BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 10 miesiąc temu #70025 przez kaska191919
czesc dziewczyny, wczoraj dostałma skierowanie na badanie moczu morfologii i hbs , tylko nie wiem kiedy je zrobić????teraz isc czy przed następną wizytą, jak wy robiłyście????,
badanie moczu i morfologie miałam miesiąc temu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #70033 przez masuska
Ostatnio pytałam lekarza kiedy robić te badania i powiedział mi że tak naprawdę bez różnicy, tylko żeby wyniki do niego dotarły, a zawszę robię w połowie od jednej wizyty do drugiej, bo jakoś czas szybciej leci:)

13 lata 10 miesiąc temu #70074 przez sandraczekolada
hej dziewczyny dziś dostałam test na rozpoznanie płci bejbusia :D
juro z samego rana zrobię go i razem z mężem poczekamy na efekt
w zasadzie na potwierdzenie ze to synuś bo takie oto mam przeczucia a na usg mały schował pupę i nie ujawnił swojej tożsamości :)
dodam ze zamówiłam test z USA do Niemiec bo tu mieszkam a koszt to 15 euro czyli taniej niz w Polsce 160 zl!!!
a działa to, tak mam identyczny

13 lata 10 miesiąc temu #70097 przez hoborr
Cześć wszystkim:)

Chciałam podzielić się moimi odczuciami odnośnie porodu! Podzielam zadanie Kamili! Nie oglądam żadnych filmików z porodów bo i po co? Po co się nakręcać? Po co się bać?
Trzymam się słów jedynie mojej mamy i przyjaciółki:)
Mama powtarzała całe życie, że cały ból porodowy znika w momencie gdy już się dzieciątko zobaczy i ta wielka fala szczęścia ogarnia mamę i nic tego nie przebije.

Koleżanka natomiast rodziła w sierpniu i nawet dziś jej pytałam czy miała znieczulenie - a ona na to że nawet nie wie!!! Dała mi taką radę: idziesz rodzić, wiesz że będzie bardzo bolało ale wytrzymasz bo wszyscy wytrzymują i to od wieków! Na dodatek każdy chce Ci pomóc i chce żeby było ok! A na koniec zawsze mówi że bardziej to ją piersi bolały jak musiała walczyć o pokarm niż cały ten poród choć rodziła 16 godzin i miała bule krzyżowe!

Także Kochane - nastawiamy się na to że damy radę i będzie ok!!!!

13 lata 10 miesiąc temu #70101 przez kaska191919
Ja też nie ogladam filmików, moja koleżanka mówiła że było strasznie, a moja szwagierka póżniej rodziła mówiła że nie tak strasznie i wogóle sie pozytywnie zdziwiła, a moja mama 5 urodziła i mówiła że były bóle ale da się przeżyc, ja narazie o tym nie myślę wiem że mąż będzię ze mną i to już dużo mi da, i zaraz zapomina się o tym bólu i nie wraca do tego, a jaka będzie potem satysfakcja że było się dzielną :P

13 lata 10 miesiąc temu #70107 przez masuska
sandraczekolada napisał:

hej dziewczyny dziś dostałam test na rozpoznanie płci bejbusia :D
juro z samego rana zrobię go i razem z mężem poczekamy na efekt
w zasadzie na potwierdzenie ze to synuś bo takie oto mam przeczucia a na usg mały schował pupę i nie ujawnił swojej tożsamości :)
dodam ze zamówiłam test z USA do Niemiec bo tu mieszkam a koszt to 15 euro czyli taniej niz w Polsce 160 zl!!!

Słyszałam o takich testach i bardzo mi się podobają, ale nie będę wydawać 160 zł, więc zrodził mi się pomysł, aby zamówić przez znajomych, dowiem się ile kosztuje w Niemczech, Anglii i Hiszpanii i wtedy się zastanowię czy kupić.

Daj znać jaki wynik:)

13 lata 10 miesiąc temu #70108 przez Green

pochwalae sie e moje malenstwo dzis caly dien sie kreci i kopie :woohoo: kupilam sobie dzis saszetke goracej czekolady,wypilam ja w domku bardzo smaczna byla i maluszkowi tez chyba smakowala bo byl bardzo ruchliwy przy kazdym lyku wiec sobie tlumacze ze i jemu musialo smakowac :woohoo:
[/size][/i]

13 lata 10 miesiąc temu #70112 przez Green

dziewcyny a czy naprwade warto wydawac pieniazki na taki test skoro to samo moze nam powiedziec lekarz? A jesli nawet niunia sie niebedzie chciala sie ujawnic to warto zastanowic sie czy niemiec slodkiej niespodzianki? Razem z mezem postanowilismy ze zrobimy max 3 podejscia by poznac plec niuni jesli sie nieuda bedziemy miec niespodzianke chyba jedna z najpiekniejszych jakie mozna sobie wymarzyc :kiss:
[/size][/i]

13 lata 10 miesiąc temu #70115 przez masuska
Właśnie o to chodzi że każdego ciekawi co tam maluszkowi rośnie. Ja z jednej strony nie chcę wiedzieć bo lekarz nie daje dużej pewności, co innego ten test, ale też może się mylić.

Jeśli ktoś ma taką potrzebę to czemu by nie skorzystać, po coś ten produkt został stworzony.

13 lata 10 miesiąc temu #70137 przez Green
No tak po cos napewno i dla kogos tez :lol: jednak mnie ten test np jakos nieprzekonuje i jesli lekarz by niemogl nam powiedziec plci wole miec niespodzianke :woohoo:
[/size][/i]

13 lata 10 miesiąc temu #70156 przez Kamilka24
Hej, też zastanawiałam się nad zakupem tego testu ale stwierdziłam, że wolę poczekać aż położna powie mi płeć na USG, jeżeli się nie uda bo kruszynka nie będzie chciała pokazać :silly: to trudno, ale na razie czekamy do 1 marca :laugh:

Green a Ty kiedy masz zamiar iść na macierzyńskie? Czytałaś mój wczorajszy post co Ci odpisałam?

13 lata 10 miesiąc temu #70201 przez różyczka
Kamilka a ile u was trwa urlop macierzyński? Bo w Polsce trwa 20 tyg. i najpredzej można go rozpocząc na 2 tyg. przed porodem. Ale mi sie wydaje, ze lepiej iść sobie na L4 bo i tak 100% jest płatne a macierzyński zostawić sobie na czas jak już dzidzia jest na świecie, żeby jak najdłużej być po porodzie z dzieckiem.
Ciekawi mnie dlaczego chcesz iść jak najszybciej na macierzyński? Nie szkoda Ci tego czasu, że nie spędziesz go z maluszkiem potem?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #70265 przez sandraczekolada
cóż za emocje!!!
denerwowałam się chyba bardziej niż jak robiłam test ci azowy
po zrobieniu ogarnął mnie mały szok bo wynik jest różowy
teraz czekamy tylko na potwierdzenie wiadomo może się zdarzyć złośliwość rzeczy martwych , ale nawet usg może się mylić często słyszałam o takich przypadkach :/
teraz czekamy jeszcze na usg 3d żeby buźkę naszej córeczki zobaczyć :D
a test polecam naprawdę dostarcza mnóstwa emocji!!!
Załączniki:

13 lata 10 miesiąc temu #70276 przez masuska
Ale fajnie:) Nakręciłaś mnie na ten test. 01.03 mam wizytę może już powie lekarz i nie będę miała potrzeby kupować:) Się zobaczy.

A dziś mam same zaproszenia na żarcie, a to jedna babcia robi karkówkę, lub spaghetti, druga mój ulubiony krupniczek i kotlety chude z indyka, a prababcia maluszka zaprasza na faworki:) I co tu wybrać? Najchętniej to bym zjadła zapiekankę z przy Olsztyńskiego dworca:)

Pozdrawiam Was wszystkie i całuję maluszki:) Do później.

13 lata 10 miesiąc temu #70352 przez Kamilka24
Różyczka u nas urlop macierzyński trwa 52 tygodnie z czego 39 jest płatnych (i tylko z tych 39 skorzystam) :laugh: chcę iść na 11 tygodni przed bo tyle mogę, pracę mam męczącą i muszę wstawać o 4:40 rano, mam okropne bóle w kręgosłupie więc jak widzisz nie za ciekawie, a za zwolnienie lekarskie płacą tu grosze więc się nie opłaca. Zostanie mi 28 tygodni z maluszkiem i jeszcze do tego 28 dni urlopu więc nie będzie źle, a później- po macierzyńskim i urlopie pójdę na part-time (pół etatu) 4 godzinki dziennie do pracy :silly: mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka