BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu #80786 przez różyczka
Ooooo to widzę, ze jest więcej mamuś, które nic jeszcze nie kupiły :) No to znaczy, że nie jest ze mną az tak nie teges :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #80853 przez aga1040
Jestem niestety panikarą i wierze w zabobony że przed porodem się nie kupuje. Ciuszki dla małego dostanę od siostry. Jak będę rodzić to ona w tym czasie mi je przygotuje więc ze szpitala będzie miał w czym wyjść. :laugh: A Lipiec to upalny miesiąc więc jak urodzę mogę iść z małym na spacerek i nakupować mu pełno nowości i ciuszków. Łóżeczko i wózek sobie wybiorę krótko przed porodem. A gdybym w razie nie zdążyła to łóżeczko kupi sam mój mąż. On ma dobry gust więc się tym wcale nie martwię. Jakoś to będzie ale ja na zakupy na razie się nie wybieram.

Ale jak chodzę koło sklepów z rzeczami dla dzieci to już mnie skręca bo wpadłabym tam i najchętniej wykupiłabym wszystko :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #80856 przez aga1040
A moje kochane grubaski :) ostatnio oglądałam w telewizji program odnośnie albumów, które można zrobić na pamiątkę, z naszych zdjęć USG i w przyszłości pokazać naszym szkrabom jak rozwijały się w naszych brzuszkach.
Rzecz jest fantastyczna :laugh: a tu podsyłam wam linka do firmy, która takie albumiki robi :laugh:
www.albumfasolki.pl/galeria/2/

Pozdrawiam was serdecznie :)

13 lata 9 miesiąc temu #80877 przez aska27
Oj aga1040 masz szczęście,że dostaniesz ciuszki od siostry ..ja niestety muszę wszystko kupić hmm, niestety,albo stety :blink: planuję w kwietniu małe zakupy i tak po troszeczku i pomalutku :woohoo:

ach,ale się najdałam :silly:

aaa.. co do wózka..moze kupimy taki.... juz się chwalę :)
coletto.pl/wozek.php/matteo/12
nad kolorem jeszcze się zastanawiamy ... hmm, czerwony lub srebrny ..granatwoych niestety nie ma :blink:

13 lata 9 miesiąc temu #80888 przez aga1040
Wiem kochana że to może śmieszne ale co zrobić że ja taka panikara i w zabobony wierze :)

13 lata 9 miesiąc temu #80900 przez różyczka
Aska oglądałam go w sklepie ostatnio, efektownie wygląda jak się tak okręca wokół własnej osi, choć gondoli to i tak sie nie przekręca raczej tyłem do siebie bo trzeba przeciezwidziec dzidzie, ale spacerówkę to owszem - jak wieje wiatr prosto w buzię dziecka np.
Ja też raczej nic nie dostanę, wszystko musimy kupić sami, z jednej strony dużo kasy pójdzie a z drugiej sie cieszę bo przy mojej córci to dostałam tyle rzeczy, ze chyba do 3 r.z. nie kupowałam nic! :)A to przeciez fajne uczucie wybrać sobie wszystko takie jak się chce :)
Trzeba będzie sie za to zabrać w końcu, bo na lipiec chce miec wszytsko gotowe. Moja córa urodziła sie prawie m-c przed terminem, druga niewiadomo kiedy zechce wyjsc na świat więc wolałabym na lipiec mieć wszytsko gotowe ;)
A to znaczy, ze zostało 3,5 m-ca :side:

13 lata 9 miesiąc temu #80904 przez różyczka
Wiecie co...chyba zmienimy imię dla córci bo wszyscy mylą Biankę z Blanką :angry: Moja teściowa nawet w jednym mailu napisała raz tak a raz tak :angry:
Wczoraj gdzies przeczytaliśmy i spodobało nam się imię MICHALINA :) Michalinka, Michasia, Misia... :side: :side: Co sądzicie dziewczyny?

13 lata 9 miesiąc temu #80908 przez masuska
Cześć dziewczyny,
Różyczka, Michasia to jedno z imion które mam wybrane, bardzo mi się podoba a nawet znam jedną dziewczynę o takim imieniu i jest po prostu rewelacyjna, ale Bianka też jest świetne:) Decyzja sama zapadnie.

A kupowanie ciuszków to jest indywidualna sprawa. Ja już od stycznia robię zapasy i mam wszystko z nawiązką:) a za dwa miesiące planuję pokusić się już na wózek i wyposażenie łóżeczka. Może już będę widziała czy noszę chłopca, czy dziewczynkę.

Macie jakieś sposoby na zgagę? od kilku dni mnie męczy, już nie wyrabiam.

13 lata 9 miesiąc temu #80911 przez Green
Rozyczka Osobiscie bardziej podoba sie mi Bianka , a na to ze przekrecaja imiona machnij reka co niektorzy nawet niewiedza ze zle mowia sa rozne najrozniejsze zdrobnienia dla imion i niektorzy nawet sobie niezdawaja ze to zekome ; zdrobnienie; to juz zupelnie inne imie. Ja mam podonie ze swoim imieniem ,przekrecaja jak chca ludzie ale glownie tylko ci ktorych dopiero co poznaje z czasem 'ucza sie' poprawnej wymowy.
[/size][/i]

13 lata 9 miesiąc temu #80933 przez Groszek
Śliczne imię :) Chciałam żeby moja córka się tak nazywała, ale wyszedł ptaszek :) i został Michaś :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557
Załączniki:

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #80944 przez masuska
Naprawdę prezes:)

Groszek nie masz sposobu na zgagę?

13 lata 9 miesiąc temu #80946 przez basba
Cześć Dziewczyny...
Nie zaglądałam póltora dnia i teraz nieźle mam do nadrabienia! :)
Mnie dopadła grypa zołądkowa. Na szczęście dzisiaj już jest o niebo lepiej w porównaniu z dniem wczorajszym. Na jedzenie nie mogłam wczoraj patrzeć. Do tego doszła temperatura i ogólne osłabienie. Malutka chyba była strasznie głodna bo kopała jak nigdy!
Oglądałam sobie te wasze łóżeczka i wózek... Śliczne.
Ja ostatnio wygrałam dla misi prześliczne sukienusie za niecałe 30 zł każda (nówki sztuki)!
To miłego dnia :) idę dalej poleżeć...

13 lata 9 miesiąc temu #80970 przez masuska
Ale znalazłam coś ekstra:) Ranking szpitali na Rodzić po ludzku:) Mój szpital mimo że prowincja i jedyny w okolicy, ale wypada całkiem nieźle, nie ma tylko u nas zzo.
Jak coś daję link:) http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php

13 lata 9 miesiąc temu #81024 przez Rika
Jak juz gdzies pisałam tutaj że w pierwszej ciąży zaczęłam kompletować wszystko w 36 tc a urodziłam w 38 :D
Moje imię ciągle wszędzie przekręcają... Zawsze jestem Monika... i nazwisko też zawsze przekręcone :/ 100 razy powtarzasz a oni i tak swoje

13 lata 9 miesiąc temu #81027 przez Emme
Rika to jak masz na imię ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka