BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #456772 przez szolrak1
kiniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa;];];];];]

ewus masz racje z kzresełkiem i dałas mi pieknego cunka na kombinezon z h&m moj ulubiony sklep i na to nie wpadłam ;] wczoraj jak sypneło sniegiem pojechałam do tesco i były za duze i kupilam jeden ale jest lajtowy wiec sobie musze kupic cieplejszy bo mi dzidzia zamarznie!!

snieguuuuuuuuuuuuuuuu po pachy u nasssssssssssss ja dzisiaj nigdzie nie wychodze:) najpierw siostra przybywa:D a potem ogladamy serialeeeeeeee z m i buniem

UWAGA hahha wkoncuuuuuuu przebiła nam sie prawa dolna jedynka jupiiiiiiiiiiiiiiiiii a on nawet nie marudził nie steka jest grzecznyyyy;] sasiedzi do mnei podchodza i sa zaslkoczeni bo spodziewali sie placzu i hałasu a mały wcale nie placze;] moze raz na 4 dni i to 1 min hahha:) twierdza ze mma idealne dziecko i maja racje hihi moj ideałek!!!

wczoraj na pogrzebie ojca mej pzryjaciolki w kosciele zasnał ani jednego dzwieku nie wydał słuchał ogran koscielnych i zasnał mi na rekach;];] a na pochod nie poszłam bo było 0 stopni a ja nie miałam kombineonu i pzryjacilele mi kazali jechac do domku z bruniem. i pojechalam

elwi a jak sie czujesz???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #456823 przez Elwerka00
Madzia gratulacje zabka!;D i tego,ze przechodzicie to bezbolesnie;p bo u nas masakra z tymi zabkami,juz te dwa dolne ladnie widac a gornych nie widu tylko slychac;p

Zimno u nas tez,sniegu jest... I tez niedziele spedzam w domu;p

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #456844 przez ewelinda83
gratuluje zabka :) i zazdroszcze ze bezbolesnie :)
u nas masakra nocna :ohmy: Kinia mi sie obudzila z wielkim krzykiem o 1.20 tzn nawet nie wiem czy sie budzila bo oczka miala zamkniete i krzyczala, mleka nie chciala, smarowalam na sile dziaselka bo tez sie bronila, tylko cycus i nurofen pomogly :(
rano to samo, wielki krzyk :ohmy: ale obudzilam ja i udalo sie ja uspokoic, pozniej zjadla mleczko i sie teraz bawi :)
bidulka moja mala meczy sie :(

12 lata 2 miesiąc temu #456851 przez ewelinda83
u nas sniegu nie ma i nie bedzie, ale za to zimno ze hohoh
kombinezon tez mam z tesco po Kubciu ale jeszcze ze dwa tygodnie i bedzie za maly bo Kinga dlugasna jest :blink: i dlatego szukam nowego wiekszego :)

krzeselko dzisiaj kupuje :)
co sadzicie o takim allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-3w1-ro...new-i2738225143.html kolor czerwono zielony ????
i na dina tez sie chyba skusze, wysla mi jedna przesylka :lol:

wczoraj wycinalam z Kinia i Kuba dynie :) ale mielismy ubaw :)
Kuba zabieral mi dynie i z nia uciekal, ale pozniej usiadl ze mna i mi pomagal, malowal ze mna oczka no a pozniej sie cieszyl ze ona swieci :)
poprobie dzisiaj jakies zdjecia to sie pochwale naszym dzielem :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #456983 przez kala321
Karola ja daję ze słoika z łososiem ziemniaczki z marchewką- i jest rybka;D
dziś dałam małemu obiadek z bobovity warzywka w potrawce z indyka z owocową nutą i tam rzeczywiście duże kawałki i mały tak sobie chciał jesć
nie takie miałkie tylko kawałeczki,ale myślę,że to jest też przygotowane do tego,aby dzieci coraz większe kawałki uczyły się jesć

karola my nie mamy tv,ale jak czasem wieczoram włączamy sobie jakiś filmik to mały czasem patrzy właśnie jak w obrazek
ale to samo jest jak na skypie z kimś rozmawiamy;D

ja mam mniejszą matę tak ok metr na metr

Kinga śliczna super sobie siedzi w tej kąpieli;D

Elwerka miód dzieciom można dopiero po roku dawać

ja daję naturalne jogurty jak co, nie mają cukru

a jakie dajesz herbatniki,bo ja właśnie chciałam coś kupić,ale wszystkoe co znalazłąm są od 7 miesiąca

Elwerka no każde dzieci są inne jednym zęby wychodzą jak grzyby po deszczu a rodzice nie wiedzą,dopiero lekarka mówi mają państwo 4 ząbki,a płączu nie było i oni nie wiedzą skąd

ja też wychodzę, ale wiem kiedy ząbkuje,bo raz jest płacz raz śmiech;Dpocieranie ząbków, ale nam też na różne imprezki udało się iść czasem z małym,czasem bez
wczoraj byłąm z małym na warsztatach muzycznych,potem zaniosłąm go do mamy i na koncercie już byłam sama
ale wiesz wymaga to ode mnie organizacji i tego,że może wyjść,że mały będize marudny i ja nic z tego nie będę miałą,albo tak jak wczoraj wesoły i skorzystam;D

12 lata 2 miesiąc temu #456984 przez kala321
gratulujemy ząbka szorlak super;D
jeden z głowy;D

Elwerka u nas górne też słychać,a dolne łądnie widać

u nas tez śniegu nie ma jeszcze, ale włąśnie się zachmurzyło jakby miało padać
0 stopni tez chłodno już

12 lata 2 miesiąc temu #456997 przez Elwerka00
Kala ja nie dalam mu miodu tak duzo tylko tyle co na ustach sie przykleilo,zeby polizal.. A jogurta dalam takiego danio bo juz nie wiedzialam co zrobic,jesc nie chcial a tego danio tak,mleko odrzuca bo w ogole nie chce go pic zupek nie,a tak to zjadl tylko troche z lyzeczki,tez bardziej do sprobowania.. Co do herbarnikow ja kupuje normalne herbatniki i z woda je zmiekczam,moja mama w zasadzie mu daje bo uwaza ze ona nam dawala i zadnych specjalnych nie kupywala i dobrze bylo a mi sie juz klocic nie chce ze to ja decyduje i juz siedze cicho,bo i tak swoje zrobi.. ;/ wiec dajemy mu normalne,i nic po nich nie ma wszystko ok,a wcina ze ojej.. Bo przez te dziasla spuchniete smoka ciagnac od bytli nie moze..a jesc musi wiec kombinuje

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #457004 przez kala321
wiesz ja Cię nie pouczam tylko pytam i dzielę się tym co wiem;)

kurcze a nie krztusi się nie ugryzie kawąłka?
ktoś pisał o chrupkach, jakie dawałyście? takie ala flipsy kukurydziane,czy co?

12 lata 2 miesiąc temu #457010 przez ewelinda83
ja daje chrupki zwykle kukurydziane to chyba cos takiego jak flipsy :S czy jednak nie ???

no a my juz dzisiaj mamy 7 miesiac :lol:

elwira sa jogury smakowe dla dzieci :)
moja Kinia dostaje teraz na te bolace zabki kabanosa, nie wiem czy juz jej wolno ale pomaga jak sobie possa,wiec daje jej czasami ;)

12 lata 2 miesiąc temu #457011 przez ewelinda83
krzeselko kupione juuuppppiiii :D to tak akurat na te jej 7 miesiecy :)

12 lata 2 miesiąc temu #457062 przez Elwerka00
Kalus,ale ja nie mam pretensji,ze mi piszesz takie cos,to wlasnie dobrze..;) dalam sprobowac ale napisalas ze nie mozna to juz wiecej nie dam puki co ;) heh;p

Kiniaaaa! Najlepszego kochana;D buzi buzi od Elwirki i od Olka;D

Ewa ;p tylko Ty nie swietuj takimi zakupami kazdego miesiaca Kingusi bo zbankrutujesz;p hehe;p ale Kinia mialaby dobrze z taka mama;p no ba! Juz ma;p krzeselko swietne;o ja mam podobne tyle ze drewniane;p

Wlasnie te jogurty to np danonki? Podobno takie mozna dawac.. Mialam kupic ale zapomnialam..dlatego poszlo danio.

Herbatniki sie calkowicie rozpuszczaja w wodzie i taka papka wychodzi..brzydko wyglada ale smakuje to najwazniejsze;p

Wlasnie te chrupki kukurydziane fajna sprawa ale czy one nie przyklejaja sie do podniebienia?

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #457111 przez nelka
A u nas zimno ale słonecznie więc byliśmy na spacerki i obiedzie u teściów...

Jakoś nie mogę się przekonać do kombinezonku ale ten z h&m naprawde fajny. Teraz nosimy kurteczke ale taką średnio ciepła na teraz, kombinezonek po siostrzeńcu który za miesiąc pewnie będzie już za mały i super ciepłą kurtke ale jest jeszcze za duża :dry: więc jakaś kurteczkę albo kombinezon trzeba będzie pewnie kupić... och sama nie wiem mamy bardzo ciepły śpiworek do wózka więc nie wiem co będzie lepsze ;)

Ja dawałam chrupki kukurydziane te grube i długie w całości i sobie niupla ale trzeba siedzieć przy niej żeby się nie zakrztusiła jak się za duży kawałek ułamie.
Wogle to jest taka śmieszna wszystko bierze do buźki buty itp. a jak daje jej jabłko czy banana w całości to ani tknie :silly: oj chyba będę miała małego niejadka :huh:

A tak wogle normalne jogurty można dziecią podawać? ja kupiłam takie specjalne dla dzieci nestle, danonki to jest w sumie serek homog. a nie jogurt więc nie wiedziałam że też można takim maluchą dawać...

12 lata 2 miesiąc temu #457161 przez Elwerka00
ja nie wiem czy danonki mozna,ale tu nie ma takich specjalnych z nestle..

W ogole to juz sama nie wiem,chyba poprostu moje dziecko bedzie glodowac skoro nic mu nie wolno jesc..a kiedys dawali co bylo i bylo ok.a teraz jakies tabele zywnosci co i kiedy.. Za 20 lat to jedzenie bedzie tylko do picia albo w ogole w pigulkach.;/

U nas znowu zeby.. Wiec wam zycze slodkich snow bo u nas zapowiadaja sie nie slodkie.w ogole maly jak zasnal o 13 tak obudzil sie o 18.ehe ;)

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #457238 przez ewelinda83
Elwii skusilam sie jeszcze dzisiaj na spodenki i kozaczki dla Kini :blink: to taka rekompensata za to ze nie kupilysmy kombinezonu :angry:

no a z krzeselkiem tak wyszlo ze zostalo kupione na jej miesiecznice bo niestety mama i tata jakos pozno sie za to wogole zabrali :S

z tym karmieniem tez sie wkurzam, a szczegolnie jak mi mama mowi ze jak ja was wychowywalam to karmilam ... bla bla bla ..... ale teraz niestety mamy duzo wiecej niezdowego jedzenia, wiecej spalin ... kiedys owoce i warzywa byly z ogrodka ( ja nie mam w chwili obecnej tej mozliwosci ) i wiedzialo sie co sie podaje dziecku, a teraz wiekszosc jedzenia jest po jakis mutacjach :ohmy: wykonuje sie badania ktore niestety dowodza o tym ze nasze zycie jest niezdrowe :angry:
ale mysle ze jak podasz tak ociupinke na sprobowanie miodu czy jogurtu to nic sie nie stanie :blink: jogurty kala wiem ze podaje naturalne, ja podaje z heinza ale to tu w irlandii :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #457248 przez Elwerka00
masz Ewus calkowita racje!;).
No i ja czekam na zdjecia dyni;p

Aleksander < 3

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka