BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #474368 przez ewelinda83
karola bardzo fajny pomysl, ja tez mam taki sam w glowie :) w zeszlym roku dostalam taki kalendarz z Kubusia zdjeciami :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #474424 przez glikomama
Witam Was dziewczyny.Dowiedziałam się że znajde tutaj mamy z cennymi radami dla słodziutkich mam z cukrzycą ciążową.

Zaczne do razu od pytania które nurtuje mnie już od kilku dni a zapomniałam zapytac mojej diabetolog.
Czy musze jakąs konkretną ilośc kalorii na dzien zachowac?Chodzi mi o to czy jest jakas minimalna norma której trzeba sie trzymac?

Ja o swojej cukrzycy dowiedziałam sie niecały tydzień temu i jestem dopiero na poczatku komponowania swojej diety.Wychodzi mi to średnio szczerze mówiąc ale moja pani lekarz jest ze mnie zadowolona :woohoo: .
Na szczęscie jak narazie udaje sie panowac nad cukrem wiec insulina poczeka tylko pomysłów na jadłospis brak:(.
MAcie może jakies smakowite i sprawdzone przepisy na nietrudne dania?

JA mam termin z miesiączki na 26 kwietnia natomiast z prenatalnych badan na 6 maja (taka mała rozbieżnośc. :) Pozdrawiam :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474430 przez Karola1990
nie wiem tylko jak podłogę zrobić żeby nie było widać że to panele np. albo wykładzina.

styczeń... to albo z kwiatkiem bo dzień babci i dziadka albo tak bardziej z serpentynami i kulą taką co na dyskotece przy ciemnym świetle żeby światełka było widać.

luty no to walentynki

marzec dzień kobiet i chyba raczej tu z kwiatkiem

kwiecień wielkanoc, w koszyk ja wsadzę z zającem palmą albo mamy takiego baranka dużego lukrowego to jej dam :D

maj ... to z flagą

czerwiec z misiem albo inną zabawką bo dzień dziecka

lipiec bańki mydlane

sierpień.. nie wiem może basen z piłeczkami bo woda napewno go nie napełnię.. czekam na propozycje :D

wrzesień..z książką przy lampce nocnej na krzesełku

październik.. to w koło kasztany orzechy liście by się przydały ale nie mam więc nie będzie.
mam takie badyle suche co się w wazon wstawia pewnie je użyję

listopad hallowen .. chociaż go nie uznaję ale to lepsze jak dziecko przy zniczu postawić :D

grudzień najłatwiej. przebranie mikołajowej z czapką i mikołajem bo akurat mamy takiego metrowego świętego mikołaja. trochę większy od niej ale to akurat nie przeszkadza.

i mój piękny plan zacznę powoli wdrażać w życie z tym że dziś Ola zdrapała sobie kawałek skóry na brodzie.. no nie kawałek w sumie bo pół brody. do krwi nawet. serce mnie boli ale to była sekunda zwłaszcza że przed nią siedziałam a ona się z siedzenia przewróciła na podłoge... ehh... jeszcze nie raz będzie zadrapanie ale ten pierwszy raz najbardziej boli.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474797 przez Karola1990

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #475465 przez kala321
witam;D
Karola a jakim aparatem i na jakich parametrach robisz i przy jakim świetle?

w końcu przyszedł blender,teraz będę robić obiadki sama i deserki
wczoraj mały dostał banan z jabłuszkiem;D

zakupiłąm dynię, marchewki,pietruszkę,ziemniaczki,bedę mu sama robić;D
zamówiłąm też u znajomej królika,bo nigdzie nie mogłam dostać

12 lata 1 miesiąc temu #475572 przez iwcia
Kala my tez kupiliśmy sobie blender i też robię obiadki w większości sama. Super sprawa a do deserków to minuta i gotowe :)

U nas nocki do 7 rano od 20 wieczorem bez jedzonka :D suuuper i chyba będą kolejne ząbki

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 1 miesiąc temu #475610 przez szolrak1
cesc kochane ;] mamy dzisiaj 7 miesiecy :laugh: :laugh: :laugh:

a ja mam 3 siniaki na piersi mały mnie gryzie zabkami chyba pora na odstawienie miska;/

karolinko ja uzywam picassa3;] programu do obrobki zdjec i robie cuda:D polecam jest za darmo z netu do sciagniecia

www.softonic.pl/s/picasa-3-pobierz

12 lata 1 miesiąc temu #475613 przez szolrak1
a bunio uwielbia cukinie groszek tunczyka i szpinaczek ehhe:d wczoraj zjadł buraczka i nie umiałam nadarzyc z karmieniem tak otwierał buzie szybko:D

12 lata 1 miesiąc temu #476029 przez szolrak1
kala super ze masz wkoncu blender teraz ;] bedziesz pieknie gotowala:d powodzonka:d

super stronka www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka.html

ale dzisiaj kobietki zapracowane:D

karolciu mam pytanie!! czy ola sie miesci do nosidełka samochodowego czy kupilas juz fotelik??? bo brunio sei gniecie placze i chcce siadac i chyba na dniach kupie fotelik tylko wtedy bedzie musial jezdzic z tyłu:/ i bedzie ryk ehh nie wiem jaki wybrac

12 lata 1 miesiąc temu #476032 przez szolrak1
nie tunczyka tylko lososia haha:P:D

12 lata 1 miesiąc temu #476057 przez Karola1990
madzia.. w foteliku strasznie ciasno miala i sie zlitowalam, zwlaszcza ze juz siedzi dawno. my mamy maxi cosi priori+ 9-18 i jestem jak narazie zadowolona bo sie fajnie rozklada do takiego lezacego siedzenia :P no niestety cos kosztem czegos u nas mala zachwycona jak przodem do kierunku jazdy jedzie :D sama z nia jeszcze nie jechalam wiec ciezko powiedziec

12 lata 1 miesiąc temu #476086 przez iwcia
No właśnie miałam pytać bo też chcemy teraz na mikołaja kupić ten fotelik i zastanawiamy się w sumie nad dwoma. Linki podam później o których myślę, ale może któraś z Was już ma sprawdzony?

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 1 miesiąc temu #476152 przez szolrak1
dziekuje karolinko:*

12 lata 1 miesiąc temu #476156 przez kala321
tak gotowanie czas zacząć wczoraj robiłam deserek i szybko raz dwa,pysznie,tanio (taniej niż słoiczki),teraz załątwiam królika może się uda;D

12 lata 1 miesiąc temu #476159 przez kala321
jak ten czas leci już 7 miesięcy zaraz;D
kiedy to zleciało
Patryk pocieszny jedzie wózkiem czy autem i robi bryyym,brrrym:D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka