- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aska27 to tak jak moja zrobiła tatusiowi prezent i urodziła się 22 czerwca dzień przed dniem ojca
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
O witaminkach mi dwóch lekarzy powiedziało że nie muszę brać, ale mogę. Najważniejszy był kwas foliowy w pierwszym trymestrze:)
Piekarniczyk to na kiedy masz termin z @.
A termin porodu to też myślę że najlepiej by było wcześniej, ale o czasie. Mam szansę od 18.06:) startować Biedny Małż, nie dość że zmęczony będzie po pracy, ale ja też mu nie dam spokojnie posiedzieć Jeszcze z metod na przyśpieszenie to ciepła kąpiel, chodzenie po schodach, sprzątanie:) A i jeszcze jakieś herbatki, ale nie pamiętam jakie:) Przyjdzie czas:)
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
- Otrzymane podziękowania: 0
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do prania i prasowania ubranek to ja robiłam to wszystko w czerwcu (miałam termin z OM na 3 lipca z USG na 9) i pamiętam ze jak to wszystko się wyprało i wysuszyło to na kilka dni później postanowiłam to wyprasować i miałam skurcze co 10 minut ale je olałam a na drugi dzień trzymałam Zuzę w rękach
A i czop śluzowy mi odchodził dwa tygodnie niecałe. Odchodził mi na raty, raz więcej raz mniej rzeczywiście najlepiej porównać go do smarków na 12 dzień urodziłam ale jeszcze podczas skurczy przed porodem mi odchodził
piernikarczyk07 co do witamin to lekarze powariowali. Skoro mamy dobre wyniki to znaczy że niczego nam nie brakuje, prawda? A jest niestety coś takiego jak awitaminoza która w skutkach jest bardziej tragiczna niż niedobór witamin... ale każdy ma swój rozum
Co do terminu porodu to ja też myślałam ze urodzę w czerwcu a nawet byłam tego pewna... ale po ostatniej wizycie lekarz wg USG stwierdził termin na 13 lipca... I sama nie wiem co o tym myśleć bo dzieci w tym okresie życia płodowego już różnią się wielkością i masą...
I jestem w kropce Wy przynajmniej wiecie mniej więcej kiedy a ja sobie obliczyłam że od 16 czerwca do 13 lipca będę siedziała jak na szpilkach
Mała ma pierwsze urodzinki 22 czerwca a nie wyobrażam sobie wtedy leżeć w szpitalu
A waga męża przy porodzie rzeczywiście nie mała podziw dla jego mamy
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rika, właśnie ostatnio dużo osób mi mówi że mam mały brzuszek, więc może nie wyjdzie ten pępek, strasznie mi się to nie podoba. Ale to ciągnięcie też jest mało przyjemne.
Moja koleżanka w pierwszej ciąży natomiast miała ogromny balonik, a przy drugiej dopiero zaczął wychodzić w 7 miesiącu, w lipcu na Grunwaldzie nic nie było widać, a na początku października rodziła.
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Piernikarczyk07 - Nikodem Dawid 01.07
Masuska - Synek 02.07
Rika - Córeczka 03.07
Iwanek1 - Hanna 06.07
Green - 06.07
Xela - Synek 07.07
Natimp1 - 09.07
Hoborr - 09.07
Sandraczekolada - Córeczka 11.07
Olka1730 - Synek 11.07
Martus0707 - Oliwier 13.07
Oposek - Synek 14.07
Monique - Córeczka 15.07
Aska27 - Mikołaj 15.07
Kamilka24 - Amelia 16.07
*******************1987gosia - 19.07
Rita - Marek i Wojtek 19.07
Basba - Córeczka 20.07
Kaska191919 - Córeczka 20.07
Anka2011 - Synek 20.07 lub 24.07
*******************Takajedna - 21.07
Luz_de_luna - Maciej 22.07
aga1040 - Synek 25.07
Przyszła_mama - Córeczka 27.07
Różyczka - Bianka\Michalina 30.07
Mania_mm1 - Córeczka 30.07
Patka22o2 - Synek 30.07
Happymamma - Synek 01.08
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do przyspieszania porodu to ja nie chciałam urodzić wcześniej i oczywiście nic nie robiłam a ten seksik wieczorem przed porodem nie był po to żebym urodziła tylko dla przyjemności a tu o 6 rano już na porodówce leżałam
Herbata z liści malin podobno przyspiesza i olej rycynowy (koktajl położnych) ale na moją koleżankę nic nie działało i wylądowała po tych wszystkich sposobach przyspieszania na stole operacyjnym do CC bo małemu zaczęło tętno spadać :/ lepiej nie kombinować.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale masz z tymi tygodniami 78:P fajnie. a jedna ciąża nie trwa tylko 40?
O przytulaniu to mówię Mężowi że to na wzmocnienie mięśni pochwy, więc też zaleta, a przyjemność to przede wszystkim. Ale poważnie z Męża nie zejdę od 18.06:)
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
Ja mam plan, że tak od 38tyg będę już się starać jakoś pośpieszyć mojego synka do wyjścia na ten świat On też na pewno tego chce ale jeszcze o tym nie wie hihi
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
"Ale poważnie z Męża nie zejdę od 18.06:)[/quote]"
Hehehe ale się uśmiałam, dobra jesteś
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
masuska dziękuję ale zmienisz jeszcze datę prawda?? hehe
Ja mam plan, że tak od 38tyg będę już się starać jakoś pośpieszyć mojego synka do wyjścia na ten świat On też na pewno tego chce ale jeszcze o tym nie wie hihi
No już poprawiłam:) zamyśliłam się.
A ja poważnie mówię
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do tygodni to wg OM jest to ok 78 tydzień bo ostatnią miesiączkę miałam 26 września 2010
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
He he to mąż będzie miał przerąbane jak wleziesz na niego w 9 miesiącu z takim brzuchaaaalem
A co do tygodni to wg OM jest to ok 78 tydzień bo ostatnią miesiączkę miałam 26 września 2010
Niech teraz zbiera siły:) A pamiętam jak mówił przed ślubem, czy będziemy tak często, hehe, a tu ciąża i z moją ochota na początku zwrot o 180 stopni, ale teraz:)
Rika, rok to chyba 2009:) ja miałam 25.09.2010:)
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa