- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

kaska swietne te pajacyki i super wygladasz z brzuskiem a do wieloryba to daaaaleko ci kobieto. Ja gdy kupowalam kiedys pajacyk to sie tak zastanawialam czy ja wogole dam rade ubrac w to maluszka jak on bedzie taki maly , jak go wziasc na rece zeby krzywdy niezrobic?

A dzis poszlam kupic sukieneczke dla coreczki znajomych jutro 'pepowka'. Wy bedziecie robic taka imprezke wogole?
masuska ja mam jakies 5 kartonow juz ,ale w roznym przedziale wiekowym tzn od 0 do 24 miesiaca noi roznych dla chlopca i dziewuszki z tym ze dla dziewczynki wiecej

Mam pytanko zauwazylyscie juz ze nasze pepki robia sie inne? Moj np robi sie plaski , cos czuje ze za jakies 2 tygodnie moze juz wystawac , bo ponoc kolo 26 tyg wyskakuje

- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do pajacyków to ja też nie wiem jak taką kruszynke ubrać

A pępek to zawsze miałam taki wklęsły mocno a teraz już jest mniejsza dziurka

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Szperałam dziś na Allegro i po prostu się zakochałam. Chcę już kupić, ale obiecałam Mężowi, że resztę zakupów robimy w maju i w czerwcu, więc siedzę jak na szpilkach. A oto sprzęt który chcę mieć:
http://allegro.pl/karuzela-klasyczna-tiny-love-gratis-wys10-zl-i1495701251.html
http://allegro.pl/karuzela-fisher-price-bicie-serca-projektor-pilot-i1476381427.html
Bardziej jestem za ta pierwszą, ale...
Co do kilogramów to nie sądzę żeby przytyć jeszcze 15 kilo, w końcu zostało nam ile? Trochę ponad 3 miesiące.
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

Do tej pory przytyłam 4 kilo i teraz gin powiedzial, ze powinno przybywać mi 2 kg. m-cznie. Tak ksiązkowo to chyba powinno sie przytyć około 12 kg. Ja staram się nie objadać wszytskim co popadnie, ani jesc za dwoje, bo nie chcialabym miec potem problemów ze zgubieniem tych kg.
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Rózyczka, jesli chodzi o imię Bianka to jest przepiękne moim zdaniem. A mojej koleżanki coreczka nazywa sie Blanka, chociaz podobno wlasnie Bianka tez mozna skracac, ale nie sugeruj sie tym, ze bedzie mylone. Naucza sie na pewno, urodzi sie dzidzia to sie przyzwyczaja, a coreczka sama zreszta bedzie mogla sobie nawet w przyszlosci swoje imie "przekrecac" jesli bedzie miala chec

ale Bianka przepiekne imie, dla mnie z obloczkiem delikatnym sie kojarzy

a co Michaliny to znalam jedna na studiach, znajomi do niej Misia mowili, przesympatyczna dziewczyna i sliczna

mnie to w ogole denerwuje jak ktos krytykuje wybrane imie, dla mnie to przypal nazwac dziecko Jessica, Virginia, Kevin, Ashley itd, ja bym nie nazwala ale jesli ktos tak sobie zyczy to widocznie dla niego najpieknijesze i jego sprawa
dla jednego piekne jedno, a dla drugiego to samo okropne, to pojecie wzgledne
- hoborr
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Jeśli chodzi o te nieszczęsne kilogramy to ja dalej ma tylko jeden kilogram na plusie ale to przez nadwagę sprzed ciąży. Zdaniem moich koleżanek najwięcej tyje się od 6 - do połowy 8 miesiąca. Bo pod koniec to u dzidzi wykształca się nie tyle ciałko i narządy co zmysły i umysł itp. Także w dziewiątym to już się chyba nie tyje. Ale to pewnie indywidualna sprawa każdej z nas.
Przyszła-mama mam w rodzinie małego Boryska! Ma 4 latka i jest super. Kuzynka do końca w sumie nie mówiła jakie imię wybiorą i wszyscy powiem byli w szoku. Zawsze znajdzie się ktoś komu tam nie pasowało. Nawet to zdarzenie wspominamy do tej pory: jedna zapomniana stara ciotka zadzwoniła do kuzynki z wyrzutami : Jak mogliście tak dziecko skrzywdzić i nazwać go BORYS JELCYN!!!. Trzeba było babie wytłumaczyć że nie Jelcyn tylko Borys:) Nie powiem było śmiechu co niemiara.
kaska rozczulają mnie takie malutkie mini mini ubraneczka! Już nie mogę się doczekać kiedy się zdecyduję na zakupy:)
Karuzele też są super. Zastanawiam się teraz ile potrzeba nam kasy żeby w miarę urządzić pokoik i wyprawkę. To masakra jakaś! Robiła któraś z Was kalkulację?
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Czy wiecie, że dziś ma być najcieplejszy weekend w tym roku?

Przyszla_mama zgadza sie

Borys Jelcyn hehe

Hoborr ja też jestem ciekawa ile to wszystko będzie kosztowało, zwłaszcza, że my musimy kupić dla dziecka wszystko od początku do końca. Dobrze, że potem chociaż to becikowe jest. Wiadomo, że to tylko kropla w morzu potrzeb ale coś tam skapnie nam jeszcze z ubezpieczenia męża w pracy z tytulu urodzenia dziecka i zwrócą sie te wydatki mam nadzieję. Teraz żaluję, ze i ja sie grupowo nie ubezpieczyłam w pracy, mądry polak po szkodzie ...
- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

rózyczka, masz racje, zawsze sie znajdzie w pamieci jakas glupie anke, kasie (ja tak mam na imie:) ), kube czy kogokolwiek innego, gdyby mocno sie chcialo dokopac i na zlosc zrobic. ale to nasza dzidzia i bedzie wyjatkowa.
ja wiecie sie zastanawiam czy imie ma wplyw na osobe, czytam tak sobie przy tym jak jakies imie mi wpada do glowy, o znaczeniu konkretnego imienia i duzo sie zgadza z osobami ktore znam, ale nie wiem czy to ma taki wplyw, chyba tez zawsze da sie czegos doszukac.. chociaz naprawde czasami jak czytalam bylo jakby o tej osobie dokladnie
wiecie, ja jeszcze naszej dzidzi nie kupilam nic! mam tylko smoczek, ktory dostalam gdy lezalam na poczatku ciazy w szpitalu, ale nie dlatego ze jestem przesadna itd jakos jeszcze nie poczulam tego impulsu, ale wiecie co smiesznego u siebie zauwazylam, 'syndrom wicia gniazda' to sie chyba nazywa

ale ciesze sie tym strasznie i sprawia mi to przyjemnosc, wiec co tam, porzadek bedzie w domu przynajmniej

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A co do imion to rzeczywiście kwestia gustu

Znajomi mojego męża swojej córeczce nadali imię Adelajda hmm odważnie no cóż

Oj, mam nadzieję,że bedzie dzisiaj piękny dzień.. po raz pierwszy po chorobie wyjdę na zewnątrz

- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale nie widziałam w jego oczach entuzjazmu niestety

A po ogladaniu wózków, łóżeczek itp. jedziemy do Ikei kupić nowy materac na nasze łóżko. Stary materac daje nam nieźle popalić w kręgosłup bo spręzyny sa tak powyginane, że czuję sie jakbym na łóżku wodnym spała. Strasznie sie cieszę z tego nowego materaca

- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-