BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #456157 przez nelka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #456158 przez nelka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #456188 przez kala321
słodka;D a ta książeczka z gąsienicą podobno fajowa jest;D

12 lata 2 miesiąc temu #456216 przez Karola1990
Zosia cudeńko <3

swoją drogą nie myślałam że te maty takie duże są :P oglądałam je ale wiadomo jak to przez allegro, nie doczyta się i wg.

dobrze podsyłajcie zdjęcia zabawek będę wiedziała co kupować bo moja wyobraźnia jest ograniczona pod tym względem.
Jak narazie rozważam zakup chodzika pchacza
i bumboksa różowego do niej do pokoju żeby było na czym fasolek słuchać :D

Madzia. ja też gotowałam ale mojej córci jakoś moja kuchnia nie smakuje :P
Dziś dam jej mintaja. Bo gdzieś znalazłam że można już dawać rybki raz w tygodniu.
ale na wszelki wypadek mam też słoiczek

12 lata 2 miesiąc temu #456237 przez szolrak1
zosikkkkkkkkkkkkkkkkk cudnaaaaaaaaaa i jaka duza juz:DD

karolinko kochana rozumiem mały tez wczoraj miał dosc obiadkow disiaj mu zrobie kaszke ryzowa z jabłkiem dla odmiany ;] ach te dzieciaczki:D

12 lata 2 miesiąc temu #456243 przez Karola1990
a wsze dzieci też tak za telewizorem? .. ja muszę wyłączać bo tak to by się nie bawiła tylko przed tv siedziała.

rano tylko włączam bajki, zabawki w koło i sama szybko sprzątam bo inaczej nie ma takiej opcji :P
no i uzupełniam wiadomości na komputerze.

straszne jest te sprzątanie. chyba muszę sobie dodać powera Perfekcyjną Panią Domu :D

12 lata 2 miesiąc temu #456260 przez nelka
Tą mate mam po bliźniaczkach dlatego taka duża:-D jakiś metr na półtora...

Karola weź poczytaj czy dla dzieci polecają mintaja bo ty chyba za dobra ryba nie jest
, coś mi się kiedyś o uszy obiło. Do słoików dają łososia akurat wczoraj jadłyśmy:-)

Zosia też wpatruje w tv:-/ czasem jak się zawiesi to nawet jak wyłącze tv to jeszcze chwile na niego patrzy;-)

Książeczka ma fajne pioseneczki. A na macie jest jeszcze taka biedronka i mała bardzo ją lubi, szczególnie że można tam nagrać swój głos;-) ten trójkącik co leży z boku też polecam, ma ciekawe zabawki.

12 lata 2 miesiąc temu #456603 przez Elwerka00
widze,ze na forum pustki;p
Wiec dobry wieczor;) u nas marudzenie dalej z powodu zabkow.maly zasnal przed samym kapaniem..wiec wykapie go pozniej albo dopiero jutro.sama nie moge isc sie wykapac bo musze na malego miec oko.

Snieg pada i pada,fajnie;) hii ;)

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #456605 przez ewelinda83
ale wasze dzieciaczki swietne postepy robia :) gratulacje dla nich :)
moj uparciuch jakos sie nie rwie do samodzielnego siadania :S ale na wszystko przyjdzie czas :) narazie zeby nam daja popalic :angry: w nocy przez sen jeczala, musialam ja co chwile brac do siebie, przykladac do cyca i wtedy sie uspokajala :dry:

karola zdenerwowalam sie :angry: podoba mi sie ten sam kombinezon z H&M a ze od wczoraj i u nas sie zimno zrobilo brrr to pojechalam dzisiaj do meza z nastawieniam ze go kupie i co ... dupa !!!! w Irlandii ich nie ma :angry: znalazlam na allegro ale sie boje kupowac przez neta bo H&M ma inna numeracje :( ale siostra leci za tydzien do Polski wiec moze nie wszystko stracone :blink:
jak bedziesz go kupowac to napisz mi prosze jaki rozmiar wzielas dla Oli :)

Elwira Olus boski, slicznie stoi a ta jego czuprynka przesliczna :) mega przystojniak z niego :)

Madzia znalazlam siedzonko, narazie licytuje :) kolory musialam wziasc uniwersalne bo przeciez my chcemy kolejnego brzdaca w niedlugim czasie :) wiec jak sie trafi nam chlopczyk to rozowe krzeselko nie bardzo :silly:

Kinia dzisiaj jadla z nami obiadek ... ziemniaczka z rybka :) dawalam jej od siebie i wcinala ze az jej sie uszy trzesly :lol:
karola je tez kupuje sloiczki z kawalkami obiadkow i tak je tez podaje, uwazam ze tak jest lepiej dla dziecka bo ono wtedy uczy sie gryzc ( jak ma zeby - my jeszcze nie mamy ) i lykac, no ale to moje zdanie.

12 lata 2 miesiąc temu #456608 przez ewelinda83
Nelka a Zosienka jaka zaczytana, slicznotka :)

kala no u nas jutro juz 7 miesiac bo Kinia sie pospieszyla i dolaczyla do na tydzien wczesniej :blink: a reszta dzieciaczkow sie uparla i nie chciala wychodzic :silly: miedzy nia a kolejnym odwaznym dzidziusiem bylo jakos dwa tygodnie roznicy :S

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456609 przez ewelinda83
elwi u nas tez marudzenie :(

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #456635 przez Elwerka00
dziekuje Ewus w swoim i Olka imieniu;p
Stoi sam ale jak sie czegos trzyma;p no i oczywiscie trzymajac sie za rece wstanie ale sam ani usiasc ani stanac;p
Dzieciaki maja czas.. Zrobia swoje kiedy im sie zachce .. Bo nie oszukujmy sie,jak same czegos nie beda chcialy sprobowac zrobic to nawet przy naszej checi bedzie krzyk i nieeee..;p

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #456707 przez nelka
a Kinia zamiast umyć mamie stopy, myje ząbki :lol: ale ma fajne to krzesełko do wanny!

ciuchy z h&m przeważnie wypadają prawie o rozmiar większe, a jaki kombinezonek masz upatrzony? ja muszę czapkę, szalik i rękawiczki kupić, a rękawiczki takie z kciukiem osobno żebym w razie czego mogła wyciąć bo Zośka przecież ssa palec :blink:

Elwi już ci dawno miałam pisać ale Oluś ma fryzure, normalnie nie mogę się nadziwić ile ma włosów :ohmy: jak prawdziwy amant :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu #456745 przez Elwerka00
Nelus on ma taka fryzurke ze smiac sie chce;p na glowie pelno kreconych wloskow dlugie sa ,a po bokach lysy;p bo sie wytarly tylko pare zostalo ;p a z tylu koltuny ktora wyczesuje a i tak robia sie nowe;p ale nie bede mu scinac i tak,bo daje mu charakterku troche taki fryz ;p no i zabawnie wyglada;p

Wlasnie tak sie zastanawiam,czyja ta stopa przy Kini hehe ;p wlasnie,dlaczego ona wcina gabke?;p haha ;p boska jest dziewczynka z niej;) ma blad wloski ale po kim?;p pamietam jak po urodzeniu byla prawie czarna,wloski ciemne dlugie duzo ich bylo...a teraz bladyneczka;)

Ohh rosna dzieciaki;D
Coraz wiecej rozumieja,moj mleka nie chce,chyba odrzuca je;/ ale jadl juz herbatniki,danio lyzeczke oblizal,marchewke i miesko dzis mi z talerza zabieral bo mialam flaczki na obiad;D ,raz mialam kanapke z miodem i dalam mu sprobowac na usta to oblizywal sie godzinami haha ale wiadomo daje mu tylko probowac bo jednak jeszcze ten brzuszek taki mlodziutki..

Jak to jest,ze nie ktorzy nie odczuwaja ze maja dzieci'? Np. U mnie Olek mial straszne kolki ,teraz strasznie zabkuje,ciezko mu zasypiac itp,a u mojej znajomej dziecko nie mialo kolek ,nawet nie wiedziala,co to zabkowanie a dziecko uradowane ciagle ,aniol. I taka sobie moze pogadac,ze co ja gadam ze jest tak i tak skoro takie zle to nie jest np zabkowanie kolki itp.denerwuje mnie to,bo ja nie wychodze nigdzie ajak juz to max 3 godziny i to tylko do kolezanki,a ona jezdzila po dyskotekach,dziecko cala noc z babcia zostawalo itp.i jeszcze ci powie takie cos;/
Dobra czas isc spac,bo juz 23 a olek dopiero mi zasnal.dobranoc;*

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #456768 przez ewelinda83
nelka o takim kombinezonie mysle allegro.pl/nowy-sliczny-kombinezon-74-hm-i2738553304.html , do tego jakas czapa i chcialabym znalezc komin na szyje zakladany przez glowe, narazie zrobilam prowizoryczny sama ze swojego starego szalika :blink: skrocilam , doszylam guziki i jest ;)

elwii przykre jest takie sluchanie :( no ale coz kazde dziecko inaczej sie chowa, Kinia nie miala kolek a zabki dokuczaja :S nie martw sie im dalej tym latwiej :)
noga w wannie jest moja :) a Kiniulka rzeczywiscie ma jasne wloski ale to nie jest blad raczej sa takie mysie , chociaz tak jak pamietasz po urodzeniu byla czarna, pozniej lysa, blad a teraz znowu ciemnieja :)
jak by byla bladynka to sama nie wiem po kim :unsure: :blink: bo i ja i Lukasz mamy ciemnie wlosy :)
a gabke odkryla niedawno podczas wspolnej kapieli i jej posmakowala :) wysysa z niej wode tzn ja jej ja wyciskam ale cos tam zawsze zostanie i drapie sobie nia dziasla :blush:

Kinia tez mi wstaje jak ja trzymam, nie chce usiasc tylko odrazu do wstawania sie rwie :) raz tez ja postawialm kolo kanapy ale stala niepewnie wiec postanowilam nie przyspieszac jej rozwoju :S ale za to dzisiaj bardzo ladnie sama siedziala bawiac sie :) ja bylam z tylu i wolalam jeszcze asekurowac ale okazalo sie ze mamusia juz nie jest potrzebna bo dawala rade sama :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka