BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #496168 przez iwcia
Dzięki dzieki :)

Madzia Ty to masz przeboje, masakra :/ partacze jacyś

Kala co się stało że jesteście w szpitalu? co z małym?
Widziałam na facebooku że pisałaś.

Ale Wam fanie że maluchy już takie postępy robią, moja na nóżkach stoi ale tylko jak ją trzymam, nie ma mowy na razie o kroczkach i wstawaniu, jedyne co to sama sie podniesie do siedzenia z wózka na płasko, chwyta się boków i siada jak się wyśpi :P

Ja chętnie bym planowała drugie, ale na razie sytuacja finansowa nam na to nie pozwala, ja nie mam pracy i nie zanosi się żebym coś znalazła... zobaczymy co życie przyniesie.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #496537 przez Elwerka00
ja nie planuje wiecej dzieci,ten lobuziak maly mi wystarczy;p

A jesli chodzi o to ktora z nas teraz bedzie w ciazy to stawiam na Ewe;p bo ona planuje tak jak czytalam..

W ogole Ewus sie juz u nas nie udziela tylko na marcowkach;( buuu... Zostawila nas;(

Madzia Ty to masz przeboje z tymi remontami,brak slow.;/

Aleksander < 3

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #496591 przez Karola1990
haha.. dałam małej balona! ale zabawaa :)

i pękło dziąsełko znowu :D
czyli już wychodzą 2 dolne jedynki :D

ale się cieszę. nie myślałam że to takiego tempa nabierze :D

12 lata 2 tygodni temu #496749 przez szolrak1
karolciu to jest chwila i bum:D sa zabeczki:D

elwi moze kiedy jak poznasz wspanialego mezczyzne to bedziesz chciała 2;] a moze i nie bediesz chciała:d fakt masz olusiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kochaniusiaaaaaaaaaaaaaaaa

ewusi sa blizsze pewnie dziewczyny z marca bo to etap kini:d

a moj bunio rano z nami na sniadanie zjada cała kromeczke chlebka w kawałeczkach i jak sie cieszy mmmmmmmm:D:D:D

12 lata 2 tygodni temu #496845 przez Elwerka00
moj tez chleb wcina,smakuje mu bardzo... Z maselkiem i wedlinka hehe pije ze szklanki,co z tego ze nafruka do niej ze hoho ale uwielbia tak pic;p

Nie poznam normalnego i fajnego faceta-bo takich nie ma;p hehe nie szczerze teraz interesuje mnie tylko maly i nasze zycie..

Karola u nas tez jeden za drugim wyszedl a teraz cisza juz od paru miesiecy;p

Aleksander < 3

12 lata 2 tygodni temu #496914 przez szolrak1
elwi znajdziesz......... jestes piekna kobieta i masz całe zycie:* ja ci kibicuje!

juz mu szyneczke dajesz??:d i sie nie krztusi?? hmmm moj chyba by sie krztusil a pic z kubka nie uczylam jeszcze wylałby wszystko

u mnie to samo z zabeczkami najpierw szybko 2 a teraz 1,5 cicho chociaz widac ze swedza i sliny pelno wyjsc nie chca:D

12 lata 2 tygodni temu #496926 przez szolrak1
ech a czesto wasze dziecciaczki spia? bunio co 2-3 h

12 lata 2 tygodni temu #496929 przez szolrak1
jak te chopy bedz kuc lazienke pojde sobie do fryzjera z buniem nie chce ich ogladac..........

12 lata 2 tygodni temu #496931 przez szolrak1
elwi kochana a z 2 strony swietnie cie rozumiem:*;]

12 lata 2 tygodni temu #497198 przez Karola1990
moja niunia nauczyła się sama stać.. co prawda stoi tak z 30s ale jak na pierwszy raz to dużo ! jutro z nią trochę poćwiczę i może niedługo będzie biegać :P

w szoku jestem że tak wszystko na raz :P

madzia ja dawałam polędwice sopocką ale tak drobniutko pokrojoną żeby się nie zadławiła bo sama nie pogryzie jeszcze

12 lata 2 tygodni temu #497295 przez Elwerka00
Madzius dziekuje ze mi dopingujesz;*;* kochana;* Co do wedlinek tak,maly sam mi je.. Odrywal kawalek i radzi sobie.. A sa dosc spore,ciastka tez je,nie zdazy zmielic w buzi a dalej wpycha;p podalam mu raz zoltko i bylo ok,ale samo bez niczego,zupek mi nie chce jesc tych ze sloiczkow,je te moje co gotuje,razem siadamy i wcina;p tyle ze ja lubie pierne i ostre wiec za duzo mu nie daje;p tych lagodniejszych ale mimo wszystko pieprz to pieprz..

Nie jestem piekna,daleko mi do takiej,jestem mega tlusta a po ciazy to juz w ogole-nie patrze w lustro,a na wage juz od dawna nie staje bo az sie plakac chce.tak sie zapuscilam,jak doslowna kura domowa prosto z kurnika.ostatnio brwi robilam bo krzaki mialam,ze sama bylam w szoku.

Karola moj tez stoji jak sie go trzyma,bo tak to sie boje samego stawiac.a Twoja stoji przy czyms czy tak np na srodku pokoju?;p
Wszystko na raz,rzeczywiscie a co bedzie jak sie zacznie bieganie po domu? Loooohoooo;p

Madzia a jak idziesz do fryzjera to co z Buniem robisz? Boze ze TY MASZ CZAS KOBIETO NA FRYZJERA PODZIWIAM;P JA tO dupy ruszyc nie moge,bo ryk;p

Aleksander < 3

12 lata 2 tygodni temu #497397 przez ewelinda83
elwii dziekuje ze o mnie pamietasz :)
nie pisalam bo byla cisza na forum, a pozniej bylam zapracowana i dalej jestem :(
do tego jakas zmeczona, obolala i wogole chyba sie starzeje :(

u nas 5 zabek wychodzi :)

karola i gratulacje z waszego upragnionego zabka :) i postepow Olenki. co do stania to KInia tez stoi ale jak sie o cos podpiera, czasami poczlapie trzymana pod paszki ale za dlugo jej na to nie pozwalam bo nie chce ingerowac w jej rozwoj.

madzia brunio sliczny jak zwykle :)

jak tam wasze kalenarze, udal sie prezent ?

12 lata 2 tygodni temu #497403 przez Karola1990
ewelinda.. ja właśnie znalazłam w internecie (na allegro) taki jaki chce i jutro zamawiam.

A Olusia stoi sama "na środku pokoju" z tym że dopiero jak ją puszczę bo sama wstać nie potrafi jeszcze.
ale np jak dałam jej lalke do raczek to nie zorientowała się że sama stoi i trwało to dłużej :P takie oszustwo małe :D

12 lata 2 tygodni temu #497419 przez emma
Karola1990 napisał:

a ja zaczełam uczyc małą chodzić trzymając się jednej ręki... chwieje sie troche ale próbuje :D

dużo dzieci wcale nie raczkuje.. ja np odrazu poszłam na nogi.

już 8 miesiąc nam minie za 5 dni... poprostu nie do uwierzenia ...

Karola, nie obrażaj się, że się wtrącam, ale rehabilitanci odradzają prowadzanie dzieci, zwłaszcza jeśli nie potrafią same wstać. Widać, że dla Oli to jeszcze za wcześnie. Lepiej poczekać, niż potem jeździć na rehabilitację. 8 miesięcy to za wcześnie na chodzenie, ja bym dała Oli czas. Pozdrawiam!

12 lata 2 tygodni temu #497506 przez Karola1990
wstać Ola potrafi stać ptrzymując się jedynie jedną rączką. Chodziło mi że sama bez podtrzymywania wstać nie potrafi.
Chyba o to ci chodziło bo. Bo to bez sensu by było zabraniać chiecku chodzić jeżeli wstaje jedynie przy podpieraniu się.
Wszystkie dzieci najpierw uczą sie wstawac przy czyms a później próbują puszczać (Ola jest na tym etapie). Dlatego stawiałam ją troche dalej żeby się nie obijała i postała trochę dłużej.

Nie wiem czy czytałaś moje inne wypowiedzi bo chyba nie zrozumiałaś co napisałam.
Nie obrażam się i wiem że krzywdy jej nie robię.
Ja chodziłam już w 8 miesiącu. Dziecko mojej znajomej też i jestesmy zdrowe. nic nam nie jest więc napewno małej do podłogi przywiązywać nie będę :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka