BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 2 tygodni temu #497737 przez Elwerka00
Ewus,bo ja tesknie za Toba jak nie piszesz;D

Niestety cisza na forum jest spowodowana wlasnie tym,ze jak ktos wchodzi i widzi ze nie ma zadnego nowego postu to opuszcza forum i nic nie pisze,a gdyby zaczal to dalej kolejne osoby by tez sie zmobilizowaly;p

Ale ja rozumiem,,zabiegane jestesmy tez mi sie czasem nie chce;p

Racja,nie ma co ingerowac w rozwoj dziecka.. kazde dziecko bedzie wiedzialo kiedy isc;p mojej ciotki synek poszedl na nogi w wieku 1,5 roku.pozno ale nic mu nie jest-jak to sie mowi ,jeszcze sie nachodzi;p

Magdaleno;*

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #497830 przez Karii
Hej
Ale fajne te nasze dzieciaczki robią postępy. Mój Adaś nie chodzi o co ciekawe nawet sam nie siedzi za to czołga się po całym mieszkaniu. Trzyma cię na rączkach i na kolanach ale raczkować nie chce. Mój mąż jest żołnierzem zawodowym i każdy się śmieje że Adaś nie będzie raczkował tylko właśnie czołgał po tatusiu :)U nas wszystko po staremu ja pracuje już drugi miesiąc jakoś dajemy radę Adaś to dobrze znosi. A jak tam przygotowania do pierwszych wspólnych świąt? Prezenty kupione??

12 lata 2 tygodni temu #497833 przez Karii
To mój Łobuziaczek kochany :):)

12 lata 2 tygodni temu #497834 przez Karii

12 lata 2 tygodni temu #497835 przez Karii
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #498024 przez emma
Karola, no faktycznie nie rozumiem nawet teraz, bo napisałaś w pierwszym zdaniu najpierw, że potrafi wstać, a zaraz potem, że nie potrafi sama wstać ;-). O przywiazywaniu też nic nie mówiłam tylko o tym, że zdaniem lekarzy nie należy prowadzić dziecka, które nie potrafi samo chodzić. Myślę, że to ważne, dlatego wam powtarzam, a co z ta wiedzą zrobicie, to już wasza sprawa. Pozdrawiam! :-)

12 lata 2 tygodni temu #498350 przez kala321
zapalenie płuc bylismy w szpitalu,ale właśnie wrócilis,y do domu,jeszcze z lekami,ale już w domu;D

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #498388 przez iwcia
Kala to dobrze że już wyszliście, wszystko ok? Z zapaleniem płuc nie ma żartów, współczuję choróbska.

Tak to już jest, że łatwiej tu wejść i poczytać niż coś napisać. Moja mała właśnie próbuje zaspać w łóżeczku, gryząc co tylko popadnie, mowi dzia dzia hehe i ta ta non stop, mamy jak narazie brak :P chyba będzie ząbek kolejny bo śliny znowu się zrobił nadmiar. Generalnie to grzeczna jest, w dzień śpi raczej krótko bo po pół godzinki ale za to często bo w sumie to ze 4 razy będzie.

Co u Was?

Karii słodki Twoj bobasik, fanie te ząbki widać :D u mojej już też zaczyna to tak fajnie wyglądać jak się śmieje :D

Co do świąt to zakupy poczynione, pranie zrobione, firanki zmienione itp, narazie takie grubsze porządki, kupiłam też co nieco ozdób na naszą choinkę :D w tym roku to będą wyjątkowe święta :)

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 2 tygodni temu #498391 przez szolrak1
kalus chwała Bogu...

my tez chorzy........ bunio dostal leki i tydzien w domu

elwi to super ze masz takiego sprytnego OLusia:D:D:D:D kochany;] a moj wazy 8200 kg

karolinko moj bunio jak mu podaje raczki sam sie podnosi i sie wspina

emma co w tym złego ze karolina pozwoliła dziecku zrobic 2 kroki??? skolioza oli przez to nie grozi a dziecko wstało do mamy ;] wiadomo ze z nia nie spaceruje pod pache po parku:D:) dziecko samo dojrzewa do pewnych zachowan poznaje swiat pzrez dotyk mamy je sadzac na dywan po wstało i zrobilo kroczek:) eeeee:) pozdro

12 lata 2 tygodni temu #498413 przez szolrak1
elwi oczywiscie ze nie ma co ingerowac ale chyba kazdej z nas zdarzylo sie , że dziecko wyciagneło rece do mamy i wstało na wlasnych nozkach;];] mowimy o kolejnym postepie a nie o nauce chodzenia w wieku 8 miesiacy ;] twoj olus tez sie trzyma i wstaje z pomoca twoich raczek i cos w tym złego;]? przeciez nie chodza do bankomatu po pieniadze tylko wstaja bo sie rozwijaja:D

ola sie szybko rozwija i tyle:D

nie ma co sie czepiac;] kazda z nas zna kolekne etapy rozwoju fizycznego dziecka ;] na niektore trzeba bedzie poczekac;]i to jest piekne:D cieszyc sie z kazdego postepu;]

a swoja droga Olek jest przemocarz!!!!!!!!!!! ja buniowi wprowadzam pomalenku zupki z małymi kawałeczkami takimi pici pici bo przy wiekszych ma odruch wymiotny ale widze postep:D jupi:D:D:D:D

Kalus zdrowka zycze!!!

ewus kiniaaaaaaaaa jest przepiekna............. nie moge sie na nia napatrzec!!!!

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 1 tydzień temu #498604 przez emma
Szolrak, każdy postępuje, jak uważa za stosowne, to jasne. Nie rozumiem tylko po co to lekceważenie w waszych postach? Przeczytałam u Karoli, że "uczy Olę chodzić", więc wolałam uprzedzić, bo z kolei znam 2 przypadki, gdzie dzieci "uczone chodzenia" wymagały potem rehabilitacji. Tyle. Życzę kwietniowym mamom i ich pociechom wesołych świąt!

12 lata 1 tydzień temu #498658 przez szolrak1
emma nie lekcewazymy tego co mowisz bo masz racje:) nauka chodzenia w wieku 8 miesiecy nie sprzyja prawidlowemu rozwojowi kregosłupa ale w przypadku gdy notorycznie stawiasz dziecko na nogi i zmuszasz lub wymuszasz chodzenie nieprzygotowanego na ten etap dziecka;] a karolinka tego nie robi , jedynie pozwolila jej na kilka kroczkow bo dziecko sie samo wyrywało

masz jednak racje co do chodenia i podzielam jak i co do siedzenia zbyt wczesnego

wzajemnie wesołych ;]

12 lata 1 tydzień temu #498666 przez szolrak1
moj bunio np ost szleje na pkt hustawki wow potrafi w niej godzinke wytrzymac i sie smieje i piszczy;] a jak go wyciagam placze;] pokochal ja:Da ja sie ciesze ze on sie cieszy;] ubieram mu kapturek i husi:D husi:D

12 lata 1 tydzień temu #498688 przez Elwerka00
Madzia mowisz,zebym sie nie czepiala(czego nie robie tylko podzielam zdanie Ewy) a sama naskakujesz na mnie.
po czym sama rowniez podzielasz zdanie Emmy.nie rozumiem,z reszta Karola jest mama i wie i zna najlepiej swoje dziecko i niech tak zostanie.
Skonczmy ten temat bo sie Posypie wszystko.

wiecie co jest dobre na bol kregoslupa? Bo poprostu biore leki a i tak nic nie pomaga;/ zyc sie tak nie da.. ;(

Kalus,opowiadaj co tam sie u Was dzieje?mam nadzieje ze juz lepiej;*

Aleksander < 3

12 lata 1 tydzień temu #498768 przez Karii
Elwerka mnie w pierwszych miesiącach po porodzie bolał kręgosłup nie wiele moglam brać bo karmiłam ale mąż mi kupił maść końską. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy faktycznie po maści ale po dwóch dniach przeszło. Szolrak a jaką masz huśtawkę dla bunia?? my mielismy taką allegro.pl/hustawka-fisher-price-kolyska...077-i2851537955.html bardzo nam służyła jednak już z niej Adaś wyrósł. Chciałąm mu kupić jakąś na gwiazdkę najlepiej taką do powiszenia w drzwiach ale neistety nasze futryny się do tego nei nadają i zastanawiam się nad taką allegro.pl/hustawki-hustawka-pl-super-pr...24h-i2834204694.html tylko nie wiem czy się sprawdzi.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka