- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my tez dajemy dziecięce,czasem dostanie jabłko lub marchewkę do gryzienia,kawałek chlebka do pocycania-piętkę,ale jak się robię miekka to odrywam i znów ma twardszy boczek
dziś spa w swoim łożeczku;D
mam nadzieję,że już tak będzie,mieliśmy nianię ustawioną na ruch i dzwięk,więc w pełnej gotowości jak co,ale mały ładnie spał,poszłam go tylko o 23 nakarmić,a potem J ok 4. Rano jak już się obudził ok 7 to J przyniósł go do nas,a mały jaki uśmiech,jakby chciał powiedzieć, wstawajcie ładny dzień dzisiaj,ja się już wyspałem,chwile sie pobawił i po mleczku zasnął i spał do teraz,zaraz go ubieram. A my jak on zasnął wstaliśmy, zjedliśmy śniadanko J poszedł do pracy ,a ja malowałam.
chciałabym go oduczyć tego nocnego posiłku 3-4, czytałam aby zamiast mleka podać wodę wtedy dziecko pomysli po co na wodę wstawać i podobno będzie przedłużał to spanie,aż w końcu zrezygnuje z tej nocnej pobudki,musimy spróbować;D
Karola super że udało się stoliczek w takiej dobrej cenie kupić;D ja też część zabawek dałam a te co dla starszaka,czyli teraz się nie interesuje po prostu mam na półce odstawione
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
uważam że chodzik nie jest dobry jak za du zo się go używa,jak trochę to ok,kiedyś dzieci w chodzikach chodziły i jakoś żyją i nie zauważyłąm dużych skrzywień,chyba plecak na jedno ramię więcej skrzywia niż chodzik na kilka minut dziennie
ale myślę,że jak wszystko z umiarem
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
znowu byl placz tak co godzine, az w pewnym momencie zostawilam ja u siebie w lozku i spala z nami ( Lukasz na to sie nie godzi ale dzisiejszej nocy sam wymiekl )
obudzila sie z usmiechem wiec chyba nie pamieta bolu z nocy
jak bylo u was ... u nas te zabki sie juz przebily i tak sie zastanawiam czy ten bol i placz jest dalej od tych zabkow czy moze juz od nowych ( gorne dziasla napuchniete )
madzia kurczak wyszedl przepyszny, rozplywal sie
zdecydowalam sie jednak na ten spiworek, teraz czekam na przesylke a pozniej na kuriera ktory nam go dostarczy razem z krzeselkiem
sadzam Kinge czasami do Kuby krzeselka ( ma takie ja Elwii drewniane ) i siedzi w nim dumnie i sie rozglada na boki, chyba jej sie podoba
karola ja nie jestem za chodzikami ale mysle ze kilka minut dziennie nie zaszkodzi, to tak samo jak z tym skoczkiem bo to dziala na podobnej zasadzi ( przynajmniej dla mnie ) ja Kinge wsadzam do niego 2-3 razy dziennie na 10 minut jak cos potrzebuje w kuchni zrobic
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
i tak wtedy patrzy w tv więc wolę włączyć jej coś normalnego a nie te animki na polsacie które mnie denerwują okropnie.
u nas z ząbkami ... bez zmian. jak nie było tak niema
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
dam mu jutro szpinak jak mowisz;] ziemniaczek szpinak i cielecinka;] super:d
z tym maciezynskim jazda!! jesli wprowadza rok to plodze kolejne dziecko:D mi sie konczy 28 listopada i poblagam o l4 a potem wezme wychowawczy 2 miesiace jessze i wroce 26 lutego:)
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
mam problemik mały ma odparzona pupe od kupki i jakas alergie . ma taka wysypke jakby placki w roznych miejscach ktore sa nie widoczne ale fakturowo czuc do tego po kapieli idealnie czerwone i odkladam mu dzisiaj wszystko tylko moje mleczko ale wydaje mi sie ze to od woddy bo od czasu jak sie tu wprowadzilismy mały to ma. tego wcale nie widac ale teraz juz czuc . miałam to samo w dziecinstwie po czekoladzie i truskawce. dzisiaj odiwedza nas tesciowa wprosila sie na 16.00 ehh jak ja to przezyje
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
typowe objawy:
nieżyt nosa, zapalenie zatok i astma;
zapalenie stawów, bóle stawów, bóle mięśni i osłabienie;
wymioty, wzdęcia, skurcze, zatrzymywanie wody, nudności, zaparcia, biegunka, kolka i problemy z utrzymaniem masy ciała;
migrena, ból głowy, zaburzenia koncentracji, zmiany nastroju i zachowania, depresja, lęk,
zmęczenie i nadmierne pobudzenie;
pokrzywka, atopowe zapalenie skóry, wyprysk, swędzenie skóry i inne wysypki.
bunio nie ma biegunkii ma zwarta kupe jadl zupki robione przeze mnie i nie mial taka sama kupke , raz mial zaczerwieniony odbycik ale po 3 dniach przeszło teraz zas od 2 dni ma czerwony odbycik ale juz wiecej od kupy zwartej .
pojde w srode do pojde w srode do pediatry lepiej i od razu sie zapytam o l4
a bunio radosny usmiechniety wesoły tylko ma ta wysypeczke ktorej byscie normalnie nie zauwazyly
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzis akcja zabki,kielek nam sie dobija.. Ale pewnie i tak szybciej wyjda z przodu..u gory..
Co do danonkow.moze i nie mozna,nie wiem,bo u mnie lekarz mowil,ze danonki sa ogolem dla dzieci i maja duzo wapnia i ze jak nic sie nie dzieje to mozna dawac.wiec daje,Ewa daje kabanosy chociaz tez niby nie mozna,mysle ze nie maa co wariowac na tym punkcie bo i tak wkoncu trzeba zaczav dawac dorosle jedzenie,teraz wymyslaja ze do roku czekac itp.najlepiej same mleko.a potem zeby dawac bo uczy sie grysc itp.a potem jeszcze cos.nie dajmy sie zwariowac..kazda matka chce dla swojego dziecka najlepiej.
A po za tym,maly odstawil mi mleko..nie chce pic w ogole.pluje gdy tylko mu dam.wiec mam problem.. Bo co robic?kombinuje daje kaszki biszkopty z mlekiem i nie chce,a same z checia.. I jakby glodny nie byl to nie tknie mleka. I dlaczego?;(
Napiszcie,jak jedza wasze maluchy?co ile h powinny jest?bo ja wariuje jak maly wstanie rano zje kaszki z 50ml i potem przez 6 h nic nie chce i jeczy ;(
W piatek szczepienie zobacze ile przybral..
a wy kiedy macie?Kala Ty jakos niedlugo co nie?
Karola miallam zapytac,kiedy kupujesz suknie slubna?juz szukasz? jak bys miala jakis wzor jaki Ci sie podoba podeslij linka;) bo znajoma tez szuka i nie ma pojecia jaka by chciala i chce bym jej pomogla;p moze znasz jakies nowe trendy,wzory?;p
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my podajemy jogurciki mleczno-owocowe z humany, ktore sa juz po 6. miesiacu. sklad maja bardzo fajny (duzo mleka, brak polepszaczy i barwnikow), no i Zosi smakuja, a kaszkami np. gardzi , moge szczerze polecic!
co do danonkow, to kuzynka skonczyla technologie zywnosci i mowi, ze na pewno dla dzieci to dobre nie jest - niestety smaczne i ladnie wyglada, ale to sama chemia, czesto powodujaca uczulenia .
elwerka, Zosia tez ostatnio nie chce pic mleka tak chetnie jak kiedys. pytalam o to pediatre i powiedzial, ze dzieciom teraz ksztaltuja sie kubki smakowe i zaczynaja czuc nowe smaki, ktore nie zawsze moga im pasowac. poradzil, zeby karmic dziecko na rekach - mocno przytulone - i delikatnie przymuszac dziecko do picia, to znaczy nie wzruszac sie poczatkowym marudzeniem, tylko lulac i gleboko podac smoczek - u nas podzialalo, Zosia pije mocno przytulona, czasem delikatnie lulana .
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
ten film to Merry Popins.. kocham go <3
my dziś małej daliśmy rosołku takiego jak my jemy i zobacze co będzie ale ogolnie jak cos posolę to pluje okropnie
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja Kinge staram sie karmic co 3h - mleko, zupka, mleko, deserek, mleko .... w miedzy czasie herbatka i chrupek kukurydziany
z tym mlekiem to sprobuj jeszcze zrobic tak jak mowi emma dobra rada albo wejdz na marcowki tam tez jeden brzdac ktory odrzucil mleko niestety nie pamietam u ktorej mamusi to bylo
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa