BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu #87703 przez basba
Cześć Dziewczynki.
No i weekend minął. Mnie własnie męzu opuścił - pojechał do Niemiec. Ma być we wtorek :dry: No nic... jakoś damy radę. Chociaż nasz mały ostatnio mnie rozbraja i czasem najchętniej stopery do uszu bym wsadziła :huh: Próbuje wymuszać co tylko może... wyciem :ohmy: po takim spektaklu jak widzi ze nie reagujemy to biegnie do łazienki że będzie wymiotował heh....
W środę jedziemy do lekarza... w sumie do dwóch. Najpierw na 3d potem do prowadzącego. Niezły maraton mnie czeka, ale jakze nie mogę się go doczekać.
No nic miłej nocki... Ja pewnie znów nie będę mogła spać- bo mężulka nie ma :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #87708 przez Oposek
Różyczka, mnie właśnie ten wózek, do którego linka wstawiłaś się tak podoba :laugh:
Najbardziej właśnie niebiesko- zielony albo fioletowy. Jest kolorowy i radosny, akurat na dzidzię urodzoną wiosną :)
Imię Róża też fajne, nasz chyba będzie Filip, choć znam samych Filipków rozrabiaków. Ma ktoś inne doświadczenia? :blink:

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #87746 przez różyczka
Moja kumpelka ma adopcyjnego synka Filipka - teraz ma 1,5 roku już ale od poczatku był megasłodziakiem :laugh: Ale to fakt-mały rozrabiaka ze słodkim usmiechem i czarus do tego :laugh:
Na sierpniówkach widzialam, ze będzie kilku Filipków :) Chyba popularne to imię teraz bardzo. Mi osobiście kojarzy się z księciem Filipem :)

Basba niezły ten Wasz synek :) Może aktorem zostanie?? heh :laugh:

Dzięki Aska - jak przeczytałam mojemu małzonowi ten opis to jest poprostu zachwycony!!! :) Teraz już tylko to imie mu sie podoba - IMIĘ RÓŻY hehe :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #87756 przez masuska
Różyczko popieram Róża, piękne imię i właśnie może to znak od losu:)

Rano dziś mówiłam Mężowi o imionach, jakie mi się podobają i próbowałam się dowiedzieć co mu się podoba. Będąc u teściów padło pytanie, czy mamy już jakieś typy, ja na Męża o on powiedział właśnie to czego oczekiwałam:) Będzie Piotr, po pradziadku naszego szkraba. Ustalone że wstępnie przy tym imieniu zostajemy:)

Oposka
dawno nie było, właśnie:) No to czekamy teraz na wolne i będziemy pisać:)

Co do wzruszeń przy tv, różyczko, skakałam dziś po kanałach i było Bitwa na głosy", akurat trafiłam na moment jak jedną z dziewczyn facet poprosił o rękę:) I co? Ryczałam jak głupia, a ten mój Małż śmiał się, gnojek jeden:)

Jeszcze dziś jak byliśmy u teściów, wgramoliliśmy się na strych w poszukiwaniu łóżeczka, ale nie znaleźliśmy, wsiąkło:( Może będzie u babci. Za to znalazłam taki kosz do kołyski, chyba Kamilka ma taki na stelażu, którego u mnie akurat brak, ale biorę go. Super sprawa, szwagier mi dorobi, a malec będzie przy łóżku z nami:) Cieszę się strasznie:)

Basba, fajny ten twój szkrab, nie mogę z niego:)

Jutro uzupełnię może naszą lipcową listę o imiona:)

No to idę spać. Miłej i spokojnej nocki życzę dla was Kochane i waszych Maleństw:)

13 lata 9 miesiąc temu #87794 przez kaska191919
Cześć wszystkim kobitkom!

Ja bylam z mężem u ginekologa w piątek, dzidzia waży 495g, i wszystko jest ok, lekarz dal mi skierowanie na badanie glukozy 50g za tydz pójdę. Dostalam też żelazo bo mam trochę słabą morfologię, i mówiłam o skurczu w pachwinie to mówił że teraz mogę mieć takie dolegliwości i że jak boli to brać nospe.

My na weekend wyjechaliśmy do teściowej , dostałam torbę ubranek, kupiła w ciuchach ale po 2 zł za sztukę a nic ne zniszczone i śliczne i prawie każde z metką H&M
Ja parę dni temu bylam w sklepie i kupiłam trochę ubranek na 62 cm i już nic nie kupuję bo za dużo będzie tylko nie mam czapeczek i rękawiczek nie drapek.

Green superancki mercedes dla dzidzi, my dziś też zamówimy wózek łóżeczko i pościel , wózek kiedyś masuska linka dała i spodobał się nam i rozsądna cena( dziadek wózek funduję ) allegro.pl/darex-matrix-na-pompowanych-k...osc-i1471209541.html
a z łóżeczkiem mam dylemat niewiem czy chcce takie turystycznehttp://allegro.pl/uchwyty-gratis-lozeczko-turystyczne-niespodzi-i1486362012.html czy drewnane z szafka na dole, a pościel jet za stówkęhttp://allegro.pl/posciel10-el-120x90-producent-czarkaz-i1480353148.html
ale wzór jeszcze wybieram

Masuska gratuluję SYNKA, my chyba córeczkę nazwiemy Zuzanna od poczatku nam się podoba to imię i inne nie przemawiają.

U mnie pogoda narazie brzydka pochmurno jest, ale też wy bieram się do fryzjera podciąć końcówki , choć kusi mnie żeby zaszaleć i zmienić fryzurę.

POzdrawiam wszystkie mamusie :side:

13 lata 9 miesiąc temu #87813 przez basba
Witam z rana :) śliczna pogoda się u nas zapowiada ...
kaska191919 , Green wózki bardzo fajne. Natomiast kaska rozumiem twój dylemat jeśli chodzi o łóżeczko. Tez taki pzechodziłam 3 lata temu :) Ja sama wiesz wszystko ma swoje plusy i minusy. Na pewno do tego turystycznego musielibyście dokupić normalny materacyk, żeby dzidzia miała wygodnie. My mimo wszystko kupiliśmy drewniane łóżeczko (swoją drogą turystyczne mamy też na jakieś wyjazdy) ;) Życzę owocnych przemyśleń :) daj znać które zamówiłaś.

A co do mojego Synka... fakt niezły aktor z niego. Na szczęście takie sceny robi tylko w domu (przy innych chyba mu wstyd) , a nie zwracanie uwagi bardzo szybko przynosi efekty. Co nie zmienia faktu że nie jest to dla nas najmilsze przeżycie :dry: No ale okres testowania i prób przesuwania granic nadszedł więc trzeba to znieść ze stoickim spokojem :lol:

13 lata 9 miesiąc temu #87931 przez masuska
kaska191919 Cieszę się, że wózek się podoba, wczoraj z Mężem oglądaliśmy na allegro i decyzja zapadła że kupimy ten co i Wy:)
Też się zbieram na zakupy, ale miało być 8 stopnia, a jest 2,5 poczekam troszkę:) U mnie w miastku odkryłam szmteks z nowymi ubrankami, z metkami jeszcze ze sklepów po 2,50 zł. A nie jeden ciuch lepszy i fajniejszy niż w komisie. Dziś dostawa, więc może coś trafię fajnego dla syna:)
A tak osobiście to nie jestem zwolenniczką łóżeczek turystycznych. Miałam styczność i myślę że to tylko na wyjazdy. Z tych co pokazałaś to podoba mi się kolor ten NANO:) Zarąbisty:)

Basba pamiętam taką historię, o moim Mężu. Mały Robercik był niejadkiem, no ale spotkała się rodzina przy obiedzie i parę ważnych person, no i zaczyna się jedzenie. Teściowa dokarmia jak może, a tu nagle Robercik głośno mówi: - Ty kul.wo jeba.no! I po pierwszym wrażeniu:P

Och, ciekawe jak to z moim synkiem będzie:)

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #87942 przez masuska
Piernikarczyk07 - Nikodem Dawid 01.07
Masuska - Piotr 02.07
Rika - Córeczka 03.07
Hoborr - Izabela lub Tobiasz 05.07
Iwanek1 - Hanna 06.07
Green - 06.07
Xela - Synek 07.07
Natimp1 - 09.07
Sandraczekolada - Córeczka 11.07
Olka1730 - Synek 11.07
Martus0707 - Oliwier 13.07
Oposek - Filip 14.07
Monique - Córeczka 15.07
Aska27 - Mikołaj 15.07
Kamilka24 - Amelia 16.07
Rita - Marek i Wojtek 19.07
Basba - Córeczka 20.07
Kaska191919 - Zuzanna 20.07
Anka2011 - Synek 20.07 lub 24.07
Luz_de_luna - Maciej 22.07
aga1040 - Synek 25.07
Przyszła_mama - Córeczka 27.07
Różyczka - Róża\Bianka 30.07
Mania_mm1 - Córeczka 30.07
Patka22o2 - Synek 30.07
Happymamma - Synek 01.08

13 lata 9 miesiąc temu #87949 przez basba
Masuska, no to ładnie pojechał twój szanowny mąż :lol: Na szczęscie nasz Młody nie przeklina. Działa słówko "PANUJ" jak ktoś w jego obecności przeklnie to je mówimy i on na szczęscie tylko je powtarza heheh... Ale już niedługo czeka go przedszkole tak więc nie raz jakąś łacinę przyniesie :silly:
Póki co nadal walczę z pieluchami - MASAKRA :(

13 lata 9 miesiąc temu #87962 przez różyczka
hehehe :lol: niezly ten Twój męzulek Masuska :lol: A imię Piotrus super :)
Basba a ten patent z "PANUJ" rewelacja :laugh: Musze to z moim mężem wypróbowac KONIECZNIE :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #87969 przez hoborr
mamuska dla mnie ten czarny kolor jest przygnębiający! Mam takiego pecha z tymi badaniami USG że pewnie dowiem się jak już urodzę! :P Możesz mnie zakolorować na zielono bo jestem zielona!! :huh:
A i nowy mój termin to 5 lipca Izabela lub Tobiasz:) :laugh:

POZDRAWIAM:)

13 lata 9 miesiąc temu #87983 przez różyczka
A no to ja od razu poprosze o wykreslenie Michaliny z listy :) dziekuję :)
Jeszcze suwaczek musze zmienić.

13 lata 9 miesiąc temu #87990 przez masuska
Już poprawiłam kolorki, tak na wiosnę:)

Mój Ślubny jak by nikt mi nie opowiadał o jego historiach z dzieciństwa, to w życiu bym nie uwierzyła. Jest taki grzeczny, spokojny, opanowany. Zawsze mu mówiłam że on potrafi mnie uspokoić i że kłócić się z nim nie potrafię. Taka oaza spokoju. A to się okazało że wilk w owczej skórze:)

Z tym "PANUJ" też mi się podoba. Póki co mówię że przy dziecku się nie sprzeczamy. To on ostatnio do mnie, "nie klnij, bo dziecko słyszy". Rozbraja mnie czasami.

Ech już z Marca zostało 10 dni, wiosna się zaczyna, a lipiec ogromnymi krokami. U nas za 3 dni 100-dniówka:)

13 lata 9 miesiąc temu #88003 przez różyczka
Tylko 100 dni i zobaczysz swojego Piotrusia :laugh: WOW! Ale to zleciało! :)

13 lata 9 miesiąc temu #88008 przez masuska
różyczka napisał:

Tylko 100 dni i zobaczysz swojego Piotrusia :laugh: WOW! Ale to zleciało! :)

Jeszcze 103, ale w kalendarzu ciąży było ostatnio że 2/3 ciąży za Tobą, a nie dawno była połowa, a ponad 2 miesiące temu pierwsze kopniaki, na które tak się czekało. SZOK!

IWANEK widzę Cię, popisz z nami:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka