BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 10 miesiąc temu #70465 przez Rika
Właśnie to był jeden z powodów dlaczego nie chciałam antykoncepcji :) chciałam jak najszybciej mieć dziecko więc nawet gdyby czekała rok i przez ten rok brała jakieś tabletki czy zastrzyki... nie wyobrażam sobie żebym miała mieć jakieś problemy z zajściem w ciażę :)
A tu masz, wszystko dokładnie tak jak sobie wymarzyłam. Najmniejsza możliwa różnica wieku to jest to co chciałam :)
A ja szukam wózka dla dwójki maluszków :) mniej wiecej coś takiego: allegro.pl/graco-quattro-tour-duo-kol-ju...010-i1467230625.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #70469 przez masuska
Mam takich znajomych, rodzeństwo, on jest ze stycznia, a ona z grudnia, tego samego roku, później ich mama miała jeszcze bliźniaki, fajnie u nich było:)

Fajny ten wózeczek:) ale spacerówka.

13 lata 10 miesiąc temu #70472 przez Rika
Spacerówka ale z tyłu można rozłożyć siedzenie na płasko i włożyć gondolę :) a z przodu Zuzia. Patrzyłam wózki z gondolą gdzie dzieci siedzą obok siebie ale:
- Zuzia jest grzeczna i nie wiem czy jej się nie odmieni gdy pojawi się dziecko i czy nie będzie "kłótni"
-wózki gdzie dzieci są obok siebie przypominają mi takie wielkie ciężkie, niepraktyczne krowy :D

13 lata 10 miesiąc temu #70579 przez basba
Cześć dziewczynki... Od wczoraj mam jakiś taki dzień rozważań - heh dziwnie to zabrzmiało :unsure: Wczoraj dzwoniłam do dobrej koleżanki złożyć jej życzenia urodzinowe. Jest w 7 tygodniu ciąży. Nasz starszak zaśpiewał jej 100 lat a potem ja dorwałam się do słuchawki. Myślałam że przeziębiona czy coś bo tak przez no mówiła, więc pytam co się dzieje... Podejrzewa że poroniła... po raz 4 :( Dzisiaj do lekarza jadą. Mam nadzieję, ze jednak wszystko OK i wkońcu zostaną upragnionymi rodzicami. Stąd też to pierwsze zdanie... Strasznie jej współczuje. Tym bardziej ze u nas wszystko OK i to w dodatku po raz drugi.
Jakie to życie czasem nie sprawiedliwe :dry:

No nic nie zasmucam wam tu dnia. Ot tak musiałam gdzieś to napisać...

13 lata 10 miesiąc temu #70589 przez basba
Co do wózków... Masuska wózek który podesłałaś wygląda na fajny ale z doświadczenia przed zakupem koniecznie go wypróbuj. Sprawdź łatwość składania, wagę, jak się nim podjeżdża (np.pod krawężnik), czy ma amortyzatory- czy nie jest zbyt sztywny no i czy jest zwrotny (przydaje sie to w ciasnych sklepach)...
Ja mam podobny, podsyłam linka www.implast.com.pl/ (bolder 3). Też ma gondolkę, spacerówkę i nosidełko które można wpiąć w stelaż. :)

13 lata 10 miesiąc temu #70622 przez hoborr
Cześć dziewczynki!

Nie odzywałam się przez kilka dni bo miałam zjazd na podyplomówce:)

Co do wózka - to ja mam problem z głowy: dostałam piękny od kuzynki i nie muszę wydawać kaski! Choć babcie się oferowały to i tak się natracą:) Pomyślałam że zrobię listę co jest mi potrzebne i każdy wybierze co kupić żeby się prezenty nie powtarzały:) A to pierwsza dzidzia będzie od dwudziestu lat w rodzinie męża także każdy jest zachwycony:)
Tym oto sposobem mam już z głowy: łóżeczko z materacykiem, pościelą itd od moich rodziców. Karuzela i wanienka z akcesoriami od mojej sis, kocyk i dodatkowa pościel od sis męża, fotelik samochodowy od mojego brata, miejsce do karmienia (super ze stoliczkiem) od rodziców Męża:)
Nie ma co, umiem sobie wyprawkę załatwić:) haha

13 lata 10 miesiąc temu #70657 przez masuska
Basba, miałam ostatnio podobnie, przez tą moją koleżankę i zaczęłam się zastanawiać jak to jest że my przy pierwszej próbie, w sumie w trakcie podjęliśmy decyzję, fajnie mi się to przypomina:) I wyszło, a inni się starają i nic, albo takie tragedie jak już wyjdzie. Naprawdę czuję że jesteśmy póki co szczęściarzami a odetchnę tak na prawdę jak już tulić będę naszego szkrabka.
Wózek powiem Ci że jest przepiękny i jest mój ulubiony kolorek:) Przed zakupem na pewno będę chciała go sprawdzić, ale z tego co wyczytałam od różnych osób i na różnych forach to ma tylko jedną wadę z podnóżkiem w spacerówce, ale można ponoć podnieść. Staram się nastawić Męża na to że jak jemu przyjdzie kupić to żeby wiedział co chcę.

hoborr - Świetny pomysł z tą listą. Od mojego strony to pierwszy wnuk, a nawet prawnuk:), a u mnie drugi, ale po 14 latach;) Też pewnie się obłowię:)

Rika no myślę że nie głupie rozwiązanie z tym że wąski wózek, bo te szerokie to słyszałam że ciężko się nimi manewruje.

13 lata 10 miesiąc temu #70858 przez różyczka
Basba śliczny ten wózeczek, a jak on się składa? Chodzi mi o to czy w miarę lekko można go złożyć do auta a potem złożyć z powrotem do kupy. Bo koleżanka kupiła piękny wózek ale ilekroć gdzies jedziemy razem to widze jak się z nim męczy i szarpie żeby złożyć stelaż a potem nasadzić gondolę z powrotem. Ach i czy nosidełko a potem spacerówke można wpiąć tak zeby dzidziuś był twarzą do mnie?

Kurde wkurzona dziś jestem bo akumulator mi padł w aucie od mrozu :angry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 10 miesiąc temu #70890 przez Rika
przecież nie jest zimno :)

13 lata 10 miesiąc temu #70902 przez Kamilka24
Basba super ten wózeczek, tak mi się podoba, że normalnie szoook :S ale jest za drogi 1550zł to dużooooo, ja mam wybrany taki :woohoo:
allegro.pl/obrotowe-kola-fotelik-spiwore...tis-i1431383175.html

13 lata 10 miesiąc temu #70906 przez różyczka
Rikaa gdzie Ty mieszkasz, że nie masz zimno?
Bo u mnie rano jak piłowałam auto było -17 stopni. Teraz nie wime ile jest ale chyba nie dużo więcej.

13 lata 10 miesiąc temu #70907 przez masuska
Rika na mazurach dziś dało czadu, u nas było -20 o 6 rano, ale samochodzik dał radę:)

Co do wózków, to strasznie nie lubię tych obracanych kół, ale nie znalazłam jeszcze takiego z normalnymi, chyba że majątek kosztuje.

13 lata 10 miesiąc temu #70927 przez Rika
A bo ja pod Warszawą mieszkam w Józefowie ale pochodzę z Pisza :D

13 lata 10 miesiąc temu #70936 przez aska27
Dziewczyny musze koniecznie się pochwalić :) od wczoraj czuję wreszcie kopniaczki mojego maleństwa!!! :woohoo: Tak się cieszę... chyba zrobiło mi prezent urodzinowy :blink:

różyczka mi też sie dzisiaj auto zbunowało..no i na pieszo do pracy, ale jeszcze troszkę i morzy miną!!! /mam nadzieję :blink: /

13 lata 10 miesiąc temu #70956 przez różyczka
Aska no to widzisz jakie masz kochane dziecko! :laugh:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! :lol: :lol: :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka