wychodziły, teraz jest bardzo grzeczna, chyba że chce jej się spać i nie może usnąć to się denerwuje i płacze jej się ją zostawi samą, i np wyjdzie z pokoju, ale to tylko na chwilkę. Może Twojego niunia coś boli po prostu?

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 1 miesiąc temu #480930 przez ewelinda83
elwira nie badz taka ostra dla siebie :ohmy: wlasnie wczoraj o tobie myslalam ... ty to dopiero jestes super mama i tata jednoczesnie :) musisz wszystko ogarnac, zorganizowac, musisz byc wszedzie i tylko na ciebie Olek moze liczyc :)
moze tak jak iwcia pisze cos go boli np. dalej te zabki, albo poprostu wie juz ze mamusia ponosi na raczkach na troche pomarudzi, a tak mu dobrze :blink:
moja Kinga to tez nerwusek ( po mnie :S ) czasami tez wymusza branie na rece, ale ja staram sie byc konsekwentna i biore ja tylko jak widze ze naprawde tego potrzebuje. w przeciwienstwie do mojej mamy i Lukasza ;)

iwcia superowe te zdjecie :) fajny pomysl, z kad masz takie ladne tlo ???

12 lata 1 miesiąc temu #480931 przez Karola1990
iwcia...jak zrobiłaś takie super tło ?

12 lata 1 miesiąc temu #480944 przez Karii
Iwcia super to zdjęcie.
U mnie dziś masakra Adaś został pierwszy raz z teściową. Wiem że krzywdy mu nie zrobi ale boję się czy nie będzie tęsknił. W ogóle strasznego mam dzisiaj doła co tylko pomyśle to mam świeczki w oczach jakoś jak moja mama była z małym to byłam spokojniejsza ma z nim większy kontakt a poza tym była blisko i zawsze mogłam do domu podskoczyć. Prosiłam teściową aby przyciszyła swój telefon bo ja będę dzwoniła i żeby niunia nie obudził i dzwonię po 8 i słyszę jak mały płacze bo spał i się wystraszył telefonu bo oczywiście mama ma głos na fula.:(

12 lata 1 miesiąc temu #480958 przez Elwerka00
no wlasnie jak wychodze z pokoju to ryczy jak sie go polozy tez nawet jak mu pieluche chce zmienic.. Nakarmic..ohh i tak caly dzien potrafi.. Macie racje,bardzo wymusza by go nosic..a ja juz nie mam sily..bo kregoslup mnie boli..bawic sie nie chce.. Nic.. ida mu zabki ale on juz od dawna taki jest.. Moji rodzice go rozpieszczaja ale tez juz widza ze robi sie nieznosny.. Zeby dziecko ciagle sie wkurzalo ryczalo i ani razu nie cieszylo to naprawde cos dziwnego.. No dobra chyba musze sie przyzwyczajic i zmieniac go powoli..

Dzis noc znow z nocnym lataniem na rekach bo zabki . Nawet jak spal to jeczal.

Te zdjecie super.tlo mozna latwo zrobic.. Zwykly program wycina sie zdjecie i wstawia na przezroczyste na tlo. Mozna potem wyrownac kolory..Kontrast..
ale Oliwka sliczna;)

Aleksander < 3

12 lata 1 miesiąc temu #481021 przez iwcia
Tło to jest jedna z tapet znaleziona na necie, i tak jak pisze elwerka, zdjecie malej sie wycieło i podłożyło tą tapetkę, są programy co czynią takie cuda, ale to już trzeba umieć tym operować, co mój mąż czyni :P hehh dzisiaj ciąg dalszy fotek

Elwerka musisz być cirpliwa, moim zdaniem jak dziecku nic nie dolega to jest grzeczne i w miarę spokojne, musi cos mu dokuczac i dlatego tak się denerwuje. Spokojnie to przejdzie, tak uważam, myślę że to ząbkowanie tak biednemu daje w kość no i Tobie tez tym samym.
Moja tak piszczala że myslalam ze juz zwariuje calkiem ;p od tego pisku ale jej przeszlo jak te zeby powychodzily, teraz mam w koncu cisze i grzeczne, zadowolone dziecko :)

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 1 miesiąc temu #481062 przez ewelinda83
elwiraka zaczynamy od nowa :) zrob sobie dwie godzinki odpoczynku, odetchnij, ty sie wyluzuj i uspokoj i wroc do Olka z nowym nastawieniem, bez nerwow i zwatpienia. bedzie dobrze :) ja tez staram sie nie brac Kini ale jak juz pisalam babcia i tata nadrabiaja :dry:

Karii tez tak mialam jak wrocilam do pracy, chyba tydzien struta chodzilam, w domu sie klocilam a w pracy plakalam :(

iwcia jak sobie nie dam rady to fotki podzuce do obrobienia :silly: swietny pomysl z tymi tlami :) gratulacje :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #481079 przez ewelinda83
jakiej firmy zamawiacie te kalendarze ???
my Kubusiowy kalendarz mamy z tej firmy/strony www.vistaprint.pl/vp/ns/default.aspx?dr=...GPS=2642743470&GNF=1
moze wy macie jakies inne i ciekawsze ???

12 lata 1 miesiąc temu #481130 przez nelka
Elwerka Olek napewno łapie nastroje od ciebie i choć wiadomo że lekko ci nie jest musisz troszkę nabrać dystansu. Postaraj się troszkę od małego odpocząć i pozwól mu też pomarudzić, może nie zawsze rób wszystko żeby przestał ale niech się troszkę światu pożali a idź umyj włosy to nie bedziesz tego słyszeć;-) Zosia też marudzi i ma taki okres że żadne zabawki ją nie interesują.

Dzisiaj w nocy miałam dwie pobudki, Zośka się obudziła stała w łożeczku i nie szło jej położyć. Nauczyła się z zeszłym tygodniu i teraz już opanowała dobrze wstawanie i jest koniec świat. Nie mogłam jej uśpić to dałam jej mleko a jak się obudziła przed 6 to wzięłam ją do łóżka i spała do 8. Jutro idę do pracy więc mam nadzieje że więcej takich pobudek nie będzie robić...

Ewelinda wy śpicie z mała w jednym pokoju i budzi się jak wracasz wieczorem z pracy? Czy później ją kładziecie i czeka na ciebie?

Trzymajcie jutro za mnie kciuki. Nie dość że wracam do pracy to idę od razu 6dni pod rząd:'( jedno co dobre to na święta mam 5dni wolnych!

12 lata 1 miesiąc temu #481134 przez Elwerka00
moze macie racje,ze to przejdzie...

Fajne te kalendarze;)

Aleksander < 3

12 lata 1 miesiąc temu #481146 przez ewelinda83
nelka Kinga spi z nami w pokoju, lozeczko ma przy naszym lozku :) roznie chodzi spac :S czasami zasypia przed moim przyjsciem ale jakos zawsze mnie wyczuje i sie budzi po chwili, albo czekaja z nia na mnie i wtedy to ja ja usypiam :)
w nocy mi sie budzi raz na butle, cycus sie juz skonczyl :( tzn jeszcze ja czasami przystawiam ale to nad ranem bo w nocy to bym po chwili i tak musiala wstac ) zawsze sie budzi miedzy 2.00 a 3.00 a przed snem ostatnia butle je o 20.00, probowalam jej podawac przez sen ok 23.00 ale za nic jej nie chce tknac :S

powodzenia w pracy, bedzie dobrze :)

12 lata 1 miesiąc temu #481240 przez Karii
Dziewczyny macie już jakieś pomysły na prezent świąteczny dla swoich pociech??Ta siedzę w racy rozglądam się w internecie i niby jest tyle super zabawek dla dzieci a jak przyjdzie co do czego to albo kosmiczna cena albo wydaje mi się że mało użyteczne.

12 lata 1 miesiąc temu #481390 przez Karola1990
jak Ola mi płacze to daje jej pić albo smoczek jak nie przechodzi to znaczy że chce sobie pomarudzić. ale zazwyczaj idzie ją czymś zająć.

ja kalendarz zamówie w tesco albo rossmanie bo sa tańsze... nie oszukujmy się trzeba oszczędnie :D

dla Oli wymyśliłam klocki drewniane bo na teraz to ma pełno zabawek a i napewno coś dostanie więc wolę jej kupić coś na potem.

chyba niedługo wyjda ząbki bo ma napuchnięte dziąsełka

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka