- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a do mnie wczoraj dotarło,że minęło już pół roku odkąd jestem w ciązy ale ten czas szybko mija SZOK!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja cały czas biorę Femibion.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Ponawiam pytanko : czy któras z Was słyszała/czytała tą ksiązkę mnoze ?
www.dobreksiazki.pl/b7214-dziecko-pieleg...zesnych-rodzicow.htm
Laseczki a od którego tyg. zaczyna sie 6 m-c?
A ja nie biorę żadnych witamin bo mnie obrzydzaja jakoś
Ale staram sie jeśc dużo owoców i warzyw
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szósty
27 - 31,5 siódmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty
lub:
1-4 -I miesiąc
5-8 -II
9-13 -III
14-17 -IV
18-22 -V
23-27 –VI
28-31 -VII
32-35 -VIII
36-40 –IX
A tej ksiązki niestety nie znam... hmm, chociaż okupiłam się już i mam parę ciekawych ksiazeczek to na tą jeszcze bym się pokusiła.
Zamierzesz kupić?
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tą książeczke chyba zakupię bo załapie sie na nią i moja starsza córka (nastolatka) i młodsza, która dopiero się urodzi Moja kumplka straaasznie ją chwaliła a czytala od deski do deski. Ale chciałabym tez tego Zawitkowskiego ksiązkę - co w TVNie występuje często:
merlin.pl/Co-nieco-o-rozwoju-dziecka_Paw...roduct/1,568570.html
Kurde wg tych obliczeń wyszlo mi BMI ponad 37!!! Czyli, że w czasie całej ciązy mogę przytyc tylko 8 kg! Liczyłam tak ; waga sprzed ciązy 62: 1,64 (164 cm wzrostu)=37,8. Szok! Dobrze to obliczyłam??
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
naptim mam pytanko co do tych pieluch DADY czy je czasami mozna kupic w biedronce? Cos mi sie kojarzy z osttniej rozmowy z kolezanka ze tam sie w nie zaopatruje i chwalila ze b.dobre.
rika co do USG 4d to ja slyszalam ze niewarto go robic w starszej ciazy bo niema juz takiego 'efektu' co na samym poczatku kiedy dzidzia jest jeszcze malutka. Szczerze mowiac patrzac na twoje USG musialam sie chwilke przyjrzec by dostrzec niunie,bez obrazy.
pierniczyk strasznie pozno masz ta wizyte u lekarza , niewiem czy bym byla wstanie tak pozno isc do lekarza , pewnie bym zasnela w poczekalni
kaska z tego widze wiekszosc kolezankek przez pierwsze 2 tyg do mies. nosi ciuchy z czasu ciazy, bo mimo wszystko brzuszek odrazu nieznika po urodzeniu, wiec pewnie na mniejszy rozmiar bedzie trzeba poczekac.
aga A co do ruchow dzidzi to jest roznie u mnie roznie bylo:codziennie rano przed sniadaniem ruszala sie, pozniej sie zmienilo na po sniad. teraz dopiero kolo 13 sie odzywa troszke i wieczorem wczoraj to az w szoku bylam ze az tak sie krecila,cudne uczucie. A jak dlugo np wczoraj wieczorkiem to jakies 2 godzinki z malymi przerwami
rozyczka ja szczerze mowiac nawet niemyslalam zeby w taka lektore inwestowac , niezastanawialam sie nad tym czy bedzie mi takie cos potrzebne?
aska ja zadnych witamin nie biore bo moje wyniki sa poki co ok ,a slyszalam ze jak sie bierze witaminki od tak to pozniej duuuuze dzieciaczki sie rodza.
przyszla_mama ja mam kolyske od znajomych odkupiona za 20funtow(nowa by kosztowalajakies 60f z tego co sie orientuje),miala fukncje bujania ale znajomi to wykrecili i pozbyli sie biegonow. wiec wsumie moja kolyska nienadaje sie do kolysania Pozatym nawet niechcialam zbytnio na poczatku inwestowac w to ale ze trafila sie okazja to czemu nie, bardziej maz chcial odkupic od znajomych niz ja. A co do mieszkania rodzina to cie podziwiam ja bym niemogla mieszkac z rodzicami i dziadka mi chyba bym osiwiala , niejestem na tyle cierpliwa do wysluchiwania racji starszych co to niebylo za ich czasow i jak niebylo jak sobie trzeba bylo radzic. Wiadomo mozna posluchac jak ktos ma nam cos do powiedzenia ale zeby tak dzien w dzien ? Nie.
A wlasnie odnosnie spania dzidzi w lozku z rodzicami(jak dobrze zrozumialam) ja niewidze zbytnio takiej opcji dlatego tez wydaje sie mi ze przyda sie ta moja 'kolyska' zwlaszcza przez pierwszy miesiac, niebede musiala przenosisc lozeczka z jednego pokoju do drugiego,'kolyska'jest lekka wiec niebedzie problemu z przenoszeniem.
A to moja 'kolyska' w ktorej czekaja juz ciuszki dal maluszka
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥ Pudziek i Lolek moje dwie wielkie MIŁOŚCI ♥
Dzisiaj to tak mnie jajnik z lewej strony boli i nie wiem czy mały mi trochę go w nocy przekopał bo spałam na lewym boku czy to jakiś powód do obaw. Zobaczymy co będzie jutro jak będzie bolał to chyba zadzwonię do doktorka mojego.
Ja biorę witaminki Femibion 2 z polecenia mojego lekarza. Czuję się po nich dobrze