BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

14 lata 1 miesiąc temu #69423 przez masuska
Hehe, ale się zrobiłam:)
No to wesoło macie, tylko pozazdrościć:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #69433 przez Green
kamilka swieeeeetny filmik , niezle sie spiekliscie w tym Egipcie , co do takich niadanek na slodko tez mi sie zdarza wciagnac cala czekolade mleczna lub kilka ciastek , zdecydowanie wole jednak czekoladke :woohoo:

basba swietny brzusio i dobry pomysl zeby juz przygotowywac 'starszaka' na rodzenstwo niektorzy maja z tym problem i niewiedza jak przygotowac starsze dziecko na maluszka.

Co do porodu chcialam poszukac czy niema czegos na youtubie i na dzien dobry trafilam na porod polowkowy i odechcialalo mi sie wszystkiego ! barbarzynstwo mimo tego ze to byly tylko ilustracje :angry:
[/size][/i]

14 lata 1 miesiąc temu #69462 przez Kamilka24
Moim zdaniem nie ma co słuchać nikogo ani oglądać porodów (ja też oglądałam na you tube i teraz ciągle mam przed oczami jak kobieta krzyczy i w ogóle masakra) już nie będę tego oglądać :P co ma być to będzie :blink: W czasie porodu mam nadzieję myśleć tylko o tym, że dzieciątko zaraz przyjdzie na świat i to mnie zmobilizuje :) wiem łatwo się mówi, ale nadzieja matką głupich :woohoo:

Czas już do pracy, więc miłego dzionka Wam życzę.

14 lata 1 miesiąc temu #69515 przez kaska191919
Basba fajny bunio , obie mamy termin na 20;D tylko u mnie na suwaczku jeden dzień za szybko idzie :P

Wiecie co???
:P
Byłam u lekarza, na fotelu nie badał a usg robił przez brzuch z dzidzią jest ok, patrzył na macice i łożysko czy wszystko ok, i mówił że dokładne usg będzie za miesiac bo w tym tyg się nie robi, i mówił żeby przyjsc ze sprawca całego zdarzenia ( mąz chciał iść ale wolnego nie dostał, a zwolnic tez go niechcili bo miał akurat szkolenie ze strzelania)było mi smutno z rana, ale...
Lekarz na początku mówił że usg nie będzię robił i tak mysle ze szkoda bo dzidzi nie zobacze i nie dowiem się co będzie :ohmy: ale chodiło mu o takie usg dokładne, i będę mieć córeczke :ohmy: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Babcia się cieszy bo u dwóch braci są chłopcy, i tatuś też zadowolony, śmiał się jak dziecko, ale jak pytalam co myśli że będzię to mówił syn :blush: ale bardziej temu że ja mówiłam że pewnie dziewczynka że brzydko wyglądam i mam pryszcze a on że ładnie i temu syn.

Jestem taka szczęśliwa
i zwolnienie dał, nawet nie prosiłam wspomnialam o badaniach do pracy i dał :side: zkiheheheheheeheheheh
zaraz wstawie fotke córec

14 lata 1 miesiąc temu #69538 przez kaska191919
Załączniki:

14 lata 1 miesiąc temu #69549 przez Green
kamilka mam pytanie odnosnie pracy (bo tez mieszkasz w Uk), jak dlugo masz zamiar pracowac? Ciebie tez wpracy scigaja o jakis list potwierdzajacy ciaze i czy niema ryzyka ze pracujesz teraz gdy jestes w ciazy? Mnie sie o ten list uczepili jak rzep psiego ogona i niesa wstanie zroumiec ze musze czekac na wizyte bo sa takie kolejki do lekarza :dry:
Wogole jakos mnie dzis dopadlo myslenie o macierzynskim i przeraza mnie to wszytsko, wszystko jest dlamnie takie zagmatwane :dry:
[/size][/i]

14 lata 1 miesiąc temu #69558 przez Kamilka24
Green odpiszę Ci jak przyjdę z pracy Konczę o 22.30 masakra!!! Pozdrowionka

14 lata 1 miesiąc temu #69565 przez masuska
Gratuluję córeczki. Nie mogę się doczekać kolejnej wizyty, to już będzie to połówkowe USG i Małżon też będzie na nim, bezapelacyjnie.

Też mi raz nie chcieli Go puścić na USG, ryczałam prawie do wizyty, a później jak dzwonił i pytał co z maluchem to znów ryk bo bardzo dokładne miałam USG z pomiarem przezierności, około 30 minut i liczyłam paluszki i oglądałam kolanka. Chce już maluszka przy sobie i tęsknie do tych przełomowych chwil w ciąży, pierwszy test, pierwsze USG itd :) :)

14 lata 1 miesiąc temu #69719 przez różyczka
Kamilka super fotki :) śliczna z Was para :)
Kaska gratulacje!!! Cudna ta Twoja córeczka :side:
Basba superasty brzuszek :laugh:

Ja dziś zrobiłam sobie DZIEŃ PIĘKNOSCI :lol: Fryzjer (farbowanie, cięcie), depilacja brwi i rzęs, henna i ... 5 min solarium na samą twarz :blink: bo już sie sobie wydawałam taka blada, że aż sina.
Teraz leże jak bogini i czekam na małża :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

14 lata 1 miesiąc temu #69794 przez masuska
Różyczka też się zbieram na włoski i hennę, ale jakoś weny nie mam aby do ludzi wychodzić. Czekam na pas ciążowy i poszerzacz spodni, bo okazało się że w moje ukochane rurki wchodzę tylko zapiąć się nie mogę.

Miałam dziś ciekawe zachcianki właśnie skończyłam frytki, a wcześniej co i rusz chodziłam po kromkę chleba białego, z masłem i bez, jakoś tak mi baaardzo smakuje teraz, a zawsze wolałam ciemny z ziarnami.

14 lata 1 miesiąc temu #69859 przez masuska
Nie mówcie że poszłyście spać, a mi się tak nuudzi::( Męża mi wezwali do pracy, pewnie znów nockę będzie robił.
Podczytuję sobie inne tematy na forum i od sierpniówek skopiowałam takie fajny kalendarzyk miesięcy.

14 lata 1 miesiąc temu #69877 przez paulina2209
Kamilka24 napisał:

Moim zdaniem nie ma co słuchać nikogo ani oglądać porodów (ja też oglądałam na you tube i teraz ciągle mam przed oczami jak kobieta krzyczy i w ogóle masakra) już nie będę tego oglądać :P co ma być to będzie :blink: W czasie porodu mam nadzieję myśleć tylko o tym, że dzieciątko zaraz przyjdzie na świat i to mnie zmobilizuje :) wiem łatwo się mówi, ale nadzieja matką głupich :woohoo:

Czas już do pracy, więc miłego dzionka Wam życzę.

bardzo mądre stwierdzenie. każdy poród jest inny i tylko człowiek się źle nakręca. zobaczycie będzie lepiej niż wam się wydaje :laugh: :laugh:

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #69899 przez Kamilka24
Rozyczka dziękuję za miłe słowa
Green ja zamierzam iść na macierzyński od razu jak będę mogła czyli 1 maja to będzie 11 tygodni przed porodem, ode mnie też w pracy wymagali zaświadczenia od GP, że w ciąży jestem i czego nie mogę robić w pracy (pracuję fizycznie) GP dał mi to bez żadnego ale :) W 20 czy w 25 musisz przedstawić zaświadczenie lekarskie MATB1 na życzenie pracodawcy, na którym podana będzie przewidywana data porodu. Zaświadczenie MATB1 dostaniesz u swojego GP lub położnej.
Po poinformowaniu przez ciebie, pracodawca ma 28 dni na podanie na piśmie daty, kiedy spodziewa się twojego powrotu z urlopu macierzyńskiego.
-powrót do pracy to koniec lutego przy czym jeszcze będę miała do wykorzystania cały urlop z tego roku :silly: bo u nas w pracy nowy urlop jest do wykorzystania od kwietnia do końca marca.
A co odnośnie pracy choć lekarz napisał, że nie mogę dźwigać to w pracy i tak muszę lecz staram się robić to powoli, najlepiej bym nie pracowała, bo do domu przychodzę z okropnym bólem w kręgosłupie i zmęczona jak cholerka :angry: ale co zrobić... jak byłam na zwolnieniu 1 miesiąc na początku ciąży to zapłacili mi 360 funtów za cały miesiąc, więc na zwolnienie nie ma co iść, lekarz mówi, że ciąża to nie choroba, tak samo w pracy mówią, to co mam zrobić... przeczekam do tego maja, tym bardziej, że w marcu na 2 tygodnie do Polski się wybieram :woohoo: to odpocznę a potem tylko półtora miesiąca i odpoczynek, jeżeli można to tak nazwać :silly: O! ile napisałam hehe
Dobra kończę bo padnięta jestem po pracy.

Pozdrowionka i DOBRANOOOOC :S

14 lata 1 miesiąc temu #69958 przez aska27
Kamilka24ciąża to nie choroba,ale trzeba na siebie szczególnie uważać(tak na marginesie nieprzepadam gdy ktoś tak mówi). Podziwiam Cię za odwagę,oj ja chyba jestem przewrażliwiona :silly: też pracuję i to z dziećmi, wiec cały czas na nogach i w hałasie.. zastanawiam się jenak czy warto. Gdyby nie mój awans byłabym już na zwolneniu. Przyznam ,że troszkę podniosłaś mnie na duchu, ale uważaj na siebie :blink:

ogłądałam filmik :) ładna z Was para :laugh: no i widać,ze jesteście bardzo szczęśliwi :blink: tak trzymać!!!

basba śliczny brzuszek!!! :woohoo:

A co do porodów.. moje znajome /już mamusie/ oglądały namiętnie filmiki z porodów i zachęcały mnie,zebym sobie obejrzała,ale jakos mnie to nie ciekawi... każy poród jest inny, nie chcę sie przerazić i zniechęcić! :blink:

14 lata 1 miesiąc temu #69976 przez masuska
Staram się Was zarazić optymistycznym podejściem do porodu, ja oglądam i słucham i mnie to nie rusza, wiem że będzie ból, wiem że będzie krzyk, ale będzie i maluszek a chyba o to wszystko tutaj chodzi i to wszystko dla naszych małych serduszek:) Myślę że warto:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka