BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #226662 przez aska27
Dzień dobry :blink:

Oposku i jajuż myślę o świętach,a nawet pomalutku zacznę robić zakupy..tak po cichutku oczywiście ;) bo juz nie raz robiłam na ostatnią chwilę i wyszło jak wyszło :)

A co do pracy..to do niedawna pracowałam w p-lu ..a teraz no nie wiem.. moze szkoła? Czas pokaże :)

Rika super zdjęcia :) a maludy taki słodkie :kiss: :)

Echh.. musiałabym ogarnąć tutaj troszkę..okna juz od rana umyłam..ale jeszcze podłoga, ciuszki do prasowania...no może później :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #226675 przez różyczka
Dziewczyny podsuńcie prosze jakis pomysł dla 5-latki, bo jade za 2 tyg. do teściowej a tam bedzie szwagierka ze swoją córeczką lat 5, ktora jest chrześniaczką mojego małżona i akurat teraz ma urodziny a ja bladego pojecia nie mam co mogłoby ją ucieszyć :unsure:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #226677 przez różyczka
aska27 napisał:

A co do pracy..to do niedawna pracowałam w p-lu ..a teraz no nie wiem.. moze szkoła? Czas pokaże :) :silly:

heheh :laugh: yyyyyy niech zgadne:w polu? :side: :blink:

13 lata 2 miesiąc temu #226681 przez aniaw
Cześć dziewuszki :)

Serdeczne pozdrowionka z pracy :)

Rika superowe zdjęcia i te na koniu extra :laugh:
W zeszłym roku sanek nie kupiliśmy bo nie mielibyśmy zupełnie gdzie ich trzymać ;)
Ale w tym roku obowiązkowo o ile śnieg dopisze :) Chyba, że dziadek w górach się zaopatrzy w sanki dla wnuków to tam wyhasać sie pojedziemy :laugh:

Różyczko no a kiedys to i w niedziele miałam dyżury :ohmy:
Ale może wreszcie dziś coś zarobię :)

Asiu okna juz umyłaś :ohmy: Niezła jesteś, podziwiam :)
Pytałas chyba kiedyś jak usypiam Dominiczka? On zasypia niestety najchętniej przy jedzonku ;) Albo kołysany w bujaczku albo foteliku ;) Bardzo bardzo rzadko sam zasypia ;)

Oposek my chodzimy na plac wilsona - na szajnochy na rehabilitację a Wy? :)
No fajniutko jak Maluchy lubią ćwiczyc, bo niektóre dzieci z sal obok to tak płaczą, że aż żal :huh: Ja jakoś o świętach jeszcze nie myślę...

Później Was ponadrabiam bo ciekawam co tam wczoraj plotkowałyście :lol:

13 lata 2 miesiąc temu #226685 przez paulinka
dzien dobry mamusie ,witam raniutko przy kawce i juz sie zegnam :))) milego dnia mamusie:)))

Kamilka24 wyslalam ci wiadomosc na priv ,bardzo wspolczuje twojej melce:(((

13 lata 2 miesiąc temu #226690 przez masuska
Rika napisał:

Masuska ja mam 15 lutego :)
Jaka Ty dokładna jesteś :D ja muszę mamy zapytać o takie rzeczy :) heh

Mama mi dała książeczkę zdrowia dziecka, moją:) Lubię tam zaglądać:)

Ooo Oposku faktycznie, 19 jest Eli:)

Ewi, ja powiedziałam Mężowi że jak ochlapie Piotr ścianę to kąpiemy go w łazience, a tu masz zachlapał tego samego dnia, ale nie mam warunków żeby go wykapać w łazience, bo mam strasznie zimny korytarz i nie będę mokrego Go przenosić:( Musimy się męczyć do wiosny:( Wymyśliłam ostatnio seratę, albo płaszcz przeciwdeszczowy na rower, 5 zł kosztuje:)

Oposku jakie sweet psiaki:)

Rika i Oposku, przyłączam się do przygotowań prezentowych... Myślę i myślę i mam jak na razie dla Męża do buta, coś też Piotrowi trzeba będzie:)

Rika jakie fajne fotki:) hehe i tak do śniadania coś słodkiego:)

Różyczko z tego co wiem to albo Hello Kitty, albo Myszka Miki i przyjaciele.

A dziś mi się śniłyście, że jechałyśmy sobie nad morze:) Same bez dzieci i facetów i świetna impreza była już w pociągu. Pamiętam że Różyczka siedziała z Anią:) A ja chyba z Riką.

Tak jeszcze dodam że chcę z powrotem mojego Piotrusia grzecznego, bo ten teraz rozkłada mnie na łopatki, nawet przytulać mi się z Mężem nie chce/nie mam siły na to. Dziś w nocy miałam tak: o 21 zasną a wstawał o 23:30, 1, 5, 6 i do 7:30 co 10-15 minut:(

13 lata 2 miesiąc temu #226693 przez aniaw
Rózyczko hm prezent dla 5latki :unsure:
Ja bym sie podpytała rodziców co by Małą ucieszyło.
Może ma jakieś laleczki ala barbie albo kiedys modne były koniki pony - to wciąż się zmnienia w zależności od mody - ale chodzi mi o to że dziewczynki maja czasem różne zestawy takich zabawek i później można dokupić im tylko nowe akcesoria lub ubranka i wtedy sa happy :)
Oczywiście ksiązeczek tez jest mega wybór i z różnymi bajerami :)
I niesmiertelne hello kitty :)
A chyba Dorotas powinna być bardziej na czasie :laugh:

13 lata 2 miesiąc temu #226703 przez różyczka
Dziekuje dziolchy :kiss: podpytać nie moge bo ten moj osiol kochany gadal wczoraj ze swoja siostrą przez tel. i ona pytala wlasnie, zeby jakiejś gafy prezentowej nie strzelić: jaki rozm. ubranek nosi Bianka itd. a ten w ogóle zapomnial o urodzinach swojej jedynej chrzesniaczki (o uroczym imieniu Tiffany) i nic nie zgadał w tym temacie, więc podejrzewam,z e ona uznała, ze juz mamy ten prezent dla niej i teraz tak głupio mi pytać moja szwgierke :)

no moze Dorotka wejdzie dzisiaj to cos podpowie :)

Masuska weź już przestań fantazjowac o tym morzu tylko wsiadaj z Pitem w pociąg i przyjeżdżaj :lol:

13 lata 2 miesiąc temu #226739 przez Rika
Różyczko proszę :) Te ubranka w większości są z firmy Tup-Tup :) jak moja mama miała sklep to właśnie tą firmę sprzedawała i teraz jak zabraknie nam jakiś ubranek to nam z tup tupa daje bo jej pełno towaru zostało. I zawsze jak do nas ktoś przyjeżdża to też dają te ubranka :)

Aniaw my w tamtym roku nie kupowaliśmy bo Zuza była za małą. W tym roku Oli nie będę wozić.

Rany jak Ola krzyczy głośno i się śmieje z tego :)

Masuska jak będziesz jechać do Różyczki to wiesz że Józefów masz po drodze? Zajedź bo ans i heyah! :) Ale by Różyczka się zdziwiła... :P

13 lata 2 miesiąc temu #226748 przez masuska
Tak, tak, po drodze to mogę mieć Pisz:)

A ja muszę was wreszcie baby poznać bo sfiksuje:P

13 lata 2 miesiąc temu #226757 przez olka1730
Wita, TakaJedna u Nas to samo,tez tak ciezko oddycha Mati z rana,wiesz co moze tak jak mowila Rozyczka to suche powietrze wysusza babolki i skorupy sie w nosku robia i dlatego moze tak charcza,nawilzam sola ale nic pozniej juz nie odciagam a ciagne mocno hehe.wiesz co ja jak psikne do noska sola to czasami tak zostawiam aby nawilzyc i juz nie odciagam zaraz.Na dodatek ma taka jakby nie odkaszlnięta chrypke z rana,oklepuje go,klade na brzuszek,i jakos mija w ciagu dnia,ale z rana masakra:(
Kurcze Ja mam tez znowu kaszel,bo czlowiek w domu ma cieplo wyskoczy na dwor w samym sweterku powiesic pranie,i znowu załatwiony. :angry:

13 lata 2 miesiąc temu #226759 przez olka1730
A moj bąbelek nie chlapie w wanience podczas kąpieli :( tylko tak grzecznie leży,i usmiechy puszcza ;) a i jeszcze sie tez nie przewraca.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #226761 przez aniaw
Oposek to zdjęcie z żyrafą to ma z praktyk w warszawskim zoo :)
Biedny ten żyrafek był 2 dniowy i miał porażenie kończyn i nie mógł jeśc od matki (bo one tylko na stojąco pija mleko) - próbowaliśmy wszelkimi metodami go dokarmiac lecz nie przeżył :(
A kiedyś moim wielkim marzeniem była praca w zoo :)
Mam tez zdjęcia z małymi słonikami z zoo w berlinie i tam wkładałam reke do pyszczka jednemu i o mało dłoni nie straciłam bo takie maja zebiska :ohmy: :)
A ze zmiana pracy to fakt trudna zawsze to decyzja :unsure:

Rika fajnie, że kasiorka wreszcie Tobie przyszła :) I teraz będziesz pokazywać nam jeszcze bardziej wypasione zdjęcia cio? :lol:

Masuska widoczki masz super, czułam jakbym spacerowała z Tobą :)

Aśka ogród zajmuje pół wsi :ohmy: To taka mała wieś czy taki duży ogród :lol:
Ty to zawsze superasne zabaweczki znajdziesz :)
Polecam Tobie to co znalazłaś
www.misialala.pl/ogrodek_5w1_-_nowy_kolor
bo ja mam podobne cosik ze smyka
tablica.pl/oferta/smiki-panel-pianinko-z...maluszka-IDhNvl.html
takie przykładowe zdjęcie znalazłam ale to jakies niekompletne bo mój ma jeszcze miejsce na nóżki tak jak na tamtym Twoim linku.
Można dowolnie zmieniac funkcje tej zabaweczki i starcza na dłuuuugi czas maluchowi bo rośnie razem z nim :laugh:
Fajny ten pamietnik :)

Dorotas współczuje z tymi tabletami ;)
A ząbka wyleczyli Tobie wreszcie?
A tej firy Holle nie znam ;) Ale musze poczytac o nich.

Lucy kurcze droga ta mata :ohmy:
Oby fajnie się tam Wam mieszkało i mąż sie trochę zmienił :)
A jak on sobie poradził z Oleńka jak go zostawiłaś??? :silly:

Kamilko oj bidulka Twoja Malutka :kiss: Oby szybko leki jej pomogły :kiss:

Masuska nie ma co marzyc trza tam jechać :) Oj juz sobie wyobrazam ta impreze pociągowa :lol:
To co Różyczko siedzisz ze mną? :lol:

Rika nie widziałam filmu tego ;)
A mi tak marzy się wybrac na soć fajnego do kina...
A czy Twoja Zuza pozwala zakładać sobie rękawiczki, bo mój nie daje załozyc sobie nic na dłonie i nie wiem jak to będzie zimą :ohmy:

Ewus super, że impreza się udała :) I fajnie masz z figura i brakiem brzuszka :)
Gratulacje dla synka i jakie fajne ma zabaweczki i super, że gryzaczek mu się podoba :)

Hoborr gratulacje zakupów w ciuchlandzie :)
Ja ostatnio byłam w jednym, w którym raz wyczaiłam tyle rzeczy, ale tym razem tylko kilka rzeczy mi się spodobało. Podchodze do kasy a tam gościu jak mi wyskoczył z cena to sie mega zdziwiłam :ohmy: Wczesniej była babeczka i tam rzeczy dla maluszków były po 2-3zł, spodnie dla mnie po 10zł a bluzki po 5-8zł takie cieplejsze a tu jakis facet i wywiesił kartke 89zł/kg :ohmy:
Za pajacyka miałam zapłacic 11zł to powiedziałam mu dziekuje :P i Wyszłam :P
Poczekam aż ta babka bedzie :silly:

Różyczko super, że wczorajszy dzień sie Tobie udał i Bianka z bioderkami ok :)

Masuska u mnie tez niektóre sklepy ze schodkami ale dla mnie to nie problem z poproszeniem kogos o pomoc :P
A ile razy winda w metrze nie działa albo przyjedzie autobus starego typu a nie ten niskopodłogowy :P Czasem ludziki same oferuja sie z pomoca w niesieniu wózka :laugh:
No a ja tez chetnie Was wszystkie poznam koniecznie :laugh:

Takajedna a co znów nie tak ze zdrówkiem bidulko?
Wiesz żeby wyciągnąc cos ta fridą to jak zaschniety jest katarek to musisz najpierw zapuścić kilka kropelek soli fizjologicznej lub psiuknąc wodą morska i dopiero frida i wówczas wszystko ładnie się opróżni i mały lepiej bedzie oddychał :) Powodzonka :)

Basba jak podboje przedszkola przez synka? :)

Olka mój synek ostatnio na ćwiczeniach robił takie fajne bańki ze sliny, że od razu przypomniało mi sie Twojego syncia zdjątko :)

A natimp juz sie jakos nie odzywa ;)

Pisałam maila do Przyszłej_mamy i jej Arus juz po chrzcinach :laugh:
Napisła, że może jak znajdzie czas to napisze...
A my za nia tesknimy...

Uff nadrobiłam, bo ja dzis tylko za telefonistke robie, bo pacjenta jeszcze nie było zadnego :(
Pewnie wszyscy porządkuja na cmentarzach bo pusto tu na osiedlu że szok :(

13 lata 2 miesiąc temu #226791 przez aska27
różyczka napisał:

aska27 napisał:

A co do pracy..to do niedawna pracowałam w p-lu ..a teraz no nie wiem.. moze szkoła? Czas pokaże :) :silly:

heheh :laugh: yyyyyy niech zgadne:w polu? :side: :blink:

hehe... no prawie :laugh:

a co do prezentu to tak jak pisała Ania..dziewczynki w tym wieku to są takie modnisie, wszystko co błyszczące jest ekstra!!! Tak więc ciuszki muszą być albo z ulubioną postacią,albo max błyszczących naszywek ;) Jak dobrze pamiętam to syereny były na pierwszym miejscu!!! Wszystko z syrenami, książeczki (oczywiście błyszczące), gazetki, lalki syreny.. itp...

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #226794 przez aska27
Aniu a Ty znowu w pracy?? :cheer: ;) chyba zgłosze Cię do programu "Zwykły bohater" !!! Mamusia dwójki chłopców..pracująca gratis.. prowadząca dom itp, itd... :blink:
a tak na poważnie podziwiam za siły :)

a ten panel jest super :) Muszę przemyśleć co też Gwiazdorek przyniesie Mikołajowi :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka