- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Powiedzcie mi czy każda z was dostała skierowanie na tą glukozę Ja w pierwszej ciąży nie mialam takiego badania. Nie wiem, moze teraz je dostanę - idę w środę.
Co do bólu gardła... to ja teżpolecam Isla a poza tym herbata z dużą ilościa miodu i cytryny no i oczywiście płukanie gardła solą.
Wstawiam fotkę z nową fryzurką ( z tyłu )
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Green, Aśka super, ze z waszymi dzidziolkami wszystko ok
Dzięki Masuska Już myslałam, ze nikt nie zauwazy "liftingu" mojego profilu hehe
Dziewczyny co sądzicie o otulaczkach? (zamiast rożka, który chyba trochę za ciepły bedzie na nasze lipcowe upaly)- sierpniowki dziś o tym pisaly i dały mi do myślenia, ale zawijanie rączek wzdluż ciala jakoś mi sie nie bardzo podoba
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Basba super fryz!!
NA gardło również polecam ISLA - są dobre w smaku:) i na 100% można brać w ciąży.
co do otulaczków i rożków to zupełnie się nie orientuję! Może wypowiedzą się bardziej doświadczone mamy!
Olka jeśli chodzi o tę nieszczęsną glukozę to przy wyniku 140 - który jest na garnicy wysyła mój lekarz na 75g. A jak zrobi inny to nie wiem!
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
A fryzurka super, ja też byłam zapisana do fryzjera ale niestety choróbsko dopadlo i siedzimy w domu
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czyli polecasz jednak rożek Groszku? W rozku przynajmniej dziecko nie jest zawinięte jak nalesnik hehe Musze popatrzeć bo nie wiedziałam nawet, ze są takie cieńsze trochę - myslalam, ze wszystkie takie puchate jakieś.
Zaraz wiozę mojego pieska na operację kolana Biedaczkowi pęklo wiązadlo w kolanie. Kurde wyobraźcie sobie, że mąz ma chore kolano i pies dokładnie to samo kolano - SZOK!
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Jaki piękny poranek:) Cieplutko, słonecznie:) Zrobiłam Mężowi śniadanie do pracy i już mi się spać nie chce:)
Gratuluję wszystkim dobrych wyników.
Basba fajna fryzurka:) Kaska tez pokaż A ja zbieram się żeby pofarbować, ale nie chce mi się. Brwi też miałam dawno temu robione, dobrze że białe to nie widać, ale i za henną tęsknię
Dziś obowiązkowy spacerek:)
A teraz idę na śniadanie. Ale zgłodniałam!
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A muszę się wyżalić, zmienił mi się smak. Wcześniej, przed ciążą, przy @, albo i na początku ciąży, wcinałam przeważnie mięcho. Teraz, serki, jogurty, twarogi. Jestem mile zaskoczona:) Bo nie dość że smaczne to i jeszcze Piotrkowi służy:)
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
Basba na prawdę bardzo ładna fryzurka, ja w sobotę byłam zafarbować włoski ale tylko dlatego, że znajomi otworzyli nowy salon i nie wypadało ich nie odwiedzić
Ja będę miała rożek, ponieważ dostałam nowy więc nie ma sensu kupować niczego innego.
Fajnie, że od wszystkich nas wyniki są dobre! W ogóle zauważyłam, że my lipcóweczki jakoś bez problemów przechodzimy te nasze ciąże Tfffuuu tfffuuu odpukać oczywiście!!!!
Zaraz na samym początku, jak poszłam do lekarki potwierdzić ciąże i wyliczyła mi termin na lipiec to powiedziała że będzie to silne dziecko bo prawie cały rok będzie w brzuszku Tzn. cztery pory roku
Dziś mam dużo spraw do załatwienie, na szczęście jak jest taka piękna pogoda to aż chce się wyjść z domu
Miłego i spokojnego dnia lipcóweczki!
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Co do rożka i otulaczka... Ponoć dzieci bardzo lubią być zawinięte jak "naleśnik" (jak to określiła różyczka) Przypomina im to pobyt w mamusiowym brzuszku i dzięki temu są spokojniejsze. Ja jednak mimo wszystko zaopatrze się w cieńki rożek - jakoś tak wydaje mi się że dziecko jest bardziej stabilnie trzymane niż w samym kocyku.
Dziewczyny ponawiam jeszcze pytanie o tą glukozę. Czy każda z was dostała skierowanie na to badanie? Bo ja w pierwszej ciąży nie miałam tego i teraz póki co też nic nie otrzymałam, a w rubryce GLUKOZA NA CZCZO mam wpisane : 14.12.10 74 mg/dl a w rubryce wynik puste... (wpisała mi je położna po pierwszych robionych przeze mnie badaniach -morfologia + cukier, i do tej pory nic nie mówiła że brakuje wyniku...)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Słuchajcie moja kolezanka powalila mnie ostatnio informacja, ze nie powinno sie używac ochraniaczy w lóżeczkach bo rzekomo zmniejszają przepływ powietrza i przyczyniają sie do naglej smierci łóżeczkowej!!!
A ja raczej sie cieszylam, ze wymyślili cos takiego co pozwoli dziecku nie obijac sobie głowy o szczebelki (tak robiła moja córa bo często spała w poprzek ). Teraz jestem w takim szoku, ze już sama nie wiem co o tym myslec Dlaczego znajomi raczą nas takimi historyjkami?? To nie pojęte...
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
Może powinnaś się upomnieć o nie u swojego lekarza?
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
różyczka powalająca ta historia:) Jeszcze takiej nie słyszałam:) Bawią mnie takie rzeczy.
A miło tak coś pozmieniać, kombinuje coś jeszcze, ale nie mam już miejsca a tym bardziej pomysłu:)
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Odnośnie takiej niewiedzy, koleżanka któregoś dnia była u mnie, a na komodzie stoi taki kalendarz ciąży ze zdjęciami, jak może w danym tygodniu wyglądać dzieciątko. Przygląda się i w pewnym momencie mówi, nie wierzę żeby tak dziecko wyglądało, tam nic takiego jeszcze nie ma. Żałosne. Matka 2 dzieci, nie wie że przeprowadzano aborcje, badania, USG, a ile poronień było i ona nie wierzy! To było koło 12-14 tygodnia ciąży.