- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

rozyczka mnie pomaga herbatka mietowa lub herbata zwykla z cytryna .
Co do pogody to u mnie na wyspie cieplutko jednak bez slonka

wczoraj sie dowiedzialam ze znajoma urodzila coreczke ponad 4 kg ! fakt brzusio spory miala , ale ona taki patyczek zawsze byla wiec niewiem pokim ta waga , meza tez szczuplego ma

A ja generalnie tak sie ciesze ze za 15 dni bede w PL a za 17 dni zobacze swoja niunie i byc moze dowiem sie kto tam mieszka?... bardzo bym chciala juz wiedziec , zwlaszcza ze wszyscy wroza mi chlopca ,a mnie snila sie juz 2 razy dziewczynka noi zdecydowanie wiecej mam ciuszkow dla dziewczynki zlwaszcza na te pierwsze miesiace

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hoborr
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Moja koleżanka urodziła w sobotę i ma tak malutkie dzidzi że ubranka ma w rozmiarze 52. Ponoć są takie dla wcześniaków jeszcze mniejsze. Ale była na to przygotowana bo u niej w rodzinie wszystkie dzieci to się takie malutkie rodzą, a i ona też jest filigranowa:)
Jeżeli chodzi o pokoik to ja nie kupuję żadnych specjalnych mebelków niemowlęcych. Tylko te podstawowe -łóżeczko itd. Na razie mieszkam u teściów a nasz domek jest jeszcze nie wykończony i może na przyszłe wakacje się przeprowadzimy to urządzimy pokoik wtedy.
Miałam nie pisać o przykrych sprawach ale wiem że wśród Was będzie mi łatwiej... Mój brat miał wypadek na motorze w piątek. A rodzina dopiero mi wczoraj powiedziała - jak okazało się że nie trzeba na razie operować. Ma krwiaka w głowie i pękniętą czaszkę w dwóch miejscach. I to w sumie nie było by jakąś wielką masakrą ale w czerwcu u.r. umarła mu narzeczona - miała guza w głowie i on teraz nienawidzi i nie ufa lekarzom. I nie chce się poddać leczeniu bo cały czas mówi że to i tak mu nic nie pomoże.
Sory że wam truje głowę ale tak się martwie...
- Martynka__89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Kaśka ma rację na mazurach piękne słoneczko, nie długo idę zobaczyć jak tam prace w naszym nowym domku się posuwają, Mąż już od rana dłubie, a ja się przejdę te 5 km:)
Co do mebelków to przepiękne, ale cena... wrrr za tyle to sobie piec kupię i zrobię centralne.
Co do ruchów, to powiem wam że z czasem będzie sporo tych kopniaków i bardziej intensywne, teraz to mogę się już z dzidziem pobawić

Jakoś ostatnio mi się nic nie śni, ale dobrze, bo też miałam takie przerażające, że Męża budziłam.
Ciuszków to mam 3 kartony, między innymi 17 par skarpetek, wiem że pewnie nie założę większości, ale są słodkie i większość dostałam, a i są w różnych rozmiarach, nawet do 2 lat.
Hoborr przykro mi z powodu wypadku, myślę że może da się przekonać, najlepiej działają ciężarne. Mam nadzieje że będzie dobrze.
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

Jejuuuu ale te mebelki śliczne!!!

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- hoborr
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczyny jak miałyście badanie obciążenie glukozą to na ile? 50 g czy 75 g??? I czy miałyście dobry cukier w surowicy na czczo?
Badanie na glukozę mam na 50g, po godzinie badają a jak wychodzi za duże stężenie tej glukozy to każą ci wypijać kolejne 75g i badają po kolejnych 2 godzinach. Tak to ponoć wygląda, choć na własnej skórze przekonam się dopiero za tydzień!
- piernikarczyk07
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Na śląsku również słoneczko, nawet o tej porze

- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- hoborr
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja wiem jak to wygląda tylko kurcze :/ w pierwszej ciąży miałam na 50 g po godzinie a teraz 75 g po 2 godzinach. Miałam za duzo na głowie, nie spojrzałam co napisał i nie zapytałam czemu :/
Rika nie martw się, może po prostu tak się stosuje - jak 50 to badają po godzinie, a jak 75 to po dwóch. I nie ma może powiedziane że trzeba najpierw 50.
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja cały czas się zastanawiam... chciałąbym już coś kupić dla mojego dziecka, trochę mnie przeraża myśl kupna wszytkiego za jednym razem, bo to bedą niezłe koszty!! Przyznam,że troszkę mnie to niepokoi, dlatego dzisiaj zaczełam zastanwaiać się czy pomalutku nie zbierać ciuszków itp...
Ostatnio znalazłam fajny wózek

- monique
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Rika napisał:
Ja wiem jak to wygląda tylko kurcze :/ w pierwszej ciąży miałam na 50 g po godzinie a teraz 75 g po 2 godzinach. Miałam za duzo na głowie, nie spojrzałam co napisał i nie zapytałam czemu :/
Rika nie martw się, może po prostu tak się stosuje - jak 50 to badają po godzinie, a jak 75 to po dwóch. I nie ma może powiedziane że trzeba najpierw 50.
No tak tylko ze 75 g robi się dopiero jak 50 g źle wyjdzie

- Kamilka24
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- MELKA 22 LIPIEC 2011

O kobiecie już wiele ,
że zagadka ,że puch,
że diabeł w ludzkim ciele ...
Kobieta - tajemnica i marazm ,
pieklo i raj -
wszystko naraz !
Ona kluczem
do serca mężczyzny włada .
Kto "wpadł" - temu "biada"...
A panowie nasi -
właśnie do nas się tulą .
Czasem fajnie być górą

Ona w ogrodzie kwiatem .
Dla żaglowca sterem-
całym światem zatem !
Co by o niej nie pisać -
prawdą jest ,było ,będzie...
Bo niewiasta od wieków
kojarzy się ze szczęściem !

Długo sie nie odzywałam bo praca-dom praca-dom i tak w kółko

Co do kupna dla dzidzi my już mamy pare ubranek, buciki, skarpetki, koszulki z nadrukami, body wszystkiego po pare sztuk, bo nie mogę przejść obojętnie koło malutkich ubranek i oczywiście mamy też łóżeczko a w następnym miesiącu mamy zamiar kupić wózek

Łóżeczko już wam kiedyś pokazywałam ale są nowe mamusie, więc pochwalę się znowu hehe