BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu #78334 przez basba
różyczka ja mam takie łóżeczko po synku dla naszej niuni. Dla mnie rewelacja! No i wózek też mam z Implastu - bolder 3- również jestem z niego mega zadowolona. :lol:

Mi dzisiaj sobota jakoś zleciała. Mały o 6 wywalił mnie z łóżka, mąż wyparował pod trójmiasto (z 6 godz. jazdy od nas), tak więc spakowałam torbę i pojechałam do rodziców. Niedawno właściwie wróciłam... no a męża nadal nie ma :angry:
Co zrobić...
Życze spokojnego wieczorku wam i waszym brzuszkom :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #78450 przez aga1040
Hej mamuśki. Witam was wszystkie bardzo serdecznie. Jestem tu nowa i dopiero dzisiaj się zarejestrowałam.
Jestem w 19 tc i mam termin porodu 25 lipca.
Od jakiś dwóch tygodni wyczuwam ruchy dziecka. Może są one jeszcze nie tak jasne do końca bo mają one postać bulgotania w brzuchu. Od soboty czuję jednak że te ruchy zmalały i zaczynam strasznie panikować..... czy aby napewno wszystko dobrze?? Powiedzcie mi dziewczyny jak to jet u was bo ja się bardzo boję...Zastanawiam się czy może to być spowodowane że w ostatnim czasie tak od czwartku intensywnie spaceruje żeby złapać świeżego powietrza? Wcześniej większość dnia przeleżałam. Powiedzcie mi czy mam powody do paniki? Bo bardzo się boję? Pozdrawiam was bardzo serdecznie :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #78463 przez różyczka
Witaj Aga :)
Myslę, że nie masz się co martwić. Jak chodzimy nasze dzidziolki się uspokajają od kolysania i stad mniej odczuwalne sa ich ruchy. Moja córeczka jak biegam w pracy najczęściej śpi a czuję ją rano i wieczorem wyraźnie :)
Tylko chyba już jesteś trochę dalej z tą ciążą bo ja mam termin na 30 lipca i wczoraj zaczęłam 20 tydzień ciąży :)
Basba no widzisz wiedziałam, ze ktoś zachwalał to łóżeczko bujane, a i jeśli chodzi o wózek wiedziałam, ze ktoś podsyłal linka :)Koleżanka ma ten Implast i bardzo sobie chwali a i opinie w necie ma bardzo pozytywne więc chyba się zdecyduję na niego.
Dlatego własnie fora są bardzo pożyteczne :side:
Mnie od piątku wieczora boli żolądek :S Byliśmy z mężem na kolacji i zjadłam jakąś rybkę a potem w domu całą tabliczkę czekolady :ohmy: I w nocy się zaczęło! Wczoraj cały dzień bolal, dziś w nocy i teraz dalej :( W aptece nic nie poradzili bo wszytkie leki na żołądek są zbyt silne podobno, a zwykłe krople miętowe sa na spirytusie i mają zbyt duże stężenie ziół :(
Znacie może jakies sposoby jak sobie poradzić? Nie jest to zgaga ani mdłosci tylko ból żolądka...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 9 miesiąc temu #78484 przez Groszek
Witajcie :)
Ja trafiłam na porodówkę o 15 a o 18.55 było po wszystkim... poszło szybciutko czego i Wam życzę :) Zakupy dla dziecka robiliśmy pod koniec kwietnia, termin na 18 czerwca... Wcześniej nie kupowaliśmy nic, bo tylko by stało, a fakt jak któraś z Was napisała to nie PRL i wszystko jest dostępne od ręki :)

Różyczka na żołądek, mnie pomagała ciepła herbata :) i to tak ze 3 szklanki :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 9 miesiąc temu #78485 przez aga1040
różyczkadziękuje ci bardzo za pokrzepienie :) A jeśli chodzi o tydzień ciąży to według mojego lekarza wychodzi że dziś jest 19 tc i 4 dni. Czyli 20 tydzień już zaczęty. A termin porodu przewiduje na 25 lub 26 lipca. Teraz mam wizytę we wtorek i strasznie już to przeżywam... Chciałabym mojego niuniusia podglądać nawet codziennie a jak się zbliża wizyta to jestem strasznie przerażona... mam nadzieję że wszystko będzie ok!!!!!!!!!!!!

A tak wogóle to lekarz powiedział mi na ostatniej wizycie że już widać kto mieszka w moim brzuszku :) no i jest pitolek :laugh:
z moją siostrą obstawiałyśmy, że będzie muszelka a tu proszę malutki fifroczek :laugh:
Najważniejsze żeby był zdrowiuśki :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #78488 przez różyczka
No dokładnie Aga! Zdrowa dzidzia to najwazniejsze! :) Choć ja przezyłam w I momencie szok co do płci bo naprawdę wszytko wskazywało na to, ze będe mial chłopca ;) teraz wiem, ze to tylko chciejstwo bylo hehe :)

Groszku piję miętowa herbatkę i leżę, zobaczymy co będzie... najgorsze jest to, ze co chwile chce mi się coś jeśc, mimo tego bólu normalnie czuję głód a pewnie byloby lepiej oszczędzać żołądek :dry:

13 lata 9 miesiąc temu #78491 przez Groszek
Różyczko nie jedz nic ciężkiego a tak to życzę smacznego :) spróbuj napić się słabej normalnej herbaty, bo mnie po miętowej właśnie boli

13 lata 9 miesiąc temu #78493 przez różyczka
Postanowilam pokazać najpiękniejszy na świecie bezzębny uśmiech mojej Bianki :) Trochę pognieciony ale co tam :laugh:

Załączniki:

13 lata 9 miesiąc temu #78494 przez masuska
Cześć dziewczyny, Co Wy tak od samego rana i to jeszcze w niedziele.

Różyczka PRZEPIĘKNY UŚMIESZEK:) Rewelacyjna fotka:)

13 lata 9 miesiąc temu #78497 przez Groszek
Różyczka super zdjęcie :) no i imię CUDOWNE :lol:

13 lata 9 miesiąc temu #78501 przez Martynka__89
Śliczna Bianka :) wyraźne zdjęcie.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

13 lata 9 miesiąc temu #78504 przez różyczka
Dzięki dziewczyny! :) Mój mąż jak zobaczyl ta otwartą buźkę to był w szoku i pytal "czy jej się tam te wody nie naleją??" hehe :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #78556 przez aga1040
różyczka a może spróbuj przegotowaną wodę... Możesz spróbować teraz a jak nie bedzie działało to spróbuj rano na czczo... Tylko musi to być gorąca przegotowana woda... Powodzonka i dużo zdrówka :)

13 lata 9 miesiąc temu #78674 przez aska27
Witam Was Kochane! Ja dopiero teraz tutaj zaglądam... niestety źle się czuję, mam nadzieję,że szybko minie i,że to nie grypa tylko zmęczenie. W piątek pojechaliśmy do rodziców dość późno i 1.30 w nocy szliśmy spać, wczoraj mnóstwo załatwiania i prawie 5h na nogach,a potem do późna imieniny teścia i sprzątanie.. wiec rzeczywiście może to tylko zmęczenie.

aga1040 witam Cię cieplutko :)Wiesz ruchami dzidizusia (i nie tylko tym) też bardzo się denerwuję, ale ze mnie jest sraszna panikara wiec sam siebie stopuje :blink: no i dziewczyny tutaj bardzo mnie uspokoiły. Wszystko będzie dobrze,nie denerwuj się :blink:

różyczka przesłodkie zjęcie Bianki :laugh: super!!! Wiesz mi herbatka miętowa bardzo pomaga na żołądek, ale piję bardzo słabą.

13 lata 9 miesiąc temu #78764 przez aga1040
aska27 witam cię serdecznie. To chyba trafiły dwie panikary na siebie :) ja tak samo wszystko przeżywam... A najbardziej to dołują mnie te sny... Śnią mi się takie głupoty że czasami to nie mam ochoty iść spać bo boję się zamknąć oczy.. a potem chodze i płacze bo źle mi się śni i przeżywam....
Jeśli chodzi o ruchy dziecka to wczoraj oglądając program X factor mały chyba trochę zaczął wierzgać aż mi trochę ulżyło... ale to i tak nie te ruchy co wcześniej... Z reguły ruszał się jak się najadałam albo jak leżałam. Albo już sama sobie wkręcam albo te ruchy się zmniejszyły. Mam nadzieje że moje słoneczko jest zdrowe i nic mu się złego nie dzieje. Jutro mam wizytę u lekarza i bardzo się boję!!!! Bardzo!!!!!!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka