- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do kurteczek, to ja w mojej wiosennej pilotce się nie dopinam, ale i tak fajnie wygląda rozpięta. A pod spód noszę spodnie ciążowe z panelem na brzuch, później bluzka, następnie pas ciążowy, oby Bąblowi było ciepło, a na koniec zakładam sweterek na guziki, a i jeszcze duża arafatka:) W niedzielę jak doszliśmy do Teściów to cała mokra byłam.
Znalazłam fajne kurteczki na allegro, ale boję się zamówić bo nie wiem jaki rozmiar:(
http://allegro.pl/nowosc-wiosenna-kurtka-bluza-stojka-nowa-m-38-kol-i1507931554.html
Czy może taki jak przed ciążą, albo rozmiar większy:( A nie muszę się w niej zapinać, ale cholernie mi się podobają takie kurtałki. Wiem, namówię siostrę niech sobie kupi i się zdecyduję
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziewczyny co myślicie o konkretnych kosmetykach dla niemowląt tj:Nivea,Jonhson baby i inne,piszę i chciałabym się doradzić ponieważ lubię sobie kupić co-nieco w miesiącu jak to mówią oby dalej;)żeby potem po sklepach nie latać w być może gorące dni ,i szukać nie wiadomo czego.."osiołkowi w żłoby dano" jak Mi pani sklepowa wyrzuci na ladę nie będę wiedziała co wybrać,a tak doradzę się i powolutku pokupuję..jaki płyn do kąpieli,puder czy krem na odparzenia,czy Sudokrem jeszcze kupują,coś wiem do pępuszka się kupuję itd...a wiem ze na te niezbędne pierdołki pójdzie sporo kasy..
Może zrobimy sobie taka rozpiskę co kupić w aptece(czy w markecie,gdzie będzie taniej )takiego gotowca z którym łatwiej iść na zakupy...co myślicie??
Pozdrawiam Was serdecznie
Dziewczyny Ja od poniedziałku na urlopie(zaległy,kazali wykorzystać )dlatego tak do Was zaglądam i wykorzystuje dany Mi czas wolny
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny co myślicie o konkretnych kosmetykach dla niemowląt tj:Nivea,Jonhson baby i inne,piszę i chciałabym się doradzić ponieważ lubię sobie kupić co-nieco w miesiącu jak to mówią oby dalej;)żeby potem po sklepach nie latać w być może gorące dni ,i szukać nie wiadomo czego.."osiołkowi w żłoby dano" jak Mi pani sklepowa wyrzuci na ladę nie będę wiedziała co wybrać,a tak doradzę się i powolutku pokupuję..jaki płyn do kąpieli,puder czy krem na odparzenia,czy Sudokrem jeszcze kupują,coś wiem do pępuszka się kupuję itd...a wiem ze na te niezbędne pierdołki pójdzie sporo kasy..
Może zrobimy sobie taka rozpiskę co kupić w aptece(czy w markecie,gdzie będzie taniej )takiego gotowca z którym łatwiej iść na zakupy...co myślicie??
Pozdrawiam Was serdecznie
Dziewczyny Ja od poniedziałku na urlopie(zaległy,kazali wykorzystać )dlatego tak do Was zaglądam i wykorzystuje dany Mi czas wolny
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zrobiłam sobie swego czasu listę co kupić i boję się kupować cokolwiek z chemii, ale najpewniej wybiorę coś co mnie nie uczula, a nie ma tego wiele. Sudocrem na pewno znajdzie się w moim zestawie:)
Dobra Dziewczynki zmykam rozciągnąć kości, do wieczorka:)
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
- Otrzymane podziękowania: 0
Dla naszej córuni również kupię:
- szmpon z mydełko nivea sensitiv
- balsam nivea sensitiv
- sudocrem (koniecznie)
- puderek nivea
- kremik do twarzyczki nivea sensitiv
- no i pampersy (miałam raz huggis ale jakoś mnie nie przekonały). Dobre są te białe z aloesem ale też dużo drozej wychodzą
-a ichusteczki do pupci - najbardziej zadowolona byłam z nivea (takie jasno niebieskie opakowanie) albo bambino.
- a do pempusia używałam LEKO (takie gotowe nasączone gaziki)
-Poza tym waciki do uszków ze stoperem
i chyba na tyle
Masuska o ile dobrze kojarzę to ty kupowałaś bujaczek delti swing... udało mi się go wylicytować za 137,00 !!!
A z ciuszków dla siebie kupiłam dwie sukienki: allegro.pl/wiosna-2011-ciazowe-sukienki-...401-i1460835524.html i spodnie satynowe allegro.pl/eleganckie-spodnie-ciazowe-po...-36-i1460329469.html
Raczej nie zamierzam nic wiecej dokupować chociaż mężu napewno coś mi jeszcze wybierze przy najbliższej okazji jakiś większych zakupów.
A dla dzidzi ostatnio wylicytowałam bakjkowe sukienusie, 2 pary rajstopek w kropeczki z kokardką a dzisiaj Braciszek dzidzi wybierał paputki dla niuni (różowe w białe serduszka) w pepco. Słodkie te ciuszki...
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
olka tez sie zastanawialam wlasnie co z takich pierdulek pokupic i poki co to kupila: patyczki ze stoperami i chusteczki dla niemowlakow z JOHNSON-a , szczerze mowiac jestem w ciezkim szoku ze produkty z tej firmy moga uczulac , jak napisala basba, przeciez to produkty przeznaczone wlasnie dla niemowlakow i ich delikatnej skory Dobrze ze sie wstrzymalam i niekupowalam nic wiecej bo wlasnie mialam zamiar zaopatrzyc sie w JOHNSON-a (3w1),ale skoro moze uczulac... To sobie podaruje tymbardziej ze ja mam tendencje do wszelakich uczulen od chemi wiec jest jakies prawdopodobienstwo ze niunia tez moze miec. Choc z drugiej strony jak chodzilismy na pepkowe do znajomych zregoly kupowalam zamiast ciuszkow kosmetyki z JOHNSON-A i nieslyszalam o jakis problemach skornych ?
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sól fizjologiczna steinmar baby
- aspirator do noska marimer (uważam że jest lepiej wyprofilowany) lub frida
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Green, jestem żywym przykładem na to że produkt JOHNSON-a może uczulać, ale tylko jeden jak na razie. Jest to Baby Bedtime oliwka na dobranoc. Ale dostałam raz balsam 24-godzinne nawilżanie i jestem zadowolona z niego.
basba w świetnej cenie kupiłaś ten bujak, ja też dałam tylko 130 zł, a baaaardzo mi się podoba.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Basba - fajne te ciuszki w spodnie to już się nie wbiję, brakuje mi 4 cm w biodrach:P Ale są świetne.
A lista rzeczy które zamierzam kupić to:
- szmpon z oliwką, lub płyn do kąpieli (nie wiem jeszcze jakiej firmy, bo pisałam o Johnsonie, a zapach NIVEA mnie drażni, myślę o BAMBINO)
- Oliwka, ale w ŻELU
- balsam
- sudocrem
- puderek Alantan (tani i rewelacyjny, mi pomógł na odparzenie)
- kremik do twarzyczki (pomyślę)
- Pieluchy Huggies (mam 2 paczki rozm.3 - jestem do nich przekonana, o Pampersach słyszałam różne rzeczy, a o Huggisach mniej), a i dostałam Pieluszki Dada Premium rozm.2, spróbujemy.
- chusteczki do pupci (dobre opinie słyszałam o Huggies Pure, zresztą już mam 3 paczki).
- to do pępka myślę że spróbuje - LEKO
- waciki do uszków ze stoperem
- aspirator do noska frida (Super sprawa)
- cążki/nożyczki
- butelkę i smoki Avent, Łańcuszek do smoka.
- Herbatka z kopru włoskiego
- Kocyk, ręczniki z rożkiem na główkę ze 2, wanienka, termometr do wanienki, gąbka do wanienki, szczoteczka do włosków.
- Proszek do prania, JELP w żelu i płyn do płukania.
Chyba wsio, bo jeszcze mam na liście wyposażenie łóżeczka i wózek, monitor oddechu?, mata edukacyjna, karuzela, a resztę już mam:P Ciuszki i bujak.
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
Co do listy to:
*OBOWIAKOWY NA WYSPACH sterylizator do butelek i smoczkow wraz z butelkami (4 duze+2 male)
*akcesoria : nozyczki, cazki, szczotka i grzebyk do wloskow,term do cialka i term do wanienki, mam juz uparzony komplet w ktorym znajduja sie te wszystkie rzeczy i kilka innych jeszcze.
*krem do buzki
*oliwka w zelu
*szampon
*mydelko dla niemowlaczkow
*niania elektryczna
*cos do pepusia (co to sie zorientuje w Pl i zakupie)
* cos na wyrzynajace sie zabki (tutaj moge miec pozniej problem wiec kupie zawczasu w Pl)
*sudocrem bo ponoc jest swietny na odparzenia +jakis puder?
Na ten moment nic wiecej do glowy mi nieprzychodzi bo chyba reszte mam? Napewno musze dokupic ze 2 przescieradelka do lozeczka bo mam aby 1 ,posciel do lozeczka tez mam 2 kompl kupione z lozeczkiem i materacykiem, wanienka odziedziczona od znajomej ,kolyska i fotelik z 2 reki , wozek w drodze byc moze jeszcze w tym tygodniu dotrze
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
Ja oglądałam kilka dni temu program na TVN STYLE i podawali jakie ubranka nalezy mieć choć na początek! I właśnie się przekonałam że nie mam bladego pojęcia czym różni się kaftanik, śpioszki itd. Czy kaftanik to się ubiera do pajacyka? Czy body? Czy co? Nic z tego nie rozumiem! Przecież będzie lipiec i będzie ciepło! A tu kilka rzeczy na raz? Masakra jakaś! Mam jeszcze trochę czasu, ale gdzie tu sie doszkolić?!
Dziś byłam na GLUKOZIE! Powiem tylko tyle że naprawdę nie wiem kiedy wezmę do ust coś słodkiego! Gdyby nie siostra zarzygałabym pół przychodni! A pozatym jakaś wredna baba nie chciała mnie puścić bezkolejki! choć dochodziła godzina po wypiciu glukozy i cały czas siedziałam na krzesełku obok kolejki!
A później dostałam wezwanie do straży miejskiej i mandat 100 zł za złe parkowanie! Ale pan strażnik zorientował się że jestem w ciąży i tylko mnie pouczył! Proponował mi nawet krzesełko i szklaneczkę wody - ale odmówiłam. Także choć tyle:)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A chciałam Wam już dawno napisać że jeszcze nie spotkałam się z tym żeby mnie ktoś przepuścił w kolejce, tylko w przychodni mnie fajnie traktują, tak jakoś milej niż kiedyś A wczoraj na mnie chłopaki z liceum zwrócili uwagę, pozytywnie, ale za to dziś od licealistek usłyszałam nieprzyjemne komentarze. Nie rozumiem tych baboli.
Green też nie zdzierżę tych aspiratorów, ale są praktyczniejsze. Mąż deklaruje pomoc, chociaż jeszcze nie wie jak to wygląda:P
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hmm, a co do listy oglądałam kiedys Dzień dobry TVN wypowiadała się tam położna i mówiła,zeby kobiety zbyt dużo nie kupowały tylko to co jest konieczne (radziła odpuścić sobie laktator, 5 rodzajów butelek itp).. a co do kosmetyków dla dziecka.. żadnych "specjalnych" maluch ma zdrową skórę i odradzła kupowania kremików do buzi, pupci itp... raczej oliwka, puderek ..a resztę w razie konieczności. Hmm, nie znam się za bardzo,ale to mnie troszkę uspokoiło. W sumie teraz jest pełno wszystkiego w sklepie.
Green te aspiratory też mnie obrzydzają i nie sądze,żebym się przekonała do nich.
- Green
- Wylogowany
- rozmowna