- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
różyczka też mam dzisiaj w planach małe zakupy przede wszystkim: kupić mojej słodkiej chrześnicy kurteczkę na wiosnę, a przy okazji pooglądam łóżeczka i wózki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Aska ja to się cieszę aukrat na to, ze cycuchy mi rosną! Bo normalnie to sa w rozmiarze mini :)A teraz prawie jak u Dody hehe
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja mieszkam w Wlkp dokładnie w Poznaniu, ale jeszcze troszkę planujemy z mężem latem przeprowadzić się no i zacząć żyć od nowa.. wtedy już we troje
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A gdzie macie plany sie przenieść? Jesli można spytac oczywiście...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do znaczenia imion chyba coś w tym jest
Ciekawe czy nasze dzieci będą lwiątkami czy raczej małymi raczkami hihi już niedługo przekonamy się
Tak czy siak będą najkochańsze na świecie, prawda?!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hmm.. tylko w Poznaniu mamy mieszkanie i teraz wahamy się sprzedać czy wynająć ? Sporo zmian nasz czeka..ale przyznam,że trochę się boję.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale mam córcię 14 latkę, koniarę zapaloną za to hehe I nie ukrywam, ze liczę na jej pomoc. Choc wiem, ze ona też jest dzieckiem nadal i nie mogę nagle zacząć jej traktowac jak dorosłej.
Apropo mieszkań to my się poznaliśmy z moim mężem jako dorośli już ludzie i każde z nas miało swoje mieszkanie. I jedno i drugie jest za małe tak naprawdę dla naszej rodzinki, bo oba 2-pokojowe, a u nas każdy ma niezalezną dusze i to powoduje rózne konflikty nieraz. Rano wszyscy chcą naraz do łazienki, dla dzidzi nie mamy osobnego pokoiku, jeden lubi słuchać głośno muzyki, drugi gadać, trzeci coś ogladać, do tego 2 durne psy, fochata kotka i "złota" rybka :)Mieszkamy u mnie bo jest przynajmniej ogród i jak jest ciepło mozna tam uciec od zgiełku hehe :)Męża mieszkanie wynajmujemy ale też cały czas mamy dylemat co z nim zrobić. Szkoda, ze nie da się ich tak łatwo połaczyć w 1 duże
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czyżbyście wszystkie na spacerki już powychodziły? Ja niestety w pracy dziś mam dyżur do 12.30
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dobrze,że masz córcie.. na pewno Ci pomoże a nie odp mi jak jej reakcja na siostrzyczkę??
Mikołaj już od rana kopniaczkami mnie uraczył hihi a wczoraj po rybce i kwaśnej kapuście hihi aż skakał z radości
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Odezwię się później
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz moje zycie jest już stabilniejsze, mam swoje miejsce na ziemi, stałą pracę no i po różnych miłosnych perypetiach małża, z którym pasujemy do siebie jak marchewka z groszkiem
Stąd tez decyzja o drugim dzidziusiu zapadła jakoś tak naturalnie i moja córka wreszcie się doczeka rodzeństwa. A o tym, ze róznica wieku będzie taka duża to już los trochę tak zdecydował W każdym razie moja dziewczyna cieszy się bardzo i razem z nami przygotowuje się do przyjęcia nowego członka rodziny
A tak przy okazji to moja Oliwka miała być Mikołajem, ale na 3 dni przed porodemwyszło, ze to córcia jednak
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Miałam wam rano napisać moje opcja na imiona dla maluszka, ale nikomu się nie podobają, a mało tego ciągle mnie krytykują za to, szczególnie teściowie i moi rodzice. Może i nie należą do takich nowoczesnych, ale mnie się podobają, są to Tadeusz i Bogumiła. Na razie tylko te imina mnie na tyle przekonują że chce tak nazwać swoje dziecko, czekam jeszcze na propozycje od Męża.
Ach dostałam ostatnio ochrzan że brzydko mówię o moim dziecku i to od babci Męża. Mówię normalnie dzieciak - myślę że to nie jest źle, a ona na to że to nie jest dzieciak, tylko dzieciątko. Rozłożyła mnie po prostu.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
Bogumiła - ładne imię, miła Bogu - piękne znaczenie Taduesz też takie imię z tradycjami:) wazne zebys Ty to czuła
ale mysle tak sobie, ze warto sobie jeszcze przemyslec jak nasze dziecko bedzie sie czulo, jak to moze wplynac na kontakty z innymi, jesli bedzie jednym Borysem w klasie lub jedna Bogusia i jak beda sie znajomi zwracali do nich w okresie podstawowki, a takze pozniej, zeby bylo sila naszych dzieci i duma, a nie powodem jakichs przykrosci, bo dzieci potrafia byc okrutne.. chociaz mysle ze pokolenie naszych dzieci Jelcyna to juz nie bedzie kojarzylo dobrze, przynajmniej na etapie poczatkowym
ale mysle ze najwazniejsze zebysmy byly pewne, ze to wlasnie to imie, i jesli bedziemy mowili je z miloscia nasze dziecko bedzie na pewno z niego dumne
i nie ma co patrzec na innych, a czasu jeszcze mamy sporo do ostatecznej decyzji