- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)
www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...dy-i-mity_35778.html
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- piernikarczyk07
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Generalnie nie biorę nawet znieczulenia u dentysty (ale to moja fobia)

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Na tym filmie kobieta rodzi przy takim znieczuleniu i naprawdę nie jest to wcale przerażające.
http://vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html
A tak poza tematem, właśnie się dowiedziałam że moja koleżanka poroniła, maluch byłby młodszy od mojego o około miesiąc. Dziewczyna miała normalny poród z bólami itd. Masakra:( Az mi ciężko przyjąć to do wiadomości:(
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- piernikarczyk07
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ale mam go w 'ulubionych' i pewnie w końcu, któregoś pięknego dnia siądziemy do niego razem z małżem i córcią. Zwłaszcza teraz gdy napisałaś masuska, że tam jest scena porodu. My chcemy rodzić razem dlatego przyda się mojemu mężczyźnie obejrzenie wczesniej jak to wyglada. Niech wie czego się spodziewać

Właściwie 1 poród już widział w tv - babeczka rodzila w wodzie, w domu wśród rodziny, dzieci itd. (mega przesada według mnie) ale wogóle nie krzyczała i nie było żadnej krwi, więc mój wystraszony mąż jest już troszke mniej wystraszony jak zobaczył, że to nie jest rzeźnia żadna hehe

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
W tym filmie "Życie przed życiem" poród jest taki łagodny, bez wrzasków itp, no dziewczyna miała znieczulenie zewnątrz oponowe.
A na tych filmach "w łonie matki" jest poród siłami natury, bez wspomagaczy, to jest jazda i widać co i jak (ciekawą miała pozycję do rodzenia, nawet jest nagranie z operacji na dzieciaczku w łonie matki. W kolejnej części tego cyklu z wieloraczkami jest jeden poród SN - bliźniaki i 2 cesarskie - przy trojaczkach i czworaczkach.
różyczka też widzieliśmy jak laska rodziła w domu w baseniku i tak mi się to spodobało, że stwierdziłam że też tak chcę, basen z akcesoriami kosztuje około 300-400 zł, tylko żadna położna a tym bardziej lekarz mi tego nie zrobi w domu, bynajmniej nie u mnie w mieście. Ale tak sobie myślę, świece, muzyczka, Mąż do pomocy i położna - super warunki.
Podobno w moim szpitalu można sobie dowolne warunki zrobić.
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Moje seriale się zaczynają więc dobrej nocki życzę, do jutra.
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wizyte mam 4 marca więc spytam mojego gina o to.
Dziewczyny czuję sie wprost fantastycznie! Prawie nic mi nie dolega i nareszcie mogę w pełni cieszyć się ta ciążą!

A Wy jak sie czujecie?
- Kamilka24
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- MELKA 22 LIPIEC 2011

A co do tego znieczulenia to chyba też sie skuszę, zobaczę jak będę znosila ból, bo w moim szpitalu oprócz tego mam do wyboru gaz do wdychania, rozluźnia oraz TENS urządzenie do stymulacji bólu jakoś tam redukuje i uśmierza ból, więc najpierw z tego skorzystam a w ostateczności z zastrzyku

Już nie możemy doczekać sie 1 marca, kurde tylko, że mój skarbek nie będze mógł jechać z nami bo pracuje akurat, tak mi smutno, bo to pierwsze USG na którym będę sama

Dobra ide jeść

papapapapapa
A cha nudziło mi się i zrobiłam taki filmik o Nas, jak już będzie dzidzia to zrobie o dzidzi
- hoborr
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
rózyczka u mnie dalej nie widać za wiele brzucha ale się tym nie martwie, bo dzidzia rusza się jak szalona:)
Ogólnie to mam przypływ wspaniałego nastroju! Jestem taka jakaś błogo nastawiona do życia:) I taka szczęśliwa:)
A i ważyłam się przed chwilą i chyba przytyłam 1kg!!!!!! NARESZCIE!!!!
Choć może to być spowodowane porannym zjedzeniem dwóch konserw rybnych z białym serkiem i cebulką... mniam;)
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Znalazłam taką informację że podawana jest w trakcie bupiwacaina, która jest środkiem z grupy amidów, tak jak lignocaina która u mnie wywołuje złą reakcję. Co do innych przeciwwskazań to nie szukałam.
Acha, porodu to się póki co nie boję, nastawiam się raczej na chwilę kiedy wyciągną ze mnie mojego skarba i to jest warte wszystkiego i tych bóli i skurczy i tego tycia i zmian:) OPTYMISTYCZNIE
Smaka mam na coś słodkiego, ale weszłam dziś na wagę a tu normalnie szok, waga mi tak podskoczyła(mimo że tylko około 0,5 kg od 01.02), że chyba pozwolę sobie tylko na płatki czekoladowe z mlekiem (smaczne i zdrowe)
Kamilka24, ale bym się posmażyła gdzieś na plaży w Egipcie....mmmmmmm oby do lata, hehe, chociaż dużo nie skorzystam z niego:P
- basba
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości

Kamilka24 fajniutki filmik

różyczka cieszę się ze masz taki fantastyczny nastrój. Ja ogólnie też OK choć wieczorami czuję się jakby mnie walec przejechał. Pewie dlatego że nasz wiecznie w ruchu dwulatek nie pozwala mi za bardzo odsapnąć. A tak a propo ostatnio spytałam go jak nazwie dzidzię a on na to że KSIĘŻNICZKA

A to dzisiejsza fota brzuszka... tez nam się troszkę urosło

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Brzusio rewelacja:) A twój szkrabek jest nieziemski, wzruszyłam się jak czytałam co wyprawia:)
- basba
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości

A co do mojego syncia... no to mamy z nim ogólnie delikatnie mówiąc "wesoło". Buzia mu się nie zamyka a jak walnie tekstem to można się przewrócić... Kochany słodziak. Jak drugie będzie taki udane to naprawde będzie zabawnie.