BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

14 lata 1 miesiąc temu #83313 przez aska27
mój Mikołaj dzisiaj jakoś spokojnie sobie siedzi :blink:

masuska fajne są te bluzeczki :) ach może kiedyś się skuszę :blink:

różyczka a propos pasów, mój mąż ostatnio mówi,że mam ich nie zapinać.. ale jakos dziwnie się czuję i odruchowo zapinam :) poza tym mówię,że podobno ciąża nie zwalnia z zapiannia... hihi no ,a on/a w mundurowych pracuje/.... mowi,ze każdy normalny policjant nie da mandatu kobiecie w ciąży... hmm??

a tak z przywilejów naszych :blink: co myślicie o kasach uprzywilejowanych dla kobiet w ciąży? Moja znajoma (w widocznej już ciąży) dostała niezły wykład (i to nie raz ) od ludzi w markecie,że skoro jej tak ciężko to niech na zakupy nie chodzi, dziwne.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #83316 przez Green
masuska fajna ta bluzka z serduchem , mnie to sie podoba jeszcze ta :
moda.allegro.pl/promocja-bluzki-ciazowe-...-xl-i1489132328.html
Na nia moglabym sie pokusic ale jakos dlugosc tej bluzki mnie nie przekonuje , no chyba ze ja jakos zle wymierzam cos na sobie ? Mnie wychodzi ze ta bluzka to za dluga by mi niebyla :(

Jak powinno sie prawidlowo mierzyc dlugosc bluzki ? Wie ktos?
[/size][/i]

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #83335 przez aska27
ach Green nigdy nie kuowałam ciuchów przez internet nie mam wiec zielonego pojęcia jak powinno się mierzyć ciuchy hmm...

ach, wpadłam na taką sukienkę.. fajna /szkoda,ze mam za duzy biust do niej / :blink:

allegro.pl/sukienka-ciazowa-m-kiara-i1488045752.html

Dzisiaj w pracy śmiały sie ze mnie dziewczyny.. haha zawsze obcas 10-15 cm haha a teraz prawie płaskie :blink: no cóż czego się nie robi dla dziecka?! :)

14 lata 1 miesiąc temu #83340 przez Green
Tak dodam jeszcze ze ogladam troszke te ciuchy na allegro i nic wiecej mnie nie drazni jak modelka prezentujaca mode ciazowa ktora niema brzuszka :angry: Co z tego ze prezentuja fajne ciuchy ,ale na szczuplych dziewczynach? Mnie jest wtedy ciezko wzizualizowac jak dana bluzka wygladalaby na brzuszku.
[/size][/i]

14 lata 1 miesiąc temu #83348 przez aska27
no tak Green masz racje!

ale tak jaki już pisała hoborr w 7-8 miesiącu najbadziej rośnie brzuszek :) pora więc się przygotować na duże zmiany :blink:
Ciuchy ciążaowe są naprawde super.. tylko te ceny z kosmosu hihi no nic jak już dziewczyny pisały fajnie,że teraz jest taka moda,że mozemy cos pokombinować :)

14 lata 1 miesiąc temu #83408 przez hoborr
Cześć Dziewczynki:)

Trzymajcie kciuki. Jutro rano lecę na badania krwi, no i glukoza... brrrr. :silly:

Biorę siostrę do pomocy:)

Miłej nocki :kiss:

14 lata 1 miesiąc temu #83442 przez różyczka
Hoborr dasz radę! :) trzymam kciuki :)

Aska a ja mam tak, ze wczesniej zawsze jeździłam bez pasów a teraz mam stracha o dzidzie i zapinam ale ona tego nie lubi :)
A sukienka ZAJEFAJNA!!!

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

14 lata 1 miesiąc temu #83484 przez przyszla_mama
uhhh widze watek modowy sie rozkrecil :):)

Masusko - co do leginsow sa tak wygodne, nawet teraz w nich jestem i po domu w niczym innym nie smigam. tak jak pisalam, ja kupilam szare, mysle ze idealne tez beda na latko do sukienek itd wiec zamierzam kupic na pewno jeszcze czarne

wiecie jak moj M mnie rozbroil, mowie mu ze wybieram ubrania ciazowe na allegro, ze fajne sa bardzo, tyle i tyle wydam, a on na to: Kasiu, jak wybierasz to pamietaj zeby byly dobrej jakosci, porzadne, i zeby ci przez 3 ciaze sluzyly przynajmniej! :d rozbroil mnie :):):)

ale sie usmialam haha :d jeszcze nie zobaczyl jak to jest z jednym, a tu juz kolejna dwojke planuje od razu po pierwszym:):):) ale slyszalam ze tak malzowie czesto maja dopoki nie uswiadomia sobie jaki to ogrom pracy :):)

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #83560 przez masuska
Dzień dobry:) Oddelegowałam Męża do pracy i spać mi się już nie chce. Zaczęłam myśleć ile pieniążków mi się należy za urodzenie dziecka i wychodzi że możemy wziąć 3000 + za ubezpieczenie. Tylko trzeba teraz pochodzić trochę:( Bo np. nie wiem skąd dodatek z gminy wziąć, ale że dochody w zeszłym roku mieliśmy niskie (udokumentowane) także mieścimy się w każdy próg:)

Co do ciuszków, to sukienka ekstra, bluzeczki też, a mierzy się długość od ramienia, dokładnie od szwu, chyba że inaczej opisali w aukcji:)

A jeszcze o zapinaniu pasów, jest taki przepis że kobieta w widocznej ciąży nie ma obowiązku zapinania pasów, ale ja zapinam i pas umieszczam pod brzuchem. Mąż ogląda TVN Turbo i tam był program o tym. Wychodzi bezpieczniej jeździć z zapiętymi pasami.

przyszla_mamo, to mnie już przekonałaś, kupuję:)

14 lata 1 miesiąc temu #83563 przez aska27
przyszla_mamo tak to juz jest z tymi meżczyznami :blink: nasi meżowi chcą bardzo, ale sa i tacy którzy nawet słyszeć o dziecku nie chcą... moja znajoma swojego męża nie mogła namówić na dziecko,a gdy w końcu się zgodził to koniecznie miałabyć córka(żeby on nie musiał się nią zajmować), a gdy okazało się,ze urodzi się synek... to powiedział jej,że i tak sama sie nim bedzie zajmować i tak rzeczywiście jest,w góle nie poczuwa się do roli ojca. Przykre,ale tak bywa.

Tak więc póki co cieszmy się,ze nasi małżonkowie planują rodzeństwo dla naszych skarbów :blink: Mój mąż przy lekarzu wypalił,że jak się Mikołaj urodzi to nd córeczką popracujemy hihi do 5 razy sztuka :laugh: haha ach, ale niech się najpierw nasz pierwszy skarb urodzi, a doczekać sie nie mogę!!! :)

14 lata 1 miesiąc temu #83566 przez aska27
masuska co do zapinania pasów jestem za... nawet się zastananwiałam czy nie kupić sobie takiej nakładki,bo na pewno wygoniej ..a tak ręką podczymuję pas zeby na brzuch nie uciskał.

www.babyclub.pl/pol_m_Dla-przyszlej-mamy...ieczna-mama-158.html

www.bangla.pl/poza-domem/dla-kobiet-w-ci...et-w-ciazy-p5147.htm

14 lata 1 miesiąc temu #83568 przez aska27

14 lata 1 miesiąc temu #83569 przez masuska
Aska27, przykra ta historia z tym facetem, mój to chce 2 i myślę że tak pozostanie, bo drużyny piłkarskiej nie dam rady, chociaż teść jest najmłodszy z rodzeństwa, 12.

Na początku ciąży interesowałam się takim adapterem http://esklep.babyfant.pl/adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy-p-1293.html
Ale jakoś pasuje mi jazda z pasem pod brzuchem, ale szczerze to wolę się przejść. A jak wczoraj zobaczyłam że 95 jest za 5,06 to już nie zamierzam jeździć.

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #83575 przez aska27
zadecydowanie zdrowszy jest spacer :) jak masz taką możliwośc to korzystaj.. tez lubię spacery, ale do pracy zabieram tyle rzeczy :blink: że noszenie ich byłby uciązliwe tak więc wybieram autko :)
Buźka, miłego dnia :)

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #83577 przez różyczka
Cześć dziewczyny :)
Patrze tak na te adaptery do pasów i tak sobie mysle że szkoda mi na to kasę wydawać bo i tak ten dolny pas leci pod brzuchem przecież. Ja go tak układam ale i tak mi przeszkadza a raczej dzidzi :)
Masuska skąd wziąc te 3 tyś.??? :)
Dwanaścioro DZIECI???!!! :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka