BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 10 miesiąc temu #71778 przez Groszek
W szpitalu w którym ja rodziłam zapewniali ubranka dla Maleństwa

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #71780 przez masuska
Dzień dobry:)

Znów mam świetny humorek, siedzę w domku i może dlatego. Współczuje Wam dziewczyny, a i z jednej strony zazdroszczę, bardzo bym chciała do ludzi, a jeszcze ta pogoda blokuje:(

No ale mogę się pochwalić że jak mój Małżonek poczuł wczoraj kolejny raz kopniaka to teraz tak się jakoś mu to wszystko realne zrobiło, szaleje teraz z tym brzuchem:) Podoba mi się to bardzo:)

a w moim szpitalu każą brać własne, ale jak się nie ma to mają na wszelki wypadek.

13 lata 10 miesiąc temu #71789 przez masuska
Nie wiem czy też śledzicie inne tematy, ale ja się przejęłam losem MagdyM, która założyła nasz temat, ale poroniła. Parę dni temu dowiedziała się że jest w ciąży. Będę trzymać mocno za nią kciuki:)

13 lata 10 miesiąc temu #71807 przez Groszek
Ja śledzę i też jej bardzo kibicuje :)

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #71808 przez Green

prawdopodobnie powtorze sie poraz ktorys , ale kamilka rozumiem twoja 'zlosc' na sluzbe zdrowia tutaj. Mnie pani pielegniarka maglowala z 15 min na korytaru bo musiala spisac raport , a ja bylam w 6tc i mialam krwawienie , moja 1 ciaza + krwawienie= mega przerazenie ! potem wziela mnie na sale i jeszcze kilka krotnie dopytywala czy napewnio jestem w ciazy i skad o tym wiem? poprostu niewierzyla ze jestem w ciazy i ze juz o niej wiem :dry: tak zlecialo mi jakies 45 minut poczym wyslala mnie do innego szpitala bo w tym niebylo lekarza :dry: wiec jak z domu pojechalismy o 18 to w domu bylam o 24. Odnioslam wrzaenie ze na obserwacji ani nic temu podobnego niechcieli mnie zostawic bo to byla 'wczesna ciaza' a Pani Gin uprzedzila mnie ze moge stracic ciaze i kazala mi wrocic za 4 dni na kontrole i milam lezec 2 tygodnie w domu. Niedostalam zadnych tabletek ani niczego co moglo by powstrzymac krwawienie. Wiec naprawde Kamilka roumiem i niestety musze dolaczyc do tych dziewcyn ktore wczesniej wydawalo mi sie ze przesadzaja z ta 'opieka' tutaj i stwierdzeniem ze 'ciaza tutaj nieistnieje do 3 mc'.
[/size][/i]

13 lata 10 miesiąc temu #71816 przez różyczka
No właśnie MagdaM odezwij sie co u Ciebie bo blog zablokowany i nie zązyłam nawet gratulacji złożyć :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 10 miesiąc temu #71817 przez MagdaM
masuska, groszek dziekuje :kiss: :kiss:

CO do sluzby zdrowia ja mam pozytywne odczucia ze szpitala

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

13 lata 10 miesiąc temu #71825 przez Groszek
Magda nie ma za co :) właśnie blog zablokowany a tak od czasu do czasu wpadłam zobaczyć co u Ciebie :) Trzymaj się cieplutko i czekamy na wieści

13 lata 10 miesiąc temu #71833 przez różyczka
Dobra...wszystko już wiem :laugh: To moje pierwsze w życiu forum i dopiero poznaję zasady funkcjonowania ale skapnęłam, ze można wejsć na profil danej osoby i zobaczyć gdzie się udziela i kiedy no i przeczytałam, ze MagdaM już po wizycie :lol:
TO NAPRAWDĘ MEGASUPEROPTYMISTYCZNA NOWINA!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aż mi sie łezka normalnie zakręciła...ach te hormony :)
MagadaM odezwij sie czasem u nas babo :)Albo pozwól chociaż czytać bloga :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 10 miesiąc temu #71843 przez masuska
Różyczka zdarza się nawet najlepszym:)

Nie no co do historii MagdyM To strasznie to przeżyłam, kurczę ledwo, zaczęłam się cieszyć swoją ciążą a tu dziewczyna, która miała termin zbliżony do mojego coś takiego spotkało. Tym bardziej się cieszę że się udało zagnieździć maluszkowi i mam nadzieje że będzie teraz tylko lepiej:)
Przyłączam się do różyczki, zaglądaj do nas częściej i zdawaj relację co i jak:) 3mamy mocno kciuki:)

13 lata 10 miesiąc temu #71888 przez MagdaM
Jejku dzieki dziewczyny... Az sie poryczalam i mi glupio i wogole :blush:
Hmm czytam Was regularnie. Mniej wiecej wiem co sie u Was dzieje, ogladam brzuszki itp, ale nie pisze no bo ja nie mam co w tym temacie, pozatym na poczatku czasem bywalo przykro, ze sie skonczylo jak skonczylo... Bardzo bym chciala zeby tym razem bylo dobrze, zeby sie wkoncu udalo i gleboko wierze, ze tak bedzie!!

Co do bloga... Musialam go zablokowac. Jesli chcecie to wyslijcie mi na PW adres maila i wtedy na maila wysle dostepnosc bloga. I bedziecie mogly czytac.

Jeszcze raz bardzo dziekuje i zycze duzo spokoju i radosci!! :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

13 lata 10 miesiąc temu #71947 przez iwanek1
MagdaM gratuluje!Poryczałam się dzisiaj,przy przeczytaniu tej super wiadomości.Dużo zdrówka dla Ciebie i kruszynki! :)

Czy zauważyłyście może,że bije Wam szybciej serce,bo ja mam podwyższony puls,ciśnienie jest ok,nie wiem czy się juz martwic,w necie znalazłam,ze to normalne w ciąży,wizyta dopiero 9 marca.Troche się denerwuje bo jutro na usg prenatalne jadę i boję się o maluszka czy zdrowy.
Może pokaże płec bo na ostatniej wizycie nie pokazało :)

13 lata 10 miesiąc temu #71983 przez Oposek
W szpitalu w którym chcę rodzić masz wybór- możesz ubierać malucha we własne ubranka albo dają Ci swoje, szpitalne. Powinnaś mieć tylko swoje pampersy.

Ja za to byłam wczoraj u lekarza i trochę się przestraszyłam. Podobno brzuch jest za twardy i to, że czasem boli podbrzusze sprawiło, że dostałam zwolnienie, lek rozkurczowy i luteinę dopochwowo. Nie wiem, co robić z tą luteiną, bo nie słyszałam, żeby ktoś używał jej pod koniec 5 miesiąca. Na ulotce jest napisane, że jest bezpieczna w pierwszym trymestrze, trymestr drugi i trzeci- brak odpowiednich badań.
Co o tym sądzicie dziewczyny? Kurcze, mam nadzieję, że wszystko z moim maluchem dobrze...

13 lata 10 miesiąc temu #71991 przez Oposek
MagdaM! Z całego serca gratuluję:)
Trzymam bardzo mocno kciuki i wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze!

13 lata 10 miesiąc temu #72010 przez piernikarczyk07
Hej! ;)

MagdaM wiem co czujesz dlatego bardzooooo na prawdę BARDZO MOCNO trzymam kciuki i wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze!!! ( NIE MA INNEJ MOŻLIWOŚCI :laugh: )

W naszym szpitalu też masz wybór co do ubranek, swoje czy szpitalne.

Dziewczyny nie wiem czy już rozmawiałyśmy na ten temat w każdym bądź razie nie pamiętam :silly: Jak to jest teraz u Was z seksem? :blush:
Ja na samym początku przy ciąży zagrożonej miałam zakaz na jakiekolwiek pieszczoty, teraz mogę z czego bardzo się cieszę he :lol: ale mam obawy...cały czas myślę czy powinnam, czy nie robimy nic złego maluszkowi itp :huh:

Jak to jest u Was :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka