BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #459997 przez kala321
my mamy szczepienia jakoś w listopadzie,musze sprawdzić i zadzwonić

mam pytanie idziecie z maluchami na cmentarz?
ciekawe jaka jutro pogoda będzie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #460053 przez Karola1990
kala a może kocykiem sobie szczebeli obłożysz.
ja chyba sknerowata się zrobiłam bo szkoda mi pieniędzy żeby nowy kupować. :P

chociaż mała coraz lepiej staje i naprawdę jestem w szoku że takie postępy robi :P

12 lata 2 miesiąc temu #460086 przez kala321
już kupiłam/odkupiłam;)

12 lata 2 miesiąc temu #460088 przez kala321
nie mały się scwanił i zdejmuje ochraniacze jak nie sa przywizane, kocyk mi wyciąga;P
łobuz mały

12 lata 2 miesiąc temu #460089 przez kala321
nie lubie tego Halloween, w wieżowcu można ....
nie otwieram drzwi, zaraz mąż z pracy wróci, miły wieczór spędzimy sobie,jutro wolne z pracy ma;) niestety piątek i sobota do pracy

12 lata 2 miesiąc temu #460313 przez ewelinda83
chodzikom mowimy nie !!!
ze skoczka korzystamy ale tylko po pare minut dziennie :blink:

mamy dwa zabki :lol: tzn czuje je juz pod palcami i juz widac :) i z tad pewnie te ostatnie nasze nocne placze :dry:

przezylam dzisiaj koszmar :( Kinia mi spadla z lozka i sie uderzyla glowka o lozeczko :( cale szczescie nic jej sie nie stalo, ale placzu bylo duzo :(
tyle razy mowilam L zeby jej z oka juz nie spuszczal bo tak sie kreci wiercipieta a ja sama tak zrobilam :( chcialam jej puscic piosenki o odeszlam, to byla doslownie chwila :(
dobrze ze jej sie nic nie stalo.

kala dziekuje za przesylke :)
w Irlandii halloween fajnie wyglada, domy przystrojone, dynie swiecace i dzieciaki chodzace od domu do domu :) za rok pewnie i Kinia pojdzie po cukierki :blink:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #460317 przez ewelinda83
Kinia to taka cwaniara ze jak cos zaczyna broic w lozeczku np. rozwala pampersy i ja ja wolam to sie nie popatrzy na mnie tylko broi dalej i sie smieje :)

no i tez mamy nowa umiejetnosc :) zaczela mowic ta ta :) ale o mamie juz zapomniala :dry:
ale za to tata jaki dumny chodzi hehe

12 lata 2 miesiąc temu #460323 przez nelka
A z dużej wysokości spadła? Obserwuj ją bo jak się uderzyła w główkę to wiesz różnie bywa przy takich malucha... Ja już też małej nie zostawiam na łóżku większość czasu spędza na podłodze, ale mojemu M się skulnela i złapał ją w locie a ta uśmiech od ucha do ucha:-D

Czy wasze dzieciaczki jak śpią też są takie czuje? Kiedyś jak Zosia spała to bomba mogła by obok wybuchnąć i by się nie obudziła a teraz musimy uważać bo już parę razy ją wieczorem obudziliśmy;-)

12 lata 2 miesiąc temu #460421 przez ewelinda83
nelka obserwuje ja :dry: jak narazie brak jakis niepokojacych objawow :) tzn apetyt normalny, spi tez dobrze, nie placze ... wiec chyba wszystko ok :S
jak myslicie do ilu dni powinnam ja szczegolnie obserwowac po tym upadku ?

12 lata 2 miesiąc temu #460442 przez kala321
Ewelinda super,że przesyłka doszła;D
fajnie ząbki,możesz śpiewać to co my spiewamy małemu:" ogon,uszy zęby dwa hej poziomka hej to ja"

ja nie lubię tego cąłego haloween

no Kinia spadła,a pamiętasz jak pisałam o Patryku,też męża przestrzegałam -a tu bęc,tak szybko ,że szok,więc wiem co czujesz, płaczu dużo,ale ramiona mamy ukołysały

i gratuluję słowa tata;D

ja obserwowałam kilka dni,a szczególnie tego pierwszego,ale jest ok, jeszcze nie raz dzieci się przewrócą,czy coś sobie zrobią-jest to wpisane w dzieciństwo. tego nie unikniemy,oby jak najmniej guzów;D

mój też czujniej spi i często śmiesznie noskiem rusza jak króliczek,a mały smyk dalej pluje i się cieszy
a gdy mówię "nie " to się śmieje w głos, mały rozrabiak;)

12 lata 2 miesiąc temu #460464 przez nelka
Pokazywanie języka, plucie i inne ćwiczenia ust i języka pomaga w nauce mówienia więc chyba lepiej jak bedziesz to traktować jako zabawę. Przestanie jak zabawa mu się znudzi. U nas było to samo, a raz pojechałam z Zosia do pracy i wystawiła język mojej szefowej:-D a potem oczywiście się uśmiechnęła!

Ewelinda myślę że trzy dni bardzo uważnie ale tak do tygodnie miej to na uwadze.

Czekamy jak mała się obudzi i jedziemy na cmentarz.

12 lata 2 miesiąc temu #460757 przez Karola1990
Hej mamusie :)

mam pytanie. czy wy wekujecie słoiki? Bo stwierdziłam że za dużo jedzenia się u nas marnuje i zostały mi pulpety w sosie pieczarkowym. akurat jeden słoiczek no i nie wiem jak mam go zawekować. chodzi mi o gotowanie. może znacie jakies sposoby.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #460795 przez Elwerka00

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #460827 przez nelka
Karola gorące jedzenie do słoika, zakręcasz i stawiasz do góry nogami i jakiś czas tak trzymasz i się zawekują.

Aha pytałam pediatry co do jogurtów i narazie można podawać te specjalnie dla dzieci od 6m-c a wszystkie inne po ukończeniu roku!

ale dzisiaj jestem nadpobudliwa :silly: już zdąrzyłam odkurzyć, umyć podłogę, posprzątać wszystko, zrobić pranie i się uszykować na spacer :lol: chyba to dlatego że się denerwuję bo M poszedł pierwszy dzień do nowej roboty i może się wkacu okaże czy uda nam się wszystko pogodnić po moim urlopie...

12 lata 2 miesiąc temu #460833 przez Karola1990
nelka... zapraszam do mnie jak tak dobrze Ci idzie.. :)
ja musze się ogarnąć bo kupa kurzu jest wszędzie.
i może okna umyję bo ładna pogoda nawet.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka