- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
ja jakoś nie za bardzo przejmuje się opiniami innych. i w sumie to szkoda czasu wdawać się w jakies nieporozumienia.
my zamówiliśmy dopiero teraz ten kalendarz .. a właściwie 3 allegro.pl/3-szt-fotokalendarz-a3-13-kar...-85-i2860487897.html
cena wydała mi się atrakcyjna
a co do hustawki.. my mamy taką jak ta ostatnia. super się sprawdza i ola jaknajbardziej zadowolona czesto na niej zasypia jak ją pobujam
dlatego stosuje to w sytuacjach krytycznych jak małą coś boli i nie chce na rączki..
chyba coś tam nam idzie kolejnego(ząbki) Olusia ośliniona strasznie ciągle języczkiem górne dziąsełka masuje.. ogólnie nie bardzo wygląda i się czuje jakoś przez 2 dni.
Jakieś szaleństwo straszne z tym wszystkim.
Już jest taka odważna że zapomina się trzymać czegoś i stoi sama ale to wtedy jak złapie cos ciekawego do rączki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oj tam karola,mala wymiana zdan;p
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oby to nie trwało tak długo jak z tymi pierwszymi bo obie oszalejemy.
Elwerka.. ta maść końska to słaba jest wg mnie. Najlepiej to ty do innego lekarza idź. Albo postaraj się jak najmniej nosić małego.
Moja Ola waży teraz 8.5kg i jak ją dłużej ponosze to tez mnie wszystko boli. głównie ręce.
Albo jakąś maść mocniejszą w aptece poproś.
Ja zamiast tej końskiej to kamforowa kupuję i mocno wmasowuję .. tańsza jest a dla mnie tak samo działa.
Już mam całe mieszkanko posprzątane. Tylko okno u Olusi w pokoju zostało i finito.
Teraz tylko gotowanie i przygotowywanie żarcia
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
tylko do emmy bo stajac w obronie karoli ;] a ty wyrazilas swoje zdanie z ktorym sie zgadzam i z emma tez ze sie nie powinno uczyc chodzic ale karolina tego nie robi tylko sie z nia bawi troszke:D o to mi chodzi kroliczku
no ja bym miała na ciebie naskakiwac?????????? akurat!!!!!!!!!! jakis zarcik!!!!
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
i jeszcze raz!! to nie było kiciu do ciebieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ech.... nast razem sie nie odezwe
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mały tez czworakuje,ucieka,wstaje w łóżeczku lub przy czyms gdzie moze się złapac
tańczy skacze i gada po swojemu,jak trzymam pod paszki to chodzi,ale to już dawno oraz tuli się po tym szpitalu
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas Ola już od jakiegos czasu podskakuje odrywając się od ziemi. czasem tak mocno skacze że np przy łóżeczku jak skacze to głowa szczebelki uderza ... ale skacze dalej
Madzia :*
i chyba zaczne sie modlić żeby wyszły szybciej
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz
A w sobotę można sobie sprawdzić czy wygraliśmy, o tutaj
www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
więc i na was kolej przyjdzie,albo nóżki,albo kolanka
Madzia zdrówka dla małego
my do tyłu ze sprzataniem,prezentami,zakupami,przez ten tydzień co nam wypadł:
(
szolrak-mój sam się łapie a to szczebelek,a to mnie,a to czego kolwiek co stoi i wstaje już nawet rączki mamy nie potrzebne ,sam sobie znajdize podpórkę czy chcesz czy nie,bo czasem z tyłu łapie i wstaje
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
przynajmniej ja z niektórych korzystam z niektórych nie, mi mały też na nóżki staje,były rózne opinie,a to że wolno,a to że nie,w końcu zapytałam pediatrę do którego chodzę i lakraki mówiła mi (znając małego i jego rozwój),że jakby było coś nie tak to by płąkał lub nie chciał,a jeśli sam staje to widocznie jest gotowy(czy wcześniej siadał)
jest ogólnie przyjęte,że dane dziecko w danym wieku coś potrafią,ale są wyjątki,jedna dzieci szybciej coś robią inne później,jak czasem patrzę,że kosi kosi dziecko robi w 10 miesiącu,gdzie mój już od jakiegoś czasu sam robi kosi kosi-to też się dziwię,albo ,że siadać teraz powinno zaczynać a on już od jakiegoś czasu sam siedzi,czy pije z kubeczka,czy inne rzeczy
wiem,że żadna z nas 12 godzin nie każe dziecku chodzić,czy klaskać,czy tańczyć;D a że rozwijają się, to dobrze
Emma a Twoje maleństwo ile ma?słodka na tej fotce;D
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kalus u nas tez wstaje przy czym kolwiek;)
Ja posprzatalam a teraz znow jest syf. Wkurzylam sie,zapierdzielam jak glupia by mamie bylo lzej a ona przyjdzie o 16 i potem lezy przed tv nic nie zrobi nie pomoze,z malym sie nie bawi tylko serial oglada i ma wszystko gdzies,inni tez syf robia i nawet po sobie nie sprzatna,skonczylo sie ,nie bede nikogo sluzaca! ;/ i niech na swieta przygotowuja sobie sami!;/
Powiem Wam ze mam dosc tego zycia.tej calej rodziny tych posranych ludzi,wszystkiego.i o!
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my jesteśmy w domu robimy inhalacje(7 razy),podajemy leki,w pon do kontroli do szpitala,a mam wrazęnie,że ciągle siedzę,przy inhalatorze;P
a nie przechyla się,nie przewraca ta druga huśtawka?jest stabilna?
karola widzę,że kończysz to może do mnie przyjedziesz pomóc w zakupach,sprzątaniu,prezentach;D;P
nasz też skacze,nawet w szpitalu guza o szczebelki metalowe zaliczył;P
on jest żywy i broi;D
Elwerka okres idzie,czy był,czy masz już dość,usiadź na serial;D u nas tv nie ma i nie ma problemu
ale tak jest jak się mieszka z kimś,ale jak ty byś usiadłą to by było,że nic nie robisz
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
kalus ciesze sie ze twoj sliczny pattryk tak swietnie sie rozwija!!! zdowka zdrowkaaaaaaaaaaaaa:)
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas to wyglada tak:
ok 7 mleko z kaszką 180ml
po 10 kaszka 180ml
ok 14 czasem 15 obiadek (pół kubka przy dobrych wiatrach bo czasem 4 łyżeczki tylko)
ok18 starte jabłuszko albo inny owoc
i o 20 mleczko z kaszką 240ml
ale to przy dobrym dniu bo czasem potrafi nie zjesc obiadku albo owoca .. nie ma apetytu poprostu i jak jej trochę wmuszę to wszystko zwymiotuje.
daje jej herbatke w międzyczasie
ale to tez jak widzę że nie będzie zwracała bo jak się napije w gorszy dzień za dużo to będzie płakała i się męczyła