BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #483209 przez Karii
Iwcia maż takie fajne zdjęcia, że postanowiłam poszperać troszke w necie i wyszły mi takie.

Nie są tak pomysłowe i fajne jak Twoje ale coś da się zrobić. Jestem w pracy i nie mam za wiele zdjec Adasia ale jak dłużej przy tym posiedzę to może coś wyjdzie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #483210 przez Karii
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #483212 przez Karii

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483217 przez iwcia
Co do fotek to robilismy specjalnie, myślałam najpierw coś wybrać z takich wcześniejszych ale większość robiłam w domu i nie było takich tematycznych zbytnio. Ewcia jak bys chciala to moge ci wyciac w gimpie, no i u nas było szybkie tempo bo to na mikołaja, a wiadomo że zanim wyślą to potrwa. Ale mam nadzieję że zdążymy :D będzie super prezent, bo nic tak nie cieszy jak wnusia w kalendarzu hehe :P ;)

Moja mała wcześniej miała słabo rozwiniętą prawą rączkę, bo ile razy jej dawałam butle to prawą miała schowaną, później zaczęłam na to zwracać uwagę i jej wyciągać, od tamtej pory wzmocniła prawą i teraz jak coś bierze czy coś robi to prawą bardziej, no i też wszystko jej dawałam do prawej rączki, jak macha teraz to tez prawą. Z tego co czytałam to u dzieci w tym wieku jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić leworęczność.

Co do bucików, to ostatnio kupiliśmy kozaczki jak gdzieś jedziemy, a w domu mała ma pantofelki takie misiowate, dobrze się sprawdzają bo cieplutkie i własnie przez to rajstopki nie brudzą się tak bardzo. Są też specjalne kapcie takie żeby się nie ślizgały z gumą pod spodem.

Ja w rossmanie kupuje często spagetti małej i dawałam to pewnie troszkę tego glutenu dostała.
Ewcia mam nadzieję, że już będzie lepiej z tym jedzonkiem i Oliwka będzie wszystko wcinać, bo w sumie wszystkie zupki które robię to widzę że jest ok nie ma wysypki po nich, po słoiczkach też, no i teraz doszły już te zwykłe kaszki. Z manną się muszę jeszcze wstrzymać chwilę.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 1 miesiąc temu #483220 przez Karii
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #483223 przez Karii
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #483226 przez Karii
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483228 przez iwcia
Kari super ta ramka z Miki :D w necie jest właśnie dużo możliwości, wystarczy podstawić zdjęcie i gotowe :) a takie kalendarze na prawdę są świetną rzeczą na prezent, szczególnie jak się nie chce dużo wydawać.

W jakim programie to robiłaś? Wesołych świąt - bajer hehe ;)

12 lata 1 miesiąc temu #483245 przez Karii

I ostatnie, fakt jak się ma czas to można coś wy myśleć i pokombinować.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #483272 przez kala321
śliczne fotki,będzie piękny kalendarz:)

nasz mały łapał lewą i J też się martwił,ale teraz częściej prawą;D

gratuluję 3 ząbka;D

szczepienie super,troszkę zapłakał i już;D babka się dziwiła,mówi,że po tym to dzieci długo płaczą,a on za chwilę się do niej śmiał i pokazywaliśmy jak chodzi;D

ja robię magnesy ze zdjęciem
a dla nas chce zrobić bąbki na choinkę(jeszcze nie wiem,albo 6,albo 12)12 różnych zdjeć z dwóch stron naklejonych metodą decoupage i malowane na drewnie;) będzie pamiątka pierwszych 12 miesięcy życia, nawet później kiedy z domu wyjdzie;D
to są jedyne miesiące,kiedy tak różnice widać-warto zapamiętać ten pierwszy rok
tylko najtrudniej wybrać tylko 12 fotek;D

12 lata 1 miesiąc temu #483350 przez kala321
a nasz maluch wczoraj sam od siebie zaczął całowac swoje odbicie w lusterku,pociesznie to wygląda,jak tylko siebie zobaczy w lusterku to się nachyla i całuje;D

12 lata 4 tygodni temu #483556 przez Karola1990
u nas to samo co u ciebie Kamila... mała całe lustro mi obślinia. ale teraz już sie poddałam i nie czyszczę kilka razy dziennie bo nie ma sensu.

12 lata 4 tygodni temu #484250 przez Elwerka00
hej. u mnie nie najlepiej.. Cos sie ze mna dzieje.. Boli mnie kregoslup i klatka piersiowa z prawej strony.. I czasem tak boli,ze nie idzie wytrzymac.. Usypialam malego plakal to ponosilam go na rekach i mialam az lzy w oczach tak bolalo..czasem piecze mnie tam w srodku,boli mostek.. I najgorsze ze czuje jakbym kule jakas polknela i ciezko mi oddychac.. W nocy spac nie moge.. Wiecie moze od czego to?moze miala z Was to ktoras? Kurcze ciagle cos;(

Aleksander < 3

12 lata 4 tygodni temu #484291 przez Karola1990
elwerka.. ja obstawiam że to przemęczenie
Olek daje popalić do tego te ciągłe sprzątanie i ten "tatuś" wspaniały.
nie ma innego leku jak tylko odpocząć.

a moja niunia wspaniale dziś spała. tzn. nie budziła się tylko przez sen płakała i zanim do niej przyszłam to już spała.
chyba zacznę ją odzwyczajać od smoczka. całą noc spała bez niego więc widocznie nie jest tak potrzebny :)

teraz trenuje wspinaczkę. :P

12 lata 4 tygodni temu #484318 przez iwcia
Elwerka to może zrób sobie ekg żeby sprawdzić, bo jeśli faktycznie masz takie bóle to lepiej dmuchać na zimne. Moją mamę często serce bolało, i też w tamtych okolicach ale to były sprawy nerwicowe po prostu i stąd to się brało. Sprawdź sobie kiedy Ci się to pojawia, czy po tym jak się zdenerwowałaś np, czy tak normalnie.

Nasza mała śpi co dziennie do 7, je mleko potem jeszcze z godzinke sobie polezy i się bawi, także jesteśmy wyspani :D już w nocy bez jedzonka całkowicie, i na noc nie śpi ze smokiem, tzn zasypia z nim a jak zaspi to jej wyciągam, albo sama wyrzuci, za to w dzień na drzemki swoje smok być musi, a jak nie to usilnie palec chce possać ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka