BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #463645 przez kala321
dokładnie

szorlak niestety to tylko u nas tak może byc...

fajny ten stoliczek,ale drogi

też chciałam ci podesłać linki,ale widzę,że szolrak już to zrobiła;D pamiętaj jesteśmy z Tobą,pomodlę się;D

nelka-Was też ogarniam modlitwą;D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #463680 przez Karii
Hej Dziewczyny :)
Mam problem ze snem swojego maluszka może mi coś poradzicie. Mianowicie od jakiś 2 miesięcy Adaś mi się bardzo często budzi w nocy. Potrafi budzić się co pół godziny, co 15 minut czasami uda się jak prześpi ciągiem trzy godziny ale to tylko raz na jakiś czas. W nocy karmię piersią i jak tylko mały zapłacze lub kwęka przykładam go do piersi i już śpi po czym po chwili czasem po godzinie znowu się budzi i tak w kółko. Już nie bardzo wiem co robić sutki mnie bolą bo mały je miętosi jak by ssał smoka. Dodam jeszcze że smok nie wchodzi w grę bo niuniek w ogóle nie chce go ssać.6 miesięczne dziecko powinno się już budzić raz czy dwa w czasie nocy ale wstawać co godzinę to coś jest chyba nie tak.

12 lata 1 miesiąc temu #463697 przez Karola1990
Karii my tez tak mieliśmy. Ale tłumaczyliśmy sobie to ząbkami. czasami były noce że tylko 5 razy wstałam a czasem że 20!
teraz mała śpi w swoim pokoju gdzie jest cicho, odpowiednia temperatura i znów mamy spokój na całą noc i przy tym my mamy więcej siebie :)

12 lata 1 miesiąc temu #463753 przez Elwerka00
dzieki Madzia juz zapisalam sobie.. Wieczorem jeszcze poczytam... I na dniach wezme sie za spisanie ile na malego wydaje.. Chociaz nie mam glowy do tego..

wiecie roznie jest,czytalam ze jedna kobieta tez starala sie tak jak ja ,ojciec mial gdzies po roku chcial malego brac do siebie i bral kiedys narkotyki mial rozne zle rzeczy na swoim koncie a i tak sad stwierdzil ze matka jest histeryczka i moze jej dziecko zabrac i ten palant dostal wiecej niz chcial nawet. Wiec to chore wszystko jest..

Aleksander < 3

12 lata 1 miesiąc temu #463763 przez Karii
U nas mały śpi z nami w pokoju była już próba przeniesienia łóżeczka ale jak przyszło mi biegać kilka razy w nocy do drugiego pokoju to łóżeczko wróciło do nas.Ja też myślałam że to przez ząbki no ale to już bardzo długo trwa niby nam idzie jeden za drugim teraz idzie nam już szósty ząbek no ale już naprawdę nie wiem czy to wina ząbków czy nie ale wiem że już nie mamy siły

12 lata 1 miesiąc temu #463781 przez Karii
Elwerka to bardzo różnie bywa z tymi mężczyznami ja na to patrzę troszkę z innej strony mój mąż ma córkę z pierwszego małżeństwa 10 lat. Zawsze starał się utrzymywać kontakt z córką widujemy się z nią co dwa tygodnie, zabieramy na święta na wakacje dzwonimy do siebie i tutaj niestety matka strasznie nam kiedyś komplikowała życie, utrudniała kontakty od kiedy tylko się rozstali matka wmawiała córce że ma nowego tatusia teraz jest już wiele lepiej, jeśli będziesz miała jakieś pytania to pisz chętnie odpowiem bo wiem o co w tym wszystkim chodzi.

12 lata 1 miesiąc temu #463814 przez szolrak1
karii kochana mysle ze to zabki!! w nocy bardziej bola swedza i go budza! moj bunio robi to orasamo od 3 tyg tez zero smoczka butelki nawet nic probowalam niekapka i nic dzisiaj dopiero dałam wody do butelki i pocmokał ja i tyle... tez cała noc cycus dlatego spi ze mna . kup masc na zabki ja kupilam do tego w sklepie grzechotke z silikonu ktora gdy dziecko ja bierze do buzi i naciska dziasłami wibruje i w ciagu dnia jakos to znosi bunio

12 lata 1 miesiąc temu #463820 przez szolrak1
elwi kochana jesli w sadzie i w ciagu dnia bedziesz spokojna i nie dasz sie wyprowadzic z rownowagi to nic ci nie zrobi!!! fajki pochowaj b ci potem powie ze na to kase wydajesz.... prostaki

musisz byc madrzejsza od niego i opanowana:d masz nas !!! mow co cie boli!jestesmy z Toba:*

12 lata 1 miesiąc temu #463821 przez szolrak1
nie nakrecaj sie innymi przypadkami kochana!!! mysl o tym zeby miec go z glowy i spokoj z olkiem!! nikt ci dziecka nie odbierze

12 lata 1 miesiąc temu #463831 przez Karii
No może i faktycznie to zęby tym bardziej, że tak jak mówię nam idzie jeden za drugim aż mnie to trochę martwi że tak szybką bo podobno im później tym będą zdrowsze no to natura i widocznie tak ma być.

12 lata 1 miesiąc temu #463840 przez Elwerka00
Madzius kochana dziekuje i wiem,ze musze to zrobic..ale tak naprawde bedzie on moim ogonem do konca zycia..;/

Kari to zabki u nas to samo jest sa dni ze jest spokoj a potem pare dni znow budzenie co chwila tak jak u Ciebie.trwa to u Ciebie tak bo maly caly czas zabkuje.. Dlatego te zabki tak szybko wam wychodza a u mnie np wolniej bo co pare dni zabkowanie sie pokazuje.. Moze pociesze sie tym,ze szybciej bedziesz miala zabkowanie z glowy heh;p

No i oczywisscie mam pytania.. Ile dziecko musi miec latek by ojciec mogl zabierac je do siebie na noc juz itp. Takie male dziecko co on sie nim nie potrafi zajac,nie chce mu go dawac.. Zrobi mu krzywde..to taka sierota ze nawet herbaty nie potrafi zrobic dobrze..;/ wiesz moze cos o tym?od kiedy Twoj maz bierze corke tak? Jak ta matka wam robila problemy?nie chciala dawac dziecka i co dalej?ohh wszystko mi napisz jesli mozesz,bede wdzieczna;D

Szczerze to z wielka przyjemnoscia zabralabym mu prawa rodzicielskie ale nie mam podstaw.wiem,nie powinnam bo on jest ojcem ale z niego wiekszy kawal chuja niz ojciec.glupi kutas!;/ wrrr;/

Wybaczcie.musialam.uff.

Narazie zloze o alimenty ,a jesli chodzi o spotkania jego z malym,nie bede zakladac sprawy poczekam az on zalozy i wtedy bede sie przejmowac,bo na obecna chwile za duzo tego.

Aleksander < 3

12 lata 1 miesiąc temu #463852 przez szolrak1
elwi koteczku i dobrze!! spotkaj sie z jakims prawnikiem i wypytaj go o wszystko zapisz sobie dreczace cie pytania na kartce i z nia idz do niego . skasuje cie max 100 zl a bedziesz wiediala jak tego jełopa podejsc;] zapytasz sie co i jak jaka kwote mozesz sobie zazyczyc jak rozplanowac odwiedziny bo boisz sie ze ojciec jest nieodpowiedzialny ;] i ze spokojnem malenka:*

karii glowa do gory!! ja tez mam 1 zabek ale nic innego nie widze a maly mrauczy marudzi i sie slini;] noc taka sama jak u ciebie;]

12 lata 1 miesiąc temu #463875 przez Karii
No to może i faktycznie to wina ząbków mamy już sześć z czego cztery dość duże a dwa dopiero się wyrżnęły. W takim razie pozostaje nam to przeczekać z nadzieję ze szybko wszystko wróci do normy. Od poniedziałku wracam do pracy i chciałabym choć troszkę się wysypiać no ale cóż takie są uroki macieżyństwa.

12 lata 1 miesiąc temu #463897 przez kala321
Karii,a ma temperaturę, jeśli mocno się męczy i nie przesypia,to też może płakać ze zmęcznia lub wszystko razem,a próbowałąś dać czopek-wtedy i dziecko trochę odpocznie i Wy

12 lata 1 miesiąc temu #463917 przez nelka
dzięki dziewczyny...

Karii a od kiedy wychodzą wam te ząbki? a może to się stało jego przyzywczajeniem? budzi się z rykiem czy tylko marudzi troszkę? od razu dajesz mu cycka czy czekasz chwilke? a karmisz go cyckiem tylko w nocy? ząbki mogą być przyczyjną ale jak sama mówisz trwa to dosyć długo...

a nas dzisiaj zastał deszcz na spacerze więc była okazja do wypróbowania folii przeciwdeszczowej i wszystko pięknie ładnie wózek suchy a moje dziecko mokre ;) nie dość że przez to okienko jej padało bo akurat deszcz zacinał nam w twarz to oczywiście musiała się bawić folią :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka