BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #86752 przez różyczka
Hej Aska - superrr, że masz już za sobą to badanie, zazdroszczę :)
Wspołczuję klopotow z autem - ja bez samochodu jak bez nóg.

Widzialam zalogowaną Hoborr przed chwilką, wczoraj pisala, ze idzie do szpitala więc sie zdziwiłam i ucieszylam, ze może jednak jej nie zatrzymali w tym szpitalu ale nic się nie odzywa :(

Ja dziś miałam śmieszną scenkę lóżkową (że tak się wyrażę hehe ) - leżalam sobie z kompem na kanapie a na brzuchu leżał mi swoją mordą mój kochany spaniel no i co i rusz dostawal kopa od Bianki :laugh: :laugh: Chyba sie wkurzyla, ze jakiś smierdziel przyczepił sie do jej "domku" i lezy jej na dachu hehe i wogóle z jakiej racji??? :lol: :lol:

No właśnie Green wrzuć foteczkę karety dla swojej niuni :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #86759 przez aska27
haha no jak nic różyczka pierwszy kontakt mają już za sobą :laugh: hihi oby starć było jak najmniej :blink:

aj, ale mam zgagę.. masakra..a dziś przeczytałam ,że niestety będzie jeszcze gorzej!

w poniedziałek idę wreszcie do lekarza ...a propos masuska już wie kto mieszka w jej brzuszku? :)

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #86762 przez różyczka
SYNUŚ!!! :lol: :lol: Masuskowy Tadzio będzie :laugh:

Ja mam szczeście, że zgaga póki co mnie omija, zaparcia też...oby tak dalej :)
Ale za to zmęczenie mi dokucza i wieczorne bóle brzucha - ale gin mówi, ze to normalka. Codziennie śpię po pracy 2-3 godz. a wieczorem o 20-21 juz śpię na noc :) Jak niedźwiedź normalnie :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #86769 przez aska27
ach.. wreszcie doczytałam :laugh: masuska GRATULUJĘ synka!!! :blink:
Co do imion ...Miłosz bardzo mi się podoba,nawet kiedys planowałam,że tak będize miał na imię mój synek ..ale po długich naradach z mężem wybraliśmy inne imię.. jak już wiecie Mikołaj :blink:
Miłoszki to bardzo spokojne chłopaki :) tak przynajmniej moge stwierdzić po obserwacji dzieci w pracy :) ( do czegos ta praca czasami się przydaje :woohoo: )

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #86775 przez aska27
oj, hihi znowu czegoś nie doczytałam :woohoo: to będzie Tadeusz tak? :) aj tam, nie nadążam za Wami dziewczyny :)
imie fajniusie :blink:

różyczka też się zrobił ze mnie śpioch straszny,ale jak mi już ktoś powiedział..wysypiaj się póki możesz,bo za parę miesięcy już nie bedzie można sobie pozwolić na taki luks :blink:

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #86776 przez masuska
różyczka napisał:

SYNUŚ!!! :lol: :lol: Masuskowy Tadzio będzie :laugh:

Dokładnie, ale Mąż mówi że Tadka nie będzie. Wreszcie określił się do jakiegokolwiek imienia. Myślimy teraz o innym, ehhh.

Ostatnio też mój Synek kopał mnie jak na kolanach spał mi piesek siostry, ale nic nie reagowała sunia. Mały musi potrenować jeszcze:P

Aska27 tez mam dość tej zgagi, właśnie ją zażeram lodami:P

a i pokarzę jeszcze dowód na SYNa, cały dzień oglądam pisiorka:)

13 lata 9 miesiąc temu #86802 przez różyczka
Wiecie co...do łez doprowadza mnie ostatnio reklama rajstop CALZEDONIA :)Do łez wzruszenia...
Wiecie jaka to reklama? Mój małż sie ze mnie nabija :)

13 lata 9 miesiąc temu #86984 przez hoborr
Cześć Dziewczynki:) Jestem cała i zdrowa:) Dzięki że o mnie myślałyście - to naprawdę miłe:)

Byłam wczoraj w szpitalu ale wszystko ok i mnie wypuścili!

A to było tak. Miałam badanie na glukozę we wtorek. 50g po godzinie i wyszło mi 154 a norma jest do 140. Dlatego lekarz skierował mnie do szpitala z podejrzeniem cukrzycy ciążowej. Bałam się że coś zjadłam a on mi mówi że to o jedzenie tak bardzo nie chodzi, tylko pracę trzustki. No i wczoraj miałam jeszcze raz wszystkie badania. Najpierw na czczo - wynik 83, potem wypiłam 75g glukozy i po godzinie 130, a po dwóch 115. Także wszystko w normie:) Bałam się jak głupia. No i lekarz mój kochany powiedział że mogę iść do domu- choć mówił na początku że będę do poniedziałku:) Ale chyba widział moją minę i wolał ma mnie nie patrzyć:)

Po całym wczorajszym dniu nasuwa mi się tylko jedna dygresja - dziewczyny mamy dużo szczęścia, że te nasze ciąże przebiegają tak spokojnie. Na sali ze mną leżały trzy dziewczyny: jedna z ciążą pozamaciczną, druga miała zatory w nogach i wcale nie mogła chodzić, a trzecia po dwóch poronieniach choć miała dopiero 23 lata i z jakimiś uczuleniami! Masakra.

Miałam też USG, to już drugie i zostało mi do wykorzystania jeszcze tylko jedno!!!! NO I NIE BYŁO WIDAĆ CZY TO CHŁOPCZYK CZY DZIEWCZYNKA!!!!!!! Także będę jedyna z naszej gromadki zapisana na czarno na liście :blush: :angry: Bo dowiem się pewnie za dwa miesiące!!!!
Zajrzałam wieczorkiem na chwilę, ale nie miałam siły pisać. Sprawdzałam czy wymiary dzidzi w normie. I dzidzia waży 610g:) Mały byczek:) Udo na 4,4 cm a reszty nie pamiętam:) No i termin mi przesunęli na 5 lipca:) w moje urodziny:)

Zbieram się na podyplomówkę - znowu słuchać muzyki!:)
Do wieczorka:)

13 lata 9 miesiąc temu #87012 przez Rika
Hoborr czyli Twoje maleństwo ma ok 31 cm :D
Ja chyba chciałabym nie wiedzieć jaka płeć. Tzn jakby nie chciało pokazać to by było fajnie ale oczywiście jak rozkłada nóżki to trzeba skorzystać z okazji i podejrzeć :)

13 lata 9 miesiąc temu #87039 przez masuska
różyczka napisał:

Wiecie co...do łez doprowadza mnie ostatnio reklama rajstop CALZEDONIA :)Do łez wzruszenia...
Wiecie jaka to reklama? Mój małż sie ze mnie nabija :)

Choroba, nie wiem co to za reklama:(
hoborr Tylko postraszyli jak widać, powinni zrobić następnego dnia 75g, tak bynajmniej słyszałam, że jak 50g nie wyjdzie poprawnie.
Ja się już ciesze że wiem kto tam w brzuszku rośnie, ale też myślę że super niespodzianką jest dowiedzieć się jak wyjdzie już na świat:)

Dziś mam gościa, za 1,5 godzinki, a musiałam jeszcze zakupy zrobić i tak skorzystałam z okazji i kupiłam mojemu synkowi super dżinsy i koszulkę na długi rękaw, w rozmiarze 3-6 miesięcy, fajnie jeszcze jakby była jakaś kamizelka, ale następnym razem. A i jeszcze body bez rękawka niebieskie z łódeczką, na lato:)

Kur... Gość przyjechał już. wrrrrrrr.

13 lata 9 miesiąc temu #87045 przez aska27
masuska świetne to zdjecie hihi no i widże,że już szalejesz po sklepach :)

Co do badań z glukozą to ja miałam pierwszy raz i odrazu na 75g fuj! Ale sprawdziałam wyniki i jest ok,a to najważniejsze :) Gdy wypiłam to cudo to mały zaczął sie wiercić jak nigdy dotąd :) kopał..no i oczywiście w pęcherz, tak więc nachodziłam się trochę do WC :blink:

Ach, tez właśnie zwróciłam uwagę na reklemę CALZEDONIA :) jak dla mnie fajna :blink:
Ogólnie do niedawna wszystkie reklamy z dziećmi czy kobietami w ciąży jakoś mnie nie wzruszały..a nawet denerwowały..zaszłam w ciążę i wszystko się zmieniło :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #87073 przez Green
A oto bryczka dla bobasa , tylko brakuje jeszcze kilku rzeczy do kompletu. Trzymam kciuki ze dzis dojda .
[/size][/size][/i]
Załączniki:

13 lata 9 miesiąc temu #87082 przez aska27
śliczny wózek! :) i łóżeczko już stoi :blink: och, miłe są te przygotowania!

13 lata 9 miesiąc temu #87087 przez makaja
witajcie lipcóweczki
doczytałam się u was na forum o Miloszkach, że to spokojne chłopaki :) no mam nadzieję :P rzeczywiście na razie nie mam co narzekac bo mam cudownego synka :)( odpukać w niemalowane) Wam również życzę takich kochanych słodkości :) jeszcze trochę i tez będziecie miały skarby przy sobie..... zobaczycie jak okres ciażowy szybko zleci :)nawet czasami tęsknie za swoim mega brzucholem :)

13 lata 9 miesiąc temu #87091 przez aska27
makaja oj za szybko chyba mija ten czas :) wczęsniej sobie nawet nie wyobrażałam,że ciąża to taki miły okres dla kobiety :blink:

Widzę,że jesteś styczniową mamusią :) Oj, Miłoszki są to naprawdę grzeczne chłopaki.. wiem co piszę :woohoo:
Strasznie ciekawa jestem jaki miałas poród? Jeśli mozesz napisz nam :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka