BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu #85697 przez natimp1
Rika.. heheheh to akurat z tym tc, moze Cie w telewizji pokażą:)

piekarniczuk, mi lekarz tez mówił zeby brac witaminy bo wyniki to nie wszytsko,a jak powiedziałam ze słyszałam że sie duze dzieci urodza to tez mnie wysmiał, oczywiście ze nie ma co przesadzac z witaminami, na zasadzie ze 2 tabletki dziennie itp, ale np w okresie zimowym uważam ze jem mniej witamin niz w letnim i dostarczam praktycznie te same wit bo jem jabłka, banany i mandaryny nic innego a kanapki ciagle z tymi samymi warzywami, wiec jak sie zacznie sezon na rózniejsze warzywa i owoce to moze wtedy przestanę.
Mój maksior miał 4100 wiec mały nie byl ale lekarz mi od samego początku powiedział ze moze byc taki bo ja 4300 wazyłam, więc uwarunkowania genenetyczne ..:)
a z tym przyspieszaniem porodu to tez kochane nie ma co perzesadzać, wiadomo że ciągnie do dzidziusia, ale niech sobie dzieciatka przybieraja na wadze, to dla ich zdrowia przecież, nie wiadomo jaki będziemy miały pokarm itd...
oczywiscie jestem teraz madra ale jak maks był juz 6 dni po terminie to codziennie myłam schody na klatce i po schodach przy teatrze chodziłam:)
ale wiem ze mu to na dobre wyszło,ze sobie posiedział dłuzej :)nawet byłam juz w 14 dniu po terminie na cesarkę umówiona, a on własnie wtedy najwyrażniej dojrzał bo sie urodził naturalnie ale jak juz w szpitalu byłam by rano mieć cesarkę..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #85773 przez Rika
Ja nie myślałam żeby rodzic przed terminem bo miałam egzaminy więc nie było mi to na rękę a zalatana przez naukę zapomniałam ze mam rodzić... i połowę egzaminów nie zaliczyłam :D

13 lata 9 miesiąc temu #85848 przez hoborr
Dziewczyny trzymajcie kciuki, jutro idę do szpitala. Mam podwyższony cukier - wyszło to po badaniu na glukoze! Tak bardzo się boje żeby z dzidzią wszystko było dobrze!

13 lata 9 miesiąc temu #85872 przez Rika
Będzie dobrze! Uszy do góry :)
Odpowiednia dietka i wszystko się unormuje :)

13 lata 9 miesiąc temu #85879 przez piernikarczyk07
hoborr na pewno będzie dobrze, nie martw się na zapas!
Rika ma rację, dobra dieta i wszystko wróci do normy :blink:

13 lata 9 miesiąc temu #85894 przez różyczka
Hoborrku będziemy trzymac kciuki, zeby wszystko bylo okay i na pewno będzie :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 9 miesiąc temu #85904 przez masuska
No Hoborr, uszy do góry będzie dobrze, zgadzam się z dziewczynami dieta pomoże.

A ja już wróciłam i wiem:) Zdjęć mam aż 5 i słuchałam serduszka:) Nie pamiętam wymiarów, ale się unormowało, nóżka bodajże 4.55 cm. Sprawdzę wszystko na spokojnie i Wam powiem.

No już mówię:) Widziałam i mam fotkę, najpiękniejszego, sterczącego, krzywego SIUSIAKA:) LEKARZ tak powiedział:P Ale się cieszę, a i Mąż jaki zadowolony:)

Odezwę się później:)

13 lata 9 miesiąc temu #85926 przez różyczka
GRATULACJE!!!! :lol: :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 9 miesiąc temu #85931 przez Rika
gratuluję synka!!!
Heh z moich obliczeń wynika że Twój synek ma ok 31,5 cm od czubka głowy do piętek :)

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #85933 przez piernikarczyk07
masuska no to mamy następnego chłopczyka!!! GRATULUJĘ!!! :woohoo:

Rika a mi obliczysz jaki duży jest mój malutki???
Nóżkę ma 4.34cm :blink:

13 lata 9 miesiąc temu #85971 przez Green
Znow sie rozszalalyscie z pisaniem , fajnie :woohoo:
masuska jesli chodzi o herbatke to tez slyszalam ze najlepsza jest z lisci malin ,ale tylko pod koniec ciazy , na poczatku moze powodowac podobno poronienie :( A co do wesela mnie tez sie w rodzince szykuje wesele ale w pazdzierniku,chcielibysmy na nim byc ,wrecz nam powiedziano ze musimy,ale srednio to widze bedzie glosno i wogole niunia moze sie tylko meczyc :(
pierniczyk to mnie teraz pocieszylas z ta twoja tesciowa i jedzeniem slodkosci, mnie wlasnie ciagnie glownie na slodkosci wiec niechce myslec jakie moje malenstwo moze byc duze?
A co do zwierzaczkow to tez bardzo lubie zwlaszcza psy , mialam 2 psiaki. 1-go potracil jakis cymbal, ryczalam chyba ze 2-3 tyg za nim. 2-go psiak zdechl bo zbyt pozno wykryto u niego nowotwor,weterynarz niechcial operowac bo stwierdzil ze to nic nieda, ryczalam jak glupia.Pamietam ze przysnil mi sie nad ranem ,ze bawil sie ze mna ,odrazu sie obudzilam bo to bylo takie realne ten sen i w tym momencie jak sie obudzilam mama przyslala mi sms-a ze nasz piesio zdechl :(

A wlasnie co do terminu porodu ja mam wciaz ten sam 6.o7 z @ , a z USG P. polozna stwierdzila ostatnio ze czasem moze byc nawet 5.o7, dlamnie osobiscie roznica nieznaczna :silly: Mimo wszytstko trzymam sie 6.o7 Zobaczymy co mi powiedza w nastepny czwartek w PL?

A mam jeszcze pytanko niewie ktoras czy mozna stosowac SUCOKREM na popekane brodawki , ponoc to bardzo czeste w czasie karmienia?
[/size][/i]

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #85981 przez Rika
piernikarczyk07 napisał:

masuska no to mamy następnego chłopczyka!!! GRATULUJĘ!!! :woohoo:

Rika a mi obliczysz jaki duży jest mój malutki???
Nóżkę ma 4.34cm :blink:

A Twój maluszek ok 30 cm :)

W późniejszych tygodniach jak dziecko jest już duże to lekarze nie podają długości bobasów ale łatwo to obliczyć :) dł kości udowej (FL) pomnożyć przez 7 :D

FL x 7= dł dzieciaczka od czubka głowy do piętek

Moja maleńka wg USG ma 29 cm czyli wychodzi na tym sprzęcie 23 t 4 d na 15 marca...
Nie pytajcie dlaczego bo nie wiem :D ale u mnie się sprawdziło i ogólnie się sprawdza :D

13 lata 9 miesiąc temu #85986 przez Rika
Green wiesz co, jak już będziesz miała popękane to wtedy zakupisz :) naprawdę nie ma co gdybać i kupować na zapas "w razie czego" Ja np o jakichkolwiek problemach związanych z karmieniem piersią dowiedziałam się dopiero z forum... nie sądziłam że mogą być jakiekolwiek problemy i sama takich nie miałam... Trzeba nastawić się pozytywnie a nie z góry zakładać że będzie źle... nie jesteś taka jak inne kobiety! Jesteś jedyna w swoim rodzaju i tego się trzymaj :)

A co do słodkości to kupiłam dzisiaj 2 kg cukierków czekoladowych i 2 kg żelków bo w Carrefourze promocja była :D
mniam

13 lata 9 miesiąc temu #85989 przez martela89
Green napisał:

pierniczyk to mnie teraz pocieszylas z ta twoja tesciowa i jedzeniem slodkosci, mnie wlasnie ciagnie glownie na slodkosci wiec niechce myslec jakie moje malenstwo moze byc duze?

Ja jadłam słodycze od rana do wieczora i fakt ja przytyłam dużo,ale Vanesskę urodziłam w 38tyg z wagą 3280g więc w normie :)

13 lata 9 miesiąc temu #85993 przez Rika
dziecko może urodzić się duże jak mama np miała cukrzycę ciążową. Ale od samego jedzenia słodyczy... nie sądzę. W pierwszej ciąży wcinałam słodycze, duuuuzo słodyczy :) a mała urodziła się 1915 w 38 tc :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka