BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #85599 przez Rika
Martus0707 ja mam termin tylko z USG :)

Aska27 to tak jak moja zrobiła tatusiowi prezent i urodziła się 22 czerwca :) dzień przed dniem ojca :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #85602 przez masuska
No to też i mój ukochany urodził się ważąc 4100, ale krótki był, ja też do wysokich nie należę, ale...:) Też siłami natury teściowa rodziła. Ale ostatnio rozmawiałam z koleżanką, ona przytyła 30 kilo w ciąży i urodziła syna 4500 SN, a to było raptem 8 lat temu. MASAKRA. No i mówiła mi żeby nie jadła, bo jej nikt tego nie powiedział i później miała straszne problemy ze schudnięciem no i dzieciak był duży.

O witaminkach mi dwóch lekarzy powiedziało że nie muszę brać, ale mogę. Najważniejszy był kwas foliowy w pierwszym trymestrze:)

Piekarniczyk to na kiedy masz termin z @.

A termin porodu to też myślę że najlepiej by było wcześniej, ale o czasie. Mam szansę od 18.06:) startować:) Biedny Małż, nie dość że zmęczony będzie po pracy, ale ja też mu nie dam spokojnie posiedzieć:) Jeszcze z metod na przyśpieszenie to ciepła kąpiel, chodzenie po schodach, sprzątanie:) A i jeszcze jakieś herbatki, ale nie pamiętam jakie:) Przyjdzie czas:)

13 lata 9 miesiąc temu #85606 przez angellika1
Tak sobie Was poczytuję od czasu do czasu i widze że już przygotowania do porodów :) hehehehe Jak byłam w ciąży z synem urodziłam 3 dni po terminie a też robiłam wszystko zeby poród przyspieszyć :)

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #85607 przez Rika
Masuska ja pamiętam jak miałam tak w pierwszej ciąży z tym pępkiem. Nie wyszedł mi bo miałam mały brzuchal ale jak tylko dotykałam to bolał. To efekt niestety wypychania go na światło dzienne :/ teraz też tak mam. W pierwszej ciąży miałam na sam koniec a teraz już od połowy także nastawiam się na brzuchaaaaaaal ze ho ho :)

A co do prania i prasowania ubranek to ja robiłam to wszystko w czerwcu (miałam termin z OM na 3 lipca z USG na 9) i pamiętam ze jak to wszystko się wyprało i wysuszyło to na kilka dni później postanowiłam to wyprasować :D i miałam skurcze co 10 minut ale je olałam a na drugi dzień trzymałam Zuzę w rękach :D

A i czop śluzowy mi odchodził dwa tygodnie niecałe. Odchodził mi na raty, raz więcej raz mniej :) rzeczywiście najlepiej porównać go do smarków :D na 12 dzień urodziłam ale jeszcze podczas skurczy przed porodem mi odchodził :)

piernikarczyk07 co do witamin to lekarze powariowali. Skoro mamy dobre wyniki to znaczy że niczego nam nie brakuje, prawda? A jest niestety coś takiego jak awitaminoza która w skutkach jest bardziej tragiczna niż niedobór witamin... ale każdy ma swój rozum :D

Co do terminu porodu to ja też myślałam ze urodzę w czerwcu a nawet byłam tego pewna... ale po ostatniej wizycie lekarz wg USG stwierdził termin na 13 lipca... I sama nie wiem co o tym myśleć bo dzieci w tym okresie życia płodowego już różnią się wielkością i masą...
I jestem w kropce :( Wy przynajmniej wiecie mniej więcej kiedy a ja sobie obliczyłam że od 16 czerwca do 13 lipca będę siedziała jak na szpilkach :)
Mała ma pierwsze urodzinki 22 czerwca a nie wyobrażam sobie wtedy leżeć w szpitalu :(

A waga męża przy porodzie rzeczywiście nie mała :) podziw dla jego mamy :)

13 lata 9 miesiąc temu #85614 przez masuska
angellika1 ech, czyli marne szanse, ale Mężowi nic nie powiem:P poćwiczymy:)

Rika, właśnie ostatnio dużo osób mi mówi że mam mały brzuszek, więc może nie wyjdzie ten pępek, strasznie mi się to nie podoba. Ale to ciągnięcie też jest mało przyjemne.
Moja koleżanka w pierwszej ciąży natomiast miała ogromny balonik, a przy drugiej dopiero zaczął wychodzić w 7 miesiącu, w lipcu na Grunwaldzie nic nie było widać, a na początku października rodziła.

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #85617 przez piernikarczyk07
Mój termin to licząc od OM to 1.07.2011 i tego będe się trzymać :silly:

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #85623 przez masuska
Wyprzedziłaś mnie:P Już zmieniam:)

Piernikarczyk07 - Nikodem Dawid 01.07
Masuska - Synek 02.07

Rika - Córeczka 03.07
Iwanek1 - Hanna 06.07
Green - 06.07
Xela - Synek 07.07
Natimp1 - 09.07
Hoborr - 09.07
Sandraczekolada - Córeczka 11.07
Olka1730 - Synek 11.07
Martus0707 - Oliwier 13.07
Oposek - Synek 14.07
Monique - Córeczka 15.07
Aska27 - Mikołaj 15.07
Kamilka24 - Amelia 16.07
*******************1987gosia - 19.07
Rita - Marek i Wojtek 19.07
Basba - Córeczka 20.07
Kaska191919 - Córeczka 20.07
Anka2011 - Synek 20.07 lub 24.07
*******************Takajedna - 21.07
Luz_de_luna - Maciej 22.07
aga1040 - Synek 25.07

Przyszła_mama - Córeczka 27.07
Różyczka - Bianka\Michalina 30.07
Mania_mm1 - Córeczka 30.07
Patka22o2 - Synek 30.07
Happymamma - Synek 01.08

13 lata 9 miesiąc temu #85625 przez Rika
piernikarczyk07 ja wg USG pierwszego jakie robiłam w ciąży (20tydzień?) mam na 1 lipca :D z OM wynika że jest to ok 78 tc :D

A co do przyspieszania porodu to ja nie chciałam urodzić wcześniej i oczywiście nic nie robiłam :) a ten seksik wieczorem przed porodem nie był po to żebym urodziła tylko dla przyjemności a tu o 6 rano już na porodówce leżałam :D

Herbata z liści malin podobno przyspiesza i olej rycynowy (koktajl położnych) ale na moją koleżankę nic nie działało i wylądowała po tych wszystkich sposobach przyspieszania na stole operacyjnym do CC bo małemu zaczęło tętno spadać :/ lepiej nie kombinować.

13 lata 9 miesiąc temu #85631 przez masuska
A no właśnie te maliny.
Ale masz z tymi tygodniami 78:P fajnie. a jedna ciąża nie trwa tylko 40?

O przytulaniu to mówię Mężowi że to na wzmocnienie mięśni pochwy, więc też zaleta, a przyjemność to przede wszystkim. Ale poważnie z Męża nie zejdę od 18.06:)

13 lata 9 miesiąc temu #85633 przez piernikarczyk07
masuska dziękuję ale zmienisz jeszcze datę prawda?? hehe :silly:

Ja mam plan, że tak od 38tyg będę już się starać jakoś pośpieszyć mojego synka do wyjścia na ten świat :silly: On też na pewno tego chce ale jeszcze o tym nie wie hihi :lol:

13 lata 9 miesiąc temu #85635 przez piernikarczyk07
masuska napisał:
"Ale poważnie z Męża nie zejdę od 18.06:)[/quote]"

Hehehe ale się uśmiałam, dobra jesteś :silly: :lol:

13 lata 9 miesiąc temu #85642 przez masuska
piernikarczyk07 napisał:

masuska dziękuję ale zmienisz jeszcze datę prawda?? hehe :silly:

Ja mam plan, że tak od 38tyg będę już się starać jakoś pośpieszyć mojego synka do wyjścia na ten świat :silly: On też na pewno tego chce ale jeszcze o tym nie wie hihi :lol:

No już poprawiłam:) zamyśliłam się.

A ja poważnie mówię :lol:

13 lata 9 miesiąc temu #85650 przez Rika
He he to mąż będzie miał przerąbane jak wleziesz na niego w 9 miesiącu z takim brzuchaaaalem :D

A co do tygodni to wg OM jest to ok 78 tydzień bo ostatnią miesiączkę miałam 26 września 2010 :D

13 lata 9 miesiąc temu #85661 przez masuska
Rika napisał:

He he to mąż będzie miał przerąbane jak wleziesz na niego w 9 miesiącu z takim brzuchaaaalem :D

A co do tygodni to wg OM jest to ok 78 tydzień bo ostatnią miesiączkę miałam 26 września 2010 :D

Niech teraz zbiera siły:) A pamiętam jak mówił przed ślubem, czy będziemy tak często, hehe, a tu ciąża i z moją ochota na początku zwrot o 180 stopni, ale teraz:)

Rika, rok to chyba 2009:) ja miałam 25.09.2010:)

13 lata 9 miesiąc temu #85665 przez Rika
O rany!!! Tak tak 26 września 2009 :) rozpędziłam się :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka