BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

14 lata 1 miesiąc temu #80121 przez masuska
A to gnoje jedne:) Nawet po marny grosz łapy wyciągną :P Wyciągnęłam skierowanie i patrzę że mam na 75g, czyli wnioskuję z tego co piszecie że 2 godziny muszę siedzieć w laboratorium. Książkę biorę i cytrynę, ale dopiero za 2,5 tygodnia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #80170 przez aska27
Glukozę powinni mieć w labolatorium... ale teraz czasami bywa tak,że niestety wymagają zaopatrzenia przez pacjentki... co dla mnie jest dość dziwne. No nic, jak mus to mus, trzeba kupić. :blink:

aga1040 pamiętaj,że to badanie robimy na czczo :) niestety!

Dziewczyny piękne są te łóżeczka :laugh: cudo!

hoborr jeśli chodzi o awans to bardzo chcę zrobić.. jedyny minus to taki,że nie mogę być na zwolnieniu dłużej niż 30 dni.. no coż, bądzmy dobrej myśli,że się uda. :blink:

różyczka a jak się czujesz? jak córeczka,już rozrabia?? :blink: Zastanawiałam się jak Twoja rodzina zareagowała na wiadomośc,że spodziewasz się Bianki?? :)

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #80242 przez Green
czesc dziewczyny tak czytam o waszych badaniach z ta glukoza , ze postanowilam znalesc cos na ten temat w necie i doszukalam sie ze niema wiekszego znaczenia o ktorej godzinie robi sie takie badanie i nietrzeba byc na czczo ... :huh: Zreszta zeby niebylo ze jakies tam glupoty wymyslam podam wam linka www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79334,3066517.html
Ja niewiem czy wogole bede miec test na obciazenie glukoza tutaj 21.o3 wybieram sie na spotkanie z polozna moze mi w tedy cos powie na ten temat? Jesli gdyby tak mialo niebyc mysle taki test zrobic w PL tylko ... gdzie ? I jak dlugo czeka sie na wyniki , dla mnie to dosc istotne bo chcialabym zdarzyc je odebrac i pojsc z nimi do lekarza bo jak rozumiem pozniej z takimi wynikami do niego sie zglaszamy ?
A teraz wam przedstawie swoj 23 tygoniowy brzusio :woohoo:
[/size][/i]
Załączniki:

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #80312 przez różyczka
Aska ja pytam o ten awans bo powinnam zacząć od września staż na mianowanego i okazało się, ze nie będe mogla go zacząć będąc na macierzyńskim. Gdybym teraz robila ten staz i w trakcie szła na L4 lub na macierzyński to powiedzieli mi, że ten staż automatycznie się przedłuża o te dni (m-ce) gdy nas nie ma w pracy. z tego wynika, że mogłabyś wziąc L4 dłuzsze ale wtedy nie miałabys tego egzaminu w czerwcu. A wogóle to się nie denerwuj bo na kontraktowego to jest wlasciwie tylko taka rozmowa i to w miejscu pracy,a termin wyznacza dyrektor.
Hoborr nie ma już obowiązku robienia teczek NA SZCZĘŚCIE :)Sklada sie tylko wniosek o rozpoczęcie stazu, plan rozwoju a potem sprawozdanie z tego co się robiło i tyle. Mi to bardzo pasuje akurat :)A Ty zbierasz teczkę?

Wiecie co...znowu dopadły mnie mysli, ze to moze jednak chłopak będzie, że zdarzają sie pomyłki...że może by do kogos jeszcze pojśc na usg. Chyba fisiuje :side:

Green jaki masz fajny brzuszek!!! :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #80316 przez różyczka
Podaję link dla dziewczyn, którym podobają sie te rzeźbione drewniane łóżeczka:
www.gluck.com.pl/pol/mebelki,dla,dzieci/

Wy dziewczyny tak się martwicie ta glukozą a moj gin jeszcze ani slowa na ten temat nie wspomniał. Pewnie dlatego, ze to dopiero 20 tydzień u mnie leci.

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #80357 przez aska27
różyczka martwi mnie tylko fakt,że nie mogę mieć dłuższej nieobecności niż 30 dni... a ja myślę o zmianie pracy /już nawet powiedziłam,że po macierzyńskim na 90% nie wrócę do obecnej pracy/ a warunkiem nowej jest kontraktowy. Hmm.. a co ma być będzie :blink:

OJ, super są te rzeźbione łóżeczka :laugh:

wrzucę link do kołyski.. "wpadłam" na nią dzisiaj :blink:

allegro.pl/kolyska-drewniana-przecudna-m...lna-i1484740674.html

Green piękny brzusio!!! :woohoo:

14 lata 1 miesiąc temu #80381 przez Green
aska jak dla mnie kolyska jest swietna , robi wrazenie .
[/size][/i]

14 lata 1 miesiąc temu #80402 przez Kamilka24
Witam Was wszystkie :lol:

Green śliczny brzuszek :blink: ja mam taki odstający :silly:

Aśka27 śliczna ta kołyska, ale ja już nie będę miała miejsca na dodatkowe łóżeczko- kołyskę, a na pewno by się przydała :S

Dziewczynki chciałabym się z Wami pożegnać na 2 tygodnie :( w PL nie będę miała dostępu do internetu... więc trzymajcie się cieplutko i dbajcie o brzuszki. Pa pa :kiss:

14 lata 1 miesiąc temu #80513 przez masuska
Kamilka24 odzywaj się jak będziesz mogła, udanego odpoczynku

Green świetny brzuszek, jak one szybko rosną:)

14 lata 1 miesiąc temu #80621 przez Groszek
Green śliczny brzuszek :)
Kamilka udanego odpoczynku życzą Groszki :kiss:

Kołyska jest extra :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #80643 przez różyczka
Aska własnie tego nie mogę skumac dlaczego nie możesz wziąc dłuższego L4 niż 30 dni? Mi w pracy powiedzieli, ze w trakcie stazu można wziac dłuższe L4 ale te dni, czy tyg. czy m-ce stazu kiedy nie bylo nas w pracy (czyli byłysmy na zwolnieniu)sa potem doliczane do czasu trwania stażu, więc automatycznie przedłuża się on w czasie i tyle. Hmmmm....to teraz jestem juz zakręcona :dry:

Dziewczyny...cały czas nie kupiłam jeszcze nic dla dziecka i w dodatku jakoś nie moge się przełamac nawet do tego, zeby w sklepie pojeździć wózeczkiem np. :S Powiedziałam mojemu męzowi o tym, ze mam jakies takie dziwne opory i w sobotę wybieramy sie wspólnie na OGLĄDANIE do sklepów dziecięcych. Może razem będzie raźniej hehe :)

Hoborr ja czekam na Ciebie :) jak Ty coś kupisz to i może ja sie w koncu odważę :)

Kurcze super sa takie kołyski ale ja niestety nie mam miejsca na jedno i drugie bo łóżeczko i tak trzeba kupić, bo kołyska starczy jedynie na kilka pierwszych m-cy. Dlatego wybrałam to łóżeczko z opcja kołyski, która to opcje mozna zablokowac jak juz nam nie będzie potrzebna:
www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=368050

14 lata 1 miesiąc temu #80655 przez hoborr
różyczko aśka ma rację na 100% z tym zwolnieniem. Jeśli staż przerwie się na dłużej niż 30 dni to niestety przepada. Tak jest w wypadku stażu na mianowanego - bo ja przerwałam. Jeśli chodzi o inne staże to nie wiem. Ale jeśli robi się na kontraktowego to uważam że nawet jak już nie będzie mogła chodzić do szkoły to trzeba załatwić zwolnienie w danym miesiącu np. bez soboty i niedzieli i to już się liczy jako mniej niż 30 dni.trzeba dogadać się z dyrem. Ale jak mój staż miał trwać 3 lata to i tak bym nie była w stanie go ciągnąć bo przecież macierzyński:) Tak czytałam w karcie nauczyciela i chyba dobrze to zrozumiałam.

różyczkę jak tylko zdecyduję się na zakup to dam Ci znać:) na razie to uwielbiam chodzić po sklepach i oglądać:) dłużej się tym wszystkim nacieszam :)

Co do łóżeczka to chyba wybiorę jakieś zwykłe - bez opcji podwójnej - dla przedszkolaka. Mam nadzieję na następnego dzidziusia i to łóżeczko zostanie dla drugiego a pierwszemu kupi się normalne. Ale jeszcze nie wiem. Moje koleżanki kołysały dzieci w wózkach. Było wygodnie po domu się przemieszczać z dzieckiem i może tak też będę robić. To się okaże:)

Nie chciałabym tez przyzwyczajać dzidzi do kołysania (ale to się okaże w praniu;))- dlatego kołyski też nie kupię. Moja kuzynka nie pozwalała kołysać synka i nie mieli żadnych problemów z zasypianiem. Może uda się tak samo!

14 lata 1 miesiąc temu #80671 przez różyczka
Ach więc to tak z tym L4 na stazu... Dzięki serdeczne za wyjasnienie, bo to oznacza, że mnie w pracy wprowadzili w bląd. Ale to by nie bylo pierwszy raz bo staż na kontraktowego tez robilam dwukrotnie przez to, że jak już miało dojść do rozmowy kwalifikacyjnej dowiedziałam się, ze zabrakło mi kilka dni do zaliczenia stazu...RZEKOMO :angry: Tak więc kolejny rok znowu robiłam ten cholerny staż, a wiadomo...że to najnizsza pensja.
Teraz po tej 2-letniej przerwie od wrzesnia mialm plan zaczynac staż na mianowanego ale będe wtedy na macierzynskim wiec nie mogę go rozpoczac i znowu rok przepadnie :dry: No trudno...teraz mam inne priorytety ;)

A co do łóżeczka to ja tez nie chcę takiego co ma poslużyć też przedszkolakowi. To które wybrałam ma dwie opcje ale chodzi tu o opcję: kołyska+normalne łóżeczko niemowlęce. Niewiadomo co się nam odmieni przez te najbliższe lata, może dorobimy się pokoiku dla Bianki, gdy bedzie już starsza troszkę i wtedy trzeba będzie kupić wszytkie mebelki więc i lóżeczko do kompletu pewnie tez bym chciala wtedy nowe. Teraz sa takie sliczne...dla ksieżniczki albo w kształcie wyścigówki dla chłopców :)

14 lata 1 miesiąc temu #80762 przez aska27
różyczka wrcając do awansu... to mi też przepadł rok.. no i teraz tak zależy mi tym bardziej,że jak już pisałam myślę o zmianie pracy i dobrzy by było,żebym już miaa ten awans za sobą. Coś mi sie wydaje,że można przerwać awans, moja dyr, też mi to proponowała i "dokonczyć" później, tak jak już pisałas, ale chcę mieć za sobą.

Dziewczyny dajcie znać jak już coś kupicie hihi no ja cały czas się wacham :blink: nie wiedziałam,że hoborr też masz ten dylemat, no cóż.. oby było dobrze,a wreszcie będziemy szaleć po sklepach :)

oj, jak ten czas szybko mija, już marzec, a jeszcze tylko kwiecień, maj, czerwiec i ... hihi lipiec!!! :woohoo:

14 lata 1 miesiąc temu #80775 przez aga1040
Ja narazie nic nie kupuje! Jeszcze poczekam!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka