- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mały dzis tylko 30 minut spał ,a zwykle godzinkę rano śpi
ale się śmieje jak tańczymy, mały śmieszek
;D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
zobaczcie jakie super naklejki na sciane i inne cudnosci dla dziecka znalazlam
allegro.pl/listing/user.php?us_id=11538267
zastanawiam sie nad zrobieniem pokoiku Kingi w Polsce tylko nie wiem czy jest sens inwestowac bo jak narazie jestesmy tam tylko dwa razy w roku
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
zabrałam się wkącu za szukanie fotelika samochodowego bo ten już naprawdę się robi ciasny a na dodatek w tych ciepłych ciuchach to już wogle jest masakra i krzyk
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
na obiad kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami i buraczki
nie mam słodyczy do kawy bo staram się nie jeść
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ma ktoras z was moze taki spiworek ?
allegro.pl/spiworek-110cm-do-wozka-3w1-w...5wz-i2733486475.html
byla bym wdzieczna za opinie
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kupiłam do wózka i na sanki,uważam,że fajny chciałam kupić na allegro,ale kupiłam na fb w grupach mam co wyprzedają, bo taniej;D, a przecież to się nie niszczy;)
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dzieki za opinie o tej welnie nie pomyslalam ze moze gryzc a patrzylam na nia bo bo jest cieplejsza ale z polaru tez sa dzieki
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
macie racje co do chodzikow mowimy nie!!!
Chodzik bardziej szkodzi niż pomaga
Niestety, zdecydowana większość lekarzy nie ma dobrego zdania na temat chodzika. Wady tego urządzenia to spora wyliczanka:
Przyspiesza chodzenie dziecka, które nie jest na to jeszcze gotowe. Chodzik przytrzymuje dziecko, nawet jeśli nie opanowało ono umiejętności utrzymania sylwetki w pionie. W rezultacie dziecko może mieć problemy z kręgosłupem i wadę postawy.
Ogranicza zdobywanie umiejętności samodzielnego chodzenia. Niezgrabne chodzenie jest normalnym etapem w rozwoju, przez który dziecko powinno przejść. Wtedy też zdobywa świadomość swojego ciała. Natomiast w chodziku zupełnie inaczej ocenia przestrzeń - odległości i wysokości. Poza tym nie widzi swoich stóp, więc nie jest świadome, co musi robić, by móc się poruszać.
Niebezpiecznie obciąża nóżki i miednicę. Podczas samodzielnego chodzenia trenowane są wszystkie mięśnie oraz równowaga; w chodziku zaś pracują głównie mięśnie nóg. Może to skutkować skracaniem mięśni i deformacją nóg.
Daje dziecku złudzenie, że umie chodzić. Efekt? Dziecko po wyjściu z chodzika próbuje samodzielnie stawiać kroki, co zwykle kończy się bolesnymi upadkami.
Pozbawia dziecko doświadczenia upadków, więc nie uczy się ono ostrożności. Dziecko podczas samodzielnego chodzenia uczy się upadać w taki sposób, by nie zrobić sobie krzywdy, jak również uczy się podnosić z upadków.
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
juz kini dajesz takie jedzonko??
jakie zupki dzieciakom gotujecie? mieszam i mieszam i zastanawiam sie nad szpinaczkiem ;]
elwi co małemu dajesz jesc\? nalus??
kala do łozeczka!!!! zdrowiej!
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jak najbardziej mozesz podac juz szpinak, ja tez w tym tygodniu dawalam Kindze tzn moja mama i mowi ze jadla ze smakiem ( sloiczki sa od 4 miesiaca )
no a kurczak dupa nie wyszedl tzn siedzi dalej w piekanrniku i sie przypiec nie moze albo nie chce skubany mam nadzieje ze bedzie zjadliwy dobrze ze jeszcze mam zupke pomidorowa
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
No więc mój M będzie narazie tak chodzić do pracy że potrzebujemy tylko żeby popołudniu przez 4 -5godz ktoś się zajął Zosia i jakoś damy rady. Nabawie się depresji pracując całą zimę na popołudniówki ale co zrobić:|ile ja bym dała żeby siedzieć do maja w domu!!! A słyszałyście co chcą wprowadzić? Płatny rok macierzyńskiego! Co prawda 80% ale kur... rok!!!!
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
przedwczoraj tak sobie gadałam o tym chodziku i wg przy dziadkach a wczoraj wieczorem już Ola miała chodzik. Dziadek przekupił wnuczkę i to w 100%
miała minę jakby nie mogła uwierzyć że to dla niej raz na chodzik patrzyła raz na dziadka i tak w kółko
jest jeszcze mała i nie sięga nóżkami do podłogi więc podłożyłam kocyk żeby mogła sobie sama stać i walić rączkami w ten panel
będę ją sadzała na kilka minut dziennie. Jakoś nie wierzę w ten negatywny wpływ bo dzieci mojej siostry używały chodzików i wszystko z nimi ok
Pewnie to zależy od intensywności korzystania, bo jak kilka minut dziecko w nim posiedzi to się nic nie stanie.tak myślę
wczoraj też mój M pojechał kupić stolik edukacyjny bo znależliśmy ogłoszenie z bardzo atrakcyjną ceną.. 30zł. ! jest bardzo zadbany i nawet folie zachowane wszystkie. dlatego wczoraj go umyłam po swojemu dla pewności i schowałam do szafy żeby czekał na dobry moment. wszystko na raz to przesada
Nie byłam przekonana do używanych zabawek ale teraz już zaczynam zmieniać zdanie.