BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu #88010 przez Green
kaska strasznie duzo za ta posciel dla maluszka ,tak mi sie przynajmniej wydaje ,ale wiem ze wlasnie takie sa ceny ;/ Dlatego ja kupowalam lozeczko juz z wyposazeniem (materac,kolderka+podusia z wypelnieniem,przescieradlo,ochraniacz noi baldachim na ktorym mi najmniej zalezalo i najprawdopodobniej niebedzie uzywany.

O zmienilam sie na kolor zolty :woohoo:

No nic narazie uciekam na 14 mam wizyte z polozna ciekawe co mi tam ciekawego powie? Postaram sie jeszcze dzis tu zajrzec ,chociaz niewiem czy mi sie to uda bo musze sie spakowac i jutro w droge do Pl :silly:
[/i]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #88018 przez aga1040
Ja to już bym chciała żeby lipiec był i żebyśmy szykowały się już do porodu... Albo najlepiej jak już byśmy były po i miały swoje kochane szkraby przy sobie! To moje pierwsze dziecko i nie mogę się już doczekać jak będę je miała przy sobie!!! :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #88020 przez masuska
Green Daj znać, co i jak, a z PL się odezwiesz?
aga1040 Popieram w 200%
Słoneczko u mnie wyszło idę na zakupy:)

Do później:)

13 lata 9 miesiąc temu #88082 przez kaska191919
ja wróciłam od fryzjera, poszłam na całość i mam krótkie wloski, z przód dłuższy tył krótszy ale nie drastycznie, narazie jestem zadowolona ale mąż nic nie wie jestem ciekawa jego miny:D
narazie jestem zadowolona bo miałam już takie sino długie włosy ale bez życia , i wyregulowałam brwi henny bałam się robić :P

Ja dziś zadzwonie zapiszę się do szkoły rodzenia :blink:

13 lata 9 miesiąc temu #88086 przez Green
ok masuska jak wroce od poloznej to sie odezwe , a z Pl marne szanse sa na to bym miala czas i mozliwosc zeby choc regularnie was podczytywac, juz sie boje tych zaleglosci w forum :huh:

kaska to maz pewnie cie niepozna jak wroci do domu :woohoo: Mnie tez korci zeby mocno skrucic wlosy,ale sie wstrzymam jeszcze do porodu moze jak juz malenstwo bedzie z nami cos pomysle o zmianie? No niewiem sama jakos w zbyt krotkich wlosach sie nieczuje ,teraz napewno je troszke podetne a pozniej moze skroce do ramion , hm... :unsure:

Ma ktoras sposob na boloce gardlo? Zawsze pomagaly mi strepsils-y, teraz jednak musze sobie poradzic jakos bez nich , czytalam ze dobre jest i moga go stosowac ciezarowki TAMTUM VERDE niewiem czy dobrze napisalam ,ale u mnie tego oczywiscie niema :angry: a do jutra to chyba oszaleje :dry: no nic ruszam cos zrobic w domku przed wizyta u poloznej :silly:
[/i]

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #88110 przez różyczka
Green jak miałam chore gardło to mąż kupil mi Tantum Verde ale potem nic niee przechodzilo i poszłam do lekarza a ten kategorycznie zabronił to brać - kazał płukac woda z solą :huh: .Brałam Isla- takie gumowe tabletki do ssania. :huh: i płukalam szałwią (zaparzoną we wrzatku saszetka i ostudzona). Pomogło.

Kaska fajnie tak cos zrobić tylko dla siebie w ciązy, co nie? :) Ja po fryzjerze przez kilka dni chodzilam cały czas z uśmiechem ma twarzy a i byłam już 2 razy na solarium ale tylko takim na twarz i szyję. Od razu moja blada twarz zyskała normalny kolor po tej dlugiej zimie :laugh:

Green Ty piszesz, ze stówka dużo za ta pościel a wyobraź sobie minę mojego męża gdy oglądalismy w jednym sklepie lóżeczka a tam łózeczko koło 300 zł i pościel tez około 300 zl :ohmy: I tych kompletów za 3 stowki bylo pelno! Całkowita wariacja z tymi cenami.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 9 miesiąc temu #88131 przez olka1730
Witam.Dziewczyny jestem po glukozie 50g wynik 140 po godzinie,co myślicie...wyczytałam ze mieszczę się na granicy.Pewnie dostane na 75g jeszcze do zrobienia.Wizyta u gin. w środę:)jakie miałyście wyniki??
Dziewczyny co polecacie na okropny kaszel,dusze się niesamowicie biorę jakiś syrop Herbapol-można w ciąży pytałam się,poza tym psikam Tamtum Verde sobie-nie szkodliwe w ciąży,pytałam sie mojej pani gin,juz jak byłam przeziębiona dwa mies temu poleciła mi go,ale może macie jakieś domowe sposoby na przeziębienia..

Pozdrawiam

13 lata 9 miesiąc temu #88143 przez różyczka
Właśnie chwile przed Toba napisalam, ze mi lekarz kategorycznie zabronil brać tantum Verde ze wzgledu na cos co ma w skladzie. Dziwne...ile lekarzy tyle opinii..

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 9 miesiąc temu #88146 przez olka1730
Własnie ile lekarzy tyle opinii :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #88350 przez aska27
hej Dziewczyny!!! Właśnie wróciłam od lekarza i wszystko jest w porzadku :) a to najważniejsze przeiceż! Maluch wreszcie odwórił się główką w dół, bo jak dotej pory było ułożenie miednicowe. Ciesze się bardzo!!! Hmm, lekrz namawiał mnie na zrobienie USG w 3D /sam nie robi,ale polecił mi kogoś/ ale jakoś nas narazie nie ciągnie na to badanie.
aaa... Mikołaj waży już 716g :blink:

olka1730 ,różyczka też słyszałam ,ze Tantum Verde nie powinny stosować kobiety w ciąży... mi lekarz przepisał taki środek do łukania gardła.. hmm.. tylko nazwy nie paniętam, ale poszukam , warto go kupić, jest bez recepty.

13 lata 9 miesiąc temu #88360 przez iwanek1
Masuska,rozśmieszyłaś mnie i przyłapałas na czytaniu :laugh:
Zaglądam regularnie,ale rzadko pisze.Czytając Wasze posty często znajduje odpowiedzi na własne pytania.Pozdrawiam

13 lata 9 miesiąc temu #88365 przez masuska
Cześć Dziewczyny:)

Aśka27 świetnie że rośnie bąbel:) A właśnie zastanawiało mnie jak to jest z tym obracaniem, mój już od kilku tygodni jest główką w dół:) A nóżkami kopie mnie po żebrach i przy okazji gniecie żołądek.
Różyczko Fajnie odmieniłaś sobie suwaczek i awatar:)

A ja słyszałam natomiast że tantum verde jest bezpieczny w ciąży:) I też od lekarza:)

Ale się dziś nałaziłam, aż mnie plecy bolą. Czekam na Męża, bardziej na masaż od Męża:)

13 lata 9 miesiąc temu #88366 przez masuska
iwanek1 napisał:

Masuska,rozśmieszyłaś mnie i przyłapałas na czytaniu :laugh:
Zaglądam regularnie,ale rzadko pisze.Czytając Wasze posty często znajduje odpowiedzi na własne pytania.Pozdrawiam

No, ma się to oko:)

13 lata 9 miesiąc temu #88379 przez Green
wrocilam od swojej poloznej i dowiedzialam sie tyle co nic znaczy cisnienie mam dobre i mierzyla mi brzuszek i ... posluchalam sobie bicia serduszka mojej niuni mam nagrane na telefon :woohoo: Nastepna wizyte mam 13 kwietnia(niezbyt optymistyczna data):dry: mam miec badanie krwi a glukozy to ja sie chyba tu niedoczekam :S

Przed wyjsciem do poloznej dostarczono reszte wozka :blush:jeszcze przed wyjsciem musialam oblukac co i jak i czy wszystko jest przez to omalo sie niespoznilam bylam na styk na wizycie :blink:
NO to nic na mnie czas,trzeba sie w koncu spakowac , a cos mi to nieidzi :blush:
[/i]

13 lata 9 miesiąc temu #88401 przez aska27
Oposek znam paru Filipków i musze Ci zdradzić,że to są BARDZO mądre i bystre chłopaki!!!! :)

Green to już amsz wózek w kąplecie :) zazdroszczę hihi no ja cały czas szukam!

Buziaki, miłego wieczoru :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka