BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #82147 przez aska27
oj, dziewczyny czekają mnie znowu badania hmm, jak długo czeka się na wyniki badań stężenia glukozy we krwi??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #82148 przez basba
Cześć dziewczyny...Ale wam zazdroszczę tych spacerków w sobotni dzień. Ja niestety cały czas (od środy) walcze z grypą żołądkową. Nie mam już siły. Mąz się śmieje że więcej czasu spędzam w WC niż z nim... ale mi nie jest do śmiechu :( Kurcze pół nocy tam spędziłam a w czoraj wydawało mi się że już wsytsko OK. Nasza Miśka to chyba z głodu mnie wessie! Zmuszam się do rozgotowanego ryzu i kiesielu (bo tylko to mi w miarę przez gardło przechodzi).
Mimo wszystko miłego weekendu życzę :)

14 lata 1 miesiąc temu #82153 przez aska27
oj, basba bardzo Ci współczuje.. mam nadziję,ze grypsko szybko minie!!! Wiesz ja dzisiaj pierwszy raz wyszłam na dwór :) po tygodniowej chorobie i siedzeniu w mieszkaniu dzisiaj koniecznie musiałam wyjść na świeże powietrze! Bardzo Cię rozumiem i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!! :blink:

14 lata 1 miesiąc temu #82156 przez aska27
Dzisiaj szukałam kurteczki dla mojej małej cheśnicy :blink: no i przy okazji pooglądałam sobie ciuszki dla niemowlaczków, jeju jakie słodkie!!! :woohoo: Wytłumaczyłam też męzowi co to sa pajacyki, kaftaniki i śpiochy, po co maluszkowi rękawiczki na raczki i że buciki są niepotrzebne oj... haha o wszystko sam mnie pytał i zaczepiał... a jaka wanienka, jakie kosmetyki itp... ciesze się,ze tak bardzo się interesuje :)

Dziewczyny,a Wy kupujecie ciuchy ciążowe??
Chętnie bym sobie coś kupiła... szkoda tylko,że są taki drogie.

14 lata 1 miesiąc temu #82176 przez masuska
przyszla_mama a właśnie że imię Borys do mnie przemawia:) I jeszcze Lew, ale jednak Tadzio to mój faworyt. Poza tym właśnie liczę na to że będzie to w miarę oryginalne imię bo nie chciałabym żeby w szkole było 5 Tadków, tak jak Magd u mnie było kilka, mnie było z tym mało komfortowo, ale swoje imię uwielbiam:)

Pogoda dziś była rewelacja, ale jutro jeszcze ma być lepiej:)

Basba, jak moja mama chorowała na woreczek i miała problemy z żołądkiem, jedyne czego nie zwracała to płatki owsiane zalane wrzątkiem, całkiem pożywne. 3mam kciuki.

aska27, z ciuchów ciążowych to mam tylko 2 pary spodni i pas ciążowy z napisem "Do zobaczenia latem", a tak to tuniki się świetnie spisują. Ogólnie mamy świetna modę teraz. W TV ostatnio widziałam ciężarówkę w takiej porażkowej sukience, ale to z 20 lat temu.

Ale się obżarłam dziś:) Wreszcie nie mam mdłości po ruskich pierogach i zjadłam ich chyba z 20:) I metrowca.

14 lata 1 miesiąc temu #82190 przez olka1730
Witam Was dziewczyny,cały czas Was podczytuję w pracy:)dlatego się nie udzielam....a czytać jest co jak jeden,dwa dni sobie odpuszczę potem nadrabiam na poczcie subskrypcją;)hehe
Ja już tez zoruję ciuszki dla maleństwa mam już troszkę:)naszpeanie..Jutro jadę na badanie i dam znać co macie dopisać do daty urodzin, ;) czy synek czy córeczka....:)coś Mi podpowiada że synek-zobaczymy..
Pozdrawiam Was cieplutko,trzymajcie się kobietki...mam nadzieję częściej się u was udzielać..

14 lata 1 miesiąc temu #82195 przez masuska
Hey, też mam takie przeczucie na synka, może to bardziej chcenie :P

Miałam właśnie pogadankę z bejbisiem, seria kopniaczków w ramach odpowiedzi, no to pytam, czy jesteś chłopczykiem, cisza, no to może dziewczynką, cisza, no to jeszcze nie wiemy, tak, przekopana zostałam:P Fajnie jak teraz szaleje. Puściłam muzyczkę, ale jakoś najbardziej "Taniec na rurze" odpowiada :)

14 lata 1 miesiąc temu #82197 przez aska27
olka1730 koniecznie daj znać czy synuś czy córeczka będzie :blink:

masuska a propos pierogów ..hihi bardzo lubię z kapustą i grzybami, ale bałam się jeść, bo grzyby,bo różnie moze być.. ale skusiłam się kiedys i zjadłam..a potem się rozchorowałam ..w wc całą noc przesiedziałam :blink: może przypadek no cóż hihi, ale apetyt na pierogi mi minął :)

14 lata 1 miesiąc temu #82199 przez masuska
To tak miałam z ruskimi w I trymestrze, nie mogłam przełknąć, bo w WC lądowałam, a teraz:) Obżarta jestem, ale Mąż jeszcze po lody pojechał:P Jutro czeka nas długaśny spacerek to odrobię kalorie:)

14 lata 1 miesiąc temu #82205 przez aska27
tylko mnie po tych pierogach troszkę przeczyściło.. wiec teraz wolę nie jeść.. bo co do młdłości to na szczęście nie miałam :blink:

Ach korzystajmy z pogody.. jutro ma być piękny dzień! :woohoo:

14 lata 1 miesiąc temu #82284 przez Oposek
100 strona! To co dziewczyny, robimy imprezę? :lol:

Ja od rana źle się czuję. Strasznie bolał mnie brzuch i byłam już naprawdę zdenerwowana (takie mocne skurczowe bóle, jak na miesiączkę), ale potem doszło rozwolnienie, więc chyba się czymś zatrułam...
Jak będzie znowu bolało to wybiorę się do lekarza. Na razie mały kopie, więc chyba nic Mu nie dolega.

Co do imion to ja staram się nie komentować żadnych wyborów, bo przecież każdemu podoba się co innego. A już za maksymalnie kretyńskie uważam komentarze typu "znałem jedną, która się tak nazywała i była upośledzona/niegrzeczna/brzydka"
Chociaż jak znajomi chcieli nazwać córkę Oralia to wymiękłam. Wyobrażacie sobie te komentarze?

Z ubrań ciążowych mam dwie pary spodni (jedne fajne, drugie niewypał i dwie bluzki, na razie starcza;))

14 lata 1 miesiąc temu #82301 przez przyszla_mama
kochane ciezaroweczki :)

jesli chodzi o ubrania ciazowe to ja udalam sie do dwoch sklepow ciazowych i ceny sa masakryczne.... bluzka, kawalek szmatki, wcale nie za rewelacyjne to - minimum 90 kilka zlotych

ale goraco polecam wam allegro

chcialam w tymze sklepie ciazowym kupic spodnie ciazowe, kosztowaly kazde lepsze, wcale nie markowe jakies 140 zł - i do tego bardzo kiepsko wygladalam, bo wymarzylam sobie rurki :) a Pani przekonywala mnie ze w zadnych innych nie bedzie mi lepiej fo mojrj figiry
ale ja dziecko internetu uparte, przewertowalam cale allegro i ot, zakupilam przepiekne i przewygodne spodnie jeansowe rurki, w cenie 49 zł, jestem z nich mega zadowolona

allegro.pl/spodnie-ciazowe-jeansy-szare-...-42-i1470534742.html

Gdyby ktoras z was sie bala ze beda ubrania zle rozmiarem itd to mnie uspokoil fakt, ze tam do kazdego rozmiaru podane sa dokladne wymiary, bioder, nogawek w udzie itd wiec naprawde nie tak ciezko dobrac, a poza tym pomyslalam, ze jak nawet zle beda i bede musiala odeslac na swoj koszt to i tak nie siegnie to ceny tych 14 zl tylko najwiecej powiedzmy 70, wiec tak czy siak oplacalo mi sie, a trafilam idealnie

i jeszcze moze a noze sie ktorejs przyda, ja jestem z tych getrow bardzo zadowolona, musze takie jeszcze czarne kupic sobie do sukieneczek na lato

allegro.pl/legginsy-krotkie-getry-3-4-le...8-m-i1463877166.html

nie ma sensu kupowac masy tych ubran bo wiadomo ile sie nam przydadza, ale jednak skompletowac kilka rzeczy wygodnych dobrze, dla samego komfortu. takze ja stawiam defintywnie na allegro :)

mam nadzieje ze ktos skorzysta z moich odkryc i ze nikt mnie stad nie wywali za reklamownie czegos;)

14 lata 1 miesiąc temu #82302 przez przyszla_mama
masuska - wlasnie chodzi o to zeby przemawialo i zebys byla pewna do imienia

ja mialam w klasie Mariana - nawet jego rodzice byli x lat temu zameczani, ze gdziez takie imie dla dziecka, a ten Marian taki swietny chlopak, ze do dzisiaj kojarzy mi sie to imie z przystojnym i inteligentym facetem :) jak tylko kazda z nas slyszala imie Marian to myslalysmy achhhhhhhhh Marian :):):) i kazda miala przed oczami super przystojnego faceta :)

i ja wyobrazam sobie tak samo i Borysa i Tadka :) no ale niech oczywiscie uganiaja sie jakby co te dziewuchy za nimi tak z umiarem, zeby nie poprzewracalo sie im w glowach :)

noo a ja tak sobie dumam tylko, bo przeciez plci jeszcze nie znamy :):)

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #82338 przez różyczka
Hej laseczki :)
Ja narazie kupilam jedne dżinsy ciążowe w H&M, takie ciemnogranatowe pasujące do wszystkiego i jedną parę majtek ciążowych, które sa wstretne i wygladają jak babcine barchany więc ich wcale nie nosze :laugh: Ale musze przyznac, ze kombinuję ze zwykłymi ciuchami jak sie da - zwykłe leginsy rozcinam na gumce :) a ostatnio to wogóle obcięłam całą gumkę i zadowolona poszłam do pracy. Niestety po dłuzszym chodzeniu jak biegłam po schodach to zjechaly mi prawie do kolan hehe :lol: Trzymalam je wiec w garści do końca dnia w pracy :lol:
Mam tez ciążowe rajstopy takie na brzuszek, ktore nosze do sukienek. Ale wiecie co...strasznie mnie wkurza wszystko co jest na brzuchu. Najbardziej lubię nosic delikatne bawelniane stringi pod brzuszkiem, leginsy i rózne tuniki lub sukienki. Tych spodni dżinsowych co kupiłam tez specjalnie nie noszę bo mnie ten panel na brzuchu drażni.

Strasznie niefajnie, ze się się tak źle dziołchy czujecie, jest taka piekna pogoda ...

Z tego imienia Oralia to mój małz rży do tej pory :lol: Mówi, że od razu nasuwa się drugię imię :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

14 lata 1 miesiąc temu #82358 przez masuska
Witam Was dziewczynki w tą przepiękną niedzielę:) Nie długo idziemy do teściów na obiad, około 4 km, suuuper spacerek:) Zajrzymy jeszcze do naszego domku, coraz częściej myślę że się do czerwca nie wyrobimy, no ale jak coś będę miała super u rodziców, bo ani prania, ani obiadków nie będę musiała robić, tylko dzieciaczkiem się zajmować:)

Tak sobie myślę żeby dokupić coś jeszcze z ciążówek, ale w sumie zostały tylko, kwiecień, maj, czerwiec iiii:) Wakacje:) Więc chyba jak coś to się zaopatrzę w jakieś leginsy i na tym koniec. Świetną bluzkę - tunikę wczoraj widziałam i żałuję teraz że jej nie wzięłam, może w poniedziałek jeszcze będzie. A z ciuchów dla mnie to kupuję tylko Adidaski i na tym zaprzestaję, mam nadzieje że w swoje sprzed ciąży na jesień chociaż się zmieszczę.

przyszla_mama
jak dobrze pójdzie to się dowiem w czwartek koło 17tej, chociaż nie chciałam za bardzo, ale... ciekawość:P

Buziaczki i cudnej niedzieli życzę ja:) MaSuska:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka