BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #458735 przez szolrak1
to sobie zrobcie dzien lenia!!!:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #458816 przez ewelinda83
madzia sliczny Bruncio i jaki zadowolony z krzeselka :) myslalam o tym samym krzeselku tylko chyba bylo jeszcze takie co mialo grochy na oparciu i wiecej pomaranczowego :)

narobilas mi smaka tym swoim przepisem :P
ale mi sie podaoba te twoje mieszkanko :)

karola mialam spytac ale coagle zapominam ;) dlaczego dajesz Oli chrupki bezglutenowe ??? jest uczulona czy jeszcze nie wprowadzasz glutenu ???

kala gratulacje :)

a gdzie iwcia ???

12 lata 2 miesiąc temu #458904 przez Karola1990
ewelinda... a wiesz co że nie wiem dlaczego jej daje ??
właśnie się zastanawiam ale nie wiem dlaczego. :/ jakoś tak wyszło :P

Brunio jaki szczęśliwy z nowego mebelka :) super chłopaczek.

My po szczepieniu :) mała zapłakała chwilkę ale już jest tak duża że wystarczyło pokazać jej grzechotkę i było ok :) zaczepia wszystkich i rozgląda się wszędzie. moje słoneczko :)
po szczepieniu zaraz zasnęła i śpi mi do teraz. czyli jakieś 2godziny.
musiałam ją wystawić z tarasu do domu bo troche chłodno a myślałam żeby później z nią jeszcze wyjść.

dalej jestem przerażona ilością prezentów na święta :D

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459146 przez iwcia
Hej kobitki, my dzisiaj też po szczepieniu. Źle nie było, do razu nóżke posmarowałam żelem i zaczerwienienie zeszło. Mała mi spi już 2 godziny, w wcześniej drzemki, więc ją wzieło.

W nocy się odkopuje strasznie, muszę chyba kupić śpiworek, bo kołderka i kocyk to sensu nie mają, leży cała odkryta rano, a wiadomo nie ma upałów.

Ja też daje chrupki kukurydziane bez glutenu od 7 miesiąca pisze, ale stwierdziłam że ona duża jest więc niech sobie zje :P a takie daje dlatego że mała ma uczulenie, i narazie nie możemy glutenu zbytnio wprowadzać, pije też z tego kubeczka niekapka, trochę pije trochę gryzie dzióbek :D zależy :P
Mam taki trochę problem ostatnio z nią, bo budzi się w nocy kolo 2-3 i chcemy oduczyć ją jedzenia, więc dawaliśmy pić herbatkę, ale krztusi się nią :/ widać jej się wraca i aż strach. Mleko jest gęściejsze, a widać, że wcale głodna nie jest w nocy i spokojnie do 8 wytrzymuje bez jedzenia, tylko jak to zrobić, nie ma czym tej herbatki czy wody zagęścić.

Dzisiaj lekarka powiedziała mi, że można pomału odstawiać ten nutramigen i próbować wrócić do nana, zobaczyć czy nie dostanie krostek itp.

Super, że Wasze dzieciaczki już tak same siedzą, moja niestety się chwieje na boki i do przodu, nie potrafi się jeszcze utrzymać :/ ale przyjdzie i na nią czas :)

Kala gratulacje z powodu rocznicy :) powinno być winko i świece wieczorem ;)

Ewcia, Twoja mała super, bardzo fajne to krzesełko do wanienki, a zdjęcie z dynią świetne hehe :D

Madzia, Twój bruncio to już kawaler że hoho, bardzo fajne to krzesełko kupiłaś, ja mam trochę inne ale nie było wyboru bo dostaliśmy od chrzestnego na chrzciny. Mamy małą kuchnie i w sumie nie mam się gdzie ruszyć jak ono jest :P ale karmię Oliwkę cały czas, zresztą ona bardzo lubi siedzieć w nim.

Powiem Wam, że ja teraz za bardzo nie biorę małej na spacerki, jakoś się boję że taka zmiana temperatury wpłynie na nią źle, bardziej wietrze pokój dom i ją ubieram wtedy cieplej.

Nelka, mata super, można na niej szaleć na całego hehe :D

Elwirka, Olek ma extra fryzurkę, burza włosów :D pozazdrościć

Masakra z ubieraniem w taką pogodę, dzisiaj małą ubieraliśmy to czapka, kurtka, rękawiczki rajtuzki, itp ile tego było ohoho, a ona się denerwuje i piszczy ;p
Wasze maluchy mają górne ząbki te jedynki? Bo moja ma na dole i u góry o dziwo wyszły jej dwójki a nie te z przodu, i zastanawiam się czy tak ma być?

A i jeszcze co do bobo okazje, zauważyłam, że niektóre mamusie się trochę wycwaniły i bardzo drogo chcą sprzedać ubranka. Dużo taniej można kupić na allegro, poważnie ja ostatnio za 3 złote kupiłam dresik bluza i spodnie w idealnym stanie, drugi 3 częściowy z kamizelką taki puchaty za 4 zł, i dwie sukieneczki coś za 5 zł. Ciuszki śliczne a widziałam, że za 1 zł też można kupić, wydaje mi się, że tam jest dużo taniej do kogoś a na bobo okazje to już się troche robi takie trochę żeby zarobić...

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 2 miesiąc temu #459178 przez kala321
ja ubieram skarpetki,body z długim ,spodenki i bluzę,czapeczkę i cieplejszy śpiworek taki polarkowy ,gdzie można zakryć raczki i mały nie marznie,kark ma ciepły i raczki też,musze tylko pamiętać o kremie,bo czasem zapominam na buźkę.;)
winka pewnie nie będzie,ale dobry obiadek i ciasto, mąż będzie dziś później w domu niestety:(

a ząbki mamy 2 dolne jedynki,a chyba górna co się pcha to 2,bo mały tam cały czas trze z boku

kolejność ząbkowania:
babyonline.pl/twoje_dziecko_zdrowie_psyc...l,10803.html?print=1

www.google.pl/imgres?hl=en&sa=X&biw=1366...p=20&ved=1t:429,i:74

12 lata 2 miesiąc temu #459583 przez szolrak1
dziekuje nelus!!! kochana ja by zageszczała herbatke jabłuszkiem mała iloscia ugotowanego zmielonego jabuszka?;]mniam

12 lata 2 miesiąc temu #459696 przez Karola1990
Hej mamusie :)

co myślicie o tych chodzikach pchaczach ? bo ja mam wrażenie że to troche niebezpieczne. Zastanawiam się nad zakupem czegoś takiego bo mała ciągle chce stać albo żeby z nią chodzić inaczej jest płacz straszny.

Dziś wyszłam na 1min do łazienki
wracam a tam mała stoi sobie przy fotelu i się cieszy.

Było by ok gdyby to nie był fotel bujany który mógł się przewrócić.

wczoraj miałam podobną sytuację jak nelka (? chyba dobrze pamiętam) Ola szybko czmychneła mi koło łóżka i pociągnęła kabel od lampki nocnej. całe szczęście że nie spadła na nią bo nie wiem co by się stało. Oczywiście śmiała się niesamowicie.
Rośnie nam mały rumcajs ciekawski.

Muszę leki pochować bo mam w komodzie w dolnej szufladzie.

Wasze dzieci tez takie psotne?

12 lata 2 miesiąc temu #459815 przez nelka
A chrupki nie są czasem z mąki kukurydziane a ona jest bezglutenowa chyba? Zosia wymiotuję po chrupkach więć narazie jej nie daje.

Iwcia a może spróbuj dać herbatke albo wode ale załóż smoczek z jedną albo dwiema dziurkami to będzie wolniej lecieć i raczej się nie zakrztusi a possa sobie. A wogle to bez butli dalej spać nie pójdzie?
Lepiej zabieraj małą na spacer żeby przyzwyczajała się do takiej pogody bo niestety do marca przynajmniej nie mamy co liczyć na przyjemniejszą pogode :dry:
U nas odkąd mamy większą kołderke skońćzył się problem z rozkopywaniem, jeśli lubi to możesz ją kłaść spać na brzuchu wtedy też nie powina się rozkopać albo jak moja znajoma poprostu kup ciepłe piżamki :blink:

Karola moją zaatakowała doniczka ale tam nawet by nie dośiegła sama poprostu kwiat się przechylił bo miał za małą doniczke ;)
Może zamiast pchacza stoliczek, będzie mogła przy nim stać a zabawki są do góry się będzie czym się bawić.

12 lata 2 miesiąc temu #459892 przez szolrak1
karolciu bunio tez wszystko chche dotykac rusza sie pzrekreca zrzuca;] ostatnio polozylam go do maty poszłam po kawe a on juz pod polka na tv i jak ryba bez wody sie pełza wierci siada przewraca rusza kubki wylewa brzego stolika go interesuja. juz nie moge go samego zostawic na łozku 2 na 2 bo przemierza teren w min ost by mi spadł z łozka taks ie obrociłl o 180 stopni i pognał na brzuchu .

ja leki trzymam w kosmetyczce zamknietej na zamek w najwyzeszej polce w kuchni bo sie boje ze dorwie tak jak podełko po apapach jak poszłam do lazienki zapomnialam z lozka zabrac i mały sobie pojadł... papieru wyciagnełam z buzi palcami niezłe kawały . miałam pretensje do siebie ech.

mam chodziaczka od kumpeli widze ze mały jest tak ruchliwy ze bede miała gdzie go uzywac

12 lata 2 miesiąc temu #459897 przez szolrak1
wiesz karolciu w chodziku jest fajnie mam taki duzy ten chodzik okragły wiec jak comały sie odbije , bedzie w srodku jak w balonie i spaceruje sie w nim wygodnie . ja jestem całe dnie sama wiec jakos bede musiala obiad zrobic do lazienki pojsc wiec bunio do chodzika;] a ze mialam remont wszystkie meble sa wysokie i na push up;] mysle ze na poczatku mały sie nie zorientuje jak je otwierac hihi:D

ale CHODZIKOM MOWIMY TAK!!!!!!!!!!!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459903 przez Karola1990
u nas to tak wygląda :D

nie mogę wgrać zdjęcia ... a szkoda

12 lata 2 miesiąc temu #459924 przez Elwerka00
chodziki pchacze jak najbardziej tak... Dziecko uczy sie przy tym chodzic,jesli chodzi o chodziki do ktorych dziecko sie wsadza to nie,jak dla mnie.. Lekarz od bioderek zabronil mi i wiele osob przestrzegalo mnie ze bron boze takie chodziki,dziecko powinno same sie uczyc a w tym bioderka sie dobrze nie rozwijaja bo dziecko siedzi i odpycha sie nozkami bla bla bla... No ja nie wiem jak to jest,ale ja tez mam bo dostalam ale z niego nie skorzystam.maly ma samochodzik ktory ma oparcie specjalnie takie by dziecko przy nim chodzilo i to nam wystarczy...

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #459965 przez nelka
Ja też słyszałam że chodziki są bardzo niezdrowe na bioderka i utrudniają naukę chodzenia. Więc też mówię stanowczo nie!

Byliśmy u szczepienia i była taka dziewczynka około 2lat chyba i tak ryczała że wystraszyła Zoske tak że bała się ważenia i badania:-/ a potem bardziej się wkurzyła jak ją ubierałam niż jak ją szczepili;) waży 7,5kg:-D a co śmieszne był też chłopczyk co miał 3miesiące i ważył tyle samo!

Karola pewnie masz za duże zdjęcie dlatego nie może się wgrać.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459977 przez Karola1990

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

no i nie moge :P
musiało by być minimalne ale wtedy nic nie widać :/

12 lata 2 miesiąc temu #459996 przez kala321
my byliśmy na spacerku;D na zakupach spozywczych na targu

mały dziś zdobył kolejną umiejętność,która mi się nie podoba,a mianowicie plucia,ale takie prawdziwe.Jedziemy wózkiem on pluje,je obiadek trzyma w buzi za chwile pluje, to samo z piciem czy mlekiem.Patrzy na mnie i plunie
i usmiech;(
mam nadzieję,że szybko się tego oduczy, nie wiem jak się nauczył bo my nie plujemy

obniżyłam mu łożeczko,muszę zakupić jeszcze jeden ochraniacz,bo ja mam takie duże łożeczko prawie 150 na 80 i jeden nie starcza

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka