BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #476167 przez szolrak1
kalus taniutko;];];] i jaka radosc gdy dziecko zjada twoje dobroci;]

ja zamawiam po pol kilko cieleciny i krolika w masarni raz w miesiacu jade odebrac:d i dziele na kawałki do woreczka i do zamrazalnika i starcza na wiele obiadkow;]

od jutra pol zółtka daje buniowi i zrobi mu pomidorowa:d wczoraj barszczyk przedwczoraj szpinakowa:d hihi jakie to fajne:d ;];]

och te foteliki mega drogie:/ karolciu kupowalas nowy czy uzywany? kurcze musze go kupic koniecznie nie chce zeby mi sie moj aniolek denerwował i gniotl

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #476304 przez Karola1990
nowy kupiliśmy
kosztował 450 zł + pokrowiec na wakacje z froty żeby się nie pociła 90zł
ale po zniżkach, bo to u znajomego zapłaciliśmy 500zł

ja nie lubię gotować i wymyślać... ogólnie nie lubię stać przy kuchni dlatego u nas szybkie obiadki raczej :P

12 lata 1 miesiąc temu #476396 przez kala321
zrobiłam ryż, z marchewką i kurczaczkiem;D
na 2 dni robię

a na deser będzie jabłuszko z bananem i może biszkopta dodam;D

12 lata 1 miesiąc temu #476728 przez Karola1990
ja też na 2 dni robię bo ja raczej w papkach nie gustuje a trudno jest taką ilość zrobić żeby starczyło na raz :P

miałam wam napisać ale zapomniałam :P

moje dziecko ma wyłącznik w uchu :P
wystarczy że włożę patyczek a ona zasypia. dosłownie tylko patyczek dotknie jej ucha to w sekundę ma zamknięte oczy i zasypia.
śmiejemy się że ma tam wyłącznik. :D

chciałam to pokazać koleżance no i teraz śpi :P

nieziemskie te moje dziecko. No i mamy wielkiego guza na czole bo walneła się w nogę od stołu.
Jeszcze ktos pomyśli że wyrodna matka ze mnie.

12 lata 1 miesiąc temu #476744 przez kala321
Karola a mój bawił się wczoraj z J i tak się wygłupiali-łaskotali,że mały podniósł głowę i uderzył w zamek od aparatu J. płacz był i trochę krewki,przemyliśmy,a dziś ładny mały strupek. J bardzo to przeżywał,ale wiadomo, nie da się wszystkiech rzeczy przewidzieć,trzeba uwazać ,ale nie da się wszystkiego uniknąć

fajny taki wylacznik czasem by się przydał;D

12 lata 1 miesiąc temu #477002 przez Karola1990
ja zamiast małą jakoś zająć czymś innym to z nią płakałam ;(
teraz ma siniaka na środku głowy.

a z tym wyłącznikiem to ubaw po pachy mamy :D tylko wyjme patyczek to zaraz muszę dać smoka bo spać chce.. albo dalej ją tym patyczkiem smyrać.

dziś jakaś tragedia z ząbkami, od kilku dni znów nawał śliny gryzie wszystko co się da. moje nogi spodnie koce, zamki z ubrań no dosłownie wszystko.
na dole jakby się takie zgrubienie zrobiło ale ciężko stwierdzic czy w końcu cos wyjdzie. oby tak bo biedna się męczy strasznie.
dałam jej czopka i wyszłam na dwór .. śpi juz ok godziny.
a ja gram z siostrzeńcem na fb :D

już nie mogę doczekać się powrotu na studia. :D

12 lata 1 miesiąc temu #477020 przez szolrak1
karolciu dziekuje:D wlasnie mi maz mowi ze musze kupic fotelik z systemem isofix bo taki mam w aucie wiec juz ogladam;]

kala gratulacje;]

bruno uwielbia deserek jablko banan i platki owsiane;]

12 lata 1 miesiąc temu #477023 przez Karola1990
a co to isofix ?? pierwszy raz słysze taką nazwę

12 lata 1 miesiąc temu #477237 przez kala321
karola a który to ząbek?

o Madzia a naszym można już płatki owsiane?

12 lata 1 miesiąc temu #477273 przez Karola1990
Kamila... jeszcze nie mamy żadnego ząbka :P

12 lata 1 miesiąc temu #477371 przez emma
isofix to urzadzenie, ktore powinno byc na wyposazeniu auta (taka "belka", ktora wpina sie fotelik), kiedys robiono je jako opcje dodatkowa (my na szczecie mamy), a od dwoch lat producenci samochodow maja obowiazek instalowac isofixy we wszystykich autach. wygodne i bezpieczne, bo nie musisz przytwierdzac fotelika pasem (ktory czesto jest za krotki), tylko wpinasz w isofix i gotowe. takie foteliki sa troche drozsze, no ale w testach bezpieczenstwa bezkonkurencyjne. my kupujemy wlasnie taki. pozdrawiam!

12 lata 1 miesiąc temu #477494 przez Elwerka00
dajcie linki jakis fotelikow.Emma Ty moglabys wklejic jaki kupujesz?

Aleksander < 3

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #477511 przez emma
kupujemy taki, rozowy :)
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...db361228b83b1f35aa34

znalazlam gdzies stronke, gdzie jest nieco tanszy, ale teraz gdzies mi umknela :). w kazdym razie to najtanszy z isofixow, jaki znalazlam. najbardziej podobal mi sie zupelnie inny, no ale kosztowal 1300 zl i uznalam, ze to lekka przesada, mimo ze te foteliki sa o tyle fajne, ze sa od 9 do 36 kg, czyli nie trzeba bedzie takiego sprzetu wymieniac, jak dziecko urosnie, po prostu zdejmuje sie ten przedni ochraniacz :).

12 lata 1 miesiąc temu #477589 przez nelka
Emma jak zdecydowałaś się na taki fotelik to model cybex pallas 2 ma 4 gwiazdki w testach bezpieczeństwa. My się właśnie też wybieramy na zakupy i przymiarke do nowego fotelika. Akurat co do tego mam wątpliwości że ta "półka" będzie małej przeszkadzać i będzie się wkurzać.

U nas stukneło 7miesięcy i idą kolejne ząbk. Od drugiej dolnej jedynki dziasełko pękło a górne chyba wkrótce się przebiją. A po za tym to katastrofa :( pączek niechce jeść obiadów ani słoików ani tych co sama zrobie, a od dwóch dni teściowa przychodzi i jest jeszcze większa tragedia. Już nie wiem co mam robić :dry: zależy mi żeby skupiła się na jedzeniu jak ją się karmi żeby potem nieganiać za nią z talerzem i nie pozwalam żeby w czasie jedzenia dawać jej zabawki, marudzi troszkę na początku ale potem normalnie je. Z żadnym innym jedzeniem nie mam problemu tylko z tymi obiadkami. Za tydzień wracam do pracyi to teściowa będzie jej dawać obiadek a od niej wogle tego obiadu niechce jeść! Ma któraś jakiś pomysł?

12 lata 1 miesiąc temu #477704 przez szolrak1
karolciu to taki system zapiecia takie urzadzenie bezpiecenstwa w aucie kupuje fotelik z systemem isifix i wpinam fotelik do klamry schowanej w siedzeniach i fotelik juz jest stabilnie zapiety i zabezpieczony ;]

allegro.pl/foteliki-fisher-price-i-max-9...zer-i2805986051.html

kalus ja kupuje sloiczki banan jablko i platki owsiane ( ale w skladzie zamiast platkow jest maka owsiana troszeczke) maly super na to reaguje nic sie niedzieje normalna kupka wiec zaczelam mu podawac raz w tygodniu ;]

dzisiaj m kupuje sobie autoooooo huraa bede miala swoja lagunke:d nareszcie mobilnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tylko fotelik kupie i bziummmmmm

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka