BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

14 lata 1 miesiąc temu #70366 przez różyczka
Acha, Kamilko więc teraz wszystko już jest dla mnie jasne :) 39 tyg. platnego macierzyńskiego to praktycznie 2x więcej niż w Polsce! A jeśli w dodatku za L4 płaca Wam grosze to już mnie nie dziwi skąd pomysł o wykorzystaniu części tego urlopu wczesnie :)
A u nas 20 tyg. albo do pracy albo na wychowawczy, który płatny już nie jest :( Boże jak pomyślę, że kilkumiesięcznego maluszka będę musiała zostawić z opiekunką, to taaaki żal mnie ogarnia!

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #70376 przez różyczka
Pomyslałam, ze skoro mój brzuszek tak nagle wyskoczył to mogę go w końcu wrzucić fotkę na forum ;)

Załączniki:

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #70379 przez Kamilka24
Też w ogóle nie mogę myśleć o rozstaniu z maluszkiem, ale właśnie mam taki plan, żeby po macierzyńskim iść na pół etatu np na wieczory bo mój misiek pracuje od poniedziałku do piątku zawsze ma od 7 do 15 to ja bym mogła zaczynać np o 16 do 20 :laugh: i w taki to sposób byśmy nie musieli zostawiać naszego skarbka pod opieką obcej osoby. Mam nadzieję, że moje plany się spełnią :silly:

Fajniutki brzusio :blink:

14 lata 1 miesiąc temu #70381 przez różyczka
Oh to z jednej strony super układ ale z drugiej to byście sie mijali z Twoim mężczyzną...też trochę szkoda...
No ale nie ma chyba idealnych sytuacji. Mój małż np. pracuje tyle godzin dziennie, że niewiem czy dzidzia wogóle w tygodniu będzie go widywała, pracuje też w soboty więc pozostaną im wspólne niedziele chyba tylko... No ale co zrobić? Przecież pracować trzeba bo pieniądze na drzewach nie rosną...a szkoda :woohoo:

14 lata 1 miesiąc temu #70384 przez Kamilka24
Fajnie by było jakby udałoby mi się znaleźć też pracę od pn do pt wtedy weekendy byśmy mieli wolne :lol: ale to jeszcze sporo czasu do tego aby się na zapas zamartwiać, pomyślimy jak już będzie dzidzia i czas końca macierzyńskiego. Może jakiś deszczyk pieniążków będzie w Lipcu :silly: i do pracy nie będzie trzeba iść... hehe

14 lata 1 miesiąc temu #70416 przez Rika
Ja mam termin na 3 lipca z USG ale nie wiem dokładnie bo pierwsze USG miałam w 20 tc :D
Rok temu też miałam termin na 3 lipca ale z OM i urodziłam w czerwcu 22.

14 lata 1 miesiąc temu #70419 przez różyczka
Witaj Rika! :)
Czy dobrze zrozumiałam?? Będziesz miała dzidzie rok po roku? :laugh:

14 lata 1 miesiąc temu #70426 przez masuska
Hehe, ale fajnie, co rok bejbiś:) Witaj Rika, masz taki sam termin jak Piernikarczyk07, właśnie coś się mało odzywa ostatnio.

Różyczka, świetny brzuszek:)

A ja się tak objadłam, że aż mi ciężko, same pyszności nam dziś serwowano.

14 lata 1 miesiąc temu #70429 przez różyczka
I ja sie strasznie objadłam dzisiaj i to przez Ciebie Masuska :laugh: bo mi smaka narobiłaś kobieto! Może ten brzuszek to z obżarstwa mi taki wyskoczył? hehe :lol:

14 lata 1 miesiąc temu #70431 przez masuska
A to tak niechcący:) Ale wiesz, mimo że taka pełna jestem to jeszcze bym coś skubnęła, ale nie wiem co, na pewno słone. I znów lekarz będzie się darł że za dużo przytyłam:(

14 lata 1 miesiąc temu #70436 przez różyczka
EEEEeeee tam :blink: Ja zjadłam wielkiego schaboszczaka dziś na obiad a na deser wypasione lody, postanowiłam, że po tej rozpuście reszta dnia to tylko lekko strawne przekąski typu jabłko...jogurcik itp. Ale wieczorem tak mnie naszło na drożdżowe rogaliki z marmoladką, że oczywiscie upiekłam. Co prawda z połowy porcji, zeby tylko 1 blacha była ale i tak zżarłam prawie całą i teraz sie meczę :S
Tak się cieszę, że zaczęlam w końcu 5 miesiąc! I dzidzia teraz już wyraźniej sie porusza, szczególnie po jedzonku hehe :woohoo:

14 lata 1 miesiąc temu #70444 przez Rika
Dokładnie :) rok po roku i właśnie jestem w trakcie szukania wózka :)

14 lata 1 miesiąc temu #70455 przez masuska
Czytałam Twój post Rika o karmieniu piersią w ciąży, właśnie ostatnio słyszałam że to tylko przesąd z tą bezpłodnością w trakcie laktacji. Podpytałam swojego lekarza i wstępnie zdecydowałam się ze po urodzeniu będę brała Azalię, bo jakoś prezerwatywa mi się nie widzi.

Ja już się zdecydowałam na wózek, ale muszę opinie jakieś znaleźć i najlepiej by było go przetestować na żywo, a jak mi się nie spodoba to albo Xlander, albo jakiś Mutsy

http://allegro.pl/darex-matrix-na-pompowanych-kolach-fotelik-nowosc-i1471209541.html

14 lata 1 miesiąc temu #70460 przez różyczka
Fajny ten wózek Masuska, dodałam sobie do ulubionych :) Co to jest ta Azalia?

Rika ja też czytałam Twój post, musiałas miec niezłą niespodziankę :woohoo:

14 lata 1 miesiąc temu #70462 przez masuska
Znalazłam takie opinie, ale chcę go najpierw obejrzeć http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSKI-2010-CZ-12-t149916,1,16.html?act=post&t=149916&pp=15057

A Azalia to pigułki antykoncepcyjne dla matek karmiących, jednoskładnikowe i nie przedostają się do pokarmu.

Moja koleżanka miała zastrzyki, Depoprovera, czy jakoś tak i po nich ciężko ponoć wrócić do płodności i mogą mieć fatalne skutki uboczne, a jeden zastrzyk działa 3 miesiące.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka