BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #467864 przez nelka
Karola a raczkuje ci tak normalnie na czworaka i podnosi tłów? To super!

Ale dzisiaj Zosia jest mardna:| głupi ząb! Jesteśmy na spacerku to się prześpi i może będzie lepiej.

Elwi to fajnie że masz koleżanke w podobnym wieku w dzieciaczkiem, maluchy się pobawia a wy sobie pogadacie. Zawsze jakieś koło wsparcia dla młodych mam;-)

A ja jestem przygnębiona tym powrotem do pracy żeszkoda gadać. Choć chyba bardziej tym że Zosia zostaje z teściowa... No cóż życie:'(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #467922 przez Karola1990
nelka.. nie właśnie się nie podnosi ale rozmawiałam z koleżanka i mówię że jeszcze nie raczkuje.
wtedy zapytała że niby co to jest właśnie ?

ona kiedys przy swoich dzieciach z lekarzem na ten temat rozmawiała i powiedział jej że to też jest raczkowanie.

niektóre dzieci siedząc na pupie tylko nóżkami ruszają i się w ten sposób "na siedząco" przemieszczają. Każde dziecko ma inny sposób przemieszczania.

Ale Ola czołga się jak w wojsku.

No i dziś skuces!!!
zjadła obiadek :)
rosołek na wołowince z kluseczkami ... smakował jej bardzo a ja jestem zadowolona bo w końcu cos zjadła nprmalnego :)

12 lata 1 miesiąc temu #468119 przez Karola1990
Hejka mamki :)

wczoraj pisałam o raczkowaniu a tu nasza ola wskoczyła na kolanka i zaczeła raczkować na kolanach podpierając się raczkami.

dziś noc u nas względnie dobra 3 razy wstałam tylko :)

nic mi się nie chce. jakiegoś lenia podłapałam.

a ten basen fajny :) ja już pisałam że moja Ola jakoś nie za specjalnie tymi piłeczkami zajęta ale może jeszcze się zainteresuje.

12 lata 1 miesiąc temu #468154 przez nelka
No chyba że tak. To Zosia też tak pełza-raczkuje ale mam właśnie nadzieje że przejdzie przez wszystkie etapy. Ale jak to z maluchami bywa to malec to inny przypadek;-)

Gdzie się podziałyście mamusie?

W biedronce jest bebilon2 opakowanie 1200g za 48zł!

12 lata 1 miesiąc temu #468206 przez Karii
Cześć
Ja dzisiaj jestem pierwszy dzień w pracy. Nie wiem jak wysiedzę do 15...

12 lata 1 miesiąc temu #468288 przez ewelinda83
Karii u mnie pierwszy tydzien byl najgorszy, przezywalam strasznie, meczylam sie i oczy mi lzami zachodzily :( pracuje juz ponad miesiac i jest OK :)
zycze powodzenia :)

karola gratuluje raczkowania :) u nas Kinia tez sie przemieszcza po swojemu, podnosi dupke tak jak by chciala sie podniesc ale jej to jeszcze nie wychodzi, za to wyglada komicznie :lol:

elwii super ze masz kolezanke z dzidziusiem, zawsze to razniej i tematy do rozmow beda :)

12 lata 1 miesiąc temu #468313 przez Karola1990
elwi... dzis świetny film oglądałam..
tytuł to "Nie ma lekko"
może poprawi Ci trochę humor :)

mi się bardzo spodobał;)

12 lata 1 miesiąc temu #468376 przez Elwerka00
ok Karola ;) zobacze..

Dzis rano tata przyszedl do mnie i mowi zebym zeszla na dol bo mama zemdlala;( tak sie wystraszylam,bo od dawna narzeka na bol glowy,brzucha ale lekarze dla niej jak najdalej;( prosilysmy z siostra by sie zapisala do lekarza porobila badania to nie...tylko sie smiala;( a dzis chyba dotarlo do niej,jaka jest to powazna sprawa;( ohh ale oczywiscie jutro juz do pracy idzie i w ogole;/ jestem zalamana,bo jesli to cos powaznego to nie wiem co zrobie;(

Ohh ide ,wybaczcie ale nie mam ochoty nawet wchodzic na forum;(

Aleksander < 3

12 lata 1 miesiąc temu #468388 przez kala321
Patryk też się czołga,kręci ,a na łóżku przesuwa się dupka w górę,opart na głóce i nóżkami przesuwa,śmiesznie jak dzdzownica;)i coraz szybciej

Karii powodzenia,oby szybko minęło

Elwerka zdrówka dla mamy

12 lata 1 miesiąc temu #468390 przez kala321
my bylismy na warsztatach gospel

12 lata 1 miesiąc temu #468422 przez Karola1990
Kocham taką pogodę jak była do tej pory. mogłam wywalić pościel na taras żeby się przewierzyła mała zasneła, zostawiłam ją na tarasie a sama sprzątałam w kuchni.
Robię dziś gołąbki i pamiętam że gdzieś było napisane że możńa dawać dzieciom białą kapustę ale nie wiem sama czy to prawda.. może wy coś wiecie?

elwi... współczuję bo teraz jeszcze więcej zmartwień. Oby mamie nic poważnego nie było. będzie dobrze :)

12 lata 1 miesiąc temu #468428 przez Karola1990
wozicie już swoje maluszki w spacerówkach? bo ja się zastanawiam.
w sumie mieści się w gondolkę i wiadomo że zawsze to trochę cieplej ale nic prawie z niej nie widzi i denerwuje się przy tym.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468903 przez ewelinda83
elwira moze to z przemeczenia :dry: oby to nic powaznego nie bylo, duzo duzo zdrowia dla mamy :) nie wypoczywa.

karola ja tez jeszcze woze w gondoli bo cieplej. ale Kinga juz by chciala siedziec i ogladac, jej ulubiona pozycja jest jazda na brzuszku :)
w sobote ma przyjsc spiwor do wozka wiec chyba sie juz przesiadziemy na stale do spacerowki :)
to jest film czy serial ???

12 lata 1 miesiąc temu #469012 przez Karii
Hej
Ja wczoraj byłam pierwszy dzień w pracy, jakoś to minęło chociaż tęskniłam strasznie i cały czas się zastanawiałam co mój bąbelek porabia. Ja Adasia już dłuższy czas nie wożę w gondoli bo ogólnie słabo sypia a jak nie śpi to leżenie nie wchodzi w grę. Adaś jeszcze nie siedzi samodzielnie dlatego od jakiegoś czasu na spacerki jeździmy w foteliku samochodowym i pewnie jak tylko zacznie siedzieć to zmontujemy spacerówkę.Już nie mogę się doczekać weekendu kiedy będę cały dzień z niuniem i będziemy mogli wyjść na spacerek.

12 lata 1 miesiąc temu #469161 przez Karola1990
allegro.pl/kask-ochronny-do-nauki-chodze...let-i2778486661.html

haha zastanawiam się nad zakupem czegoś takiego..
moja mała jest tak poobijana że głowa mała.
a nie będe jej trzymała na rękach ciągle.

ciekawe czy chciałaby w tym chodzić... bo coś zdaje mi się że ie bardzo. opaski ściąga jak się zorientuje że je nosi a co dopiero kask :/

no i szukam właśnie zabezpieczeń na szuflady bo już wie co jest w jakiej szufladzie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka