- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
oparcie mamy regulowane nachylenie( 4 możliwośći)
ewelinda nie wiem jak teraz,ale kilka tygodni wcześniej jak jej dałam obaidek ze słoiczka,że było tak grubo cięte,to mały pluł nie chciał jeść
ale chlebek, ciasteczka w małych kawałkach je i nie ma problemu
własnie tez się zastanawiałąm jak z buraczkiem,czy zupka czy trzesz jako suróweczka?
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
buziaki dla wszystkich szkrabów :*
Dziś znów zauwazyłam jak moja Ola urosła. teraz to już nie ma co. Duża z niej dziewczynka. Sama wstaje nawet przy ścianie. Uwielbia porzadki na regałach w szufladach itd.
Ma dwa siniaki na czole i strupka na brodzie.
Jak tylko zobaczy że idę ją zabrać np od szuflady to się śmieje i próbuje uciekać
Już nie mam w domu niemowlaka tylko małe dziecko które przemieszcza się z prędkością światła Jakie to cudowne. <3
My Olusi dajemy raczej papki bo jak trafi się kawałek to się krztusi trochę.
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Papki daje ,no i chlebek ciastka itp tez je tak..czy kurczaka rozdrobnionego iitp,najbardziej lubi jak jemy wszyscy i biore go na kolanka i je z nami.. Pije ze szklanki mojej hehh oczywiscie nafruka mi do niej hahaha ale cieszy sie i patrzy ze robi tak jak my.
Ida nam gorne zeby wiec noce bezsenne ogolem jesc nie chce,marudzi ryczy marudzi.. Wrrr.. Nie raczkuje staje przy czyms stara sie.. Ale jestem wymeczona .. Nie da sie przebrac ryczy krzyczy a ubieranie po kapieli rano czy na spacer to katorga. Az sie zanosi. Nie wiem juz co robic.. Juz mam dosc tych jego humorkow piszczy wrzeszczy zeby go nosic i chodzic po pomieszczeniach,wczoraj caly dzien ryczal i musialam go nosic az kregoslup boli.. Cwany jest jak nie wiem;/ wymusza;/ ohh.. Ide strzelic sobie mega mocna kawe..
Z moja mama sie okazuje ze ma kamienie na nerkach;/ ;(
Tyle mam na glowie ze psycha mi siada.ostatnio poszlam obierac ziemniaki i ryczalam jak glupia w piwnicy z bezsilnosci.. Maly tak mi daje popalic,a jeszcze jak inni przyjda to mi nie pomoga,pobawia sie chwile i klada go na lezak a ten ryczy a oni nic,i ja musze robic obiad jedna reka a w drugiej go trzymac.. ;(
Moze jestem drazliwa bo okresu dostalam. Ciesze sie bardzo,ze po ciazy boli minimalnie juz nie jade na ketonalu i nie mdleje i umieram z bolu.jedyny plus ciazy.bo tak jak karola nie wspominam dobrze.. I nie chce miec wiecej dzieci!o nie! Zostalam sama z dzieckiem,nic fajnego. Sama wszystko musze robic,bo ojciec dziecka to zwykly dupek. I gdybym znow miala miec dziecko nie daj boze z takim samym typem czlowieka to strzelilabym chyba sobie w lep!
Az mnie trzesie !
Aa krzeselko tez mam drewniane takie oparcie ceratkowe. Ale maly sie zsuwa z niego i nie siedzi.. Aaa jak oparcie zrobic inaczej? Bo ja nie wiem..
No i u mnie maly nawet nie umie przekrecic sie na plecy z brzucha;/ macie jakies cwiczenia?czy ma czas jeszcze?
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
pomidorowej nie chcial tknac wiec juz nie bede robic
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
ewus rewelacyjnie zjada cukinie i jaka ona smaczna w zupce;]
elwi kochanie nie martw sie dzisiaus powinien w 6 7 miesiacu sie przewracac dojdzie do tego sam tak jak z podnoszeniem glowki!!!!;]
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
kala gratulacje:D
karolciu ciesze sie z Toba:D :*
nelus lacze sie w bolu z powodu istniniea tesciowej!!!
ewus fotelik cudny;] co najwazniejsze bezpieczny:C
m dzisiaj pojechał po auto!!!!!!!!!!1 od jutra bedze miała swoja bryczke:D i dowiedzialam sie ze od nowego roku szkolnego dostane pierwsza klase integracyjna :d jupiiiiiiiii bede miała ja przez 6 lat:D achhhhhhhhhhhhhhhhhhh cieszze sie bo brunio bedzie z nami jezdzil wszedzie gdzie mamusia zorganizuje teatrzyki bale zabawy:D hahah
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Mojej pomidorowej Zosia też nie chciała jeść a u mojej siory zjadła taka pomidorówke dla "dorosłych"! My jemy raczej papki, jak są zupki z kawałkami to pluje odkąd pojawią się ząbki spokojnie można podawać jedzonko w kawałeczkach, niekiedy dzieciaczki przecież tak się przyzwyczajają do papek że później inaczej jeść niechcą. Więc super że Kinia chętnie je normalne jedzonko.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
maz mi zachorowal, odebralo mu glos i to doslownie, ma tydzien zwolnienia wiec posiedzi z corcia pozna calodzienne uroki taciezynstwa
no nelka wlasnie dlatego spytalam o te jedzenie, bo moj kuzyn dostawal za dlugo papki i pozniej mial problem z normalnym jedzeniem bo odrazu sie krztudsil i bralo go na wymioty
ja podaje Kindze zupki ze sloiczka i w niektorych sa kawalki jedzenia, daje jej tez juz czasami chlebek z wedlinka pokrojony na male kosteczki i tez pieknie je, sama buzke otwiera
elwira duzo zdrowka dla mamy nie znam sie na ty ale mam nadzieje ze to nic powaznego i szybko wroci do zdrowia
ja Kinge czesto turlam na lozku, ona to chyba jakas sadystka jest im bardziej ja trzese tym ona bardziej sie cieszy wez moze tak sie baw z Olkiem, zap go jednoczesnie za nozki i raczki i obkrecaj go na boczki i tak po dziesiec razy. ale mysle ze nie ma co sie martwic, kazde dziecko inaczej sie rozwija.
madzia fajna sprawa taka praca ile Bruncio sobie zwiedzi i od malutkiego bedzie z dziecmi obcowal
u nas dzisiaj byla straszna noc, placzliwa a mnie w dodatku glowa bolala a co sie okazalo przebija nam sie gorna jedynka
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kari pytałas kiedyś o krzesełko, my mamy bardzo podobne praktycznie identyczne, co mogę Ci powiedzieć, to to że jeśli się ma małe mieszkanko to zajmuje jednak trochę miejsca. My mamy małą kuchnię i ciężko żeby tam stało cały czas, dlatego karmię małą w salonie. Generalnie fajnie się rozkłada i można dopasować wysokość do stołu także ja osobiście jestem z niego zadowolona
My fotelik kupujemy taki, prawdopodobnie
allegro.pl/fotelik-caretero-sport-classi...zer-i2785372931.html
Co do jedzonka to nasza mała też je papki raczej.
Ten kalendarz na święta to super pomysł, my też będziemy taki zamawiać na allegro jak zdążymy zrobić małej sesje
U nas nocki super, można się wyspać co powoduje właśnie że siedzę po nocach i spać mi się nie chce Oliwka śpi od 20 do 7 rano, potem je mleko i jeszcze pośpi do 8-8.30
Wcześniej było dużo gorzej ale jakoś udało się ją odzywczaić od nocnego jedzenia i chyba już 3 tygodnie jest bez butli.
Elwerka moje dziecko też nie jest super sprawne, na brzuszku bardzo wysoko się podnosi i wygina, lubi się tak bawić, czasem przewróci się na plecy ale to bardziej chyba przez przypadek, obraca się w kołko za zabawką i do tyłu, ale do przodu żeby się ruszyć to nic, tylko straszne szybko macha rączkami i nóżkami hehee siedzi też już samodzielnie, tak więc rozwija się myślę swoim tempem i nie ma co tego na siłę przyśpieszać. Cwiczyć jak najbardziej i zabawy na brzuszku a będzie coraz lepiej, tak uważam
Nasza córeczka Oliwia ur.11.04.2012 r. godz.22.25
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
wykończy mnie te jej spanie
ostatnio zasypia ok 23 i wstała dziś o 6:30
nie wiem dlaczego tak jest ale wierci się starsznie.
jakoś dziąsełka nie chcą się przebijać i nawet nie widać żeby coś się działo.
wszystkie bejbusie już mają ząbki a Olusia nie ;(
zazdroszcze wam bo podobno te pierwsze ząbki wychodzą najboleśniej .. oby to była prawda bo przydało by się coś do gryzienia.
ja dziś albo jutro porobie jakieś fotki dla Olusi